[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Imi pare rau ca am deschis alt topic cu aceeasi tema dar am vazut ca nu mi-a mai raspuns nimeni in celalalt.Dupa cum spuneam acvariu 100 de litri functioneaza de 2 luni cu 4 scalari + 2 leeri+2 ancistrusi. Scalarul mare nu mai mananca aproape deloc , si astazi am vazut ca are excremente filamentoase si albe deci presupun ca are paraziti intestinali.Ce tratament imi recomandati?Sa-l tratez in alt acvariu sau sa fac tratament in acvariul comun?
Nu ne-ai m ai spus nimic de scalarul tau.mai traieste?Vrei sa dezinfectezi acvariul de boala care i-a omorat pe cei trei?Daca substanta cumparata de tine e albastru de metil ai putea sa incerci oricum rau nu poate sa faca(cu toate ca in cantitati mai mari este cancerigen) dar e bine ca il dezinfecteaza.
Cat despre substantele pentru plante sunt bune dar cele care chiar au efect sunt foarte scumpe.
Am observat in seara asta ca fecalale nu sunt filamentose , si sunt destul de maro.Poate putin albicioase dar nu-s sigur trebuie sa mai astept "un rand".
Ma indoiesc ca s-a plictisit scalarul meu de mancat , el era cel mai mancacios pana intr-o dimineata cand am vazut ca in loc sa manance , scuipa mancarea.Ce m-a uimit a fost ca aseara a mancat cu o pofta foarte mare libelulele.
Nu stiu ce sa fac o sa-i urmaresc fecalele sa vad cu marata cat depre infometare ma mai gandesc.Imi pare rau ca nu am un bazin destul de mare sa-l separ si sa-l urmaresc indeaproape.
Da e posibil sa fie de la tubifex dar ultima oara cand i-am hranit cu asa ceva a fost acum mai bine de o luna.Nici libelule nu le-am mai dat tot cam de o luna.Despre tratamentul ce trebuie aplicat tubilor am citit dar la libelule ce tratament ar trebui aplicat pentru a putea fi o hrana mai sigura?
Chiar este necesar sa-i tin nemancati 2 zile , pt k mi-e foarte mila de ei cand ii vad k vin langa geamul din fata si cersesc.
Ce am omis sa va spun si cred k era destul de important.Doi dintre scalarii mai mici cumparati din Obor au avut cam aceleasi simtome , adica nu mancau sau luau mancare in gura si o scuipau.Dupa ce am citit niste posturi pe aici am incercat cu furazolidon 3 zile la rand tratament si se pare ca a avut efect(3 zile la rand cate 4 pastile).Acum manaca linistiti si nu mai scuipa nimic.Problema e ca furazolidonul mi-a omorat toti melcii si cateva plante si in plus se pare ca nu a rezolvat problema definitiv din moment ce s-a imbolnavit si scalarul mare.
Asta seara le-am dat libelule congelate si a mancat si el , chiar i-au placut.Nu stiu ce sa mai zic e posibil doar sa se fi saturat de mancarea uscata si sa vrea ceva mai bun ,mai proaspat?Maine ma duc in Obor sa iau tubi si chironomide pt k nu vreu sa moara prin infometare.
Altceva nu stiu ce detalii sa mai dau.Excrementele nu le-a avut filamentoase dar acum in ultimele 3 zile nu le-am mai observat deloc deci nu-mi pot da cu parerea.Excremente filamentoase am observat doar la un ancistrus dar asta mai demult.
Cam atat ar fi de zis pana acum o sa-i tin sub observatie atenta sa vad cu m arata excrementele lor.Cred k ar trebui k un moderator sa mute acest topic la Boli si Tratamente pentru ca nu prea isi are locul aici.
Detaliaza un pic , cum adica i se strange aripioara?Cand zici aripioara te referi la coada?
Am citit pe oldforum despre subtierea cozilor la vivipari dar nu stiu daca se manfiesta si la scalari.Oricum ai putea sa incerci cu niste verde de malachit poate te ajuta.Iti sugerezi sa mai citesti vechiul forum la Boli/Tratamente poate gasesti ceva.
Eu nu m-as risca la 10 discusi.Ai acvariul prea mic iar ca sa se aleaga pereche inseamna sa devina maturi nu?Pai gandeste-te 10 discusi in 150 l de apa o sa se "calce in picioare" la maturitate.
In plus e posibil sa se imbolnaveasca si sa ramai fara nici unul.
Daca totusi nu vrei sa renunti la ideea ta va trebui sa faci schimburi dese de apa , cam la 2 zile.Si nu in ultimul rand fa rost de galeti si las-o la declorinat k altfel o sa ramai fara pestii tai iubiti.
Hmm , dap foarte ciudat.Si acum ne spui?Probabil ca acum ar trebui sa zicem ceva de genul , ti-am spus noi , dar nu, tu ai zis ca ce sunt balene ?Remember?
E posibil sa fie de la faptul ca nu ai lasat acvariul la ciclat destul.Ai respectat toate procedurile cu declorinatul apei ?Cand i-ai bagat in apa din acvariu ai pus intai apa din acvariu in punga ca sa-i adaptezi la nopul mediu?Ce semne aveau , sau cum au murit?Si cum se comporta celalalt , are semne externe?
NU am vazut excremente filamentoase la el si de-asta nu stiu ce naiba are.Ceilalti mananca mancarea fara probleme si o manca si el pana acum 4 zile dar acum nu mai vrea nici un fel de mancare .Cand ii hranesc el se duce spre ea o ia in gura apoi o scuipa ca si cum nu i-ar mai placea.
Am intelesc si n-o sa mai cumpar pungi cu mnacare no name dar din moment ce i-am hranit mai mult de-o luna cu mancarea aia nu vad de ce i-ar afect abia acum.Poate sa se fi stricat dar chiar asa toata mnacarea?Nu pot sa-mi dau seama ca nu are termen de garantie binenteles dar cea de la Tropica si Tetra e in termen si tot nu mananca.
Am in acvariu de 100 de litri 4 scalari(3 pui si unul matur) 1 ancistrus si 2 leeri..
Din pacate de vreo 3 zile scalarul mare tot scuipa hrana si manaca foarte putin.Nu reusesc sa-mi dau seama de ce , hrana pe care le-o dau este destul de variata : Tetra Prima , Tropica . tubi liliofilizati si niste amestecuri din inima de vita si alte prostii care se gasesc in pungi simple sub forma de granule unele rosiatice si unele maro inchis.
Acvariul este bine plantat , substrat pietris , si este in functiune de vreo 2 luni.Schimburile de apa le fac la interval de 7 zile.Oare sa aiba paraziti intestinali sau o alta boala?Daca da atunci ce tratament pot aplica?
PS: Sa nu va aud cu faze de genu ai acvariul prea mic pt ca stiu dar am luat scalarii in speranta ca se va alege o pereche si pe ceilalti doi sa-i dau , sau daca reusesc sa scap de gura mamei fac unul k lumea si-i tin pe toti 4.
Da e clar , oricum ma asteptam la ceva si mai groaznic.Pentru cati scalari ai tu acolo ar trebui multi litri de apa cam vre-o 600 dar din moment ce nu mai ai unde sa pui acvarii nu vad ce ai putea sa faci cu ei.Oricum tu esti stapanul si hotarasti ce fel de viata le oferi pestilor tai.
Daca nu ai inteles pana acum o sa trebuiasca sa tratezi pestele separat.Si cum nu cred k ai alt acvariu cred ca poti folosi si o sticla de 5 litri taiata in care pui apa din acvariu si medicamentul dozat dupa cum scrie pe prospect.Daca il tratezi ne anuti si pe noi cum ii merge , ok?
S-ar putea sa fie oxigen , ai grija sa nu inghita vre-un peste ca e toxic
Ok gluma e gluma dar din cate stiu eu nu fac rau.Totusi spuma aia parca indica un nivel mare de nitrati sau mai simplu prea multa mizerie dar nu-s sigur.
hoplosternum cumva?
Lasa mai multe detalii despre acvariul tau si despre ciuperca de pe molly(cum arata , ce forma are , daca are aspect mat sau de vata).Chiar sunt curios unde tii tu toti acesti pesti , adica cati litri are acvariu ,de cat timp il ai , daca ai plante sau nu.Deasemenea combinatia scalari+betta este incompatibila deoarece betta se leaga de cozile scalarilor.In plus doi masculi de betta tinuti in acelasi acvariu se bat de cele mai multe ori pana moare unul dintre ei , iar tu ai 5 dar nu ai specificat cati masculi si cate femele.
Nu stiu cum arata kissing gourami dar ai mei seamana foarte mutl cu tricogaster leeri.Ba mai mult si vanzatorul mi-a zis k se cheama leeri.Tot asa m-am gandit si eu ca se bat pentru supermatie , oricum imi place ca nu sunt prea violenti.
N-are cum sa fie gris, cred ca bactopur e tratamentul pt asa ceva.
Am doi leeri in acvariu destul de mari , cred k au vreo 7 cm lungime , si am impresia ca sunt amndoi de acelasi sex(nush daca-s femele sau masculi) deoarece nu vad deosebiri intre ei.Am boservat k uneori stau fata in fata si se imping cu buzele ca si cand s-ar pupa.Aveti idee de ce au acest comportament ?
Pai nu e ok k o sa ai probleme cu iluminatul si mai ales cu umblatul in acvariu , dar daca iti asumi riscurile astea nu cred k la betani o sa le para rau.
Pentru capac baga o geana la sectiunea DIY Hardware k sunt mai multe topicuri pe tema asta.Si daca vrei si mai multei nfo gasesti pe oldforum.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: