[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Incerc eu sa-ti raspunde la unele intrebari:
1. Iti recomand sa scoti pestii din acvariu mai intai. Se va tulbura apa daca pui substratul in acvariul plin.
2,3. Sunt mai multe substraturi nutritive pe care le poti folosi de la Dennerle, ADA, Tropica. Il aranjezi in functie si de cum vrei sa plantezi acvariul.
Mai multe informatii aici: https://www.nevertebrate.ro/articles/cum-se-aranjeaza-substratul-pe-fundul-acvariului-13/
Citeste instructiunile de la substratul pe care l-ai ales. Iti va indica ce sa pui peste substrat si in ce grosimi.
De obicei se pun 1-3 cm de substrat nustritiv, peste care 3-4 cm de nisip cu o granulatie mai mare (sa nu fie foarte fin).
4. Cand cureti acvariul aspiri doar stratul de nisip, sa nu deranjezi substratul nutritiv.
5. Poti folosi Hemianthus Cuba, dar ai grija ca iti trebuie CO2 si lumina.
Ca sa folosesti moss, iti trebuie o plasa de constructii pe care o asezi pe fundul acvariului si de care prinzi moss-ul.
6. Poti cumpara de la un acvarist care iti promite ca nu are melci. Sau cumperi doar plante 'in vitro'.
7. Prinizi cateva smocuri de moss de varful crengilor fie cu ata de pescuit, fie cu gel special. Dupa ceva timp o sa creasca, si-l tai ca sa-i dai forma de coroana.
8. Nu stiu nimic despre pietrele alea. Intereseaza-te sa nu schimbe proprietatile apei.
9. Se tunde periodic.
10. Ai nevoie de fertilizare macro (CO2, NO3, PO4) si micro (Fe, Mn, Sn, ...). Un sistem CO2 e neaparat necesar pentru un acvariu bine plantat.
NO3 si PO4 daca vrei sa dozezi, e bine sa-ti iei si niste teste, altfel risti sa ajungi la concentratii prea mari in acvariu si sa omori pestii.
11. Cumpara un test de CO2 si asigura-te ca mentii concentratia din apa in limite acceptabile.
Iti recomand sa-ti iei un sistem cu o butelie de macar 2kg. S-au plans mai multi colegi ca in anumite centre nu accepta la incarcare decat butelii de peste 2kg.
Eventual intereseaza-te mai intai unde poti sa le reincarci si daca accepta si buteliile de 500g.
Piatra aia de aerare nu e buna la difuzarea CO2 in acvariu.
O sa-ti scoata bule mari, care nu se vor dizolva in apa, si deci o sa pierzi CO2 aiurea. Si din ce stiu eu, in timp o sa se deterioreze piatra aia de la CO2.

In concluzie, iti recomand un sistem cu butelie de 2kg si cu difuzor sau reactor special de CO2.
Poti sa-ti calculezi singur folosind linkul asta: http://aqadvisor.com/AqAdvisor.php
Problema la guppy este ca in timp se vor inmulti si incet incet o sa ajungi sa ai acvariul suprapopulat. Si de aici apar problemele.
Eu am tot Tetra EX600.
In raftul de sus am Eheim Substrat Pro, pus un strat ceva mai subtire ca sa incapa si vata de perlon.
Eu am pastrat bilele de plastic. Sun tot un mediu filtrant biologic, doar ca au suprafata mai mica de populare cu bacterii.
Ca si medii filtrante cel mai bine este sa folosesti unul sau mai multe din urmatoarele: Seachem Matrix, Sera Siporax, Eheim Substrat Pro, Ada Bio Rio.
Vezi si tu ce gasesti.
Sunt mult, mult mai eficiente decat buretii.
Ar fi bine sa inlocuiesti un sertar din filtru, astepti 3 saptamani, inlocuiesti urmatorul, inca 3 saptamani, inlocuiesti urmatorul.
Parca dupa vreo 2-3 zile incep sa manance.
Eu le dadeam Tetramin fulgi (ii foloseam pentru pestii din acvariul mare), le farmitam foarte bine pana ramanea un praf.
Le dadeam cateva fire de praf. Asigura-te ca ajung pe fundul acvariului.
Dupa 1-2 ore curata cu un furtun (de aer de exemplu) mancarea ramasa. Daca o lasi strica apa.
Nu inteleg celelalte intrebari. Reformuleaza, te rog.
Wow, un adevarat laborator ai acolo.
Bine ca ai spatiu pentru toate echipamentele.
Uitandu-ma la pozele astea ma mananca (portofelul) sa-mi iau si eu un aparat foto ca lumea.
Sunt super faine pozele.
N-ai ce sa le faci. Doar sa te apuci la randul tau sa faci selectii din pui. Dar, femelele sunt mai rosii de obicei si risti sa ramai fara masculi.
Oricum din ce am vazut eu, cand cresc, se mai inchid la culoare.
Ai grija sa nu schimbi hobby-ul.
Nu te ciupesc de degete cand le dai de mancare?
Red Sakura sunt obtinuti prin selectie din RCS.
Este ceva normal sa apara si urmasi mai deschisi la culoare.
Icrele ar cam trebui mutate. Daca le lasi in acvariu o sa le manance.
De obicei le depun pe plante sau pe peretele acvariului. De pe sticla acvariului le poti razui cu un card.
Le poti tine la temperatura camerei. Eclozeaza cam intr-o saptamana.
Daca vezi ca se fac albe si apare un fel de mucegai pe ele le poti arunca ca n-o sa mai iasa pui din ele.
Nu esti in criza de timp.
Pana incep inscrierile la IAPLC 2018 este timp berechet.
Felicitari, nu e rau. Noi am zis deja ca arata nemaipomenit acvariul.
Sunt de acord cu ce zice Silviu.
In plus vad multi japonezi in top. O fi avand vreo legatura cu faptul ca acest concurs e organizat de ADA?
Nu zic, arata bine acvariile, dar ceva subiectivitate tot intra acolo.
Faci teste de amoniac si nitriti.
Sau astepti 4 saptamani dupa care iei cativa pestisori si vezi daca sunt ok cateva zile.
Nu mai schimba apa in timpul ciclarii.
Schimbi inainte sa pui pestii 50% din apa.
Felicitari, o clasare foarte buna.
M-am intrebat de multe ori care sunt criteriile de evaluare ale celor din juriu.
M-am uitat la acvariile premiate in anii anteriori (cele din top pot fi vazute) si mi se pare ca sunt apreciate mai mult cele 'jungle style', care aproape ca imita 'paduri tropicale'.
2 Kg pentru butelia de CO2 e suficient. Sa nu iei mai mica, ca e posibil sa te refuze la incarcare in anumite centre.

Uite aici un articol despre carente nutritive la plante: https://www.nevertebrate.ro/articles/carente-nutritive-la-plantele-de-acvariu-54/
Vezi si tu ce se potriveste.
Apa de osmoza trebuie amestecata cu apa de la robinet. Apa de osmoza este o apa din care s-au eliminat o multitudine de minerale care sunt necesare vietuitoarelor. Inclusiv pentru oameni nu e sanatos de baut apa de osmoza.
Legat de sistem CO2, uita-te si pe abc-zoo.ro. Au aparut mai recent la noi si am vazut pe la unele produse preturi destul de bune. Probabil incearca sa isi faca intrarea pe piata produselor de acvaristica.
Iti recomand un acvariu de macar 60L.
Iar ca filtru extern: Tetra EX 600 plus. Mi se pare un filtru bun si la un pret decent. Gasesti pe la vreo 300 lei (cauta mai mult, ca in multe locuri il gasesti la peste 400 lei).
Daca ai buget mai mare disponibil iti recomand un Eheim.
La asta trebuie sa mai adaugi material filtrant biologic. Cam toate mediile filtrante cu care vine filtrul trebuiesc inlocuite.
Mai bune ar fi: Sera Siporax, Eheim Substrat Pro, Seachem Matrix, Ada Bio.
Mediile filtrante o sa te ajunga inca vreo 100 lei.

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: