| Message |
|
|
|
am reusit sa le gasesc stapan.
Multumesc mult si SUCCES LA BINGO.
se poate inchide.
|
 |
|
|
|
Am de vanzare urmatoarele plante :
10 Fire Didiplis
2 fire de Eriocaulon Setaceum (inseamna aproximativ 7/8 varfuri care pot fi separate si replantate)
O cantitate de hemianthus cuba aproximativ 5 cm2.
25 RON
Multumesc
|
 |
|
|
|
Se poate inchide. Multumesc
|
 |
|
|
Si astazi pot sa zic, ca am claritate totala.
multumesc tuturor, care mi-ati fost alaturi
astazi il tund, asa ca am atasat o poza inainte de coasa
|
 |
|
|
|
ba da
|
 |
|
|
cibserg wrote:
Radu, firul de eriocaulon o duce bine. Mai bine decat ma asteptam. O parte din frunzele vechi s-au topit pentru ca initial l-am pus in celalalt acvariu, unde duritatea apei e mai mare. De cand l-am mutat aici e bine.
ma bucur
|
 |
|
|
|
cum merge eriocaulon' Sergiu ?
|
 |
|
|
|
intr-adevar le mananca.
Dar ca sa ai o sticla curata, ar trebui sa fie minim 1 melc la 2 l de apa.
Altfel vei avea o harta creata de gura melcilor
|
 |
|
|
Radule , uita'te pe youtube la asta:
the ruins 2008
daca ai timp, uita-te la film, sau macar la trailer.
Exact ce zici tu , O planta in stilul algei, utricularia, care creste oriunde pana te
sa continuam:
Aseara arata asa:
Iar, in seara asta arata asa:
cred ca peste 1/2 zile isi revine complet.
Dupa cat timp pot sa scot uv-c 'ul ?
Am o idee: Ce-ar fi daca as scoate tot Didiplisul, si as planta tot Eriocaulon.
Asa as inmulti foarte puternic aceasta planta si as putea sa raspandesc si la altii
|
 |
|
|
|
presupun ca e al tau.
Frumos exemplar, felicitari
|
 |
|
|
oameni buni, fi-ti si voi mai rapizi
Eu imi ardeam creierul sa-mi aduc aminte date, care le citisem in urma cu un an de zile... si cand colo
|
 |
|
|
|
hai las-o balta. Ce crezi ca daca am poza la avatar si iti poti imagina cati ani am , vorbesti cu mine, ca si cum as fi un oarecare? Tu crezi ca eu scriu aici pentru rank? Dupa vorbele lasate, nu-mi pot da o parere la varta care o ai, Probabil una frumoasa, Numai ca aici, poate nu ai inteles un lucru. Nu ne judecam dupa varsta. Eu nu stiu ce varsta sau ce statut ai. Poti fi si Avocat, sau Doctor, aici esti ca oricare om. Asta e ultimul mesaj care ti-l adresez, pentru ca esti ciudat si cauti cearta. Acesti oameni sunt bine de ignorat.
|
 |
|
|
e recomandata Declorinarea, macar 24 de ore. 
|
 |
|
|
am avut eu.
Eu unul, nu i-am descoperit toate pretentiile.
Era foarte linistit, foarte rar vizibil in timpul luminarii acvariului.
Noaptea, iesea la plimbare.
Din cate stiu acest peste nu este agresiv dacae singur.
Se recomanda unul la 50 L.
Daca sunt doi masculi , exista riscul unor batai pana la moarte.
Imperecherea lor este foarte Dura, arunca apa din bazin se curenteaza
Acest peste nu omoara alti pesti, in cazul in care codita lui , care lucreaza ca o antena, detecteaza sau simte pericol, emite un curent foarte slab, pentru autoaparare.
Acea intensitate nu omoara un neon.
Din nefericire, mie mi-a murit.
Avea apucaturi de nebuneala, Nu stiu din ce motiv.
Se bloca prin smocurile de plante si cand simtea ca nu are scapare, zburda ca un crevete atacat. Astfel se accindenta, isi rupea din aripioara, pana intr-un final, mort.
Nu este recomandat a fi tinut in acvarii cu intensitate luminoasa foarte puternica(asa zice la carte) insa eu vin cu o completare:
Nu recomand un Pui in acvarii plantate.
Odata trecut de 6/7 luni, poate fi tinut in acvarii plantate
|
 |
|
|
ala e  Cutitul 
|
 |
|
|
|
Alber, am sa las momentan sa se echilibreze, apoi daca tot apare cladophora, voi dezinfecta lemnul.
Buna idee Andrei cu regula de trei simpla, Cred ca o voi face.
Eriocaulonul, s-a ingalbenit foarte putin la varfuri;s-a intaltat foarte puternic; pot zice ca a si crescut;dar pare mai subtire
|
 |
|
|
cred ca debitul meu, trei sferturi din puterea filtrului ex 1200 L /h. Nu stiu sa echivalez exact si real ... dar presupun ca undeva la 800 L pe ora de remarcat este Cladophora... Practic primul tratament i-a dat K.O. acuma nu stiu daca e neaparat si vina Uv-c' ului. Chiar o mare dilma am: Eu am curat-o cu mana. Cea mai mare cantitate a fost pe bucatica mea le lemn. Am incercat sa o trag pe toata, dar au mai ramas pori de cladophora pe lemn. Ma gandesc, ca odata ce restabiliesc echilibrul acvariului, Cladophora va creste si ea din acele firicele prinse pe lemn. Ma gandesc oare, nu poate fi inlaturata total, fara a scoate bucata de lemn ? (scoasa in sensul, pusa in cada, fracata si clatita in clor, etc) BBA, nu am facut poze, dar ciupercutele inca mai sunt. Utricularia Gibba Nu a suferit deloc
|
 |
|
|
|
da, pozele is facut in a doua zi:
Primele 2, dupa tratamentul clasic + schimb de apa.
Ultima e facut astazi, Dupa montarea Uvc-ul de aseara.
Filtrul are la ora 22:00 (24 de ore)
|
 |
|
|
Tratamentul a inceput asa: O zi de black out, Urmata seara de 100 Mll de h2o2 seara. A doua zi: Schimb de 40 % apa + 2 ore de lumina. Consecinte: Plante putin ofilite, dar nu de la h2p2 , ci din lipsa de lumina. Cea mai afectata: HC, incepea a se transforma in pasta verde. Cea mai sanatoasa: Pogostemon , Blyxia, Didiplis. Ceata a disparut putin, dar in schimb, biofilm 0, Cladophora mancata, Poza: A doua zi, seara am montat un JBl uvc 5w. Ideea mea nu era sa fac primele tratamente, dar nu stiam ca noroc'ul imi batea la usa. Daca stiam mai aseptam o zi. Astazi : a treia zi: 6 ore lumina, + un pic de fertilizare. Situatia sta cam asa: Poza: Plantele mele, s-au lungit destul de mult in aceste doua zile... trageau sa caute lumina... Probabil maine, cred, voi trage o coasa , pentru ca imi permit, adica VAD in acvariu  
|
 |
|
|
hai sa ne intelegem:
deci tu vrei 100 x60x50
facem asa:
Sticla de 10
prima coala de sticla , Fundtul principal 100x 60
a doua coala de sticla (fund) 97,8 x 57,8.
Deci scazi 10 mm din sticla si la fiecare lipitura mai adaugi 1 mm pentru silicon.
Iaon incet incet, calculeaza toate, si pune'le pe forum la sfarsit sa le verifice o a doua persoana.
fund dublu ai nevoie, nicio data nu ai de unde sa stii cate pietre sau apa sau pietris vei baga,
asa si eu am intariturile, din lungimea acvariului meu de 90 cm, intariturile is de 80 cm lungime , cred..
oooo cate ma intrebi,
iti raspund la pesti ca e mai simplu: 4
Prin iunie nu mai sunt in RO.
uite cateva link-uri care te poate ajuta.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8717.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8762.page
|
 |
|
|