[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: g.g
Forum Index » Profile for g.g » Messages posted by g.g
Nasol rau. Dar tot raul spre bine, acum poti sa-ti faci un acvariu nou pe masura standului.
Si eu cred ca a cedat fundul.
johnny6600 wrote:
Eu stiu ca evaporarea apei nu e o idee preconceputa.

Pentru asta a fost inventat Niveaumat-ul. Completeaza automat apa care se evapora.
De ce nu faci un cadru metalic cu 4 contravanturi, ca in imaginea asta? Iar acest cadru sa-l prinzi de perete folosind dibluri conexpand.
Lampile sunt universale. Doar bulbii difera.

Cateva fotografii de la Amano HQ

Pozele sunt din decembrie 2004, probabil ca Amano inca nu descoperise Philips-urile TLD de 2 euro.

Uite un model de lampa montata la un mini acvariul de al meu.

Bazinul a fost startat in luna decembrie, iar pozele au fost facute astazi.
Are un volum brut de 150 litri, si este iluminat cu o lampa compacta pe care sunt instalate 2 x 18W si 1 x 150W Osram Flora 5000k.
Dimensiunile bazinului sunt: 80 x 35 x 55 cm iar ale lampii 60 x 30 x 8 cm.
Dupa cum se vede din dimensiuni se potrivea un capac standard. Dealtfel dintr-un set capac + rama, am folosit doar rama care cred ca se si observa in poze.

Depinde de ceea ce vrei sa realizezi, insa eu unul m-am saturat sa tot aud de soluri dubioase, fertilizanti facuti pe genunchi, filtrare subdimensionata si lumina cu becuri chioare. Imi place sa ma bucur de acvariu, nu sa ma chinuii.

@Lofty
on topic:din cele trei pe care le-ai vazut alege RIO 400. Din pacate usor deficitar la capitolul filtrare si iluminare, insa se poate remedia prin mici interventii DIY. Si asta nu ti-o spun din auzite ci din experienta pentru ca am avut acasa 3 acvarii Juwel, inclusiv din gama RIO, modelul 300.
johnny6600 wrote:
E clar ca cei care ti-au recomandat lampi suspendate nu se pricepeau la capace

multumesc frumos. Se pare ca nici nemtii nu se prea pricep la capace.

sa vina in Ro sa vada cum se fac.
johnny6600 wrote:Nu inteleg la ce te referi cand zici capac suspendat.

era vorba despre lampi suspendate.

www.aqua-medic.com
http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=244
de la eclozare pana la puiul de 5 cm, e cale lunga.
Ca tot e vorba de computere si acvarii. AQUATRONICA

Disponibil in Romania, din stoc, acest sistem complet de monitorizare si control al parametrilor apei.
Contine:
AQUARIUM CONTROLLER - Control Unit (cod. ACQ001)
ACQ012 � Power unit with 6 sockets I/O
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � pH Interface (cod. ACQ210-PH)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � Redox (cod. ACQ210-Rx)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � Temperature & Level Interface (cod. ACQ210-TL)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � Conductivity Interface (cod. ACQ210-MS)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � Density Interface (cod. ACQ210-D)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � KIT PC (cod. ACQ220)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � RS232-USB Interface (cod. ACQ221)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � pH Electrode (cod. ACQ310-PH)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � pH 4 Calibration solution (cod. ACQ410-PH4)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � pH 7 Calibration solution (cod. ACQ410-PH7)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � pH 10 Calibration solution (cod. ACQ410-PH10)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � 1.4mS Calibration solution (cod. ACQ410-MS)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � 51mS Calibration solution (cod. ACQ410-D2)
AQUARIUM CONTROLLER SYSTEM � Probes/Electrodes bracket (cod. ACQ420)

Si ca sa va intristez: 5.000 Ron cu TVA inclus
Schimbati apa cand si cata vreti. Inchid topicul asta.
Pai in prospect spune la cat timp sa inlocuiesti materialele filtrante sau alte consumabile pentru ca le cumperi de la ei, daca iti vindeau si apa sunt sigur ca spuneau ca trebuie schimbata foarte des chiar.
Terminati fratilor cu prostiile. Schimbul de apa regulat este vital pentru viata acvariului.
Ca sa-ti fie mai usor de contabilizat, te-am ajutat cu un poll!
elrey wrote:De ce sfatuiti bietii oameni sa se chinuie sa scoata atata amar de apa intr-un interval atat de scurt de timp?
?

Ca ne permitem!
pai pui oameni pe drumuri sa ia plante moca? Ce reaqu' ...
Numai la capcana cred ca-l scoti.
M-am chinuit ingrozitor sa scot 3 dintr-un bazin mic. Pana la urma am scos toata apa si i-am luat cu mana.
Si eu zic ca poti sa optezi pentru cichlidae de talie mica de malawi.
Nu cred ca pateste nimic fara. Eu am tinut juwel-uri pe rama direct si nu au patit nimic. Pentru linistea ta, intoarce acvariul invers si decupeaza izopren dupa forma ramei. In felul asta vei fi asigurat ca nu se va intampla nimic si in plus vei benificia se de finisajul elegant dat de rama.
Fa-l din 15 sa nu te doara capul, iar baza din 15+10. Foloseste cordon de siguranta o sa-i lungeasca viata cativa ani. Nu te zgarci la bani si slefuieste sticla pe masina. Foloseste silicon de cea mai buna calitate. Daca e facut bine te bucuri de el mult si bine. Si fa-l macar 1600 lungime ca poate vreodata o sa-ti cumperi o lampa adevarata si va fi ori prea mica ori prea mare pt 1500. Si daca inca nu l-ai facut mareste si latimea la 600.

Forum Index » Profile for g.g » Messages posted by g.g
Go to: