| Message |
|
|
|
Din pacate ai facut prost , acvariul tau este prea mic pentru scalari.Ii poti tine maxim 3 luni , pe urma vei avea probleme cu spatiulPnetru 4 scalari se recomanda 300 litri de apa .
|
 |
|
|
|
Daca adun toti pestii mei ajung usor pe la 50 si nu mi se pare greu sa am grja de ei , am invatat totul , absolut totul de pe acest site minunat.
|
 |
|
|
|
Nu te condamna nimeni de cum ai inceput dar citeste articolele de pe site , citeste bine forumul cu problemele si sfaturile care au fost postate si va fi mult mai usor sa ai grija de pestii tai.
|
 |
|
|
|
Me;cii negri mamanca foarte bine alga neagra.Mai bine decat sa te risti cu apa oxigenata bagi niste melci.
|
 |
|
|
|
Rigips gasesti la orice magazin de constructii , la mine pe Mihai Bravu sunt 1000 de magazine de constructii dar ma gandesc cas sunt si in Titan destule , numai sa ai vointa sa le cauti.
|
 |
|
|
|
Serios , asa ieftin , ce grosime avea plexi?Stii k din plexi se fac si acvarii , nu?Si sunt mult mai rezistente ca cele din sticla.
|
 |
|
|
|
Nu stiu daca suferea doar de 2 zile pt k eu am 3 acvarii si mi-e cam greu sa stau non stop sa-i inspectez daca sunt bolnavi sau nu.In ultima vreme nu am timp nici sa ma mai uit la ei la cat am de invatat pentru examene.
Cred k bactopurul a venit prea tarziu si trebuia sa incerc de cand am observat , pentru ca in momentul in care am pus bactopur pestele parea foarte slabit , abia daca mai putea sa innoate.
|
 |
|
|
alina_g wrote:
johnny6600 wrote:Pai ce naiba mai am vorbit aiurea crezand c-o fi cine stie ce boala pentru care medicina moderna nu a gasit tratament inca si voi imi spuneti ca e gris.
Ia detaliaza un pic ce-ai vrut sa spui...
Vroiam sa spun ca tratamentul la gris il stiam , am avut si eu problema asta si am rezolvat-o foarte usor dar am crezut k este vorba despre alta boala.Pana la urma pestii aia au gris sau nu?
|
 |
|
|
|
Sa-mi dea cineva o palma pt k eu nu stiam denumirea latineasca pt gris.Pai ce naiba mai am vorbit aiurea crezand c-o fi cine stie ce boala pt care medicina moderna nu a gasit tratament inca si voi imi spuneti ca e gris.
|
 |
|
|
|
Suferea de ea de 2 zile , dar nu am avut cum sa postez mai devreme.Tratament am incercat cu bactopur direct pt ca era singurul medicament pe care-l aveam la-ndemana .E posibil sa fi murit de la bactopur?Ce boala a avut betta si ce tratgament trebuia aplicat?
|
 |
|
|
|
Dupa cum zicea el cred k ar trebui un tratament in tot acvariul , se pare k toti pestii ar fi bolnavi.Dar sper k a fost identificata bine boala.
|
 |
|
|
|
Daca vrei plante ia Philips TLD 830 si mai poti pune si Aquarelle , sun glo si aqua glod sunt prostii din cate am citit eu pe forum.
Cat despre ideea cu capacul din rigips pare chiar buna , nu m-as fi gandit , dar nici nu am vazut rigips rezistent la apa.Oricum e usor de modelat , acum sunt curios daca rezista sa-i pui si balamale.
|
 |
|
|
gogolanu wrote:
johnny6600 wrote:Hei cum sa arunce pestele esti nebun?Tie daca ti se strica masina o arunci si iei alta?
eu am avut parte de aceasta boala si mi-au murit toti pestii boala se transmite daca un peste mort e mincat de unul viu sau prin fecale initial nu observi numica dar in timp mor toti sub diferite aspecte logica mea a fost decit sa moara toti si sa infestezi acvariul mai bine sacrifici unul, apropo de beta-l tau cu gura alba estia au viata foarte scurta cam un an al tau ce virsta avea.
Nu ma pricep la boli dar daca tu ai patit-o e posibil sa fie asa totusi ar putea sa-l izoleze intr-un acvariu de carantiina sau iintr-o sticla de 5 litri taiata cel putin eu asa as face nu as putea sa-l omor.De exemplu eu am un guppy care are coloana stramba si e foarte cocosat dar nu am avut inima sa-l arunc si acum sa-a facut un peste de toata frumusetea asa cocosat cum este.
Cat despre betta al meu nu stiu ce sa zic l-am luat matur din piata acum o luna , este posibil sa fi avut un an dar nu stiu ce sa zic.Oricum era frumos si-mi pare rau de el.
|
 |
|
|
|
Hei cum sa arunce pestele esti nebun?Tie daca ti se strica masina o arunci si iei alta?
|
 |
|
|
|
Eu am acelasi volum de apa cu al tau dar al meu are dimesiunile 80*40*40 si mi se pare ca arata mai bine.Eu asa l-as fi facut dar si al tau e bun si iti mai lipseste un capac.Eu mi-am facut capacul din parchet pus pe un schelet din lemn dar e un pic cam greu si nu stiu daca e indicat.Cineva paraca vroia sa faca din lambriuri de PVC care deasemenea se gasesc la Practiker si Bricostore.Daca vrei sa vezi discutia cauta la DIY Hardware.
|
 |
|
|
|
Cel mai usor material pentru tine ar fi plasticul sau plexiglasul , de obicei se gaseste la Bricostore dar e destul de scump.Te sfatuiesc sa-ti treci locatia sa stim si noi de unde esti si ce sa te sfatuim.Neoanele sunt philips tld 830 dar din moment ce nu stim unde stai nu pugtem sa te ajutam cu locatii.Eu mi-am luat tot din Bricostore sau Practiker. dar se gasesc si la magazine mai mici care ciomercializeaza neoane.
|
 |
|
|
Nu va mai stresati oricum vad k nu v-ati inghesuit sa raspundeti , pestele a murit 
|
 |
|
|
|
Da acum am observat piele se descuameaza pe buzele pestelui ca si cum ar naparli.
|
 |
|
|
|
Am un acvariu de 30 de litri in care tin 3 betta (1 mascul si 2 femele) si 7 neoni.Are substrat pietris , bine plantat si il; am asa de vreo 2 luni.Apa o schimb la saptamana cu apa statuta.Pana azi masculul de betta nu avea nimic dar acum vad ca are pe bot ceva alb ca o pileita sau ca un plastic in genul celui care se gasesc pe ecranele de telefoane cand sunt noi.Parca se si descuameaza in-tr-un loc.Nu stiiu ce sa-i fac pentru ca am mai citit in articolul cu scalarii si nu vreu sa-si piarda buza pestele meu.Exista un tratament sau doar schimburile dese de apa pot ajuta?
|
 |
|
|
Dalles wrote:
johnny6600 wrote:...daca as astepta 3 saptamani sa ciclez un acvariu cred ca as inebuni.Mie mi s-a parut ca o saptamana ajunge...
Asa e, 3 saptamani e o groaza de timp. Merge si dupa o saptamana.
De fapt... ce rost are sa stai si o saptamana? O zi e de ajuns. Umpli acvariul cu apa si gata! Bagi pestii.
Sau... si mai bine: de ce sa te mai complici cu apa? Pui pestii direct in acvariu. Ca tot aia e. 
Nu , aveti dreptate , 3 saptamani e minim , dar de fapt mai bine ar fi 2 luni sau de ce nu 1 an ca sa fii sigur ca s-au format bacteriile
Acum glumeam , nu va suparati , dar uneori e aproape imposibil sa astepti atata timp ,mai ales cand esti la primul acvariu si vezi pestii in piata.
Si daca tot vorbim de ciclat acvariul am vazut niste tampenii in piata ,un fel de colonii de bacterii , ajuta la ceva?
|
 |
|
|