[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Pe la 7 dupa-amiaza la pus pe Grigore la imbaiat.
Separat intr-un recipient de 1 litru si jumatate cu o lingurita de sare. Il las pana dimineata, dupa care il pun la loc si maine seara repet schema.

Acum ca l-am scos din acvariu si m-am uitat mai de aproape, pare si un pic mai slabit.
Am zis ca trebuie sa pun si o poza dupa ce am scapat de intern si am ascuns incalzitorul mai bine pe peretele din spate, acoperit total de plante. Am pus si sonda de ph tot mai in spate, ca sa nu mai stea la vedere.
Singurele lucruri care au ramas sunt testul de co2 si termometrul (pe care vroiam sa il scot cand fac poza, dar am uitat ).

Pozele sunt facute cu telefonul, deci nu-s chiar grozave...dar merg...n-am avut rabdare pana reintru in posesia aparatului. Acvariul e la o saptamana de la tundere, cand plantele erau la vreo 10 cm sub nivelul apei...acum au ajuns la suprafata si se intind pe vreo alti 10 cm...

image

image

image

Heteranthera, dintr-un fir amart si mic de nu isi putea seama nici preamaritul faraon ce planta e, acum a ajuns la ce vedeti...mai bine de jumatate din fundal. Daca n-as da ce tund, cred ca intr-o luna acopar 80% din suprafata acvariului cu ea...Insa e o planta frumoasa si merita incovenientul de a trebui tunsa des.

La capitolul lumina am inceput sa las al doilea neon pe ambele perioade de iluminare, ca sa nu to "frec" lampa cand scot si pun la loc neonul. Ca sa nu fie probleme insa cu cantitatea suplimentara de lumina, cel putin pentru o perioada am scazut durata de iluminare la 7 ore. Vedem cu evolueaza.
Pe site-ul ala de mi l-ai dat tu cu cateva pagini mai inainte, zicea tipul ala ca daca pui in apa un pic de sare, e putin probabil ca sa faca velvet. Din pacate asta nu o pot face avand plante, insa il voi separa sa vad ce se intampla...
Nu ma repet in medicamente inca.

Oricum, am sa va tin la curent cu evolutia. De curiozitate ieri am facut si niste teste in apa, nh4, no2 = 0. NO3 ul nu l-am masurat, dar am sa o fac peste cateva zile (deocamdata am facut ieri schimbul de apa, deci n-are cum sa fie mare oricum).
Cred ca Grigore al meu are velvet...

De vreo cateva zile inotatoarea caudala o tine "inchisa" si nu o mai intinde ca inainte. De asemenea are niste ca niste pete, albastrui (la velvet totusi ar trebui sa fie galbui/aurii). Are asa ceva de cand l-am luat, am crezut la inceput ca sunt irizatii de culoare, problema e ca nu stau in acelasi loc...deci ma gandesc ca sunt datorita parazitului. Acum s-au adunat mai mult pe coada si parca totusi nu e doar culoarea inotatoarei ci ceva care este prins de inotatoare...

De asemenea, astazi cand i-am pus oglinda n-a reactionat ca de obicei, adica sa se zburleasca. A stat un pic indiferent si dupa a fugit...si tot asa vreo 5 minute pana am renuntat.

De mancat mananca in continuare foarte bine si se repede la mancare urgent sau cand ma simte pe langa acvariu...insa in rest e cam bleg.

N-am din pacate cum sa fac poza deocamdata, caci nu am aparatul la mine...iar cu telefonul nu cred ca reusesc sa prind calumea.

Maine am sa-l trec la bai de sare si daca nu ii trece, am sa cumpar jbl oodinium (asta e si numele parazitului din cate am citit). Flaconul de jbl ektol fluid aparent nu ajuta pentru asa ceva.
Salut.
In primul rand deschide un topic separat, aici e topicul colegului alexos si treci pe la "Despre noi" sa te prezinti.
In acvariul tau ar fi mai multe probleme, de la supra-populare, la acvariu neciclat. Dar vom detalia in topicul tau separat. Pana atunci, citeste pe forum despre ciclare.
Radiatiile UV au o penetrare foarte mica...asa ca nu te va ajuta.
Multzam
Poze la toamna, cand voi face resetup-ul in acvariu pentru creveti.
Oricum, nu cred ca o voi monta definitiv undeva, doar cand am nevoie de apa o tin in baie, in rest ascunsa pe undeva, caci din pacate spatiul e cam restrans...
Atunci vezi furtunele sa nu stea in tensiune, sa traga in alte directii...Sau trage o fuga la un petshop...tre sa aiba niste ventuze.
A ajuns astazi instalatia
Ma asteptam sa fie o magaoaie mai mare, dar e finuta asa, nu ocupa mult loc

De-acum o las sa stea cuminte pana la toamna.
Mai pune o ventuza in plus. Din ce am observat eu, ventuzele eheim sunt ok.
Vezi si furtunele sa nu stea in tensiune si sa traga de bare spre alte pozitii.
Acum ce sa zic, intotdeauna exista un risc atunci cand cumperi produse SH.
Dar te poti orienta dupa useri vechi, cu feedback-uri bune care prezinta incredere. Niste poze facute la butelie, care sa contina si inscriptia cu data valabilitatii si nah...poti sta o idee mai linistit.
A naibii plastic...am crezut ca-i naturala pana sa-ti citesc postul...
Arata foarte foarte bine.

Si melodia de pe video e Aduce a "pianistul"...
Va adunati ca sa trageti si pe altii in pacat cu acvariile voastre

Bine ai venit
viulian wrote:Exista exceptii notabile aici pe forum care tin butelia culcata nu spun cine, persoana importanta,

Sa fie ? El are puteri supranaturale...si gazul asculta de el

@alexos: eu am vazut butelii la 200 de lei de cumparat de cel putin 2 kg. Urmareste forumurile. Iti trimit acum pm cu 2 link uri, sunt o idee mai vechi, dar poate inca mai exista spre vanzare.
Riccia nu o tin la suprafata, ci legata de pietre, pe substrat. Si daca ai sa te uiti in topicurile de la semnatura mea (borcanul si cel pentru creveti), ai sa vezi ca prospera.
Probabil la tine problema e lumina. 28 de W la 100 de litri e muuult prea putin. Ochimetric pare ok, dar nu e.
Incearca sa bricolezi sa faci loc de 2 neoane de 39 W. Poti merge doar cu unul aprins o perioada si in functie de cate plante ai, dupa care vei aprinde si al doilea (sa le pui aprindere separata). Poti sa te uiti in jurnalul meu sa vezi cum am procedat si ce plante am crescut, intr-un acvariu similar ca dimensiuni si cu lampa 2x39W.

Planta de gazon e cumva cuba? Nu stiu daca va creste ok in conditiile actuale...

Pune inapoi bomba, pana faci rost de butelie. E mai bine decat deloc. Si da, sunt butelii speciale pentru co2, gasesti pe forumuri de vanzare mai ieftine. Vezi si aici la categoria vanzari ca mai apar din cand in cand. Dar iti va mai trebui un reductor de presiune si un difuzor de co2 si un numarator de bule (pe care il poti bricola tu).

Te intrebam de filtru, pentru ca desi in prezentarea lor scrie ca sunt pentru acvarii de pana la x litri, de obicei cele interne au un volum mic pentru filtrare. Si vin echipate cu materiale in general pentru filtrare mecanica.

Cu fertilizatul sa ai grija. Important e sa fertilizezi constant, asa ca solutia de la tetra (ce fel de fertilizant?) ori o pui regulat cum scrie pe eticheta, ori nu o pui.
Pentru moment insa cred ca e de ajuns sa fertilizezi cu micro de la jbl (ferropol si ferropol24). Mai tarziu mai vezi. Insa la lumina care o ai si fara co2, n-are rost sa pui macro.
Salutare.
Bine ai venit la noi, te asteptam si la rubrica "Despre noi".

As schimba cateva din lectiile enumerate de tine:

1. Daca nu ai mai lipit acvarii, n-as sfatui pe nimeni sa se apuce diy, mai ales la acvarii ce au 100+ litri.
4. Alege sticla potrivita, nu cea mai subtire. Daca e prea greu sa il lipesti singur, mai bine cheama un prieten sa te ajute sau apeleaza la o firma. Dar nu te juca cu sticla. Nimeni nu vrea balta in casa si daca ai si copii mici...e mai bine sa pui sticla mai groasa ca nu stii cum crede ca poate prinde pestii prin sticla. Acum nu cred ca e cazul tau. 8mm din ce am citit e ok pentru dimensiunile acvariului tau, dar cine stie cum interpreaza lumea
8. Riccia daca o prinzi cu atentie poate sta mai bine de 2 saptamani. Intr-un final se va desprinde, insa pana atunci poate sta cel putin o luna linistita...la mine cel putin sta (nu am numarat exact dar cred ca pe la o luna jumatate incepe sa se desprinda).

In rest ce sa zic. Acvariul arata ok Dar as scoate plantele alea din cutiute si le-as planta in substrat. Si as pune mai multe plante, de cateva ori ce ai acum. Te vor ajuta in privinta algelor de ziceai ca trebuie curatate

Mai zi-ne ce lumina ai, daca fertilizezi, daca faci aditie de co2. Ce model de aquael e filtrul?

LE: Si as mai lipi un autocolant pe peretele din spatele al acvariului. Negru sau un albastru mai inchis.
Bine ai venit!
Daca ar fi dupa gustul meu, parca as mai baga niste plante. In partea din dreapta zic eu ca ar merge ceva (poate pui o poza din fata).

Cum a zis koala, n-ar fi rau sa scapi de cei 2 gurami.

Spor
Parca blyxa aia nu sta prea bine asa in fata...eu as pune-o mai in spate cumva...
Cu atentie totusi si cat de des desfaci canistra ca sa inlocuiesti perlonul.
Cu cat mai des desfacuta cu atat mai repede se useaza clemele/garnitura. Apropos de garnitura, sa o ungi cu vaselina si sa ai grija cand desfaci canistra sa nu o stergi din neatentie. Tot cu vaselina sa ungi si o-ringurile de pe capul furtunelor.
Dar nu in primul sertar de jos. Altfel toate mizeriile se vor opri in bile si le vor colmata. Lasa inele ceramice si burete grosier in primul sertar.
Pe urma al doilea si al treilea poti inlocui cu ce a zis colegul mai sus. Si daca vrei, deasupra, ca ultim mediu, poti pune o fasie de perlon.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: