[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Avea oscaru ceva alge pe la gura si s-a gandit sa-l curete.
Nu stiu cum zici tu ca n-ai urma de alga, io am avut ancistrusi pe vremuri da nu aveau nici o treaba cu algele.
Urmeaza vanatoarea de ancistrusi. Doar le-a prins gustul
Iarna ca iarna da ce faci vara la 35 de grade cand soarele bate direct pe acvariu?
10 ani...impresionant.
Ma indoiesc ca au mai facut foarte multi ceva de genul dar proiectul e impresionant.
Sper sa nu o lasi balta.
Foarte frumos exemplar. Am fost aseara la un prieten care are 3 acvarii mari, unul cu americani.
Foarte frumosi pesti, mi-ar placea si mie asa ceva. Doar ca nu era agitatia aia specifica unui acvariu cu africani.
Mie imi place mult acvariul tau.
Poate mergea un strat mai subtire de nisip.
Pompele uzuale de acvariu nu au nu stiu ce amperaj, 0.1-0.5A. Sigur ca depinde de model.
Un cablu de 1.5 duce fara probleme.
Caeruleus e o specie la care e destul de greu de deosebit sexul, regula cu punctele de pe inotatoarea anala nu se prea aplica.
In general masculul are mai mult negru pe inotatoare dar pestele tau gusat arata exact ca un mascul.
Daca femela a depus singur va da drumul icrelor dupa cateva zile, ele nefiind fecundate.

In alta ordine de idei, ce e cu neonii aia intr-un bazin de africani?
koala wrote:Drept pentru care am dormit in sufragerie, pe canapea.

Deci ai petrecut toata noaptea cu baietii...din bazin.
S-a umplut forumul de oscari (era sa zic gay) asa ca pun si eu o poza cu "altfel" de pesti

Da, sunt printre cele mai bune teste.
Cu JBL am mai auzit de teste cu probleme.
scorpionul wrote:
motanul wrote:Si cand pleci in concediu ce faci? Eu plec sambata in concediu...trebuia sa schimb apa duminica...asa ca am decis sa o schimb vineri ( la 1 saptmaana si 5 zile ) si sa o mai schimb cand ma intorc ( peste alta 1 saptamana si 5 zile )...alta varianta nu am avut...dupa ce vin din concediu o sa schimb la saptmana.

du-te linistit in concediu. Daca nu le dai nimic sa manance 10 zile nu e o problema. Depinde , de numarul de pesti si de plante. Sa nu faci greseala sa le pui multa manacare inainte sa pleci. E o greseala majora pe care o faci neexperimentatii. Surplusul de mancare va afecta apa, poate duce la decesul unor pesti, si de aici probleme majore. Pentru linistea ta, mai exista mancare solida facuta special pentru decompunere lenta. Nu stiu cat e de buna, dar eu am folosit si nu am avut decese. Insa la ture scurte de cateva zile prefer sa nu pun nimic. Nici apa nu va suferi schimbari majore. Lipsa de mancare va reduce dejectiile si apa nu o sa mai fie asa afectata. Eu iti recomanda sa schimbi apa joi, ca pana vineri daca vezi ceva probleme sa le elimini. O zi in plus nu mai conteaza

0 mancare=>0 rahat=>0 NO3=>0 schimb de apa

Pestii nu au nici pe dracu o saptamana fara mancare.
Sau roaga-i pe parinti sa ii hraneasca o data la 3 zile fara sa exagereze cu cantitatea.
Cu siguranta si lipsa activitatii in camera are o influenta asupra comportamentului.
Probabil daca era miscare toata ziua in camera se obinuiau si nu se mai ascundeau.
adriancean wrote:Debitul filtrului e 1100 l/h...cam mare pentru 112l cat are acvariul...Sa reduc putin debitul?

Nu, nu are nici un sens, lasa-l asa.
Calitativ peste siporax e matrix, bio rio, substrat pro.
Ordinea in sertare nu conteaza.
Daca ciclarea nu e incheiata e normal sa ai valoarea nitratilor mica si valoare detectabila a nitritilor.
Nitratii sunt rezultatul ciclului azotului.
N-o sa poti insura toti masculii. Intr-un acvariu de ciclide un singur mascul se insoara, cel dominant.
Si se insoara cu toate femelele din bazin. Probabil sunt si exceptii, in bazinele foarte mari.
In volumul asta eu as zice ca un singur mascul de Interruptus e suficient.
Pastreaza-l pe cel care a inceput sa se coloreze iar pe restul "marita-i".
Posibil sa fi prins un test cu probleme.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: