[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
apropos de acvariul ala mare.... ca inaltime  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
furnici
Member
[Avatar]

IP:

asa o fi ca am tot citit despre dimensiunile acvariilor pe aici la voi, dar...
...........dar io urmeaya sa asez acest acvariu pe o placa de marmura in loculunei intrari in balcon si placa asta are aceste dimensiu 115*45, de acee yiceam ca vreau unul de 110*45*80 *(80 inaltimea)
dar daca e prea inalt, desi al vazut niste acvarii super pe care vreau sa le copiez si io in tryul meu
http://www.zen-it.com/nico/aqua/amano/
ei, ce ziceti? v-a impresionat aranjamentul alora? sunt japonezi, cum ar putea sa faca ei ceva altfel?
-deci, ce sfaturi mai primesc pentru un astfel de acvariu?
-de unde iau ingredientele pentru acvariu?
-cum fac rost de niste crengi k lumea? fierberea cu sare?
kam astea sunt intrebarile. ce ziceti? ma ajutati?

Visit furnicile!
[WWW] [Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, frumoase acvarii dar dupa cum observi lungimea lor este de cel putin 2 ori mai mare ca inaltimea pe cand la tine lungimea ar fi putin mai mare decat inaltimea.Dar lasand la o parte estetica gandeste-te ca daca vrei sa plantezi acel acvariu va trebui sa bagi mainile in el iar la o inaltime de 80 de cm va trebui sa bagi si capul ca sa ajungi la fund
La sticla de 10 mm se recomanda pe forum sa nu ai mai mult de 60 cm inaltime pentru ca sunt sanse sa nu reziste. Daca as fi in locul tau as mai pune ceva peste chestia de marmura(problema e ca nu stiu cum arata ) , o placa de pal de 3 cm grosime dar care sa aiba dimensiuni mai mari pentru a putea puen un acvariu mai lung si mai lat.
Daca nu se poate eu te sfatuiesc sa ramai la dimensiunile 110L 45l 60 h pnetru a putea dormi linistit."Ingredientele" necesare pentru confectionarea unui acvariu sunt sticla din care e facut si siliconul care trebuie sa fie special pentru acvarii(ex : Den Braven , Bison) .Sticla din care e facut acvariul o iei de la magzinele care vand geamuri si ar fi de preferat sa fie sticla "float" nu "trasa".Float descrie modul in care este confectionat geamul ,iar sticla float este mai rezistenta ca cea trasa.
Dupa ce lipesti acvariul , operatiune descrisa in multe topicuri pe http://oldforum.acvariu.ro la sectiunea DiY Hardware vei avea nevoie si de capac , pe care-l poti face desemenea cu propriile maini.(operatiune descrisa in forumul asta tot la DiY Hardware).
P.S. Acvariul va avea nevoie si de intarituri descrise si ilustrate intr-un alt topic de la DIY Hardare

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Am uitat cateva chestii:
Acvariul va avea nevoie de substrat care va fi format din pietris de granulatie 2-3 mm de preferinta si va avea o grosime de 5 cm pentru a permite plantelor sa-si infiga bine radacinile.Acest pietris se poate lua de la comerciantii care vand pesti sau la magazine cu materiale de constructii.
Buturugi gasesti si la comerciantii de pesti deja tratate care nu mai au nevoie decat de o spalare buna sau o fierbere , sau poti lua direct din natura dar sa fie din lemn de esenta tare , sa nu fie putrezite sau verzi.Foarte bune sunt radacinile copacilor pentru ca putrezesc mai greu.Un lemn recomandat ar fi buturuga de vita de vie si cea de salcie dar merge cam orice esenta.Acestea trebuie fierte cateva ore intr-un vas cu apa si foarte multa sare(cam 1Kg de sare) apoi tinute intr-un vas cu apa(apa care trebuie schimbata zi de zi) pana nu mai elimina tanin adica pana in momentul in care nu se mai coloreaza apa.Cand nu mai coloreaza apa deloc le poti pune linistit in acvariu.Pentru a te documenta mai bine despre tot ce inseamna acvarii iti sugerez sa citesti articolul ghidul incepatorului si toate celelalte articole de pe site care te vor ajuta sa afli cu ce se mananca acvaristica.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

poti sa pui o placa de pal peste marmura aia, si deasupra neaparat un polistiren, sau izopren. ca sa nu ii crape fundul. eventual ca sa dea un aspect de marmura poti sa pui autocolant pe pal.

in cazul in care o sa faci asa, baga un 125, 50, 60.

pt bogatia de decor la care visezi as zice si un 50 ca latime.
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

damn, ce imi lipseste editul.
la decor totusi nu m-as baga cu sfaturi pana nu zici ce ai de gand sa pui in el ca pesti.
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

furnici wrote:...sunt japonezi, cum ar putea sa faca ei ceva altfel?

Te inseli. Asiaticii au cam aceleasi preferinte de aquascaping ca europenii, iar japonezii nu fac deloc exceptie.
Site-ul acela e patronat de maestrul Amano, care are stilul lui aparte.
Mai precis, Takashi Amano se bazeaza pe principiile Zen ale esteticii (a nu se confunda cu principiile Feng-Shui).

furnici wrote:...deci, ce sfaturi mai primesc pentru un astfel de acvariu?

Arunca o privire pe regulile de aici: Zen Principles of Aesthetics.
Dupa ce le citesti, o sa-ti dai seama pe ce reguli simple se bazeaza un astfel de acvariu. Desi e atat de complicat sa-l faci!

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... acvariul acela pe care vrei sa-l faci are multe "hibe", incepand cu inaltimea [ absolut inutila ] si terminand cu greutatile pe care o sa le ai cu iluminarea sa ... mai bine spune-ne cat de mare e spatiul acela [ ce cote ai disponibile acolo ] ... ai scris 110 x 45 [ cm ] ... nu se poate 125 cm lungime ? ... cu latimea o rezolvi mai usor ... sticla de 10 mm iti permite o inaltime maxima de 60 cm ... mai gandeste-te ...

PS : cu Cichlasoma severum [ asta am vazut ca ai ] nu o sa poti intretine un bazin ca alea pe care le vizezi tu ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
miky
Member
[Avatar]

IP:

pai bine spus 125 ar fi o lungime ideala (nu te-ai complica cu neoanele)

cat despre inaltime e mult pt ca vei avea de multa lumina mai ales cdaca vrei sa pui si vre-un covor de plante si ca sa se dezvolte calumea va avea nevoie de multa lumina si plantele care vor fi mai la suprafata sunt sanse sa se umple de alge acum depinde si de echilibru care il vei avea in acvariu

si neaparat pus sum acvariu niste poliestiren

crengi ori din rauri care sa fie mai curate nu chiar poluate (si de salcie ar fi cele mai bune) ori daca nu de la mag de acvaristica mai indicat si mai scump de altfel

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
furnici
Member
[Avatar]

IP:

da. am vazut ca ca v-ati cam vorbit in sfaturile voastre
ce-i drept ma cam gandisem si io la aspectele astea pt ca am ma scazut din dimensiunile originale 110*45*90 cu sticla de 15mm , acvariu destinat exclusiv pestilor, fara plante, eventual marin
dar pt ca la noi acvariile marine nu prea merg si sunt foarte greu de realizat am renuntat, trecand la unulolandez, da' asa, olandez de-a binelea!
spatiul este, asa cum am mai spus, locul unei foste ferestre pe care am desfiintat-o si a ramas un gol de h=120cm, lungime =110, latime=45 drept pentru care ziceam si io de marimea aia. nu mere 125 pt ca peste 110 se intra in balcon pe o usa (si asa nevata-mea nu prea e de acord cu acvariul asta si am scandaluri acaa pe tema asta! )
merci baieti pt sfaturi
-ps de ce cu Cichlasoma severum nu se poate avea un acvariu k lumea?
- iar in ceea ce prveste felul acvariului pe care il doresc mi-ar placea sa aiba asp0ectele urmatoare
http://www.diszkosz.hu/Pictures/c_ada03.jpg
http://www.vectrapoint.com/main/manual/bm17.html
http://www.vectrapoint.com/main/manual/bm20.html eic. ce mai tura-vura, olandez. si pt substratul ala imi trebe nistze indicii: ce turba, de unde (in Constanta).....

Visit furnicile!
[WWW] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

furnici wrote:da. am vazut ca ca v-ati cam vorbit in sfaturile voastre...

Doar suntem pe un forum, nu-i asa?

furnici wrote:...am renuntat, trecand la unulolandez, da' asa, olandez de-a binelea!

Citeste articolele urmatoare despre principiile pe care se alcatuieste un olandez: Acvariul plantat – acvariul olandez si
Dutch Aquascaping Principles.

furnici wrote:...ps de ce cu Cichlasoma severum nu se poate avea un acvariu k lumea?...

Pai... cauza principala ar fi ca un severum creste pana la 20 de centimetri si are nevoie de un acvariu mare pentru inot, cu minim 80 de litri de apa pentru un exemplar. Apoi, un severum este un peste robust, care nu se incurca sa ocoleasca o planta care-i sta in cale in timp ce inoata. Fara sa fie un peste distructiv, severum-ul iti poate da peste cap un setup olandez.
Personal, daca as avea acvariul amenajat ca in exemplele date de tine, mi-ar fi prea mila de munca mea ca sa bag acolo chiar si un singur severum.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: