| Message |
|
|
|
Posibil, dar nu sigur. Mai cumpara ceva plante nepretentioase(cabomba, anubias sau ce iti place). Ca sa le reduci numarul la melci fara sa faci melcicid, redu ratia la mancare timp de 1-2 saptamani. Hraneste pestii odata pe zi si intre timp mai scoate din melci.
PS: Mai pune apa in acvariu
|
 |
|
|
|
Bine ai venit, te asteptam cu rezultate, pana atunci sanatate si voie buna!
|
 |
|
|
|
Rezervata!
|
 |
|
|
O sa incerc atunci cu o bomba sa vad ce pot optine, intre timp, o sa pun banii la ciorap sa strang pentru un sistem de CO2. Daca ma puteti orienta de unde anume sa incep as fi recunoscator. Ma refer la ce am nevoie exact pentru un acvariu de 200 de litri si sa nu fie cel mai scump de pe piata, daca intelegeti aluzia...
|
 |
|
|
|
Un acvariu foarte reusit si pesti pe masura, bravo!
|
 |
|
|
Pai din moment ce nu imi permit un sistem de CO2 ca la carte, bomba as putea face, dar mi s-a spus ca nu va fi eficienta la volumul acvariului, ma gandeam ca astea fiind produse de firma, trebuie sa faca o treaba mai ok decat o bomba, la confectionarea caruia nu sunt nici expert. Decat nimic, nu e mai bine ceva-ul ala care il ofera produsele astea? Ma gandeam ca ar face o mica-medie diferenta intre a le folosi pe ele +easy carbo si fertilizarea micro-macro, decat doar ultimele 3....
|
 |
|
|
brawn wrote:
sunt mult mai ieftine cel putin la inceput si mai sigure decat bombele de CO2
Ce inseamna ca sunt mult mai ieftine cel putin la inceput? De ce ar fi mai sigure decat bombele de CO2?
Pai compara si tu preturile si vezi. Un sistem CO2 performant e de la 700 de lei in sus pe cand astea costa sub 50 de lei. Sunt ieftine la inceput pentru ca sunt accesibile daca ai un buget mai mic, dar in timp va trebuie sa tot inlocuiesti componentele pe masura ce se termina si in timp voi ajunge sa cheltui destul de mult si pe ele. Bomba CO2 trebuie facuta corespunzator, altfel nu va da un randament bun, unde mai pui ca poate si exploda.
Nu vreau sa par neserios, dar am pus intrebarile astea ca sa aflu eu unele raspunsuri, nu vad cum ma ajuta in vreun fel raspunsul tau, poate ma insel.
|
 |
|
|
Este tratata si a stat si in apa aproximativ 5-6 luni deci nu mai elimina diferite substante in apa, nici nu o coloreaza. Poate fi folosita doar in acvarii cu o latime mai mare de 30 de cm si o inaltime de cel putin 40-50 cm asta daca nu vreti sa iasa din apa.
Pret 45 de lei negociabil+ taxele postale.
Contact Yahoo: pushkatu
Primul venit primul servit.
|
 |
|
|
Multumesc pentru raspuns sefu'.
M-am gandit sa fac ceva eforturi mai mari si pentru plantele mele legat de CO2. Un coleg mi-a recomandat urmatoarele produse, care pe langa un sistem CO2 sunt mult mai ieftine cel putin la inceput si mai sigure decat bombele de CO2. Produsele sunt urmatoarele:
Component 1 Bio-CO2 JBL - sper sa nu se considere ca reclama, daca se intelege la ce prod. ma refer rog a se sterge linkul
Component 2 Bio-CO2 JBL http://www.nevertebrate.ro/Sisteme-CO2-Accesorii-CO2/c30_67/p1117/Component-2-Bio-CO2-JBL/product_info.html
Ce parere aveti? Sunt bune de inceput?
|
 |
|
|
|
Frumos de tot acvariul, bravo.
@dariusss: baj are CO2, probabil ca si fertilizeaza corespunzator si are o lumina adecvata.
|
 |
|
|
lisandram wrote:nu vreau sa fiu carcotas, dar din cate imi amintesc cererea de donatii este interzisa
A zis ca si cumpara, ar trebui mutat topicul la "cumparari" sa nu se nasca confuzii.
|
 |
|
|
|
Acvariul colegului rick e preferatul meu pana acum. Daca mi-ar fi aratat careva o poza in care sa nu se vada marginile acvariului, filtre si alte chestii as fi crezut ca e chiar un colt din natura si nu un acvariu facut de cineva, deci tot respectul pentru rick pentru reusita lui. Mai sunt si acvarii sanatoase tun, dar care nu arata natural deloc. Desi nu-mi plac la fel de mult, e de apreciat ca sunt intretinute foarte bine, pestii nu au probleme, plantele la fel. Pana la urma cred ca asta e cel mai important, sa fie sanatoase toate vietatile de care avem grija, fie ca ne place un aspect mai salbatic sau mai artificial.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit Denisa, nu mai repet ce au zis si colegii mai sus, stiu ei ce stiu. Doneaza cel putin carasii aia ca se chinuie cel mai mult. Viviparii(guppy, molly etc) poti sa ii ti o vreme in acvariile care le ai, dar daca vrei sa ai pesti sanatosi si sa te bucuri de ei cat mai mult, trebuie sa cumperi un acvariu mai mare. Daca poti pune si ceva poze sa vedem si noi ce ai mai exact.
|
 |
|
|
Salutari, este foarte frumos luptatorul tau sa te bucuri de el. Clar ar mai merge cateva plante ca sa dai un aspect mai placut acvariului. Eu aveam la betta si o nuca de cocos pe care o lua in stapanire foarte des. Eu puneam si cate un fir-doua de cabomba, desi se recomanda plante de suprafata doar in perioada reproducerii. Am vazut ca dormea bine mersi pe planta , fiindca are frunze late si mari si nu e pretentioasa deloc. Betta sunt pesti deosebiti, o sa te incante daca ai grija de el. Daca vrei sa ii dai hrana de calitate, cumpara-i hrana congelata, e tratata si poti lua orice vezi cai place, tubifex, larve rosii, artemia fara sa risti sa bagi cine stie ce boli in acvariu.
|
 |
|
|
@dsxstyle : topicul asta e vechi de 6 luni, am aflat deja ce ma interesa. Ai grija unde postezi.
|
 |
|
|
Poate s-a blocat acolo, sa il foloseste pe post de toaleta.
Lasand gluma la o parte, treci pe la rubrica despre noi, spune-ne ceva despre tine si ca de la amic la amic, castelul ala nu prea are ce cauta acolo. Un acvariu trebuie sa fie asemanator unui colt de natura.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Daca ai destul si plantezi corespunzator plantele, nu o sa ai asemenea probleme. Cu timpul nu o sa mai fie asa usor de scos plantele, chiar si de catre pesti. Se aduna prin el depuneri, iar plantele vor avea radacini destul de mari si de puternice ca sa reziste la asemenea tentative. Daca mai pui si ceva decoruri gen, roci sau buturugi cu atat mai bine.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit, frumoase realizari sa te bucuri de ele si ape limpezi.
|
 |
|
|
|
Am mers in cele din urma pe varianta Dupla Root. AquaBasis Plus am citit prin mai multe locuri si multa lume zice ca murdareste apa. Am avut ce spala la MANADO, mi-a luat 1 ora si jumatate sa il spal, da ii ca lacrima acuma. M-am ales si cu o durere de spate fiindca am stat aplecat cand l-am spalat in cada. Am scos dintr-un sac de 25 de litri, mai bine de juma de kilogram de argila rosie fina-fina. Nu vreau asa ceva in acvariu, mai bine cu durere de spate cateva zile decat cu apa tulbure. Acvariul de 100 de litri lam desfiintat, pestii i-am mutat intr-un acvariu de 25 de litri ciclat, dar care l-am golit jumate si l-am umplut pe urma cu apa din cel de 100 de litri, sa se acomodeze mai usor micutii. Plantele sunt o parte intr-un acvariu de 15 litri, o parte intr-un lighean. Acuma mai am doar de aranjat acvariul. O sa pun ceva poze si un filmulet saptamana asta. Tine-ti pumnii sa nu fac vreo traznaie. Desi am invatat foarte multe lucruri de cand sunt pe forum, inca mai am de invatat. Poate reusesc sa imi cultiv si talentul artistic si sa imi iasa ceva frumos. Plante am berechet, lumina cam la limita, da am plante easy/mediu, pesti o sa mai iau vreo 20 de neoni si niste RCS si mai astept un pachet de plante, care contine 2 poturi de java moss si cateva fire de aromatica/vietnam si cu asta va fi complet setupul de inceput.
Am o singura nelamurire. In timpul ciclarii, pot sa fertilizez sau sa ma apuc doar peste 2-3 saptamani de la start?
Multumesc.
|
 |
|
|