[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou Juwel Rio 180  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

Hello - prima postare pe acest forum si de asemenea primele eforturi in acvaristica (am mai avut acvarii pana in 30l, dar perioadele acelea haideti sa le stergem cu buretele ). In acest post voi incerca sa imi postez problemele aparute la care va invit sa ma ajutati inspre rezolvare daca puteti. Pe cat posibil voi posta chestiile la care nu gasesc raspunsuri, so don't worry about "another noob that doesn't use the search fct."

In primul rand am avut acvarii si inainte de revolutie, iar acum cca 1 an cand m-am apucat iarasi de citit, am ramas socat de cat de mult s-a schimbat paradigma in acvaristica: nu mai tu acvarii sterile, boloboroseala aia uriasa cu pompe de lesinau scalarii si zburau gupii, ciclari si bacterii, CO2 wow and stuff...Mi-am dat seama ca e groasa si m-am apucat de citit. Concluzia:

-Juwel Rio 180 complet echipat + priza programabila
-Stand facut la comanda
-2x JBL Aquabasis 5l
-18kg substrat decorativ 3-5mm negru
-1 radacina vita de vie huge fiarta si inmuiata luni de zile
-3 pietre wanna-be-iwagumi luate de pe Cris testate cu acid
-Bomba CO2 cu drojdie

-Hemianthus callitrichoides
-Eleocharis acicularis
-Anubias barteri
-Egeria densa (Elodea)
-Cabomba caroliniana
-Bacopa Monieri
-Lysimachia nummularia
-Echinodorus - 3 varietati

In plan: CO2 cu butelie, inca vreo cateva specii de plante, cam intr-o luna populare cu pesti, si dezvoltarea skill-urilor de acvarist. Dar pana acolo...

L-am pornit in 28-03 si se afla acum la ciclare fara pesti. Probleme:
1. Dupa ce am umblat 2 saptamani dupa substratul decorativ il primesc in sfarsit; bucurie mare, agitat si cum nu am simtit nimic initial - chiar am uitat cu desavarsire sa il mai clatesc BFM. Surpriza: a doua zi, plin cu apa, simt miros de diluant. Asa ca am schimbat in intregime apa si am decis sa las si filtrul cu carbon de la Juwel. Aviz asadar, chiar daca nu miroase din prima - pietrisul colorat tot mai are urme de acitelene in el! Asa ca aceasta e rezolvata - dar vroiam sa o mentionez, pt. ca am mai gasit doar o postare pe net cu asa ceva. Incredibil si mai si scria pe el ca este stabil chimic pfff...
2. Mi-am luat o teapa cu ceva plante terestre (sotia se jura ca am avut in gradina asa ceva, nu mint ) vandute ca de acvariu, m-am prins rapid si le-am schimbat; inca mai am una
3. De ieri, iar azi dimineata aproape ca nu mai facea nimic, filtrul pare sa aiba ceva probleme. Am tot remarcat eu ca am dat in apa tulbure de atatia nutrienti si ca parca numai nu se curata, insa acum a fost clar - ceva nu e ok. Pompa merge hardcore, nici o problema, numai ca parca nu mai trage pe deasupra, acolo unde se afla polypad-ul. Asa ca acolo e doar un pic de miscare, lesinata rau, am avut pelicula in acvariu, etc Totul jur ca era curat, dar le-am scos si clatit toate mediile filtrante si chiar am inlocuit poly pad-ul singurul care parea jegos. Am desfacut tot, mi-am bagat mainile prin toate gaurile si inca ma intreb ca prostul: pe unde dracu trage apa pompa daca pe sus nu prea - adica ala nu e debit de 600l/h... si sigur nu mergea asa din prima. Schema de la Juwel nu ma ajuta - este normal sa functioneze asa? Nu prea cred, desi stiu ca este necesar un debit mai mic pt fitrare bio. Sunt sigur ca e o faza de mumi aici, dar nu ma prind, jur. Vreo idee?
4. Am remarcat deja un semn de sanatate sau nesanatate? Este vorba de acea cyanobacterie alba care apare mai intai pe vita de vie - e buna sau nu? Parerile sunt impartite, am vazut si faze de cosmar cu ea...

Multumesc!
[Thumb - 2012_05_01_0766.JPG]

[Thumb - 2012_05_01_0771.JPG]

[Thumb - 2012_05_01_0782.jpg]

This message was edited 5 times. Last update was at 01/05/2012 10:25:26


Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/01/2012 23:27:30
Messages: 521
Location: Iasi
IP:
Offline

Buna!
Am mai auzit de probleme cu nisip decorativ.Iti recomand nisipul de quartz,nu numai pentru ca este natural,dar se mentine foarte bine.Eu il folosesc si sunt multumit.Si un mic sfat : inainte sa bagi orice in acvariu,spala in cateva ape bine bine.Eu am spalat nisipul pana ce a iesit apa limpede.Nu am folosit nisip decorativ de asta mai fancy,deci nu ma pot pronunta ca e bun ca nu e bun,dar ce pot spune e ca nisipul quartzos rules!Cat despre filtru,si la mine a obosit de tot pompa de la un filtru,mergea tot mai incet tot mai incet,pana ce nu a mai mers.Las pe alti colegi mai experimentati sa se pronunte.
In rest proiectul tau suna promitator.Bafta si ape limpezi!

P.S. Treci pe la rubrica "despre noi" si prezinta-te si trece-ti locatia la profil,sa stim in caz de ceva probleme unde sa te trimitem sau poate te ajuta un coleg din zona!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Arata foarte bine pentru inceput

a) pata alba nu trebuie interpretata caci se intampla de fiecare data cand sta in apa. Un ancistrus va rezolva problema.
b) filtrele interne dpmdv sunt o pacoste. La un acvariu asa mare te sfatuiesc sa renunti la filtrarea interna si sa treci pe un filtru extern.
Pentru ca internele au 2 mari probleme: a) se infunda imediat in perioada ciclarii caci e foarte multa mizerie care se aduna atunci, suspensii samd.... si b) mereu cand vrei sa cureti, o parte din mizerie se intoarce inapoi in apa.

Asa ca primul lucru care l-as face in locul tau: cautat cum sa dezlipesti filtrul de acolo si sa treci la ceva extern.
Nu ai zis nimic despre lumina. Ce putere sare si ce fel este ? De ce zic, acvariile de obicei vin cu lumina de 2 ori mai slaba decat ai nevoie ca sa cresti ceva frumos.

Instalatia de CO2 e necesara, la acvariu asa mare bomba de CO2 nu face fata. Va trebui si un CO2 permanent indicator.

Despre problema cu pompa - nu stiu caci nu am acvarii in felul asta. Nu inteleg cum zici ca merge - poate doar invarte apa in loc daca e puternica ?
La o adica trebuie sa faci un 'debug' intr-o galeata ceva pana te prinzi.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

Ms, ms, mi se parea mie ca e dragut ! Sper sa devina si mai ok dupa ce mai cresc intr-ale meseriei.

Deocamdata o sa incerc sa ma descurc cu cel intern - costurile m-au spart oricum, pentru un hobby cam costa acvaristica asta - dar normal ca inspre extern cam trebuie sa o dau. Butelie - asta sigur trebuie mai repede, deocamdata am bomba ca sa fie ceva cat de cat, la 3 bule/sec. Lumina este cea standard 2 x High-Lite 45 Watt, 895 mm. Eu m-am judecat ca neavand CO2 ca lumea inca nu are rost sa iau ceva mai tare; oricum risc alge en-gros, este cat de cat corecta presupunerea?

Nu am cum sa iau tot ansamblul jos ca este lipit din fabrica, de sticla; daca fac asta trebuie sa il pun la loc, inseamna distrus tot, lipit silicon etc. Componentele insa ies toate. Apa este trasa (teoretic) pe sus exact unde arata poza si cred ca are rol si de pseudo skimmer, iar apoi o ia in jos prin filtru si probabil printr-un canal intern in forma de U ajunge sus la pompa; baiul este ca pe acolo nu mai prea trage, insa pompa scoate de iti zboara mana...

That's some weird stuff...

This message was edited 1 time. Last update was at 01/05/2012 10:38:41


Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Vezi ca mai gasesti filtre externe la categoria "Vanzari" (aici si pe alte forumuri). Sunt SH, insa cu un pic de rabdare si noroc vei gasi filtre pana la jumatate din pret, eventual chiar cu garantie. La volumul de apa pe care il ai, ar fi tare bun o canistra.

N-ar fi rau sa pui mai multe plante, te vor ajuta cu algele si vor consuma compusii amoniacului.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

Ooo, dar voi popula bine cu plante, insa cum ziceam http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20424.page nu gasesc niciodata ce as vrea. Si nu cred ca am pretentii sau fitze... adica sunt chestii comune. Deci nu e exact cum ma gandeam: am comandat de m-am spart online numai ca sa realizez ca nici un shop de fapt nu are macar un produs din ce prezinta online SAD. Pe pietre trebuia sa am Java Moss; mai trebuie Crypto, Aponogeton si Microsorum pteropus. Basca sa speram ca va creste ce s-a plantat!

This message was edited 1 time. Last update was at 01/05/2012 12:53:52


Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
deSCALAR
Junior member

Joined: 02/01/2011 19:39:33
Messages: 96
Location: Oradea
IP:
Offline

fakemoth wrote:
3. De ieri, iar azi dimineata aproape ca nu mai facea nimic, filtrul pare sa aiba ceva probleme. Am tot remarcat eu ca am dat in apa tulbure de atatia nutrienti si ca parca numai nu se curata, insa acum a fost clar - ceva nu e ok. Pompa merge hardcore, nici o problema, numai ca parca nu mai trage pe deasupra, acolo unde se afla polypad-ul. Asa ca acolo e doar un pic de miscare, lesinata rau, am avut pelicula in acvariu, etc Totul jur ca era curat, dar le-am scos si clatit toate mediile filtrante si chiar am inlocuit poly pad-ul singurul care parea jegos. Am desfacut tot, mi-am bagat mainile prin toate gaurile si inca ma intreb ca prostul: pe unde dracu trage apa pompa daca pe sus nu prea - adica ala nu e debit de 600l/h... si sigur nu mergea asa din prima. Schema de la Juwel nu ma ajuta - este normal sa functioneze asa? Nu prea cred, desi stiu ca este necesar un debit mai mic pt fitrare bio. Sunt sigur ca e o faza de mumi aici, dar nu ma prind, jur. Vreo idee?


salut
iti raspund la acest punct, probabil singurul cu care ai ramas neclar
efectiv asa functioneaza filtrul intern juwel, exact acelasi il am si eu la un juwel trigon 190, folosesc adaptorul typ 600
apa este trasa de pompa pe sus (cum ai zis, se vrea un semi surface skimmer - dar nu prea, tot faci biofilm)
este trasa pana jos prin toate mediile filtrante printr-un orificiu aflat la baza peretelui de plastic
mediile filtrante banuiesc ca le-ai stocat confrom specificatiilor - de jos in sus: 2xburete fin albastru, cirax, burete gros albastru, nitrax, carbon (renunti dupa ciclare - mai pui un burete eventual, eu am pus jbl filter bag cu turba), si deasupra poly pad, cel alb, eu folosesc 2 chiar (care se schimba saptamanal, le poti spala, dar....)
partial mai trage apa si pe jos, care sa treaca pe langa incalzitor
este adevarat ca nu se vede aceeasi miscare la intrare ca la evacuare, dar e clar ca nu e izvor in filtru deci apa vine prin accesul de sus

al meu pot sa spun ca face o treaba buna, pana acum (de vreo 2-3 luni) nu am curatat nici un burete din mediile de jos, nici nu e recomandat, am pistia la suprafata apei si vad cum trage filtrul tot ce e la suprafata

cel mai important e sa schimbi poly pad-ul care se colmateaza rapid, mai ales la inceput, cu atat mai mult dc nu ai spalat pietrisul in vreo 40 de ape
apoi orienteaza evacuarea filtrului astfel incat sa produca o circulatie care sa aduca mizeria inapoi la filtru
nu mai spala mediile filtrante, ai grija la o luna sa arunci carbonul, are darul de a lasa inapoi in apa tot ce a colectat dupa aceasta perioada
[Email]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

Merci de raspuns - cam asta ma interesa la faza cu filtrul, parerea unui alt posesor. Totusi sigur nu mai trage ca la inceput, vad mizeria cum pluteste pe langa grilaj si nu mai e trasa asa de ca lumea inauntru. Faza este ca acum mi-am dat seama - trage si din partea cealalta, pe deasupra de la termostat, am pus niste bule de polistiren sa urmaresc dinamica apei lol. Intrucat o sa plec vreo 2 saptamani de acasa si nu vreau sa ma trezesc cu nush ce mizerie in acvariu, am marit fortat viteza apei prin filtru: am scos carbunele momentan si am astupat cu capacul acela de deasupra fantele de admisie de pe laterala jos pentru ca trage si pe acolo and u know what? It works! O sa aduc viteza la normal cand ma intorc.

Am orientat si tubul directional in sus, sa faca valuri ca la Amano si sa miste suprafata apei. Buretii sunt bine pusi - ca pe desenul lor BTW.

This message was edited 2 times. Last update was at 02/05/2012 14:44:39


Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

Buna, dupa cca 2 saptamani cateva mici probleme:
-invazie physa = curat de mana deocamdata;
-inca am apa tulbure, presupun ca e de la substrat si nutrienti sau ca nu s-a finalizat ciclarea;
-ceva alge si cyano bacteria - unde sper sa ma ajute 2 ancistrusi si 4 pomaceea pana cand pot sa bag si oto;
-incredibil ce mi-au crescut (pe verticala doar) egeria si cabomba! invazie de a dreptul! plus ca au dat niste prea-multe-radacini-gretoase-laterale = le-am mutat si am reorientat fluxul de apa, o sa vad daca merge fenta;
-cea mai mare suparare si surpriza = dupa ce de-abia mi-am gasit o Anubias, a putrezit pe radacina de vita si rizom si tot; radacina in sine are un miros cam nesanatos, ca am scos-o totusi la curatat, dar am citit ca este normal, lemnul pe alocuri inevitabil putrezeste. De la ce poate fi?
-am remarcat destui de multi viermi subtiri, filamentosi care se zbateau in masa apei cand am deranjat substratul, insa dupa ce am citit despre ei cica sunt de gasca si pestii ii topesc nu alta dar am tras un infarct;
-mi-am luat acum Easy carbo, JBL Biotopol, Ferropol si Ferropol 24; cu asta voi fertiliza/trata am inteles ca este o solutie excelenta/accesibila pentru inceput;
-inca ma judec cum sa fac cu CO2 dar nu voi opta pt ceva firme de acvaristica - preturile sunt aberante, serios; ma gandesc la http://www.sudura.com/magazin/sudarea/debitarea-oxigaz/reductoare-de-presiune/reductor-de-presiune-co2/ar-maxy?vmcchk=1 sau cel mai fain http://reductoare.sudura.com/reductoare/pentru-acvarii/reductor-de-presiune-major2-cu-dou%C4%83-manometre - poate cineva sa imi spuna daca merg montate pe ceva extinctor... sau? Solenoid am vazut dar nu dau de el acum... tot f ieftin; sincer mie mi se par si de mai incredere basca juma de pret, seamana cu Dupla nu alta...
-astept sa vad poate reusesc sa mai comand niste plante;
-ma dispera ca nu gasesc o nenorocita de foarfeca din inox niciunde! lol am incercat la farmacii, magazine de cucoane, inclusiv la specializate in scule de medicina... WTF... "aducem la comanda"

PS: nivelul de nitriti&nitrati este 0... am bacterii sau nu, avand in vedere ca a fost fara pesti si doar cu ceva mancare si resturi de la plante/buturuga? Ieri am bagat 2 Ancistrus azi bag si 3 Cory, a stat cam 3 saptamani si am facut acum un schimb de vreo 40% apa.

Later Edit:
-incercati http://www.neomed.ro/ pentru pense, foarfeci si orice scule pentru filme horror din inox
-mi-am mutat toti pestii din acvariul mic in acesta nou. Am asadar:
1 Betta (supranumit Tom Hardy)
2 Ramirezi (Mickey si Mallory, cum care? Knox evident )
2 Neoni
3 Cory
2 Ancistrus
4 Pomaceea
Toti sunt ferice, doar ramirezii pentru vreo ora au stat cam socati respirand la suprafata apei. Am oprit bomba care la mine mergea nonstop, insa ma indoiesc ca aia chiar... baga prea mult CO2. Acum sunt ok, iar razboaiele teritoriale cu Hardy s-au oprit instant (pe vremi era mare galceava in cel acvariul mic pentru un loc 1'st class sub o buturuga). Toata lumea exploreaza nevoie mare!

Raman in configuratie sper cam 2 saptamani sa vedem ce si cum. Sper sa ma pot abtine...

This message was edited 5 times. Last update was at 18/05/2012 09:14:43


Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/11/2011 10:20:13
Messages: 651
Location: Oradea
IP:
Offline

fakemoth wrote:-ceva alge si cyano bacteria - unde sper sa ma ajute 2 ancistrusi si 4 pomaceea pana cand pot sa bag si oto;

Te va ajuta easy carbo in cateva zile
fakemoth wrote:-cea mai mare suparare si surpriza = dupa ce de-abia mi-am gasit o Anubias, a putrezit pe radacina de vita si rizom si tot; radacina in sine are un miros cam nesanatos, ca am scos-o totusi la curatat, dar am citit ca este normal, lemnul pe alocuri inevitabil putrezeste. De la ce poate fi?

Am uitat sa te intreb azi daca tii anubias-ul sub/aproape de lumina? Ca se pare ca nu prea ii place abundenta de lumina
fakemoth wrote:-am remarcat destui de multi viermi subtiri, filamentosi care se zbateau in masa apei cand am deranjat substratul, insa dupa ce am citit despre ei cica sunt de gasca si pestii ii topesc nu alta dar am tras un infarct;

Nu o sa ii mai vezi dupa ce populezi acvariul, dar sunt o prezenta obisnuita in acvariile fara pesti, chiar si in cele doar cu creveti...
fakemoth wrote:Toti sunt ferice, doar ramirezii pentru vreo ora au stat cam socati respirand la suprafata apei. Am oprit bomba care la mine mergea nonstop, insa ma indoiesc ca aia chiar... baga prea mult CO2. Acum sunt ok, iar razboaiele teritoriale cu Hardy s-au oprit instant (pe vremi era mare galceava in cel acvariul mic pentru un loc 1'st class sub o buturuga). Toata lumea exploreaza nevoie mare!

Ai nevoie de un indicator permanent de CO2. Daca iti faci rost de device, solutie iti dau eu, ca am vreo 3 sticlute.
Se poate desteleni securea razboiului in teritorii noi. Era pace dincolo ca teritoriile erau stabilite... Acum se poate renegocia totul, ca este de unde

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

Am vazut deja ca a cam disparut tot - Ancistrusii is intr-adevar innebuniti dupa mazga aia, si cam dupa o zi de cand au descoperit radacina, tot calare pe ea sunt Pana si cory o periaza foarte des, luceste acum nu alta. La faza cu Anubias ce sa zic, da era in plina lumina pentru ca nu aveam nimic deasupra ei, insa chiar asa sa se dezintegreze planta superindestructibila? Testul permanent e si el in plan, numai sa ma mai adun cu banii pentru clovnaria CO2...

Vestea buna este ca AM APA CRISTAL! Iar acvariul meu a ajuns cu adevarat giuvaericala casei Deci asa ceva nu am vazut de cand sunt, nu ma mai pot opri din uitat la el...

Ieri am spalat toata ziua in continuu acei primi 2 bureti de vata din filtru - acolo era baiul, desi nu se vedea mare mizerie de fapt se colmatau cu suspensii fine, albicioase, in doar cateva ore.

Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

Hello, vroiam sa ma ajutati cu identificarea catorva plante de care nu am fost/mai sunt nici pe departe sigur, insa poate verifica cineva setarile la useri? Nu mai pot urca imagini, este globala faza sau doar la mine?

*adica nici nu mai am campurile de browse&upload.

Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Urca-le pe un site extern. Imageshack.us e un exemplu.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
daedal
Junior member
[Avatar]

Joined: 03/05/2012 17:40:19
Messages: 43
Location: oradea
IP:
Offline

fakemoth wrote:Hello, vroiam sa ma ajutati cu identificarea catorva plante de care nu am fost/mai sunt nici pe departe sigur, insa poate verifica cineva setarile la useri? Nu mai pot urca imagini, este globala faza sau doar la mine?

*adica nici nu mai am campurile de browse&upload.


urca-le pe youtube apoi da un link si un video de acvariu daca vrei...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2012 13:36:57


ce a fost mai inainte? pestii sau acvariul?
[WWW] [Yahoo!]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

Hello again, am mai schimbat cate ceva. In principiu nu mai am nici o problema, doar ca mi-au aparut niste hidre (vad ca se raresc deja din lipsa de papa) probabil cand am luat ceva plante.

Setup actual acvariu (acum e super bine tuns, am aruncat 1 galeata de plante si am renuntat complet la cateva):
-Juwel Rio 180 complet echipat (3l+600l/h, 2x45w T5, 200W, priza programabila)
-Stand facut la comanda
-2x JBL Aquabasis 5l
-18kg substrat decorativ 3-5mm negru
-1 radacina vita de vie huge fiarta si inmuiata luni de zile
-3 pietre wanna-be-iwagumi luate de pe Cris testate cu acid
-Bomba CO2 cu drojdie pana iau butelie

-Hemianthus callitrichoides
-Eleocharis acicularis
-Anubias nana
-Egeria densa (Elodea)
-Rotala rotundifolia red
-Fontinalis Antipyretica (Willow moss)
-Cryptocoryne willisii
-Echinodorus Amazonicus
-Echinodorus uruguayensis
-Echinodorus subalatus (sau Rose?)/Echinodorus "Red Special"
-Valisneria
-Hydrocotyle sibthorpioides

-1 Betta Splendens mascul
-5 Mikrogeophagus Ramirezii
-2 Apistogramma cacatuoides
-2 Paracheirodon innesi (Neoni)
-8 Paracheirodon axelrodi (Neon rosu)
-3 Corydoras paleatus
-2 Ancistrus
-2 Otocinclus vestitus
-4 Neritina
-1 Melanoides tuberculata

Pomacea au zburat in acvariul mic pentru ca mi-au ras gazonul - am crezut ca are probleme poate de la sare si temperatura (anti gris event) cand colo l-am prins pe un porcovete de melc misterios criptic stand cu firul de Cuba in gura, mama lui!
[Thumb - IMG_1610.jpg]

This message was edited 5 times. Last update was at 29/06/2012 08:34:27


Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/11/2011 10:20:13
Messages: 651
Location: Oradea
IP:
Offline

fakemoth wrote:Pomacea au zburat in acvariul mic pentru ca mi-au ras gazonul - am crezut ca are probleme poate de la sare si temperatura (anti gris event) cand colo l-am prins pe un porcovete de melc misterios criptic stand cu firul de Cuba in gura, mama lui!

Tare... oricum, daca mai ai gris event pe viitor, e bine de evitat sarea in acvariul plantat.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2473
Location: pitesti
IP:
Offline

Salut. Cata sare pui in acvariu si cat de des?
[ICQ]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

narcis wrote:Salut. Cata sare pui in acvariu si cat de des?

Nu mai pun sare ca acum e la desarat - dar eu pun doar 2 linguri mari la schimb de apa 1 data la 1,5-2 sapt. Pentru gris am pus ochiometric dar tot a fost peste jumate de cutie, acolo e mai importanta temperatura.

Naitsirc sa stii ca m-am prins si eu: cabomba mea deja era enervanta de cum si cat crestea, a lamurit-o sarea de deabia mai scotea un mugur, am si renuntat total la planta ca nu prea imi place cum arata

This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2012 13:38:37


Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2473
Location: pitesti
IP:
Offline

Am inteles corect, pui sare de 2 ori pe luna? Personal as inceta cu aditia de sare in acvariul plantat, sarea o sa intre in substrat, iar in cele 2 saptamani cat nu adaugi sare nu faci nimic, sarea se va acumula treptat. Saramura dauneaza grav plantelor, la fel ca tgarile.
[ICQ]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/05/2012 08:16:05
Messages: 45
Location: Oradea
IP:
Offline

Am incetat cu sarea, si io (regim ) si plantele, iar de fumat la fel ne-am lasat toti! Pe vremi puneam tot timpul, cred ca mi-a ramas obiceiul.

Anyway - legat de prima mea postare aici: am ajuns la concluzia ca filtrul de la Juwel e chiar cat de bine se poate face un filtru intern si deja sunt convins ca putine il bat - sunt inmarmurit de cat de bun este de fapt. Ca explicatie legat de functionarea lui: o greseala care o faceam era ca puneam cel de-al doilea set de medii filtrante prea sus in interior si acopeream 2 gaurici. De fapt filtrul functioneaza tragand doar prin grilaj si prin ele, strict pe sus; inclusiv celelalte gauri de jos de pe ambele fete (una unde este termostatul) sunt directionate intern in sus si poi ies tot in filtru, prin 2 gauri pe care eu le tot astupam cu mediile fara sa stiu. De acolo apa o ia in forma de U in jos prin filtru si apoi in sus pana la pompa. Mistery solved, the black monolith unlocks it's secrets!

PS - inlocuind carbunele cu un alt mediu tot de la ei, si taiand acel burete in jumate, am avut surpriza sa gasesc in interior 2 pastile de aia se tot lauda Juwel ca la ei ciclarea se face in 1, maxim 2 saptamani, culturi bacteriene that is. Iar bacteriile stau nemteste fiecare in buretele ei

This message was edited 2 times. Last update was at 23/06/2012 13:49:05


Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com