[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=11 acest link , nu stiu cum am reusit de nu l-am pus de prima oara.
Nu , din pacate nu sunt sigur , e posibil sa fi fost si raci, era mult prea aglomerat ca sa pot intreba , maybe next time.
Ce rele sunt broscutele astea.
Ce pui ai ? daca sunt vivipari manaca si prafuri daca nu incearca cu putin galbenus de ou fiert(pe varful scobitoarei ca strica apa) pana faci rost de artemia enclozata.
Ok , m-am mai linistit , DAR daca as fi in locul tau l-as pune intr-un loc mai izolat ferit de riscurile unor loviri accidentale.
Daca vrei sa incerci sa bagi co2 uita-te la topicul asta , te va ajuta , pe mine m-a ajutat muult.
Tot un power head este si ala, mecanismul este putin mai complicat decat datul unei gauri intr-un dop dar oricat de antitalent ai fi este ceva banal pe care il poate face oricine.Asta daca vrei sa ai plante k lumea.Eu am un echinodorus amazonicus care face cam o frunza pe saptamana intr-un substrat de maxim 3 cm de pietris destul de mare luat de la constructii , fara co2 si fara fertilizanti.lumina am cam 0,6 w pe litru.
Acum tu trebuie s-o iei prin eliminare , poate sa nu creasca din cauza luminii(ce tip de neoane ai?) , substratului , fertilizantilor , co2-ului.
Am aceeasi planta luata din Obor de vreo 2 luni si in tot acest timp nu a facut decat cateva radacini in rest nu a miscat.Am mutat-o si in alt acvariu unde am 1W/litru si CO2 si tot nimic , ma gandesc sa incerc si eu cu turba numai ca nu prea stiu de unde sa cumpar.
E bine ca vrei sa te apuci din nou si e foarte bine ca ai venit sa ceri ajutor aici.Pe situl asta si pe forumul asta gasesti informatii foarte pretioase care te vor ajuta la nevoie.
Ok , poate am exagerat , nu m-am gandit ca mai este si solutia sa nu-l umpli de tot , iar daca ii pui intaritoare pe fetele lungi e posibil sa reziste.Daca zici ca stai si la parter atunci e si mai bibne , nu-ti mai faci griji k inunzi si vecinul.De curiozitate , ce tip de silicon ai folosit ?Sper ca nu din ala universal
Nu credeti totusi ca e o masura prea drastica pentru un incident izolat?Ati mai patit vreodata chestia asta cu alt utilizizator?
Eu zic ca nu ajuta nici un programel , de exemplu daca fac o oferta la vanzari si dupa n zile vreu sa editez si sa scriu rezolvat ce fac?Dau PM la moderatori?Presupun ca e si asta o solutie dar e mult mai multa munca pentru voi.
Poate sunt prea obosit sau prea chior sau poate are ceva computerul meu dar daca nici una din variantele astea nu e adevarata atunci cum explicati ca pot posta mesaje dar nu mai gasesc nici un buton de EDIT ca sa completez sau sa corectez ceva?
Te anunt cu regret ca acvariul tau este prea mic pentru discusi .Ca substrat este de preferat pietris cu granulatia de 2-3 mm.
K , got it Leo , 10x a lot
Am vazut niste creveti prin obor la o vanzatoare dar am inteles ca nu prea merg cu pestii , asa este?Erau cam 40 k bucata dar nu stiu ce specie erau.
S-a mai discutat pe forum problema cu geam de 6 poti face MAXIM un acvariu de 100 de litri.Pentru un acvariu de 200 iti trbuie minim sticla de 8 dar e si mai bine de 10.Eu am un acvariu de 100 de litri si are geam de 8 pentru linsitea mea.Eu zic sa renunti la acvariul asta pentru ca oricate intaritoare ai pune tu tot exista riscul sa se crape intr-o zi si sa te trezesti cu 200 de litri de apa pe covor.Nu vreau sa te dezamagesc dar era mai bine sa pui inainte intrebarile si pe urma sa te apuci sa faci acvariul si nu invers.

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=130
Ca acvaristica e o pasiune foarte scumpa ne dam seama cu totii mai devreme sau mai tarziu dar asta nu e un impediment asa mare deoarece ne-am obisnuit sa luam lucrurile pas cu pas , incetul cu incetul cu cheltuieli acceptabile dar constante .Acvaristii sunt niste colectionari , astazi o planta , maine un peste poimaine un acvariu mai mare Ce vreau sa spun de fapt e ca nu trebuie sa daii banii pe acvarii super dotate , o iei incetul cu incetul.La acvariul de care ai spus tu mai ai nevoie doar de lumina corespunzatoare ca sa-l poti pune in functiune.Pe moment , daca vrei plante k lumea faci un sistem de co2 cu drojdie iar cu timpul daca ai bani cumperi ceva serios.Intr-un fel te invidiez ca poti avea parte de atatea bunatati in materie de acvaristica dar in acelasi timp realizez cat e de greu sa stai cu chirie si sa trebuiasca sa te muti destul de des.Oricum iti doresc numai bine in aceasta noua viata si asteptam daca se poate poze cu viitorul acvariu.
John wrote:
VelociRaptor wrote:Sau macar nu asculta manele

Hehheeh stai linistit ..in casa asta nu s-au auzit asa ceva ever.
Tocmai dasta am zis chit ca am 2 molly negrii..manele nu pupa nici morti

Pestii mei mai asculta si manele din cand in cand si nu s-a plans nici unul
Daca vrei sa ai cu ce sa-ti hranesti pestii documenteaza-te putin in legatura cu enclozatul artemiilor si cu infuzorii.Nu o sa gasesti nici in obor nici in alta parte pui de artemia sau infuzori .Trebuie sa dai o fuga pana in Obor sa cumperi o punga de oua de artemia si apoi sa te apuci de treaba.Enclozatul oualelor de artemia e descris in acest topic si cred k e cea mai buna solutie si cea mai usoara pentru tine. http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=309
Daca mai ai intrebari simte-te liber sa postezi aici si nu uita sa ne tii la curent cu ce ai de gand sa faci si daca-ti ies puisorii
Mersi , chiar nu vizitasem shopul sitului , ma bucur ca exista pacat ca nu ma pot bucura inca de el din lipsa acuta de fonduri

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: