initial ma gindeam sa postez acest topic la "Despre noi", dar mi-am dat seama ca nu am juns inca la acest nivel.
am inceput cu un borcan cu doi pesti... doi xifo... a trecut chinul lor. mi-am facut rost de un acvariu de 50l, 70x30x30 si i-am lasat sa se simta in apele lor. bineinteles, i-am lasat sa astepte citeva zile, dupa ce am pus un substrat de pietris si putin nisip. apoi am luat doi corry (unul e cu pete, unul fara, dar nu stiu exact de care sint). Totul era ok. am vrut apoi sa iau doi betta, din aia frumosi. uitasem ca betta frumosi sint masculii, care nu se inteleg intre ei. dar mi-am amintit in ultimul moment si m luat un betta, regele cum ii spun eu, dar si doua femele de betta, ce-i drept, nu din acelasi neam, pt ca ele sint chiar mai mici decit xifo. am vrut sa ii iau o betta pe masura regelui din recipientul meu, dar nu aveau la bazar.
Conform sfaturilor de pe forum, i-am pus mai intii in carantina, care la mine era borcanul de 5 litri. Am zis ca astept (nu doua saptamani, cum se recomanda

ci citeva zile. a trecut mult mai putin... dupa prima zi am vazut ca masculul (ala mare de respira greu

) se simte foarte bine... la fel si o femela... corect, se misca mai lent, comparativ cu xifo, par mult mai ingaduitori, mai linistiti...
dar ceallta femela era dezastru. nu se misca... nu minca nimic.... am scos atunci pe cei teferi, ca sa nu ii imbolnavesc si pe ei. i-am pus in acvariu. la nici macar o zi, beteaga parea ca a prins viata... statea in borcan, dar numai cu fata la acvariu si parca se juca cu cei de acolo... asa ca am integrat-o si pe ea.
teoretic e ok... e mai dificil, ca trebuie sa am altfel grija de 7 pesti, comparativ cu cei doi cu care am inceput.
betta beteaga si-a revenit... chiar daca este in continuare mai timida... cory se ascund si ei pe unde pot... ca asa le e neamul
dar se da o lupta incredibila intre betta mascul ("regele") si xifo. femela de xifo are o manie sa il muste de coada, iar betta il fugareste, in schimb, pe masculul de xifo...
nu stiu daca pot primi raspunsuri pe acest topic... ar putea exista unele sfaturi? probabil ca sint lucruri normale, cu care tre' sa ma obisnuiesc... e mult mai greu cu 7 pesti, in conditiile in care tii la toti ca la ochii din cap... o sa va tin la curent cu ce urmeaza...
p.s.: am vazut un alt topic unde se discuta despre asta - femela de xifo are burta exagerat de mare. am anuntat in urma cu citeva saptamani despre asta si asteptam sa ma trezesc si cu pui. dar... nimic