[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Am uitat sa mentionez , ca sa aflati ce tip de sticla este intrebati la magazinul de unde cumparati
Pai este simplu : exista mai multe tipuri de sticla in functie de modul de fabricare a geamului.Cel mai frecvent dar si cel mai prost tip este sticla trasa din care nu se recomanda sa faci acvariul deoarece poate avea anumite puncte slabe care pot ceda in timp.Un alt tip de sticla este sticla float care e mult mai rezistenta si din care e bine sa faci acvariul.Din cate stiu eu nu poti sa-ti dai seama cum a fost fabricata sticla dar din moment ce e geam de termopan cred ca este float.Oricum mai mult de 100-120 de litri nu se recomanda sa faci acvariu din sticla de 6 mm fie ea float sau nu.
Da , are dreptate Dolly , cel mai bine e s-o izolezi , o sa i se regenereze innotatoarele fii sigur de asta..Daca femela este pui atunci e posibil sa fie un mascul in devenire.Eu asa am patit cu 2 femele de betta una a devenit mascul in aproximativ o luna dupa ce am luat-o si la inceput as fi jurat ca ambele sunt femele.Asa ca e posibil sa fie de la masculul de betta care nu suporta un rival.
Iti dau eu 3 neoni daca-mi dai si mie 3 fire.Astept un PM cu nr tau de telefon daca vrei sa facem "afacerea".Multumesc anticipat.
MARELE ALB wrote:
johnny6600 wrote:o broscuta cu tample rosii intr-un acvariu de 40 de litri
Ma tem ca asta e problema. Cred ca problema a aparut pe fondul igienei proaste a acvariului.
Nu mai zic altceva pentru ca s-a discutat subiectu' la momentu' respectiv.

Probabil ca ai dreptate dar din pacate eu nu pot avea grija de ea , e broscuta ei asa ca nu ma pot duce eu sa-i schimb apa sau s-o scot la soare.
Cred ca sunt 1000 de posturi pe tema asta :
Aici e si un desen :http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=228
mai citeste si aici
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=298
aici
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=305
Daca nu poti sa tii pompa tot timpul atunci cumpara un filtru , daca iti place cu adevarat acvaristica eu zic ca poti sa mai dai 200.000 in plus.Filtrul este mult mai slentios si mai bun decat buretele bolborositor.Daca vrei sa poti tine un acvarui cu pesti sanatosi citeste articolele de pe site incepand cu
ghidul incepatorului : http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=29
Ca sa tii si plante in acvariul ala iti trebuie minim 100 de wati iar cele mai recomandate pentru treaba asta sunt Philips TLD 830 si Philips Aquarelle.E aberant sa dai atatia bani pe o lampa cu 3 becuri.
TLD 830 se gasesc mai rar la lungimea de 90 de cm asa ca daca nu gasesti iei 6 neoane si 3 suporti a cate 2 neoane cu drosere si ce naiba mai au in ele.Tot ce trebuie sa faci e sa pui neoanele in ele si sa le legi la curent.Daca faci asa o sa ai fix 108 wati.Eu mi-am cumparat tld 830 de la Brico Store cu 80.000 neonul si 250.00 suportul.Pentru ce ai tu nevoie te costa cam 1.230.000.Aquarelle din cate stiu sunt 200.000 bucata dar eu nu am cumparat.
Nu stiu ce sa fac , problema mea este rasina, o sa ma mai informez si daca gasesc ceva va anunt si pe voi.Cel de pe frumul vechi se pare ca e din Belgia asa ca nu ma ajuta cu nimic , eu vroiam sa stiu de distribuitori din Romania.
Prietena mea are o broscuta cu tample rosii intr-un acvariu de 40 de litri cumparat acum o luna si ceva.Acvariul are substrat pietris , o insula facuta din pietre si apa pana la jumatate.Filtrarea apei este facuta de un filtru resun .Problema este ca broscuta nu mai mananca de vreo saptamana si sta numai cu ochii inchisi.Am cumparat calciu si o sticluta ce contine un complex de vitamine , inclusiv vitzamina A.Problema e ca starea ei nu s-a imbunatati si nu stim ce sa-i mai facem.Cum am putea s-o ajutam ?
Am citit pe vechiul forum despre constuirea unui acvariu din lemn , cu geam doar in fata.Mi se pare foarte interesant si ma bate gandu sa fac asa ceva deoarece ma pricep sa lucrez cu lemnul , este mult mai ieftin decat sticla(mai ales ca lemnul sau cel putin o parte il am deja) , pare mult mai rezistent .Sunt destule motive pentru care mi-ar placea sa am un asemenea acvariu si de-aia ma bate gandul serios sa-mi fac unul dupa ce scap de examene si restante. Sau daca nu reusesc macar sa incerc.Problema cea mai mare este ca nu stiu de unde sa fac rost de rasina necesara acoperirii lemnului care sa-i confere impermeabilitate.Deasemnea m-ar interesa la ce pret se gaseste aceasta pentru ca scopul contruirii unui acvariu din lemn este reducerea costurilor.
Cei care au informatii , inclusiv eug4you daca mai activeaza si pe noul forum sunt rugati sa posteze aici.
pai din cate am observat eu , cu sticla de 6 mm poti face un acvariu de 90-100 litri , mai mult de atat inseamna sa te risti aiurea.
decat sa fac fundul de 10 si restul de 6 eu l-as face pe tot din sticla de 8 mm ceea ce ar fi mai mult decat de ajuns.Si , pe langa asta i-as face si latimea la 40 cm pt ca 30 e cam putin.Din cate stiu eu la volumul asta de apa nu ai nevoie de intaritoare.
Imi pare rau de pestii tai , chiar nu inteleg de ce mai tineai incalzitorul in priza pe vremea asta .Daca nu vrei sa mai ai probleme de genul asta da niste bani in plus si ia unul mai k lumea.
Daca te deranjeaza asa tare postul meu te rog sa il stergi , totusi daca citesti mai bine primul post problema mea cea mare erau chiar banii si nu pot spune
ca 1,5 milioane sunt bani putini(cat ar costa numai filtrul aquator ), dar am inteles care sunt avantajele atat pentru sanatatea mea(ca voi bea o apa mai curata) cat si pentru pestii mei asa ca declar topic closed.
costea alin wrote:nu stiu cum sa facem ca as vrea si eu cativa guppy daca mai este valabila oferta

Daca te uiti si la postul meu cu molly si guppy poate chiar o sa capeti cativa.Si ce sa mai zici ca sunt si din Bucuresti.E un pic mai jos , tot la categoria asta.
Pentru "picatura" trebe ceva bani in plus si tre sa te documentezi vbine , ce si cum ::hammer: ::hammer:
Nu cred ca e asa necesar cerculetul ala , eu nu am si nu se formeaza spuma , e posibil sa fie din cauza hranirii in exces.
Nu uita sa citesti postul facut sticky despre intaritoare tot de la sectiunea asta.Vei gasi niste informatii utile despre cum sa le pui.
Sry aia e adresa de mail id-ul e doar johnnys6600

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: