[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ionutlatcan
Forum Index » Profile for ionutlatcan » Messages posted by ionutlatcan
Message
Nu cred ca o metoda naturala iti poate scade NO3 peste noapte. Si eu am folosit NOPOx si pot spune ca face treaba. Recomand acest produs in aceste faze de ciclare si in cazul problemelor cu algele. Atentie la dozaj!!!
Ala e dozajul minim. Atat recomanda producatorul. Este un minim necesar dat de calitatea produsului. Nu te opreste nimeni in schimb sa folosesti mai mult dar fara a exagera. Cheltui bani si ocupi loc degeaba.
Disponibil 8 litri Matrix.
Baga linistit o parte din CUC. Cum stai cu orataniile din piatra vie?
Adrian_ wrote:
ionutlatcan wrote:
Adrian_ wrote:
Ma rog, trecand peste aceste stangacii...


La vremea cand am startat eu bazinul aceasta nu era deloc o stangacie si cred ca nici acum nu este. Este o alta varianta, deloc recomandata celor care stau langa pet-shop si au si disponibil in cont pentru vietati. Nu sunt eu cel care a inventat stangacia asta. Cu siguranta cei care vor pot opta pentru ciclare fara niciun pic de lumina dar .... nu stiu de ce se mai cauta aricii....daca nu sunt alge.


Dificultatea procurarii stocului viu nu este in nici un caz un motiv pentru a face ciclare cu vietati in acvariu si cu lumina pornita. Tocmai ca e absurd ca, intr-o tara in care un melc costa de 5 ori cat in Germania, sa faci ciclare altfel decat fara vietati si fara iluminare artificiala.

Eu am asteptat doua luni inainte sa bag primul melc si a iesit destul de bine.


La mine a fost vorba de iluminat. Hai sa mergem mai departe nu vrei?
Teoretic....da, nu ar trebui sa ai probleme. Totusi....un sistem crud...e tot unul crud. Ai grija la momentele cand vei crede ca este ok sa bagi stoc viu. Cu toate reactoarele astea eu ti-as recomanda sa o faci in trepte. Dupa cum zicea si Adrian, nu suntem tara in care sa iti permiti sa bagi stoc viu treptat, dupa bunul plac.
Te ajut eu....Da-mi un telefon.
La mine au aparut destul de putine si tind sa cred ca NO3-ul nu mi-a facut probleme datorita lor. Cu fosfatii e alta poveste....
Adrian_ wrote:
Ma rog, trecand peste aceste stangacii...


La vremea cand am startat eu bazinul aceasta nu era deloc o stangacie si cred ca nici acum nu este. Este o alta varianta, deloc recomandata celor care stau langa pet-shop si au si disponibil in cont pentru vietati. Nu sunt eu cel care a inventat stangacia asta. Cu siguranta cei care vor pot opta pentru ciclare fara niciun pic de lumina dar .... nu stiu de ce se mai cauta aricii....daca nu sunt alge.
Adrian_ wrote:
viulian wrote:Ca sa dau o tenta umoristica un pic si sa speram ca se termina aici schimbul de mai sus

Mai baietilor voi habar n-aveti de fapt ce inseamna sa ai alge verzi cu adevarat (ps pentru cei ce nu stiu, am un nano invadat de alge)


Stai linistit, ca nu impusca nimeni pe cei carora le-au aparut alge verzi in acvariu Problemele apar abia cand incepi sa dai sfaturi, spunand ce bine a fost ca au aparut algele alea, ca uite cum s-au dus .

Editat de Alber. Stiti de ce.


Eu am motivat ciclarea cu lumina aprinsa si normal era sa apara si algele. Nu am spus nimanui sa loveasca cu lumeni intr-un acvariu neciclat.
Si ca sa dau si o logica a aparitiei lor....pot doar spune ca ele consuma tot ce exista in bazin la acel moment. Stocul viu poate fi adaugat dupa disparitia lor.

Dragos...da-i batai in continuare. Ai un proiect frumos pe care vad ca il dezvolti foarte bine. Acum....cu alge verzi sau fara..... ) . La mine algele nu au avut 30 cm si nici nu au ocupat tot bazinul. Dar odata disparute....nici ca au mai aparut.

Uite o imagine cu alge verzi.

image

Uploaded with ImageShack.us

Editat de Alber. Stiti de ce.
Eu am avut si ceva lumina pornita. Scosese nasul o ciuperca paroasa si mi-a fost mila sa o ucid.
Se inmultesc si alea normal. Eu la 120 de litri am pus cate o fiola de Biodigest la 4 zile. Asta in primele doua saptamani. Apoi la saptamana dupa schimbul e apa. Bazinul meu a parcurs etapele clasice, fara sa-mi fie frica de algele verzi pe care le-am vazut invadand piatra apoi disparand palide din peisaj. Cineva mi-a zis atunci....rabdare si tutun.....
Dragos...te rog eu frumos....cand ai timp lasa doar o pompa Vortech sa mearga, fara alt echipament, sa vad si eu cam ce zgomot poate face. Am inteles de la tine cat si de la AdrianS ca nu e de neglijat. La tine e de inteles...sunt 4 pompe totusi. Multumesc anticipat.
In urma unei solicitari mai mari am ramas cu 11 litri de Seachem Matrix si Denitrate. Daca cineva doreste astept mesajele voastre pe PM. Pretul este de 50 lei /litru.
De asemenea mai am si ceva Phosguard la 23 lei/100 ml.
Ai spus ca vrei 2 clovni si doua domnisoare. Eu mai mult de acei 2 Clovni nu as baga acolo....sunt 30 de litri totusi(brut) , din care apa nu cred sa ai mai mult de 20. Daca vrei si ceva spectacol poti pune un clovn, un yellow watchman-goby si cu crevete insotitor si un cleaner. Vei avea o diversitate si o activitate ce te va fascina in bazin.
Despre hang-on.... numai de bine. As pune in locul tau un Hagen. mi se par cele mai potrivite ca si volum, compartimentare, calitate. Adaos constant de bacterii, hrana pt ele si schimb regulat de apa(cu osmoza!!!). Iti recomand si NOPOx-ul de la RedSea. Eu momentan tin bazinul de 120 litri cu piatra vie, Matrix si NOPOx.
eu as incerca fara nisip....
Ph-controllerul scade la 300.
au mai ramas urmatoarele:

1. Acvariu Juwell Rekord 60 folosit, functional, fara zgarieturi 350 lei
2. Acvariu Juwell Lido , fara filtrul intern, folosit, functional, fara zgarieturi 500 lei. (set neoane noi pt apa dulce sau pt apa sarata, fundal albastru)
3. Acvariu custom made 50x40x40 , sticla de 8 , cantuit 300 lei.
4. PH-controller AquaMedic 350 lei.
Filtru elxtern scade la 450 lei.
 
Forum Index » Profile for ionutlatcan » Messages posted by ionutlatcan
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com