Imi amintesc cum ma dadeam peste cap acu cativa ani sa fac rost de NLS.
Se pare ca e la fel si cu Northfin. In Germania nu gasesc, mi-ar fi usor sa aduc de acolo.
Daca va ajunge si pe plaiurile noastre mioritice voi lua si eu.
La ce poze ai pus m-as mira ca cineva sa te poate ajuta.
In primul doua pestele e in bezna dar in a treia e "out of focus".
Daca pui o poza din lateral cu pestele luminat cum trebuie sa ne dam seama de culoare, dungi etc poate ne incumetam sa ne dam cu parerea.
Bolovanii nu sunt cei mai naturali pentru un biotop de africani dar arata bine.
Eu as mai pune niste pietre mici in fata, parca prea brusc incep din nisip bolovanii aia mari.
Nu cred ca ai facut nu stiu ce afacere cu nisipu, la Hornbach e 40 lei 25kg. Dar astea sunt detalii. Asteptam popularea.
Barbucatalin wrote:In cazul unei pene de curent, mai ales daca nu prea esti pe acasa, s-ar putea ca bacteriile din filtrul extern sa moara, pe cand in filtrul intern sunt ok caci este in masa apei...
Nu prea inteleg logica la afirmatia asta, si in filtrul extern e aceeasi apa ca si in bazin.
1. Parerea mea e ca nu exista specii compatibile sau incompatibile cand vorbim de africani. Am avut specii teoretic linistite care se comportau ca niste dementi si specii agresive care isi vedeau de treaba lor.
Singurul secret aici e sa fi dispus sa renunti la cei care fac probleme.
2. Si eu zic sa plusezi la filtrarea biologica.
5. La mine bolovanii sunt direct pe sticla, i-am pus inaintea nisipului si i-am sprijinit bine, sunt foarte stabili.
7. Am nisip de Hornbach, ti-l recomand si eu.
8. 200w e prea mult, poti incerca cu 1-2 neoane. E de preferat o lumina rece 8-10.000K. JBL Marin Day sunt niste neoane faine care stimuleaza algele verzi.
Nu e neaparat sa fie mascul, poate fi totusi femela si sa reactioneze asa la noul venit.
Te lamuresti oricum dupa ce se adapteaza cel nou. Ala e sigur mascul.
jd_enea wrote:Citisem pe undeva ca pentru filtrare biologica cat mai buna ar trebui debit redus dar na, nevermind.
Asa e dar debitul tau e oricum redus fata de valoarea nominala din cauza diferentei de nivel, a materialelor filtrante, colmatarii furtunelor etc.
Daca esti foarte plictisit poti masura debitul real la iesirea din filtru cu o galeata si un cronometru.
Repeta testul de nitriti. Nu vad cum ai putea avea NO2 detectabil si NH4 nu.
Valoarea nitratilor e ok.
Nu inteleg de ce ai tine filtrele la debit redus.
Pai daca tot stai singur fa-l mai mare. Mie mi-e ciuda ca nu am fost pasionat de acvaristica cand eram ficior holtei.
Mi-as fi facut un acvariu de cel putin 1000l. Nevasta-mea ar fi trebuit sa accepte tot pachetul.
Acum e mai greu. Cei insurati stiu despre ce vorbesc.
Legat de nisip, si eu folosesc cel din Hornbach si sunt foarte multumit de el.