[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
O claca

image

Am tuns astazi si Didiplisul, am o gramada de fire, aviz celor care cauta planta asta.
Da, se intra aici la "Despre noi", dar nu in topicul altora ci faci un topic nou (butonul "New topic")
Pe principiul "decat sa fie rau, mai bine sa fie bine"
Reflectoarele "de firma" sunt facute din ALUMINIU ! Asadar, un prim lucru de spus ar fi rezistenta in timp.

Al doilea punct ce trebuie e atins e SLEFUIREA lui, astfel incat sa reflecte cat mai mult din razele ce se duc in alte parti decat spre bazin.

Al treilea lucru e modul in care e indoit, astfel incat razele reflectate de reflector sa nu se duca tot aiurea ci sa se duca in jos, spre bazin.

Daca folia de aluminiu alimentara sau autocolantul oglinda ar fi facut acelasi lucru ca si reflectoarele profesionale, atunci acestea din urma nu mai existau pe piata pentru ca nu avea cine sa le cumpere.

Bineinteles, decat nimic, e mai buna folia oglinda. Dar NU face aceeasi treaba cu reflectorul de firma.

Scuze koala pentru off-topic.
Bine prietene, sa intelegem ca noi toti suntem nebuni si multi altii care recomanda niste chestii si doar tu ai dreptate.

Asteptam sa te citim prin reviste straine de specialitate. Pana atunci, e vai de noi...
1. Lampa RESUN dubla DL-15 , 2x15 W T8 ( http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/lampi_si_reflectoare/Resun_Lampa_Dubla_DL_15 ).

Are un an de cand am cumparat-o, arata impecabil. In timp ce functioneaza bazaie putin plasticele (chinezaria ramane chinezarie), asa e de cand am cumparat-o, nu i-am facut eu ceva. Pentru cei interesati pot face o filmare cu sunet. Eu i-am pus o bucata de hartie intre 2 bucati de plastic ca sa nu mai vibreze si a atenuat mult. Se poate lipi sau poate trebuie strans vreun surub mai tare, nu m-a interesat sa ma chinuiesc prea tare si nici n-am vrut sa umblu in ea. Oricum, am dormit des in camera cu acvariul si nu m-a deranjat ;) Insa am pomenit acest aspect ca sa nu zica cineva dupa ca i-am stricat ceva si n-am vrut sa spun.

image

image

Lampa vine cu un neon Osram Fluora bonus (are si el un an de folosire, 9 ore/zi).

Pretul de nou al lampii este 220 RON, o vand pe aceasta cu 170 RON.

2. Neon JBL Natur 15 W T8 ( http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/tuburi_neon_T5_T8/JBL_Solar_Natur_T8_15_W )

Este NOU, nefolosit nici macar o ora. A fost achizitionat odata cu lampa de mai sus, insa n-am mai fost nevoit sa suplimentez lumina.

Pretul de nou e 72 RON, il dau cu 60 RON.

Pentru cine cumpara si lampa si neonul, le dau cu 200 RON.

Lampa si neonul se livreaza DOAR prin curierat rapid. Sau predare personala in Iasi.

3. Vineri urmeaza sa tund Didiplisul diandra din bazin si voi avea un numar destul de mare de fire disponibile.

Dau cu 1 RON firul.

image

image

image
Multumesc Iulian
Ma tenteaza foarte tare sa mai cobor un pic lampa, cativa cm Dar deocamdata las asa. Intai sa ajung la 4 neoane full-time.

Pogo, din ce am vazut pe la altii in acvariu, tot asa creste, in sus...In filmuletul ala de zici tu poate nu creste in sus caci paraurile au apa putin adanca si ar iesi afara...zic si eu

Sunt curios cati nervi imi voi face cand voi tunde HC-ul Si mi-e greu sa-mi dau seama cum voi reusi sa plantez moatele ce le tund...
De curiozitate, cat de des desfaci canistra aia cu burete si perlon, ca sa o speli si cat de des inlocuiesti perlonul?
kH-ul a fost 7, dupa a crescut la 9 (am pus-o pe seamana manado-ului, caci la robinet e 6) si acum e 8 (dupa ce am scos acel praf de ziceam)...

NO3-ul vreau sa-l duc la 10 ppm. PO4 nu e mare, vreau sa-l duc la 1. Insa "de mana" cu NO3-ul, caci din cate stiu trebuie un echilibru intre ei.

Fe-ul da, e cam mic, a scazut mult de saptamana trecuta. Voi mari doza de ferropol.

HC-ul creste, adica pernutele sunt mai infoiate si intinde firicele in lateral Perleaza, nu in stil mare, dar o face, deci e multumit (apropos, mi-a promis cineva ca imi mai trimite putintel HC , astept cu nerabdare. il voi planta de data asta in buchetele mai mici). Pogostemon-ul imi pare ca si el creste si ma bucur ca e tot verde, nu a ingalbenit nicio frunza.

Si pentru ca stiu ca o poza face cat o mie de cuvinte si toti vrem poze intr-un jurnal, uite ca mai pun vreo doua-trei

image

image

image

image

image

image
Rotala rotundifolia...pe cat e de planta easy, daca ii faci pe plac e absolut superba...o minunatie de planta

image

image

image

Vinerea asta la curatenia saptamanala cred ca trag si o tunsoare scurta didiplis-ului. Am citit trebuie frezata scurta din cand in cand pentru ca tulpinile se supara repede in lipsa luminii si se necrozeaza (si am observat-o in setup-ul trecut). Asa ca, desi poate as mai putea astepta o saptamana (caci mai are cativa cm pana la suprafata), cred ca am sa o tund totusi.
Super fain...
Imi place si claritatea apei, e cristal.
Sunt simpatice tare trenuletele astea, intotdeauna mi-au placut.
Asteptam aquascape-ul promis
In seara asta am refacut testele de apa.
Se dau urmatoarele date:

- kH = 8 . A scazut un grad. Sigurul lucru ce imi vine in minte ca un motiv e ca vinerea trecuta mi-a venit aspiratorul comandat si am aspirat putin substrat, scotand ceva praf de manado care a scapat la spalare. Altfel, nu-mi explic.

- NO3 = aproape 5 ppm, insa sub valoarea asta. Deci a scazut fata de saptamana trecuta. Careva sa zica masa de plante a crescut, plus noile aditii si astfel isi spun cuvantul. Totusi nu cred ca voi creste doza de PPS, urmeaza sa aduc pestii saptamana care vine cred si vad dupa asta cum stau cu NO3-ul.

- Fe = 0.05 ppm . Fata de 0.2 ppm saptamana trecuta. Pogostemul cred ca are ceva de zis in treaba asta, poate si faptul ca macrandrele si-au dat drumul si halesc mai mult. De asemenea, am trecut pe alta sticla de ferropol, mi se pare ca-i ceva mai deschis la culoare...desi pana la urma, tot ferropol e, nu cred ca are alte concentratii in el, nu face sens.

La amandoi parametri ma gandesc si la faptul ca am marit intensitatea luminii si astfel plantele tureaza mai tare.

- PO4 = intre 0.1 si 0.2 (poate ceva mai mult spre 0.2) . Deci in crestere. Raman pentru moment la 4 ml aditie suplimentara pana aduc pestii sa vad cat creste NO3-ul.

Cam asa stau acum cu valorile nutrientilor in apa.
Un difuzor extern Boyu face fata cu brio pentru acvariul tau
Gasesti pe ebay (mai sunt si alte neamuri de difuzoare tot ca asta de la boyu si care fac aceeasi treaba).
Arata bine, felicitari ca ai ales echipamente bune.
Buturuga aia parca e totusi prea teapana in sus...
Pentru ca nu se arata nimeni interesat sa le cumpere, le dau spre donatie pana MAINE (maine seara le arunc).
DOAR IN IASI.
Imi place partea stanga. Rosul probabil
Porcu wrote:
Si eu sustin varianta cu trei tuburi roz si unu' alb .

L-am trecut pe lista. Cand vor fi finante disponibile pentru acvariu, il iau. Imi stau si reflectoarele alea pe scafarlie...ma enerveaza ca nu le am

Porcu wrote:
Rotala macrandra

Daca Prea Maritul e multumit de ele, ma simt implinit

narcis wrote:Incet, incet, incep sa se miste lucrurile, apar si semne ca plantele au ce vor. La cat ai ajuns cu aditia de po4 acum si la ce valoare ai ph'ul?

Da, plantele par sa fie din ce in ce mai multumite
N-am testat inca PO4, urmeaza maine seara sa-l testez. Am trecut la 3 ml de PO4 separat aditionat/zi. Voi creste la 4 ml. Recunosc ca tot n-am calculat cat trebuie
Oricum, am sa vad ce zice testul.
skin01h wrote:ce pot face in continuare?

In primul rand dai pestii.
Dupa asta iei un acvariu un pic mai mare, sa zicem un 20 de litri macar. E ieftin un acvariu asa mic.
Pui pietris (culoare naturala), plante si il lasi fara pesti vreo 3 saptamani (timp in care pui cate putina mancare din cand in cand). Evident trebuie sa pui de la inceput si un filtru care sa functioneze non-stop.

Dupa perioada asta, iei niste pestisori. Cat mai mici si cat mai putini, caci acvariul are un volum mic.

Vei avea nevoie si de o sursa de iluminare. Ceva pana in 10 W.
Si doar in sistemul EI se fac schimburi de apa? ... daca zici tu asa...

Referitor la aluminiu, cand COMPLETEZI ? Nu tot cu APA DE LA ROBINET completezi? N-ai inteles ce vreau sa zic, mai citeste-mi o data postul.

Acum nu zic, poate tie iti merge bine si te pricepi foarte tare in ajustarea dozelor de fertilizant si ai un acvariu foarte stabil care iti permite anumite variatii, DAR, poate vine un incepator si ia de bun ce spui tu si zice "las' dom'le ca uite, aluia ii merge deci pot sa las acvariul si eu 'spe luni fara sa-i schimb apa si sa fac curat in el ca lui ii merge bine" si se trezeste la vreun spike de nitrati sau fosfati de se umple de alge si pe urma vine si plange pe'aici, intrebandu-se ce-a facut rau...

Si tot cred ca n-ar fi rau sa ne prezinti acvariile, sa vedem si noi cum arata. Ca sa pui pozele intra pe www.imageshack.us , da-i la upload si pe urma iei link-ul direct si il pui aici.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: