[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu

Ai cam multe specii de pesti si cam multi pentru volumul acvariului tau. Eu zic sa mai renunti la o parte din ei si sa ramai cu maxim 2-3 specii. Neonii sunt pesti de banc, le place sa fie mai multi, se recomanda un minim de 6. Corydorasii(sanitarii) sunt tot pesti la care le place sa fie mai multi, 5-6 pesti. Si SAE se simt cam stingheri singuri si cresc destul de mari, unde mai pui ca sunt pesti destul de rapizi si au nevoie de un spatiu mai mare. Eu zic sa te hotarasti si sa formezi un banc principal + inca o specie. Sanitarii se tin mai mult la inceput, pentru a ajuta la ciclare pe urma se scot, asta bineinteles daca nu iti plac si vrei sa ii ti si pe urma. Ca sa iti faci o idee citeste link-urile utile din stanga paginii, sus. Bafta si ape limpezi.
Pushkatu wrote:Salutare colegi, fac ce fac si iar ma dau cu planurile peste cap. Dupa ce am citit acest topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16057.page m-am aiurit iar. Eu o sa folosesc pe post de substrat fertilizant dupla root 100 grame si peste JBL manado. Stiu cum se procedeaza cu ele, se pune 2/3 din manado, dupla root si pe urma restul de manado. Eu fiind obisnuit cu substratul tetra plant 5,8 kg dupla root mi se pare foarte putin... chiar si 200 de grame cat cica e recomandat tot e putin. Care dintre urmatoarele combinatii imi dau un substrat mai bun, mai nutritiv:
Mersi

M-am lamurit dupa ce am mai studiat un pic singur cum stau treburile.
Salutare colegi, fac ce fac si iar ma dau cu planurile peste cap. Dupa ce am citit acest topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16057.page m-am aiurit iar. Eu o sa folosesc pe post de substrat fertilizant dupla root 100 grame si peste JBL manado. Stiu cum se procedeaza cu ele, se pune 2/3 din manado, dupla root si pe urma restul de manado. Eu fiind obisnuit cu substratul tetra plant 5,8 kg dupla root mi se pare foarte putin... chiar si 200 de grame cat cica e recomandat tot e putin. Care dintre urmatoarele combinatii imi dau un substrat mai bun, mai nutritiv:

Dupla ROOT+ JBL MANADO

sau

JBL AquaBasis Plus + Manado

?

Pentru 200 de litri e destul 5 L ?

Mersi
Multumesc, o sa revin cu poze saptamana viitoare la inceput.
Lumina ai nevoie de cel putin 0.5 w/litru, recomandat e 1w/litru. Dar daca te axezi pe plante mai putin pretentioase poti si 0.5w/l.
Si eu folosesc tot un neon de 18 w sera plant color din octombrie(fonduri insuficiente ) la un acvariu de 100 litri si cu plante nepretentioase nu am avut probleme. In schimb sa nu te astepti la rezultate incredibile in ceea ce priveste plantele. Eu am folosit si fertilizare micro+macro+easy carbo(cateva luni).
Nu e grav, dar mai ai de lucru la el. Iti recomand sa:
-donezi/vinzi sanitarii aia maro cu puncte negre; nu stiu exact cum se numesc dar stiu ca cresc destul de mari, peste 10-12 cm
-schimbi pietrisul cu unul de granulatie mai mica 2-3 mm
-sa renunti ori la zebre ori la neoni si sa mai iei inca 3-4 bucati din specia pe care vrei sa o ti
-mai cumpara plante si eventual ceva moss(java, christmas moss etc) pentru creveti; plante easy gen: cabomba, valisneria, anubias etc.
-scoate piatra aia de aer pentru ca streseaza pestii; daca chiar iti place mut-o undeva in spatele acvariului
Nu o fi cumva de alta specie decat ceilalti? Daca e la fel, cred ca e vorba doar de o problema de acomodare, care se va rezolva de la sine in timp. E posibil sa fie si bolnav si grupul sa il evite. Oricum acvariul e mult prea mic pentru a tine neoni. La maturitate vor avea nevoie de 5-6 litri de apa/peste.
Bine ai venit Laurentiu. Multi dintre noi stam ca pe ace cu banii chiar daca nu suntem bugetari, dar ne descurcam noi nu ii problema.
Filtrul e bun, dar nu ne-ai zis nimic de plante, lumina. Eventual pune o poza ceva sa vedem si noi mai pe viu ce ai.
Si al meu e in sac, dar o sa il spal bine oricum. Pe luni vreau sa dau drumul la setup si nu vreau sa incep cu stangul. Mersi de sfat
Daca sunt maturi, e posibil sa fie un joc .... matrimonial. Din luna martie pana in luna septembrie e perioada de reproducere pentru ei. Si ai mei fac acelasi lucru, mai mult dimineata imediat dupa ce rasare soarele si seara. Se fugaresc si se invart unul in jurul altuia. Eu am 14 si aproape toti iau parte la acest joc. O sa incerc sa ii filmez odata, desi e cam greu.
Am inteles, multumesc. Abea astept sa vad cum arata in acvariu, de mult mi l-am dorit.
Am o intrebare legata de substratul JBL MANADO. Trebuie sa il spal inainte sa il pun in acvariu?

Multumesc.
Bine ai venit, asteptam pozele.
Legat de lumina, nu e mult. Se recomanda 1w/litru, dar daca ai zis ca nu vrei plante pretentioase, merge si 0.5w/litru.

Un sistem CO2 complet costa destul de mult, dar poti apela la o varianta mai traditionala, care este mult mai ieftina.
In topicul asta poti afla cum anume sa iti confectionezi una: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/12601.page
Legat de substrat, depinde in primul rand ce o sa folosesti, sunt care rezista si 3 ani. In al doilea rand depinde de cat de bine ai tu grija de acvariu si aici ma refer la curatenie, sifonare si in general respectarea regulilor de baza, sa nu suprapopulezi acvariul sa nu hranesti pestii excesiv etc.

PS: treceti locatia la profil si fati o prezentare la sectiunea "despre noi" sa ne cunoastem mai bine.
Azi am ridicat pachetul, plantele sunt ok, avand in vedere cat au stat la zdup. Parca ziceai 20 de bucati de pistia, cred ca sunt vreo 60, dar nu ma plang, riccia arata super abea astept sa ii fac lipeala cu o roca, sper sa si reusesc, restu acuma le mai tamaduiesc, dar per total sunt multumit de pachet. Sanatate colega si ape limpezi.
De lumina nu ne-ai spus nimic, sunt curios ce anume folosesti. Eu zic ca ar mai merge ceva plante acolo, sunt cam putine. Incearca sa nu incarci excesiv colturile fie cu roci sau cu plante, combina putina decorurile, o sa arate mai bine, cel putin in opinia mea.
Am prins o super oferta aici pe forum de la o colega. Pachetul e format din urmatoarele plante:

- Mayaca fluviatilis - 20 fire
- Rotala macrandra "mini" - 25 fire
- Egeria densa - 20 fire
- Hydrocotyle leucocephala - 10 fire
- Didiplis diandra - 10 fire
- Riccia fluitans - 1 gramajoara
- Rotala rotundifolia "green" - 10 fire
- Pistia stratiotes - 20 plantute

Pe langa astea, mai am de negociat un pachet, dar asta luna viitoare, format din:

- Aromatica - 7 fire
- Java moss - 1-2 poturi
- Stelatta(sau Stellata nu mai stiu exact) - cateva fire
- Hydrocotyle verticillata 1-2 poturi

+ o tufa imensa de valisneria gigantea de aprox 1.20 metri
+ toate cele mentionate mai sus

Pe masura ce se stabilizeaza acvariul, o sa renunt la o parte din plante, in functie si de cum vor evolua in perioada umatoare plantarii(1-2 luni).

Sper sa fie de ajuns, ca sa evit problemele legate de alge.
Trebuie sa se aleaga perechile, nu e suficient sa ai un mascul si o femela, trebuie sa fie pereche. Din cate stiu eu(experientele altora nu a mele), se cumpara mai multe exemplare, care atunci cand ajung la varsta maturitati se aleg ei singuri pe perechi, asta daca nimeresti si masculi si femele. Poti cumpara si exemplare adulte, dar nu ai nici o garantie ca o sa se aleaga perechi.
Alexos si eu am patit-o cu grisul chiar cand m-am apucat de acvaristica in toamna 2010. Am scapat repede si fara victime procedand in felul urmator. Am crescut treptat temperatura de la 24-25 la 28-29, cate un grad in fiecare zi. In 3-4 zile boala a inceput sa dea inapoi si in aprox 8-9 zile pestii s-au vindecat. Pe urma scazi iar treptat temperatura la 24-25 sau ma rog la temperatura care o aveai initial. Am evitat sa folosesc solutii si sa risc sa imi deciclez acvariul. In schimb exista si un dezavantaj daca ridici temperatura, unele plante nu rezista la temperaturi asa de mari. Eu nu am avut probleme cu ele, dar nu sti niciodata, ti-am zis ca sa nu ai surprize.
Cu cateva zile inainte de a fata, va cauta sa evite pe cat posibil compania altor pesti. Va sta retrasa intr-un colt sau ma rog unde se simte ea bine. Daca nu ai unde sa o muti, ar fi bine sa ai plante de suprafata, ca sa se poata ascunde puii.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: