| Message |
|
|
Salut!
Am revenit cu cateva noutati
Sticla este gata si maine va fi lipit acvariul , sper sa pun si cateva poze de la lipirea lui
Am renuntat la intaritoarele longitudinale deci nu va mai avea nici un fel de intaritoare  .
Am cumparat un filtru extern jbl e701 gl plin cu siporax si micromec de la colegul aerosv  (foarte multumit )
Cam atat pentru acum
Sper sa decurga totul bine la lipirea acvariului si la primul lui test
O seara buna!
|
 |
|
|
ok ms , am vazut ca au un pret decent fata de restul neoanelor , de asta eram curios daca se merita 
|
 |
|
|
Ms de idee , asa voi face.
Ce parere aveti de neoanele Osram Lumilux 865 , isi fac treaba?
M-am gandit ca incalzitor sa folosesc varianta de la jbl pentru substrat , sper sa fie ok
|
 |
|
|
OK , ms mult de sfat . Saptamana viitoare dau comanda la sticla si sper sa revin cu cateva poze 
|
 |
|
|
|
BBogdan - voi folosi capac
Porcu - inca nu am comandat sticla , deci se mai poate lucra la dimensiunile acvariului
Acvariu 60L x 45l x45h ar fi mai ok?
Sa pot folosi si tuburi de 24w si spatiul care il ocupa va fi mai putin
Ca substrat fertil ma gandeam Tropica Plant Growth Substrate 2.5L si substrat fertil Manado 10l
|
 |
|
|
Salut
De ceva timp am in minte construirea unui nou acvariu , asa ca m-am decis sa impartasesc acest lucru cu voi .
Sa incepem
Acvariu:
70L x 45l x 40h undeva la 126 L brut
Stand din cadru metalic imbracat in pal
Iluminat : ma gandeam la 4x t5 24W (inca nu stiu sigur , astept niste pareri)
- substrat fertil (2 cm) + substrat inert (4 cm)
Filtru extern - inca nu sunt hotarat
Cam atat am deocamdata in plan , astept niste pareri in legatura cu marimea acvariului , substratul si iluminatul.
Va multumesc!
|
 |
|
|
Buna seara !
In aceasta seara am devenit bunic  multumita sfaturilor oferite de voi!
17 pestisori am reusit sa recoltez , cred ca am mai lasat cativa dar imi era frica sa nu stresez femela prea tare
Oricum sunt multumit pentru prima mea incercare
Va multumesc !
|
 |
|
|
Salut
Uite aici un site http://iazz.ro/iaz/pesti-iaz/sturioni/ , eu am vazut de vanzare puiet de sturion si in sibiu , erau undeva la 30 de lei.
|
 |
|
|
Am sa incerc varianta cu artemia sa vad ce imi iese.
Dar mai intai sa am parte de niste puiuti ca dupaia ii voi indesa eu cu ceva  )
Acuma am o femela de iodotropheus sprengerae gusata ....este a 2 oara cand depune, poate am noroc de data asta 
|
 |
|
|
Schimb un mascul de iodotropheus sprengerae 8 cm foarte frumos, sanatos si colorat.
Cu pui / maturi de mbamba bay sau Caeruleus .
Il dau deoarece am 2 si se ciondanesc cu prima ocazie
De preferat in Sibiu.
|
 |
|
|
|
Salut!
Multumesc de sfat!
|
 |
|
|
|
Iti multumesc pentru ajutor!
Temperatura apei din acvariu este de 26 grade , influentiaza cumva dezvoltarea alevinilor ?
Cu ce pot hrani puii , am hrana nls si jbl novo malawi . Sa le sfaram si sa le dau sau sti cumva o alta solutie pentru dezvoltarea optima ?
|
 |
|
|
|
Salut!
As dori sa stiu dupa cat timp pot sa ii fac stip la o femala de mbuna deoarece am incercat varianta naturala (am lasat femela in acvariu dar puii erau mancati de restul locatarilor) am incercat si varianta cu maternitatea dar a inghitit puii si acum am ajuns sa incerc si varianta asta doar ca nu stiu dupa cat timp sunt gata eclozate ouale.
Va multumesc!
|
 |
|
|
|
Multumesc de informatii , eu voi face comanda la inceputul lunii viitoare , transportul este undeva la 20 euro.
Daca esti interesat imi dai un pm si vorbim.
Salut!
|
 |
|
|
Inca nu le-am cumparat.
Pompa este de la sun sun http://shop.wiltec.info/index.php/cat/c568_Aquariumpumpen.html , pretul este de 10euro bucata , din cate am observat sunt diferente de 1-2 euro intre pompele cu debit mare si cele cu debit mai mic.
Eu mai am o pompa de valuri tot de la sun sun de 2500 l/h , sunt multumit de ea , dar parca as dori ceva mai puternic.
Sa pun 2 x de 3000 l/h sau sa las asta de 2500 si sa mai pun una de 5000 l/h sau 6000 l/h?
|
 |
|
|
|
Salut!
As dori sa stiu daca 2 pompe de valuri de 6000 l / h sunt prea mult pentru un acvariu de 125x60x45.
Acvariul este destinat ciclidelor africane.
Ar putea influenta negativ comportamentul sau sanatatea pestilor?
Va multumesc!
|
 |
|
|
|
Doar 2 neoane am, sa fie si acelea prea puternice pentru ei?
Ar mai fi o problema cu rahatei plimbareti prin acvariu, nu am reusit nici cum sa fac o miscare a apei care sa imi bage rahatei si in filtrul extern si in cel intern, se tot aduna ba in fataacvariului , ba in mijlocul lui. Credeti ca o pompa de valuri ar putea ajuta la acest aspect?
|
 |
|
|
|
Salut!
Am revenit cu vesti bune si cu nelamuriri.
Vestea buna este ca voi fi bunic, pentru prima data, nu ma asteptam la asa ceva mai ales ca nici un exemplar nu depaseste 7-8 cm. Femela care a ramas gusata am crezut tot timpul ca este mascul, fiind cel mai dezvoltat exemplar.
Am insa o nelamurire in legatura cu comportamentul lor, toti pesti stau doar intr-o parte a acvariului, rare ori se aventuriaza in cealalta parte. Cand este lumina aprinsa stau mai mult ascunsi, doar cand este lumina stinsa devin mai activi.
In legatura cu algele, pana acuma nici urma de alge verzi, doar niste alge maroni, care cred ca sund diodome.
ca iluminare folosesc 2 neoane de 36w, un jbl marine day si un marine night, timp de iluminare 13-22.
|
 |
|
|
Salut! Este o crescatorie in arad de ciclide , dai o cautare pe google si imediat o gasesti , are destul de multe specii si in plus iti face si o oferta frumusica daca cumperi mai multe. Eu am cumparat tot de la o crescatorie din timisoara , sincer nu am fost prea multumit nici de transport si nici de ce am primit (lipseau cativa pesti  ) .
|
 |
|
|
Multumesc de sfaturi, totul era doar ca idee sa vad ce fel de pesti se potrivesc.
Va multumesc!
|
 |
|
|