| Message |
|
|
|
Exista foarte multe magazine online, poti cumpara de acolo echipamente/hrana.
Plante poti cumpara de la rubrica vanzari. Sunt cativa colegi aici pe forum care au plante super si la preturi mult mai bune decat in petshop-uri.
|
 |
|
|
|
Vezi ca mai gasesti filtre externe la categoria "Vanzari" (aici si pe alte forumuri). Sunt SH, insa cu un pic de rabdare si noroc vei gasi filtre pana la jumatate din pret, eventual chiar cu garantie. La volumul de apa pe care il ai, ar fi tare bun o canistra.
N-ar fi rau sa pui mai multe plante, te vor ajuta cu algele si vor consuma compusii amoniacului.
|
 |
|
|
|
Mi se pare cam mare pietrisul, s-ar putea sa ai ai ceva probleme cu dansul. Sa fii atenta la sifonarea lui sa nu ramana prea multa mizerie inauntru.
As scoate vallisneriile. Dupa ce isi dau drumul la crescut sunt invazive. Si oricum nu sunt recomandate ca plante de pus in partea din fata a acvariului, caci cresc mari.
S-ar putea ca pe viitor sa mai trebuiasca lumina adaugata, dar pentru inceput e ok.
Sa mai asteptam sa vedem cum evolueaza plantele.
|
 |
|
|
malawi_crys wrote:
stefanp wrote:Cum sa il ia gata facut?
E cel mai talentat povestitor cand vine vorba de constructia acvariului, ar fi pacat sa pierdem un topic de genul
 Stefane, pacat ca nu exista un alt "povestitor" pe langa mine care sa va povesteasca cat de demn "Cascadorii Rasului" este "povestitorul - principal" atunci cand , intre "fazele de productie" cand este foarte putin timp la dispozitie, alearga dupa aparatul foto , imortalizeaza momentul, arunca aparatul , prinde piesa si o pune unde ii este locul , cu transpiratia rece pe sira spinarii( de frica Tangitului care ameninta sa se usuce, de exemplu).
Deci, "naratiunea" asta "infantila" cere "sacrificii" tata,nu gluma  Dar ma consoleaza faptul ca exemplificand fiecare etapa ca lumea, pe viitor, cuiva i ar putea fi de folos
Am vazut ca cere sacrificii. Si tocmai toate micile impedimente fac deliciul topicului
|
 |
|
|
Al lui Iulian are plusul unei idei traznite...
Rusul nu s-a gandit la bec
|
 |
|
|
|
Este o substanta de la tetra parca, kh/ph minus, dar scade si ph-ul. Dar vorba lui iulian...chimicale...
Parca turba scade kh ul.
|
 |
|
|
|
Posibil mayaca fluviatilis. Da-i un search pe google images, seamana cu ce ai tu?
S-ar putea sa fie cam fragila pt carasei...
|
 |
|
|
viulian wrote:
macar sper ca pe asta il iei gata facut.
Cum sa il ia gata facut?
E cel mai talentat povestitor cand vine vorba de constructia acvariului, ar fi pacat sa pierdem un topic de genul 
|
 |
|
|
|
Ia un capac pe care sa il pui deasupra ca sa nu se evapore apa (adica se evapora, dar face condens pe capac si pica inapoi) si un hranitor automat care sa dea mancare o data pe zi, cu maare zgarcenie.
Problema mai mare ar fi din punctul meu de vedere lipsa curateniei si schimbului de apa pentru 7 saptamani, la un acvariu asa mic. Daca era un barosan de cateva sute de litri as fi stat mai linistit...Poate n-ar fi rau sa supradimensionezi un pic filtrarea pe perioada asta.
|
 |
|
|
Pai pe cea a lui Robert o cumpar
Din ce am inteles nu prea are ce sa se strice. Doar consumabilele care trebuiesc schimbate la un moment dat, dar am inteles ca se gasesc si la noi.
Si mi-a zis ca daca voi avea probleme, pot sa i-o trimit lui si el o trimite in Germania la magazinul de unde a cumparat-o. Si pare un om de incredere.
|
 |
|
|
L-am montat pana la urma, desi filtrarea e exagerata pentru dimensiunea acvariului.
I-am lasat mediile de filtrare cu care a venit. Inele ceramice in primul sertar peste care am pus un burete mai grosier luat din sertarul 3, niste bile albe in al doilea, iar in al treilea sertar am lasat buretele lor semi-grosier ca sa zic asa peste care am pus o bucata de perlon. Am sa urmaresc sa vad cat de repede se colmateaza si daca se intampla repejor, am sa renunt la el. Nu vreau sa desfac canistra foarte des. Eheim ul are scos perlonul de mult timp.
Am micsorat debitul pe la jumate, poate chiar un pic sub, caci didiplisul din partea opusa se lasa pe o parte de la curentii de apa (pe out am montat spray barul).
Am rezolvat si problema valuririi apei la suprafata, ce era cam puternica la mine. Cred ca va trebui sa bag si mai putin co2.
Per total sunt multumit de filtrul asta. Are un debit bun, consum mic (9 W fiind seria greenline. fata de internul resun care consuma 12 W).
Si am scapat de o scula inestetica din acvariu, loc in care am pus bineinteles niste plante
V-as pune o poza, insa n-am aparatul iar cu telefonul nu ies grozave deloc...poate reusesc macar una mai oarecum.
|
 |
|
|
Vand doua filtre interne resun:
1. Resun SP-1200: http://www.happypets.ro/resun-sp1200-p-2545.html?zenid=c14a847d05231e05e302ab1b1afe06fa
Cumparat in octombrie anul trecut, deci e folosit de mai putin de un an. Nu are defecte
Il vand pentru ca a fost inlocuit de un extern.
Pret: 30 RON
2. Resun SP-2500: http://www.happypets.ro/resun-sp2500-p-2546.html?zenid=c14a847d05231e05e302ab1b1afe06fa
L-am cumparat luna asta de la cineva de pe forum in ideea de a contrui un filtru extern DIY, insa am renuntat la idee si am luat canistra de spuneam mai sus.
A fost folosit max 4 luni din ce mi-a spus fostul proprietar. L-am probat, functioneaza fara probleme.
Pret: 40 RON
Prefer sa le vand in Iasi, dar trimit pot trimite si in tara (caz in care se adauga taxele postale la pret).
|
 |
|
|
Cu siguranta sunt mai multi care urmaresc topicul, dar poate n-au timp sau poate nu mai este nevoie sa intervina.
Ai sa ramai uimit cata mizerie se strange in buretele care l-ai pus pe sorb  Eu am unul destul de poros si il spal o data pe saptamana...iese din el o gramada...
Bine, acum la inceput nu prea are ce, in timp insa se aduna.
|
 |
|
|
|
Buretele ce l-ai pus pe sorb, fiind mai fin s-ar putea sa fie de ajuns, insa sa il speli des, caci fiind fin se va colmata.
Si da, in lojele laterale poti pune burete. De altfel, asta e si indicatia producatorului, acele loje fiind cu rost de prefiltru.
La filtrele mele, am pus si burete pe sorb (ceva mai poros) si am lasat si buretele din primul sertar (burete la fel, poros, ca sa nu se colmateze). Si am renuntat la perlonul de sus ca sa nu fiu nevoit sa deschid canistra prea des.
|
 |
|
|
|
Astept sa vad.
Va tin la curent.
LE: M-am hotarat pana la urma sa o cumpar.
|
 |
|
|
@Iulian: Si in cazul asta in care fac comanda din "strainezia" (De, banuiesc ca vine de la deuchland?  ) primesc o garantie?
Si daca da, inseamna ca in caz de probleme trebuie sa il trimit tocmai in strainezia pentru reparatii?
70 euro cu tot cu tva? Transportul cat ar insemna?
@Dragos: Din ce mi-a spus, nici nu e scos din cutie. Deci teoretic toate componentele ar trebui sa fie foarte ok. Vanzatorul e Robert Marcas, e inregistrat aici pe forum, din ce am mai vazut eu, pare un om serios. Mi-a spus ca in caz de probleme ma poate ajuta sa il trimit in garantie in Germania.
|
 |
|
|
|
Lasa in primul sertar ceva pentru filtrare mecanica. Altfel daca pui matrix ul, se va colmata caci mizeriile vor intra direct in el.
Eu as fi lasat in primul sertar niste inele ceramice si un burete poros. In al doilea siporax si al treilea matrix-ul si eventual o "felie" de perlon deasupra ca ultim material.
|
 |
|
|
Intrebarea nu era cu referire la ciclare, caci pe langa intern am deja un extern eheim 2224 (e scris in jurnal).
Ma gandeam ca poate exagerez cu filtrarea, cu 2 canistre la 124 de litri brut  , dar la o adica, filtrarea nu strica niciodata. Asa ca mai bine pun filtrul la treaba decat sa il tin in vitrina pana la toamna, si scap si de internul care ma cam enerveaza.
|
 |
|
|
|
Am gasit un Dennerle Osmose 130 , nou, nescos din cutie. Insa e cumparat din Germania, deci nu are garantie.
Pretul e 390 RON.
Ce ziceti?
|
 |
|
|
Cum ziceam in topicul legat de osmoza, la toamna am in vedere marirea acvariului (sper eu la un 200 de litri). Pana una alta, profit de ocazii si mai achizitionez aparatura, ca sa nu ma aglomerez atunci.
Asadar, astazi am cumparat un jbl e701 greenline, nou, cu 260 RON de la cineva din Iasi. Nu l-am desfacut inca, dar Doamne' ajuta sa n-am surprize
Intrebarea e, are ceva daca il conectez de pe-acum la acvariu? Ca sa scot internul sa nu mai ocupe loc si sa-mi vanture plantele?
|
 |
|
|