Message |
|
O sa raman pe T5. Va multumesc pentru raspunsuri. De legat...ma bag..nu-i bai. Am facut eu lampa pe led....la t5 nu ar trebui sa fie mai greu. Sa vedem acum cat ma costa cutia de plexi, stiplex .... . Balasturile T5 la Osram sau Philips sunt cam 70 lei bucata 2x24w. Daca le aprind 2 cate 2 fac un dimming mai socat asa. Va pupa Jean....
|
 |
|
De cateva zile tot ma gandesc ce lampa sa cumpar. Daca iau T5 de pe strada pestelui ma costa cam 600 lei dar balasturile sunt China si nu beneficiez de intreaga capacitate a unui tub de la ATI. As putea sa fac o lampa DIY si sa cumpar eu balasturile de la Philips sau Osram si cred ca m-ar costa maxim 600 lei....si cu ceva neoane incluse.
Ar mai fi varianta LED cu un Key4 de 60 cm.
Mentionez ca am coloana de apa de 35 cm si ca daca as dispune de ceva banuti as lua un ATI dimmabil 6x24w. Dar cum ma trezesc repede din visul asta ramane sa aleg din variantele DIY si China, T5 sau led. Ce sa fac oare?
P.S. Vineri ajung prin Bucuresti. Ceva marfa noua pe la magazine?
|
 |
|
Roger....
Nu ar fi bine pt cei care urmaresc "stancaraia" sa activezi soacra in ale fotografiei? Pac o poza la pranz...pac una seara.
|
 |
|
Cred ca stie Gabi....d-aia zice sa nu bagi haleala in perioada asta de tranzit. LAsa sa se aseze putin sistemul ...chiar daca e ''doar'' o mutare.
|
 |
|
Io pun ramasag niste feteasca neagra cu livrare personala la Bucale...
|
 |
|
Nici eu  . Lungu' nasului se formeaza ca albia raului. Nici eu nu exclud LPS si SPS de acolo.
|
 |
|
Aia mai mica e plina de grote. Ma gandesc la ceva blenny care isi vor face veacul pe acolo.
|
 |
|
Te pomenesti ca oi avea un nas mic...asa....
|
 |
|
Pffff...arata de nu se poate.
|
 |
|
Cam asa arata acum. Urmeaza inca cateva zile de ciclare apoi introduc usor vietati.
|
 |
|
Frumos..felicitari Cristi!
|
 |
|
In urma organizarii si reorganizarii spatiului si a acareturilor necesare ma simt nevoit sa vand urmatoarele produse:
1. Reactor Calciu XC900 pentru bazine pana la 1200l - 500 lei
2. Pompa EHEIM Compact+ 3000 - 220 lei
3. Pompa EHEIM Compact+ Marine 800-2700l/h - 310 lei
4. Tub T5 JBL MarineDay si MarineBlue 438 mm 24w - 50 lei
5. Lampa 2x24w T5 Hailea argintie - 200 lei
6. Carcasa Skimmer Tunze 2010
|
 |
|
A sosit ieri piatra si cred ca vreo 2 ore m-am tot chinuit sa-i gasesc locul potrivit in bazin. Am scos Matrix-ul din reactorul de calciu pentru ca nu se inchidea etans si nu eram sigur pe situatie acolo. Urmeaza sa-l vand alaturi de alte acareturi care-mi populeaza casa pentru a lua ce-mi trebuie. Momentan sistemul merge, adaug Biodigest si StopAmmo. Astept sa se importe LiveSand-ul de la Red Sea pentru substrat. Cat as vrea eu sa ma mint.....fara el nu da bine deloc. Multumesc inca o data lui Cosmin pentru piatra si lui Sebi pentru ajutorul oferit in alegerea ei.. Revin cu poze.
|
 |
|
Astept cu nerabdare sa vina ceva piatra astazi. Pana una alta...am mutat reactorul cu Matrix in bazin sus si de vineri sta cu o bucatat de piatra vie si aditii de bacterii. Intre timp am completat si apa in sump si astazi dau drumul la circulatie.
|
 |
|
Ma mira fitzele pompei stiind ca Tunze sunt scule care nu te lasa la greu. N-or fi ele cele mai eficiente dar ca fiabilitate...
|
 |
|
Bre...aveti dreptate....Si unu cu altu...si unu cu mine si altu cu mine si eu cu voi....
Momentan asta a fost alegerea mea. Am preferat un bazin mic cu sump mare , filtrare beton, circulatie mare, pentru inceput fara substrat. Mai tarziu...cine stie...
Plec sa mai bag un 10 l ca s-au fabricat. Pompele astea la osmozor sunt mana cereasca...
|
 |
|
Din motive de ...cash.... 
|
 |
|
Cam asa arata inainte de umplere. Urmeaza colectarea apei de osmoza.

|
 |
|
Cumpar lampa 6x24w T5 sau 4x24wT5+1x150w hqi.
|
 |
|
E riscant cu anemona intr-un bazin mic. Daca nu ai avea pompa de valuri si ai reusi sa ai un flow bun doar din recirculanta....ar merge.
|
 |
|