[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi

Am bagat acum in 2 locuri din fata acvariului degetul si patrunde usor pana la sticla. Era de la polistiren, de care uitasem.

Mersi Radek.
Nu am unelte dintr-astea avansate eu, inca.

Cand am plantat prima oara Parvula, am folosit o penseta mica de sprancene , iar acum mi-a fost lene sa o caut.
Mi s-a parut tare, adica daca incercam sa imping mai tare, sigur se rupea firicelul de Parvula, pana sa patrunda in substrat.

Nisipul de deasupra are cam 2mm granulatie.
frumoasa evolutie...
Da, acum imi dau seama si eu, nici macar nu mi s-a consumat bomba, dar cand ma uit la el zi de zi sa mai vad cate un fir nou, parca sta pe loc.

O mica nedumerire am:

Aseara cand aspiram, am scos un firicel din nisip. Cand am vrut sa il bag la loc, mi s-a oprit degetul in Aquabasis. E normal sa fie asa tare substratul?
Valorile testelor azi:

po4 - 0,3
ph - 7,5
no3 - 5
kh - 8

Parca au inceput sa dispara algele, dar tot mie se pare ca Parvula merge foarte foarte incet. O comparatie intre prima zi si azi.

image
image

Ventingul este eficient doar dupa cateva depuneri, la pesti de peste 5cm, altfel nu prea se diferentiaza masculul de femela. Se foloseste atunci cand iei pesti maturi si vrei sa fi sigur de sexe.

Daca iei puiet sub 5cm, cea mai sigura e gusa.
Frumosi Barbi si bazinul la fel, bravo.
Hmm!

L-a inghitit pana la urma, ca din film nu prea pare ca poate. Daca de pe acum "isi face mana", nu prea vad bine pestii sub 10 cm din bazin
Super si aici

Vrem mai multe poze MACRO, daca se poate.
Cea mai mare parte se trage cu furtunul, cand schimb apa. Raman doar cateva urme mici, dar se regenereaza in cateva zile.

Sa incerc un Easy-Carbo, ar ajuta la ceva? Cel putin pana mai bag plante.
Si cum cresc PO4?

PS. De vreo ora, Parvula perleaza la greu. Nu mai inteleg nimic.
Rezultate teste de NO3 si PO4, de la JBL:

NO3 - in jur de 6-7 ppm

PO4 - aici e putin ciudat, caci mi s-a colorat intr-o nuanta galbuie, foarte stearsa, iar pe tabelul de culori sunt nuante de albastru. Daca ma iau dupa intensitatea culorii as zice ca a iesit in jurul valorii de 0,05 ppm

E bine, e rau ? Trebuie crescut/scazut ceva ?

Le tai, nu-i problema, dar cum elimin cauza ?

Zilele astea o sa iau test de NO3 si PO4 sa vad ce valori ies.
CO2 am de la bomba cu gelatina.

Uite poza cu algele. Am pus la rezolutie mai mare ca sa se vada bine.

image
Pai eu pun PPS dimineata cand plec la servici, iar lumina se aprinde la 3 dupa-amiaza, de aia am ales sa pun Ferropolul atunci, caci e luminamai puternica.

Doza de 1ml de PPS este recomandata de cel care mi l-a dat. Cat sa scad doza?
Ok, firele de Parvula s-au mai inaltat si au inceput sa iasa altele noi de prin nisip, dar in acelasi timp si-au facut aparitia si niste alge, ca niste bobite maronii. S-au instalat pe geamuri, pe pietre si pe cateva fire de Parvula.

Cum fac sa scap de ele?

Mentionez ca lumina sta aprinsa 8 ore pe zi, de la 15 la 23, dimineata cand plec la servici pun 1ml de PPS-Pro si dupa-amiaza pe la 5-6 pun o picatura de Ferropol24. La schimbul saptamanal de apa pun si 2ml de Ferropol. CO2 am de la bomba cu gelatina.
Multam.

Si eu sper sa mai imi vina randul, dar nu prea mai e loc in casa
Scalarii au un mare defect, nu au dungile complete. Compenseaza prin forma corpului si personalitate.

Dupa ce i-am luat, inca mai cautam cu dungi perfecte, cum vroiam eu, dar in timp m-am atasat de ei si nu i-as mai schimba. Poate doar cu niste Altumi
Asa da, se vede mai bine ce e p'acolo

Cati Demasoni ai in acvariu ?

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: