| Message |
|
|
Ca sa ma exprim plastic, cum imi place mie: iar ai comis-o, nebunule care esti tu nebun dupa pesti ! Esti iar tatic, musiu, bravo, ai comis-o si cu scalarii!
P.S. Ma faci sa conving sefia firmei sa facem un acvariu pe unul dintre holurile casei... "ca da bine"
Sa inchei cum am inceput: mai lasa-ma, nebunule care esti cu salata ta de cruditati olandeze si cu alevinii tai, ca am treaba si ma faci sa oftez de placere si se uita colegii la mine ca la un.... nebun!
Brava, musiu, FE urmate de LICITARI maxime
|
 |
|
|
|
Mersi dom' Ciprian pentru vorbe. De staurogyne imi pare tare rau ca nu le merge, am sa incerc sa le revitalizez. Maine am sa rearanjez oleaca decorul pentru venirea gouramilor. Cioata ma incurca, am sa incerc sa o mut in colt de tot, stanga, ca e pacat de lumina si spatiul pe care il ocupa. Sper sa gasesc si viitorii locatari galbeni, pe placul general al familiei. Va tin la curent.
|
 |
|
|
|
Maine intervenind oaresce schimbari de fauna, am ceva intrebari care s-ar putea ''lasa" cu niste sfaturi de la voi. Vreau sa scos pestii "mancatori de plante", in speta platy, molly, conconius si endlerita, care vor ajunge la donatii. Pastrez cei patru tetrazoni si sper sa li se alature maine 4 bucati Trichogaster trichopterus, gold gourami in speta. Ma risc sa ii alatur, dar asta, cine nu risca nu castiga. Intrebari, in ordine aleatoare:
1. Pe langa cei patru gourami sa mai bag inca 2 tetrazoni, sa maresc grupul "jucausilor" ? Sau e prea mult. Ar fi 4 gourami, 6 tetrazoni, 3 SAE (ii mai tin pana cresc, apoi ii dau), 3 ancistrusi si 4 cory albino.
2. E ok daca ii iau maine si ii si bag, dupa schimbarea de apa ?
3. Ludwigia repens s-a facut rosie-rosie si se apropie de suprafata apei. A facut niste radacini adventive lungi pana jos la substrat. Arata cam inestetic, sa zic asa. Ar fi bine sa ii tai varful si sa il replantez sau sa tai acele radacini si sa o mai las pana iese din apa?
4. Staurogynele mele carora nu le merge bine ar merge plantate mai rar si mai adanc?
|
 |
|
|
|
Timi, congrat, taaare bine arata. Staurogynele alea imi plac rau, tre sa le fac si io ceva la ale mele sa arate asa. Bravo, si io zic ca e aproape de maxim acvariul lu' matale. MAXIM am zis!
L.E. Poate ca ar trebui sa il bagi la Aquascaping cand atinge "maximul".
|
 |
|
|
|
E, nu suntem rai, dar daca baietii strica gradina lu' taticu' ii dam... Apropos de baietii lui tata, pot sa tin tetrazonii, molly si platy, in speta 8 bucati in nano de 25 de litri cu apa din acvariu si o piatra de aer 1-2 zile, in cazul in care vreau sa ii donez?
|
 |
|
|
Cand vad frumusetea de holandez si ce bine le sta scalarilor, inclin cateodata balanta de la gourami la scalari. Bine, tu esti si un mare bulanos ca la tine face pui orice, se pare ca le place la matale in bazin
|
 |
|
|
Aaaa. pai in acest caz vor zbura. Adicatelea je se chinuie sa faca plantele mumoase si ei le mananca. Cat de curand la donatii, si ei si molly. Incet-incet facem loc la gourami...
|
 |
|
|
|
Si inca una de ansamblu.
L.E. Scuze de poza neintoarsa de mai sus, m-am grabit...
|
 |
|
|
Mda, nenea alber, tu care le zici asa bine, am mutat tomnai dincolo difuzorul magic a.k.a. "filtru da tigare" (deocamdata  ) si pare ca e mai ok. Inca nu il schimb pe ceva mai bun ca sunt in urma la finante, asa cum sunt in urma si la investitii, logic. Nano-ul sta si plange in asteptare, prize programabile nici nu am avut timp sa umblu dupa ele, teste nu am cumparat etc... Stiu, sunt un lenes porc (no offence tu za great pharao) dar am avut mult de lucru, e sfarsit de an...
Stauroginele mda, imi sunt cam piscate, ici-colo, de niste fomisti erbivori sau nu. Inca nu i-am depistat pe infractori. Setup-ul fara schimbari, ludwigia imi bucura ochiul mai mult ca toate celelalte. In rest, tunsori si ape limpezi. Atasez niste poze de azi, sa mai vaza lumea ce mai face "olandezul din Giulesti".
|
 |
|
|
|
Salut. Reteta lui Dalles cu sfaturile aferente, o gasesti dand search sus, in stanga. Nu ai cum sa dai gres cu ea. Daca pui la furtun si un filtru de tigare in varf, totul va fi ok. Te tine cam o luna, poate 3 saptamani, sa nu exagerez. Melcii daca nu te deranjeaza, tine-i si lasa-i sa isi faca de cap. Daca te deranjeaza, pui mana pe ei si ii scoti unul cate unul pana nu te mai deranjeaza.
|
 |
|
|
|
Ma gandesc si eu ca omul sa va mai intreb una-alta: e mai ok ca difuzorul de co2, adica sfantul filtru de tigara, sa fie pe latura cu filtrul, sau e ok si daca e pe latura opusa lui? Il difuzeaza mai bine daca ar fi in apropiata vecinatate a filtrului? Sa ma inspaimant rau daca mi-a aparut si mie alga ca un fir de par subtire pe mossul flame? Nu e deloc deasa ci mai degraba sporadica si am indepartat-o mecanic, adica folosind dejtele. E ok? Revin si cu intrebarea despre Staurogyne: cine e posibil sa se infrupte din frunzulite ? Molly, platy, tetrazonii, SAE sau cory?
|
 |
|
|
|
Salut. Din ce am observat eu din filmare, acel sir de bule este aproape drept, ceea ce inseamna ca nu prea ai deloc miscare a apei in bazin. Apoi, la suprafata, idem, nu prea se misca nimic. Deci nu prea ai deloc miscare a apei, fa-i ceva filtrului sa iti faca o valurire la suprafata si o miscare ”browniana” in apa. Toate cele bune.
L.E. Cat despre pseudo-perlare, dupa arata firicelul de bule, merg pe mana lui Alber, au ceva planta/plantele in cauza. Am patit si eu de curand, am taiat varful unei plante, iar in locul unde am taiat tulpina au inceput sa iasa bule exact ca la tine. Daca ies mai de la radacina, cum zici tu la valisneria aia sau subulata, ce-o fi, inseamna ca ai aer in substrat. Li s-au intins radacinile gigantice pe sub pe acolo si ti-au facut aer in substrat. Baga un lemnisor, un varf de ceva si incearca sa ”deranjezi” pietrisul, sa vezi daca ies bule din el cand faci operatia.
|
 |
|
|
|
Da' cu Staurogynele mele ce-ati avut, bre? Cam asa le-am zis pestilor mei zilele astea, cand am vazut frunze "papate". Pe cine as putea sa trag raspunzator? Tetrazonii? Molly? Platy? Cory?
|
 |
|
|
|
Mersi, Lofty, asa e, s-a rezolvat. Cu plantele ceva idei? Scriind acel off-topic, am sarit pe pagina 20 a topicului, intrebarea "fierbinte" ramanand pe pagina anterioara...
|
 |
|
|
|
Intrebare off-topic, poate prosteasca... De ce nu pot vedea toate topicurile pe "coltul incepatorului". Adica, sa pot scrie la topicul meu la care nu s-a mai scris de 3 zile, a trebuit sa intru din profil de la mine, intrucat altfel nu il gaseam...
|
 |
|
|
Salutare, lume buna. Intrebari despre plante si "tunderea" lor. Ceva imi spune ca tufa mea mare de hygrofila difformis face "umbra" ludwigiilor rosie, respectiv verde. Asa ca am tuns-o. Planta asta se tunde asa, clasic, adica bagi foarfeca in ea si o tai din tulpina? Idem H. Zosterifolia? Idem staurogynele care erau mai inaltute, pac, se taie din varf si gata, ca la cabombe de pilda? Intreb sa stiu daca din ciotul de tulpina ramas cresc apoi frunze in continuare... Sa nu le ciuntesc si sa imi para rau apoi...
|
 |
|
|
N-am sa mai laud, ca as fi in plus. Ca estetica, daca mi-este permis, parca as pune o piatra mai mare (precum cea din dreapta de tot), intre cele doua pietre din spate, din partea stanga, sau chiar in spatele lor, daca mai e loc. Asa imi vine mie la ochi, s-ar crea o simetrie... asimetrica, daca pot sa ii spun asa. Parerea mea... In rest, cum spuneam, prea frumos acvariul, pietrele si locatarii ca sa mai gasesc cuvinte...
L.E. @bobesku, frumoasa ”animatia” cu omul. Chiar ca, uitandu-ma atent, parca sunt doi daci stand la taifas
|
 |
|
|
Aoleu, nu stiam... pai daca mai pui si peretele de moss la ”inaltime” sa te tii evadari...
|
 |
|
|
Magazinul Marbo-trade, pe langa Obor, au de toate acolo, tuburi, drosere, capace izolatoare (desi te poti risca si fara, la unii merge  ) si cele doua doamne sunt cunoscatoare in ale acvaristicii, adica iti pot da indicatii pretioase. Acum vezi tu in functie si de buget cate si de care bagi acolo in capac.
|
 |
|
|
Da, vecine, arata intr-un fel frumos. Chiar ma gandeam cand mai bagi niste poze cu "muschii" tai
|
 |
|
|
|
|