[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Un acvariu de dimensiunile indicate de tine ar fi foarte bun ,DAR numai daca nu vei mai cumpara si alti pesti.Acvariul pe care il ai tu acum este mult prea mic pentru atatia pesti si de aceea ar fi bine sa schimbi 30% din apa la 2-3 zile daca nu vrei sa inceapa sa-ti moara.Oricum presupun ca pestii sunt pui si nu e chiar asa inghesuiala . nu?Problema la tine a fost ca nu te-ai informat inainte si te-ai aruncat cu capul inainte dar asta e o chestie generala pe care majoritatea am facut-o la inceput.Deasemenea nu exagera cu mancarea pentru ca asta e unul din motivele pentru care se formeaza spuma.Pestii ar fi in stare oricand sa mai bage ceva la burtica dar nu trebuie sa le permiti.Sa nu le dai mancare mai mult de 2 ori pe zi iar atunci le dai putin cate putin , cat manaca ei , nu trebuie sa pui la gramada sa cada o "tona" pe fundul acvariului.As mai avea niste intrebari: de cat timp ai acvariul , daca ai pietris sau nisip in el ?
Daca vrei sa te ajut id-ul meu la Yahoo Messenger este : johnnys6600@yahoo.com
schizotron wrote:cred ca ar fi bine sa nu cumparam animale capturate din natura deoarece astfel incurajam pe nenorocitii care le prind sa recidiveze.

Ai dreptate , mai ales ca sunt protejate de lege.Io am zis ca am fost tentat , de cumparat nu am cumparat pt k mi-a fost frica de ce se poate intampla in acvariu , in plus nu-mi placeau mie atat de mult cat ii placeau unui prieten care nu are acvariu dar ma sfatuia pe mine s-o cumpar.
Ok , o sa citesc tot ce gasesc pe oldforum si daca mai am intrebari revin aici.Multumesc pt raspuns.
Stiu ca s-a mai discutat pe forumul vechi despre chestia asta si nu pot sa zic decat ca este o idee extraordinara dar mai am si eu cateva nelamuriri.
In primul rand cum va descurcati cu factura la apa pentru ca schimbatul apei la picatura presupune consumul multor litri de apa ceea ce duce ma duce cu gandul la o factura "grasa".
Mi-ar placea sa fac si eu asa ceva dar momentan nu am bani nici pentru filtrul aquator asa ca ramne ceva de viitor.As fi curios pentru cei care au asa ceva cam cati litri de apa schimbati pe zi , cum ati reusit sa calculati si sa reglati debitul de apa in asa fel incat sa fie optim atat pentru pesti cat si pentru buzunar.Deasemenea cum aduceti apa la temperatura celei din acvariu ?
Salutare oameni buni , uite k au mai trecut vreo 2 luni si am aparut iar la sectiunea Vanzari pentru ca am niste pui de molly si de guppy care-mi suparpopuleaza acvariu lde 15 liitri si vreau sa-i dau.Mai exact am 11 molly si vreo 15 pui de guppy.Puii de guppy sunt mai micuti , abia acum au inceput sa li se coloreze cozile(au aprox 1 luna jumate) dar molly sunt mai mari.Daca vreti niste puisori simpatici pe gratis dati un PM si vedem cum facem.
Si eu am fost tentat sa cumpar una , sunt simpatice(seamana cu un dinozaur) dar din cate am inteles le trebuie apa mult mai rece decat cea din acvariile noastre deci chiar daca nu fac nimic la pesti nu le putem tine cu ei.
Daca vrei sa fii sigur ca te tine si la cutremur asculta- l pe Marele Alb care dupa atati ani de acvaristica stie ce spune .Daca vrei sa te risti sa aduni 500 de litri de apa de la tine si de la vecini(daca ai) atunci fa-l cum crezi.Totusi inaltimea de 50 de cm mi se pare mai mult decat rezonabila pt acvariu.Si inca ceva sa lasi destul loc intre acvariu si partea de sus a barului sa poti umbla fara sa te chinui in el.Sper sa-ti iasa si poate pui si niste poze sa vedem cum a iesit.
Topicul asta era bun de sticky.Gresesc?
Multumesc mult la toata lumea pt k m-am lamurit cum e cu parazitii intestinali si cu medicamentele care se folosesc.O sa-i tin sub observatie si daca o sa fie nevoie aplic si tratamentul.
Bestial proiectu daca nu postai aici eu nici nu stiam de el :jumpers:
Vindecare miraculoasa?Nush ce sa mai zic dar astazi pestele a mancat cum manca el de obicei.Parca a tinut cura si acum s-a apucat iar de mancat.O sa-i urmaresc fecalele daca mai sunt albe si filamentoase , chestia e ca le-am vazut o singura data asa si mi-e sa nu fi fost de la faptul ca nu mai mancase.
E posibil sa fi avut altceva , "sa-l fi durut o masea" sau ceva de genu si sa nu fie paraziti?Chestia e ca nu am mai vazut excremente filamentoase la alti pesti si nu vreu sa incep un tratament de genu ala pana nu sunt sigur ca are rost.Mai am o intrebare , metronizadolul afecteaza plantele?
Gata m-am lamurit , nu vazusem a dpoua poza sry
foarte misto , o singura intrebare am , care e aripioara adipoasa?
Nush daca se divide sau nu dar intr-adevar conteaza temperatura si mai trbe sa aib si zahar.Fara zahar n-ai reactor.
Ti l-as face eu dar sunt in sesiune.Daca tot ti-l fac cei din Obor de ce nu-l faci acolo ca sunt priceputi oamenii.Apropo sa stii ca e cam mic acvariul pt broscuta mai ales daca-i faci doar 15 cm de apa.Mai bine fa inaltime de 50-60 cum ar fi normal sa aibe si ea unde sa innoate.
Ai fi putut sa-i tratezi si sa-i salvezi daca intrebai la timp pe forum.
Nu strica , pestii adora hrana vie problema e ca hrana vie cea mai raspandita- tubii si libelulele pot aduce multe boli in acvariu.Multi acvaristi au renuntat la a mai da hrana vie pestilor tocmai din acest motiv.Daca totusi ai destul curaj poti sa le dai tubi dar trebui sa-i supui la un tratament termic pentru a elimina macar o parte din parazitii care traiesc in roganisum lor.In primul rand trebuie spalati foarte bine cu apa , am citit pe un site romanesc ca e bine sa-i tii cateva zile sub un fir subtire de apa ca sa elimine tot namolul din organism.Nu stiu cine-si permite sa mai faca asa ceva de cand avem contoare asa ca e bine sa le schimbi apa de cateva ori intr-o zi si pe urma sa-i pui intr-o apa incalzita la o temperatura de 65 de grade.Nu stiu sigur daca e temp corecta pt k am citti mai demult pe vechiul forum oricum , daca vrei sa fii sigur te poti uita chiar tu.
Mutlumesc pt sfaturi.
Mai bine te-ai gandi cum sa faci sa nu se taie ei in filtru , ma-ndoiesc ca sangele tau le va provoca altceva decat pofta de mancare.
Medicamentele le dau in acleasi timp sau sunt 2 tratamente distincte?

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: