| Message |
|
|
ReBella wrote:Neritinele papa alge si-s si frumosi
si lasa foarte multe oua. Aceste oua devin din 2 in 10 -> 1000 etc. Se curata foarte greu (perie aspra)
Ca sa obtii un efect la neritine , eu iti recomand o neritina la minim 2 l apa,altfel vei avea harti croite pe sticla.
|
 |
|
|
si movul ala ce reprezinta ?
|
 |
|
|
|
uh, mama ei cu aprobarea asta.....
plantele s-au dat , inante de a mi se aproba aici anuntul....
e greoaie situatia si nefavorabila in diferite cazuri
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:astept sa imi trimita radu ceva de la el
Eu am invatat'o sa mearga si sa creasca ! asa ca : Good Luck ! altfel 
|
 |
|
|
|
e foarte frumos , felicitari.
ca un sfat: rezolva cumva in partea de mijloc. E prea brusca trecerea de la plantele inalte la cele de gazon
|
 |
|
|
|
Vand pachete de plante Formate din:
Barclaya Matura
Blyxia (pentru cateva tufe)
O cantitate de hemianthus cuba aproximativ 5 cm2.
ammania gracilis aproximativ 5 fire
50 RON
si mai sunt alte plante minore
Poze se pot vedea in jurnal.
|
 |
|
|
|
palaria jos. Felicitari
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
nu-ti fa griji in privinta mancarii,un peste rezista minim 7 zile fara haleala.
Ancistrusu tau e probabil in perioada de acomodare. Are un refugiu in acvariu unde se poate ascunde? de preferat o sorbura de lemn
|
 |
|
|
|
frumoase acvarii si eu sunt curios sa stiu.
Felicitari si poate vedem mai multe
|
 |
|
|
cum arata ?
1.
2
sau 3 ?
daca e una din pozele alea , iti recomand sa citesti acest Link, dar daca nu te decurci cu engleza , iti recomand acet Translator
|
 |
|
|
|
si ca sa stii mai exact cum calculeaza multi zilele necesare pentru uscare, vin cu o completare.
daca sticla are 5 mm, atunci siliconul in mijloc se usuca in a cincea zi.
Pe produs scrie, timp de uscare 24h (in cazul acvariilor 24 H la 1 mm de silicon) apoi in functie de grosime se mai lasa cateva zile pentru siguranta
|
 |
|
|
scuza-ma de off-topic.
mare curaj ai avut sa postezi pozele cu bijuteriile din acvariu  era si mai tare daca le puneai cand erau mature  inghesuite.
Oricum, parerea mea e ca nu merg mai mult de 2/3 in acvariu.
Asa si sa rezolvam problema.
Cum e foarte dificil in a identifica ericaulonii, as vrea sa-si puna mai multi parerea, pentru ca eu nu cred ca e cinereum.
In fine problema nu e asta, pericol mare este ca nu prea exista multe seminte pentru a creste aceasta planta rara si mai mult de atat putine acvarii care sa o tina.
Bine ar fi ca fiecare daca o gaseste, cauta; sa stie sigur ca o poate tine si sa nu o iroseasca, Fiind rara (repet)
Asa ca: eu zic ca tu Ciprian ai numarul 1
1. Eriocaulon scullionii
2. Eriocaulon cinereum
mie imi plac toate oricum.
P/s Mai este si numarul 3. care nu il gasesc momentan  dar promit cand dau de el am sa ti-l arat.
|
 |
|
|
|
hm... pai fratica, de ce nu anunti lumea ca ai gasit planta asta?
eu vreau sa o comand tocmai din KH, cu ajutorul unei persoane.
Deci:
1. In acel pet shop mai sunt ?
2. Cat costa?
3. Daca e, ma poti ajuta sa-mi trimiti si mie O piesa?
|
 |
|
|
|
pentru a curata siliconul de pe sticla, trebuie in primul rand sa fie uscat, apoi cu o lama de cuter indepartezi tot siliconul.
Eu asa am facut si a functionat
|
 |
|
|
|
ce planta e cea din poza 3 si seamana cu blyxia ?
|
 |
|
|
daca frunzele ies asa faine in poze  is curios floarea cum o fi
|
 |
|
|
|
doar daca ai stii cat po4 si no3 mananca blyxia...... hai ca-ti zic eu : facusem un experiment mai demult, aveam no3 undeva la 30 ppm, si po4 parca... 1.2 sau 1.4 nu-mi amintesc, in fine blyxia crestea superb , frunzele erau foarte colorate, cresterea era foarte rapida si cel mai important arata a planta sanatoasa.
|
 |
|
|
|
eu ti-as sugera un ph 6.5
blyxia aia e dusa, nu cred ca mai ai sanse cu ea.
Hc va creste mult mai bine si rapid cu cat e mai aproape de lumina, mai ales daca are si fertilizant in apa.
tu poti sa faci un test, plantand in stanga niste hc. asa vezi care din cele doua merge, sau care iti place mai mult.
la didiplis te-as sfatui sa faci tufe de circa 15 fire. La maturitate va forma o tufa frumoasa si toate firele vor avea lumina suficienta pentru a se inmulti.
|
 |
|
|
ce secret?
sa nu credeti ca mint, dar a izbucnit in crestere cand am bagat h2o2.
Inainte de apa verde, am bagat fertilizanti solizi la fiecare radacina, si am facut o harta in minte. cand a aparut apa verde, de suparare am uitat ce si cum am pus.
Ideea e, ca toate erau foarte bine dezvoltate, pana la 4/5 plante pe fir.
Ce fertilizanti am pus ? (dennerle echinodorus tab,dennerle cryptocorine,dennerle planta gold, Jbl ferrotabs, Laterita) cate o jumatate la fiecare.
No, pai nu mai scot didiplis ! aveti dreptate, sa nu o scot si sa o vreau inapoi
|
 |
|
|