daniel12 wrote:Nici nu stiu de ce exista aceasta insistenta din partea ta Stefane. Dupa ce ti-am zis ca e ca tine, tot ai continuat.
Pentru ca dupa cum am spus deja, nu vreau sa fie ca mine. Daca asta ai inteles tu nah, iti zic isi eu inapoi, ramane ca tine...
daniel12 wrote:
Nu vad cu ce-l ajuta pe colegul nostru daca-si baga mai multa lumina, oricat am incercat sa explic vad aceasta tendinta de a ma corecta. Daca n-ar fi distanta te-as invita sa vezi cu ochii tai cum nu lumina imi afecteaza Didiplisul si alte plante. Nu numai in acvariul mare am situatia asta, cunosc si alti acvaristi si am vazut si cu ochii mei cum cresc plante umbrite sau chiar sufocate de altele. Dar hai sa ne contrazicem in continuare dand exemple din copaci.
Si daca eu am venit cu exemplul din acvariul meu? Sau nu e bun, ca nu e acvariul tau. Tendinta in a corecta e doar atunci cand spui ceva ce eu cred ca gresesti (si asa am procedat si cu alti useri, nu esti tu mai special stai linistit). In rest, cum ziceam, n-am o placere in a te corecta pe tine.
Repet inca o data (si ultima data), NU AM SPUS CA ASTA E MOTIVUL ! AM SPUS CA POATE FI O CAUZA si am spus-o doar pentru ca TU AI EXCLUS CATEGORIC OPTIUNEA ASTA.
Exemplul cu copaci era asa ca idee, ca vorbeam de PLANTE. Dar din nou, daca tu doar astai ai inteles, nah, ramane ca tine...
daniel12 wrote:
Repet, calitatea luminii nu o contest cand vine vorba de tuburi dedicate. Dar sa zici ca o planta merge prost din cauza ca nu-i dai lumina Giesemann, Am sau Dennerle sfideaza logica. Si nu te contrazic eu ci plantele
Si am zis eu asta undeva? Pe bune, ai probleme? Te enervezi tare si nu mai vezi toate randurile scrise si incepi sa tragi concluzii dupa cum ti se pare tie? Sau ai probleme cu ochii? Sau ce anume nu e in regula? Daca tu imi arati unde am scris ca plantele nu merg pentru ca nu are giesemann sau aquamedic eu vin la tine si iti pup picioarele.
Din nou repet (tot ultima oara), colegul a cerut o parere LEGATA DE LUMINA. I-am dat un sfat LEGAT DE LUMINA. L-am indrumat spre ceva CAT MAI BUN. NU I-AM SPUS CA NU II MERG PLANTELE PENTRU CA NU ARE NEOANE GIESEMANN.
Sfat, inainte sa raspunzi, citeste posturile de cel putin 2-3 ori, dupa care da-i reply.
daniel12 wrote:
Si da, experienta o am stand in camera mea si uitandu-ma in acvariu in loc sa citesc baliverne. Asta pentru ca ce consider eu baliverne s-au contrazis cu plantele, cele din urma castigand argumentul.
Felicitari. Ai descoperit in cativa ani, ceea ce au descoperit alti zeci si sute de oameni in zeci de ani...Articolul ala de il scrii despre apa si relatia kh-ph-co2 tot in acvariu l-ai observat? Ce ochi buni ai de observi cum tamponeaza kH-ul...mai ales ca mai acum cateva luni aveai probleme in a intelege exact cum sta treaba.
Ori poate ai citit undeva despre asta? Hmm...n-are cum. Sigur ai observat uitandu-te la apa din acvariul tau.
Sper ca intelegi unde bat nu?
Pe de alta parte, tu te limitezi doar la ce vezi in acvariul tau? Scuza-ma ca-ti zic, inseamna ca ai cunostinte foarte limitate. Cam pentru asta s-au inventat ceea ce se cheama site-uri si forumuri...ca sa vedem si experienta altora si sa invatam din ele, pentru ca evident ca intr-un singur acvariu (al nostru) nu vom intalni tot ceea ce intalnesc si colegii nostri.
Dar evident ca tu nu-i crezi...ca doar daca la tine nu s-a intamplat si n-ai vazut tu, inseamna ca nu exista.
Asa zeu ai fost de mic? Sau atitudinea s-a dezvoltat in timp?
daniel12 wrote:
In cele din urma eu consider acvarist nu ala care creste 7 specii de plante excelent ci ala care creste 200 mediu in acelasi acvariu.
Eu il consider acvarist pe ala care creste si O SINGURA specie, dar o creste bine. Pentru ca progresul apare cand cineva duce un lucru la un nou nivel, nu cand o mie de oameni tatoneaza aceeasi etapa si se multumesc in mediocritatea lor.
De aia exista genii, de aia exista aia de ii vedem pe tablouri si de aia existam noi restul care suntem o un punct pe o harta
De aia noi romanii suntem unde suntem pentru ca ne multumim sa avem ceva care "sa mearga", in loc sa avem mai putin, da bun.
daniel12 wrote:Cand atingem si subiectul apa de osmoza in plantat?
Nici la capitolul ironii nu stai prea bine...Ai putea sa inveti de la altii, dar stiu ca tu nu cunosti decat ce iese de la tine. Restul nu stiu ei ce vorbesc.
daniel12 wrote:
Ca imi place pasiunea cu care argumentezi din textele altora

Are rost sa-ti reamintesc (pentru a doua sau a treia oara) ca ti-am dat si un exemplu din acvariul meu? Probabil ca nu...atat timp cat nu l-ai vazut tu, nu exista.
Realizezi ca exista posibilitatea ca sa citesti un text (care nu e al tau) si sa il intelegi, dupa care sa explici altora nu? Si ma reintorc la articolul tau cu apa...ai descoperit tu lucrurile alea? Ori le-ai citit SCRISE DE ALTCINEVA si le-ai inteles si le explici la randul tau altora care inca n-au inteles...
Am impresia ca asa am evoluat noi ca oameni, pe baza a ce au DESCOPERIT SI NE-AU INVATAT ALTII INAINTE, la care am adaugat noi. Ori tu intai ti-ai pus roti patrate la masina pana sa descoperi ca cele rotunde sunt mai eficiente pentru ca nu i-ai crezut pe aia care au zis mai demult ca aia rotunda e mai buna...
Da' pe bune, mai are rost sa incerc sa-ti explic lucruri (nu din acvaristica, nu-s asa bun, ci lucruri asa in general, legate de problemele tale)? Chiar si eu care am prostul obicei sa nu-mi placa sa las omul pana nu intelege ce vreau sa-i zic cred ca am sa ma las pagubas...chiar n-am cu cine. Si am vazut ca in general ai atitudinea asta cu oricine (atitudine observata si aici pe forum, cat si pe alt forum)...poate sa-ti explice oricine, oricat, ca tu tot pe-a ta o tii...si daca ai ocazia, te si umfli in pene cat cuprinde si incerci sa-l faci pe celalalt sa para cat mai prost posibil. Asa ca eu sunt linistit, stiu ca n-ai nimic personal cu mine, e doar o problema de personalitate...
Aaa si ca sa nu stai cu dubii, nici eu n-am nimic personal cu tine.
P.S.: Promit ca am sa incerc sa te evit de acum, ca sa nu crezi ca te caut sa-ti dau la gioale prin topicuri. Bine ar fi cred sa nu te mai contrazica nimeni. De altfel, esti de-ajuns cat sa ii inveti pe restul acvaristica adevarata...cu siguranta cei care vor veni nu vor mai avea nevoie de alte sfaturi dupa ce le arati tu calea cea dreapta.