[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Daca ai plante de suprafata iti vor rezsista puisorii fara probleme .Ce mai bunA planta pentru treasba asta este ceratopteris thalictroides.Mai e si solutia sa pui femela in nascagtoare si sa cresti acolo puii 2-3 saptamni pana se fac destul de mari sa poate fugi de pestii maturi.
Eu o opresc de fiecare data cate 15 minute pentru ca altfel nu vad cum ar mai putea sa manance pestii mei si nu mi s-a deciclat niciodata acvariul asa ca poti s-o opresti cu incredere si sa le dai mai putina mancare sa nu mai fie nevoiti sa o caute pe fund.
Hai mai totusi , cel putin 3 saptamani?Pai daca as astepta 3 saptamani sa ciclez un acvariu cred ca as inebuni.Mie mi s-a parut ca o saptamana ajunge , cel putin eu nu am avut probleme dar nu faceti ca mine , e doar parerea mea si nimic mai mult.
Hei , se poate si acvariu olandez cu guppy , totusi sunt niste pesti superbi.Eu am 4 intr-un acariu de 30 de litri dar am renuntat la femele pentru ca nu se compara la frumusete cu masculii si pentru ca m-am saturat sa fiu dadaca.Am crescut 3 generatii de guppy de pe urma unui mascul si unei femele cumparate cand m-am facut acvarist si inca mai am niste pui de vre-o luna de care abia astept sa scap.Stiu ca la inceput e placut dar devine un stres destul de mare dupa un timp sa ai grija de atatia pesti.Ma indoiesc ca o sa fie stresata femela daca o alearga mai multi masculi.La mine in acvariu am vazut ca cei 4 masculi sunt inventivi si l-au facut pe unul din ei "fetita" si-l alearga toata ziua
Araldq wrote:Clateste bine bine bine de tot nisipul ala. nu ar fi trebuit sa apelezi la clor. Ajungea sa fie foarte bine spalat

Pai am vazut ca vrea sa puna plante si m-am gandit ca tu nu l-ai lamurit destul :stramba:
Ok aveti dreptate my bad , am incercat in postu asta si mi-a postat de doua ori.
Faza e ca am incercat in alt post si nu a postat de 2 ori mi-a modificat tot in acel post asa ca nu stiu care e adevaru.
Am gasit o buba in sintemul vostru fara EDIT. Chiar daca dau submit si ma hotarasc sa modific ceva pot pentru ca dau back si ma duce din nou la fereastra unde am scris mesajul.De fapt cred k nu e o buba e mai mult o solutie astfel putand sa modifici mesajul doar cand ai postat si nu mai tarziu.
Magda wrote:
johnny6600 wrote:Daca ai de gand sa tii si pesti in acvariul ala ai nevoie de pietris cu granulatia de 2-3 mm nu de nisip pentru ca altfel nu vei putea sa aspiri substratul.

Nu prea e corect ce spui tu aici . Eu am nisip fin in acvariu si pot sa aspir foarte frumos si usor mizeria de pe el, odata cu schimbul de apa pe care il fac cu clasicul furtun. Iar pestii (depinde de ce pesti alegi sa tii) nu sunt incurcati in nici un fel de nisipul respectiv
Era corect daca ne refeream la plante. Si aici da, pot spune ca daca vrei sa ai substratul din nisip fin si sa-ti mearga si plantele, trebuie sa pui turba sub el.
Combinatia de: numai nisip fin cu pietris nu duce la nimic bun. Sufoca radacinele plantelor.

Nu stiu cum aspiri tu mizeria de pe fund fara sa iei nisipul pentru ca la mine uneori vine pe furtun si pietris.Oricum poate ca merge , nu am incercat niciodata deci nu stiu.Nu m-am referit ca nu e bun nisipul pentru pesti vroiam sa spun ca daca va tine pesti in acvariu va trebui aspirat substratul si-i va fi greu.
Poti sa iei de la constructii cu 30k un sac dar va fi greu de dus si va trebui ales sau mai poti sa cauti pietris mai mic dar nush unde gasesti oricum tot la magazine de constructii.Nu te ajuta cu nimic nisipul , chiar sufoca palntele, cel mai bun e pietrisul.
Daca ai de gand sa tii si pesti in acvariul ala ai nevoie de pietris cu granulatia de 2-3 mm nu de nisip pentru ca altfel nu vei putea sa aspiri substratul.Nu trebuie sa bagi clor ca sa speli pietrisul e de ajuns sa-l speli bine sub jet de apa calda pana nu se mai murdareste apa.Apoi il pui in acvariu pana se fac cam 5 cm ca sa poti sa tii plante k lumea.
Nu mi se par 25 de neoni multi in 70 de litri dupa mine sunt chiar putini , tinand cont ca ei nu depasesc 3 cm.
Aici nu e un magazin de echipamente deci nu vei gasi chiar tot ce cauti.Pentru bazinul tau "original" te poti multumi si cu un filtru resun la 300.000 ca si ala iti va face apa curata.Daca vrei sa bagi co2 la plante prin metoda profesionala trbuie sa iei butelie de co2 care te costa vre-o 3 milioane si parca vindea cineva pe forum. Deasemena la 120 litri 36 de wati cat ai acolo nu ajung ti-=ar mai trebui minim un neon de 18 w ca sa-ti creasca plantele k lumea.
Esti pe-aproape , dar baga o geana aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=11
Da , sunt sanse sa se vindece un timp daca folosesti sera bactopur dar daca aglomeratia este mare iar pestii sunt stresati cozile li se vor zdrentui din nou.Ce mi se pare ciudat este ca numai noaptea zici ca li se zdrentuiesc.
Nu vei primi o solutie exacta pana nu vei da detalii complete despre acvariu si toate echipamentele adiacente lui.
Daca as fi in lcoul tau as da carasii deoarece sunt o specie de pesti mai domoala care nu trebuie tinuta cu alti pest si care are nevpoioe de acvarii de minim 100 de litri pentru 2 pesti.In plus sunt sanse mari ca ei sa-ti supere gujparezii.Deasemena ai uitat sa precizezi numarul de guppy , molly , xipho si zebre care dupa mintea mea trebuie sa fie impresionant de ti-a fost asa greu de numarat.
Nice , verry nice
Mai dati si voi ture prin Obor smbata si duminica dimineata ca sigur veti gasi ce cautati , contra cost binenteles
Am uitat cateva chestii:
Acvariul va avea nevoie de substrat care va fi format din pietris de granulatie 2-3 mm de preferinta si va avea o grosime de 5 cm pentru a permite plantelor sa-si infiga bine radacinile.Acest pietris se poate lua de la comerciantii care vand pesti sau la magazine cu materiale de constructii.
Buturugi gasesti si la comerciantii de pesti deja tratate care nu mai au nevoie decat de o spalare buna sau o fierbere , sau poti lua direct din natura dar sa fie din lemn de esenta tare , sa nu fie putrezite sau verzi.Foarte bune sunt radacinile copacilor pentru ca putrezesc mai greu.Un lemn recomandat ar fi buturuga de vita de vie si cea de salcie dar merge cam orice esenta.Acestea trebuie fierte cateva ore intr-un vas cu apa si foarte multa sare(cam 1Kg de sare) apoi tinute intr-un vas cu apa(apa care trebuie schimbata zi de zi) pana nu mai elimina tanin adica pana in momentul in care nu se mai coloreaza apa.Cand nu mai coloreaza apa deloc le poti pune linistit in acvariu.Pentru a te documenta mai bine despre tot ce inseamna acvarii iti sugerez sa citesti articolul ghidul incepatorului si toate celelalte articole de pe site care te vor ajuta sa afli cu ce se mananca acvaristica.
Da, frumoase acvarii dar dupa cum observi lungimea lor este de cel putin 2 ori mai mare ca inaltimea pe cand la tine lungimea ar fi putin mai mare decat inaltimea.Dar lasand la o parte estetica gandeste-te ca daca vrei sa plantezi acel acvariu va trebui sa bagi mainile in el iar la o inaltime de 80 de cm va trebui sa bagi si capul ca sa ajungi la fund
La sticla de 10 mm se recomanda pe forum sa nu ai mai mult de 60 cm inaltime pentru ca sunt sanse sa nu reziste. Daca as fi in locul tau as mai pune ceva peste chestia de marmura(problema e ca nu stiu cum arata ) , o placa de pal de 3 cm grosime dar care sa aiba dimensiuni mai mari pentru a putea puen un acvariu mai lung si mai lat.
Daca nu se poate eu te sfatuiesc sa ramai la dimensiunile 110L 45l 60 h pnetru a putea dormi linistit."Ingredientele" necesare pentru confectionarea unui acvariu sunt sticla din care e facut si siliconul care trebuie sa fie special pentru acvarii(ex : Den Braven , Bison) .Sticla din care e facut acvariul o iei de la magzinele care vand geamuri si ar fi de preferat sa fie sticla "float" nu "trasa".Float descrie modul in care este confectionat geamul ,iar sticla float este mai rezistenta ca cea trasa.
Dupa ce lipesti acvariul , operatiune descrisa in multe topicuri pe http://oldforum.acvariu.ro la sectiunea DiY Hardware vei avea nevoie si de capac , pe care-l poti face desemenea cu propriile maini.(operatiune descrisa in forumul asta tot la DiY Hardware).
P.S. Acvariul va avea nevoie si de intarituri descrise si ilustrate intr-un alt topic de la DIY Hardare
Dupa cum imi dau eu seama tu vrei un acvariu cu inaltimea de 80 de cm ceea ce este pe cat de inutil pe atat de incomod la aspiratul substratulu si la toate chestiile care implica bagatul mainilor in acvariu.
Daca vrei un acvariu k lumea in care sa-ti intre si neoane de 36 de w philips atunci ar merge 125 L , 60 l 50 h.E bine sa fie cat mai mare latimea acvariului pentru a putea aranja plantele cat mai frumos.Oricum daca folosesti sticla de 10 ai nevoie si de intaritoare , articol despre acestea gasesti la sectiune DiY Hardware.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: