| Message |
|
|
|
Goldman, ai o rubrica ”Despre noi” ii zice si un regulament al forumului, umbla vorba ca ar fi frumos ca noii membri sa treaca pe la acele rubrici, sa citeasca si sa se prezinte.
L.E. Parca te-am mai indrumat si ieri spre aceste locatii... E asa greu sa spui doua cuvinte despre tine si acvariul tau?
|
 |
|
|
|
Da, da la mine am lasat spray-barul indreptat aproape perpendicular pe suprafata, nu pe latura din stanga. Motiv, valuri prea puternice. Cred ca optim e undeva la 45 de grade. Parerea mea, buna sau rea.
|
 |
|
|
|
Cea veche a fost de fapt un singur fir, primit cadou si era cat de cat rosiatica atunci cand am plantat-o la mine. A crescut, i-am taiat varful si l-am replantat. Astfel ca planta ramasa are inca frunze rosiatice, iar varful se vede in poza ca fiind cel inalt cu frunze mici si verzi. Si io m-am gandit ca era var. green dar imi amintesc sigur ca avea frunze rosiatice. Nu asa rosii puternic precum ultima sosita, dar erau rosii. Acu cine stie... om vedea pe parcurs cum cresc...
|
 |
|
|
|
Stiu ca trebuie sa trec la teste sa vad cum e cu valorile pe aici prin "oaza", dar am pus aseara o Ludwigia luata de la un coleg de pe forum langa una a mea luata mai demult, diferentele se vad in "culoare" si in "frecventa" in crestere a nodurilor. Oare de ce mie nu imi raman rosii si se fac verzi-rosiatice cand cresc? Atasez o poza cu diferenta dintre cele doua grupuri de Ludwigii.
L.E. Sau oare ma grabesc eu si de fapt "puii" mei cand le vor creste frunzele mari atunci vor capata culoarea dorita? Sau vor creste rar si repede in sus pana la viitoarea tunsoare?
|
 |
|
|
Subscriu, colega  , timpul ne omoara. Cu cea mai mare placere. Anubiasii sincer la un moment dat nu mai stiam unde sa ii pun, dar am mai "inghesuit" doi pe cioata cea mare, numai sa nu renunt la ei.
|
 |
|
|
|
Si inca doua... cu "baietii" lu' tata
|
 |
|
|
|
E, hai, ca s-a mai limpezit apa si am putut sa trag niste instantanee cu locatarii si plantele cele noi.
|
 |
|
|
|
Adriane, trece si tu o locatie la profil, sa stim si noi din ce oras esti, poate te directioneaza lumea la vreun magazin din locatia respectiva.
L.E. Eventual treci si pe la rubrica ”despre noi”, asa, ca toata lumea, ca sa stim despre tine si acvariul tau mai multe.
|
 |
|
|
Off-topic. Nu stiu cum si ce e cu neoanele si nu vreau sa fac polemica, doar ca eu personal am luat de la Heavy ieri 6 bucati Anubias plesniti de sanatate, cu frunze dese si mici si mari, cu pui si cu de toate. Acu nu stiu ce neoane, ce lumina foloseste si cum creste plantele, spun doar ca plantele de la el... jos palaria.
L.E. Nu contrazic pe nimeni si nu vreau sa sprijin o idee in detrimentul alteia. Si io am CO2, substrat, neoane si toate fertilizarile pentru acest nivel. Dar daca Heavy nu are asa dotari si totusi are niste plante asa verzi si sanatoase, inseamna ca pe Militari soarele bate mai bine  Parerea mea, buna sau rea.
|
 |
|
|
|
E, hai, ca nu e cine stie ce schimbat, diseara, promit.
|
 |
|
|
Lasa, bre, ca se dau ei pe brazda, doar esti tata' lor. Sa-ti traiasca si sa iti imbucure ochiu'. Si apoi tu pe al nostru
|
 |
|
|
Salutare inca unui bucurestean prins de microbul asta. Baga plante la greu, de-alea simple, egeria, elodea, mai baga niste subulata sau valisneria, niste cabombe, sau altele, depinde de buget si de ce gasesti. Consulta sectiunea vanzari zilnic, mereu apar "oferte" bune de plante, sau magazinele de profil, avem destule in Bucale. In rest, rabdare maxima la inceput, citeste mult si baga bine la cap ciclul azotului, ghidul incepatorilor si fie ca pasiunea sa devina patima, apoi microb si apoi boala incurabila.
|
 |
|
|
|
Goldman, stiu ca traim in mileniul vitezei luminii, dar aici pe forum sunt niste reguli. Rubrica Despre noi, unde te prezinti, chiar si repede, sa stie poporul cine esti, ce acvariu, ce vise si nazbatii faci prin el sau urmeaza sa faci. Plus locatia la profil, sa stie si noi de unde vii matale. Apoi poate vei primi sfaturi. Eu personal zic sa nu te grabesti cu acele achizitii, pe criza asta cu sumele spuse de tine iti "tragi" un acvariu beton cu tot ce vrei. Mai invarte-te pe aici si vei afla mai multe. Toate cele bune.
L.E. Nu mai deschide acelasi topic la sectiuni diferite.
|
 |
|
|
Am mai ”gatit” acvariul cu niste Rotala Rotundifolia, cateva Ludwigia Repens in completarea celor 2 pui verzi-ros-caramizii si un pui mic-mic de lotus nimphea, plus 6 anubiasi petite, multumesc fostilor proprietati Allex si Heavy_fuels pentru "marfuri". Raport pret/calitate incontestabil. Respecte.  Acu sper ca am mai umplut acvariul, vorba partenerei de viata, ba' daca nici acum nu ai plante, io nu mai inteleg nimic din acvariul asta  Cand ajung diseara acasa trag niste poze, asa, ghe frumusete.
P.S. Nu, nu mi-am luat inca testele profesionale. Nu, nu mi-am luat inca priza programabila. Mare om, mare caracter, dar cam nesimtit
|
 |
|
|
|
Boierule, sa traiesti, anubiasii sanatosi si frumosi. Legatu-i-am si bine sper ca le va merge. Sa auzim numai de bine.
|
 |
|
|
Eujene, baga si o poza pentru ochiu' nostru ca sunt/em curiosi sa vedem noii tai locatari
|
 |
|
|
Off-topic, fotografule, incepator-incepator si ai 6 (sase) acvarii acasa, la bloc? Sau dadeai doar exemple
|
 |
|
|
Da, am gresit eu din graba, m-ai ametit cu intrebarile tale  . Gelatina alimentara pentru aspic, NU pentru jeleuri. Drojdia sa NU fie praf, ci solida. Ambele le gasesti la orice banal magazin de unde iei paine, mezeluri, suc etc... Nu ai cum sa nu gasesti. Nu trebuie sa le comanzi online pe pe vreun site.
|
 |
|
|
Clopotel, chiar daca ai 13 ani tot nu e posibil sa pui atatea intrebari  Gelatina tare, la plic, nu din aceea praf (sunt sigur ca ti s-a mai zis de care, scrie daca nu ma insel si in reteta pe care ti-am dat-o) se gaseste in comert la orice alimentara, butic, magazin. Sticla neaparat de plastic, de 2 litri sau de 2,5. Tu fa ca in reteta aceea si ai sa vezi ca ele in timp se vor amesteca si de acolo iti va veni tie pe furtun CO2 mult-visat. Nu mai baga nicio imagine cu nicio cana, omule. Cana e cana, nu ceasca, o cana banala de ceai de 200 mililitri. Doar nu vrei acum un forum intreg sa stea sa se uite la pozele canilor tale din bucatarie sa iti spuna care e buna si care nu.
|
 |
|
|
|
Nu am ce sa mai completez ca laude la ce s-a spus, decat ca e una mai frumoasa decat celelalte. Stii ca ar merge facute niste postere tare faine din pozele tale...
|
 |
|
|