[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Critici de la mine n-ai sa auzi, doar laude. Arata incredibil acvariul, pestii, plantele, tot. Am salvat poza de ansamblu, e prea tare.
Inseamna ca ajung cam pe joi-vineri nu?
Bine ai venit! Daca ai posibilitatea, posteaza si cateva poze cu acvariile.
Ma abonez eu la un pachet, chiar e super oferta, multumim colega.
Ai melcii in acvariu? Daca ai melcii, atunci si-au facut ei treaba in cele cateva ore in care s-a produs disparitia(asta in caz ca a murit). Neonii nu sunt pesti mari, deci indata l-au dat gata.
E frumos acvariul, bravo!
Intre timp domnul slabanog a mai luat in greutate. Poate era concurenta pentru hrana prea mare, fiindca intre timp numarul guppy-lor din acvariu s-a redus considerabil si am dai si cei 5 tanichthys micagemmae care ii aveam. Tot slab e comparativ cu ceilalti neoni, dar nu mai are burta trasa pana aproape de sira spinarii ca inainte si nici nu ii mai iese in evidenta capul.

In schimb am o noua problema cu un alt neon. Am observat ca nu vede cu un ochi. I s-a decolorat si e complet alb acum ca si abdomenul. Mi-am dat seama ca nu vede cu el cand am apropiat odata brusc mana de acvariu. Toti ceilalti pesti au fugit, doar el a ramas linistit. Am repetat figura cand era intors cu ochiu bun catre mine si a luato si el la sanatoasa. Ceilalti neoni nu au nimic de genul asta. Eu sper doar sa nu fie ceva molipsitor. M-am gandit ca a orbit de la un soc de lumina, pentru ca altcumva nu imi imaginez ce ar putea fi. Poate ma ajutati voi cu cateva raspunsuri.
Toti pestii sunt agitati si zapaciti cand sunt hraniti. Cei cu dimensiuni mai mari reusesc intotdeauna sa se impuna si sa ajunga la mancare primii, de asta trebuie sa te asiguri ca toti se hranesc corespunzator. Zebrele sunt genul de pesti care atunci cand sunt hranite, procedeaza de cele mai multe ori asa: iau o granula/fulg sa ma rog ce le dam noi sa manance, fug, pe urma iar mai iau in viteza alt fulg si tot asa, deci si ele streseaza la randul lor alti pesti. Platy fiind putin mai mari se impun mai usor si sunt pesti care se hranesc de la suprafata. Inoata sub luciul apei si baga la ghiozdan tot ce pluteste pe sus.
Sustin spusele lui aLLLx si daca ne pui si un filmulet cu el, esti al' mai tare.
Sa te bucuri cat mai mult de el.

EDIT: Acuma am vazut link-ul cu filmuletul, deci chiar esti al'mai tare.
Nu are nimic, doar ca trebuie sa fi atent sa nu suprapopulezi acvariul. Fiecare specie are preferintele sale, cu cat ai mai multe cu atat iti va fi mai greu sa ii multumesti pe toti. Neonii si zebrele sunt pesti de banc, deci ar trebui sa ai un minim de 6 pesti de fiecare specie. Zebrele sunt pesti foarte activi, parca ti-am mai spus, o sa iti cam bata la cap restul pestiilor cu forfota lor.
Multumesc pentru sfaturi. O sa vad cu plantele alea ce fac. Am dat un search pentru poze sa vad si eu de ce vorbesti si ma tem ca nu am vazut asa ceva pe la petshopurile de la mine din oras. Legat de temperatura apei, o sa dau jos capacul si las doar neonul, poate mai coboara 1-2 grade.
Am mai facut ceva progrese cu proiectul. O sa va zic ce detin momentan, ce vreau sa fac si ce nelamuriri am. Orice sfat e bine venit.

@Mai intai insa am o mica-mare problema. Mi-a urcat temperatura in acvariu pana la 26.5-27 de grade cu canicula asta, la asta de 100 de litri. Ce pot face sa o mai cobor putin? Pestii par ok, doar ca mi-e frica sa nu se prapadeasca plantele.

Ok, acum sa revenin la proiectul de fata.

1.Pana acum am cam asa:
-acvariul 100x40x50h (200L)
-filtru intern tetratec IN1000 plus(nu am fonduri de un filtru extern, eventual mai pot pune inca un filtru intren Resun 450 l/h. Daca e nevoie, cum anume sa le pozitionez?... sa nu imi creez curenti prea puternici prin acvariu )
-incalzitor resun 300 w
-lampa T5 HO (91 cm) 2x39 w mai pot plusa cu un neon sera plant color de 18 W daca reusesc sa il maschez dupa lampa. O sa fie cam 175-180 litri de apa, deci aproximativ 0.5 w pe litru
-2 neoane aqualine T5 Plant Grow (Aqua Medic) de 39 de w evident
-25 litri substrat JBL MANADO
-100g DUPLA ROOT. Unii colegi mi-au recomandat 200g, dar abea am reusit sa fac rost de asta, fiindca nu imi permit sa comand un singur produsele de pe mai multe site-uri

2.Fertilizare:
-micro+macro, home made. Le-am luat de la un amic. La el am vazut ca ii mergeau foarte bine plantele. Problema e ca sunt pe terminate, cel putin macro si nu prea stiu ce sa iau in schimb, astept pareri.
-CO2 nu imi permit, bomba a zis careva ca nu are rost sa ma apuc de facut pentru ca nu are efect la volumul asta, asa ca o sa folosesc Easy Life Easy Carbo, inca nu am cumparat, dar e pe lista.

3.Fauna:
- 20-30 Paracheirodon innesi(neonul clasic)
- 5-6 guppy de care nu pot sa ma despart
- un Pleco de aproximativ 9-10 cm:
image
- 5-6 melci pomaceea. galbeni, maro si negri
- omniprezentii melci comunitari cu care ma voi pricopsi sigur, nu am avut niciodata probleme cu numarul lor.
- as vrea sa mai adaug o mana de Red Cherry, mai exact vreo 15-20 de bucati si cam atat

4.Plante:
Momentan am asa:
- parvula, care o vreau pe post de gazon. Mi s-a spus ca e cea mai putin pretentioasa din genul acesta de plante.
- aromatica
- o tufa de valisneria gigantea(mascheaza oarecum filtrul)
- Anubias nana petite pe buturuga x 2
- O abunias mai mare, pe care vreau sa o pun tot pe buturuga.
- 4-5 fire de Hidrocotyle Leucocephala
- 3-4 fire cabomba
- 5-6 smocuri de blyxa japonica, semi-uscate; scoate tot timpul frunze mici, dar cand ajung la 5-6 cm incep sa se usuce in acvairul de 100 de litri(18 w numai de lumina )
- o bila de cladophora
- mai am 2-3 specii pe care nu le stiu. Una ce creste mare, cu frunze late si lungi, 2-3 fire cu mai multe frunzulite mici, iar nu stiu ce specie si un fel de iarba(da radeti) care e verde ca iarba primavara, dar nu mai tin minte cum si cand a ajuns la mine.
- 10+ pistia
- o sa mai adaug si niste java moss pentru creveti.
Cam asta e salata mea, unele au mers bine, altele mai putin bine, dar nu m-am plans, avand in vedere dotarile slabe. Din toate cele mentionate, mie imi plac cel mai mult parvula, aromatica, anubias nana petite si cladophora. Pe astea vreau sa ma axez. Ce recomandati, tinand cont de noile dotari? Asa cum stau si ma uit eu la ce am, nu imi prea vine nici o idee cum as putea sa le aranjez in noul setup sa arate cat de cat bine. Dupa marime, ar veni parvula in fata, aromatica prin spate/lateral si anubiasii centru/lateral. Desi imi plac acvariile de tip olandez, vreau ca al meu sa arate mai degraba salbatic, decat ca o gradina. Am tot felul de craci rosiatice, care se asorteaza bine(cred, inca nu am testat ) cu MANADO si o sa vad ce iese cu alea, desi imi cam tremura mainile cand e vorba de aranjat. Mi se pare mult mai greu de amenajat ca sa arate salbatic, decat ordonat. Am si 2 roci vulcanice, nu prea stiu daca merg in decor, dar o sa le probez si pe alea.
Si eu care am crezut ca achizitionarea a fost partea grea, acum ca am aproape tot, mi se pare mult mai greu de facut.

Multumesc celor care chiar au citit pana aici si astept pareri si sfaturi.

Sanatate!

Este superb acvariul, bravo!
La scalari pentru ca nu prea au ce cauta intr-un acvariu de 60 litri. Mentioneaza cati pesti ai exact de fiecare.

Zebrele sunt o specie aproape hiper activa. Nu stau locului deloc. Le place sa stea in banc, deci minim 6 bucati se recomanda.
Neonii sunt tot pesti de banc, doar ca aproape opusul zebrelor, sunt linistiti. Si lor le place in bancuri, deci tot minim 6 bucati.
Sanitari de care? Albi sau maro cu pete negre? Si astia sunt pesti la care le place sa fie mai multi.
Pesti mici si galbeni? Documenteaza-te inainte sa cumperi ceva. Poate se fac la maturitate 10 cm...
Scalarii sunt pesti care la maturitate ating dimensiuni mult mai mari fata de ceilalti pesti pe care ii ai. In acvariul tau o sa-i cam stranga papucii... de asta am si zis sa renunti la ei.
Guppy sunt si ei pesti carora le place sa fie mai multi, problema cu ei e ca se inmultesc intr-un ritm alarmant. Sunt mereu gata de :18: si pot stresa ceilalti pesti, mai exact neonii, daca ii ti ingramaditi.

Idee e in felul urmator. Cand cineva va avea o problema asemanatoare, poate peste cateva luni sau un an, va cauta la fel ca mine un raspuns si cand va da peste topicul asta se va astepta sa gaseasca cateva raspunsuri la problemele lui/ei, nu o gasca de glumeti. Nu zice nimeni ca nu putem glumi, dar o facem cand e cazul si doar daca avem si ceva in legatura cu subiectu topicului de zis.
Poti sa o imparti si in tufe mai mici, dar risti sa iti iasa din substrat, mai bine o lasi asa. Radacinile le scurtezi cam cu 1-1.5 cm nu le tai de tot. In felul asta stimulezi cresterea, deoarece planta va incerca sa isi intinda radacinile cat mai repede, adica sa se ancoreze in locul respectiv.
Poti sa ii tai radacinile ca sa ii stimulezi cresterea, din lungime nu prea vad de ce ai taia acuma, arata ok la inaltimea ei naturala.
niste iarba pe care nu stiu cum o cheama: ma ajuta cineva?

Iarba respectiva pare a fi Eleocharis Parvula.

Ca plante ar merge ceva plante mai maricele in spate, dar nu ma pronunt din lipsa de experienta. Eventual daca iti plac ai putea sa iei 2 anubias nana petite si sa le prinzi frumos de buturugi. Astea ti le recomand pentru ca imi plac si mie foarte mult si nu sunt pretentioase. Oricum plante ar merge mai multe, deoarece pare cam gol acvariul la capitolul asta. Eventual mai poti completa cu Parvula sa faci un covor frumos in fata.
scificuss wrote:Ma repet, nu are cum sa ii stea operculii branhiali departati de corp chiar daca a slabit asa de mult. Nu e natural.

Nu sunt departati de corp, nici nu am zis asa ceva. Are doar burta trasa si se vad mai tare decat ar fi normal. Nu sunt umflate, nu prezinta semne de rani, arata exact ca si a celorlalti neoni, dar fiindca i s-a tras burta atat de mult, capul si implicit branhiile arata mai mari decat corpul sau pricajit. Nu-mi place comparatia, dar arata ca si un copil subnutrit din Somalia cu corpul scheletic si capul mare.
HumanFace wrote:Mi se par cam multi pesti.
Ce pietre sunt alea albe tare-mi par calcaroase.

Le-am facut testul cu otet, nu sunt calcaroase.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: