Eddymeister wrote:Acuma de exemplu am stins led-ul si se plimba peste tot prin acvariu.. ar fi asta problema? lumina?
Ei merg intr'un colt si se vand in sticla de la acvariu gen cei 2 scalari se vand in sticla ca si cum ar fi 4 :-?
deci lumina ii deranjeaza, dar nu au unde sa se ascunda. Asta e al doilea motiv pentru care ai nevoie de plante. Primul motiv este ca plantele fac parte din ciclul naturii si nu le poti ignora
Eddymeister wrote:Pai lumina e un LED de 5W si am o planta care se vede in poza..
cu o floare nu se face primavara. Ai nevoie de plante multe ca sa echilibrezi acvariul. In acvariu este un ciclu intreg. Ia incerca tu sa te duci la "verdeata" intr-un parc unde este doar un copac. Si referitor la lumina, indiferent cat e soarele de puternic sau nu, nu te poti ascunde sub copac de razele lui daca copacul nu are frunze. Sper ca intelegi ce vreau sa iti spun
pai a procedat la fel cum procedeaza aia cu drogurile: prima tigara e gratis, pe urma dupa ce te-a prins flama iti ia toti banii ca tot de la el cumperi, ca de e om batran si tine pestii de atatia ani.... La tine apa e prima problema(care e neciclata), lipsa de plante e a doua( lipseste ceva din ciclul naturii) si lumina a treia. Neonii sunt pesti care fug de lumina, ei unde se ascund? Si mai sunt si alte probleme, dar alea le discutam dupa ce remediezi cei 3 pasi
No planaria ataca si planariile si melcii. Daca nu are efect asupra lor, ori e expirata ori nu s-a respectat doza de tratament. In genere planariile ca si melcii in exces apar ca urmare a supraalimentarii. Mancarea ramasa neconsumata alimenteaza aceste probleme, mai ales acum cand temperatura este foarte mare in acvariile noastre
Silviu Man wrote:Sper ca ca acei oameni sa nu inteleaga din filmulet si reciproca, anume ca e mai bine sa schimbe toata apa, o data pe luna!
da, la asta nu m-am gandit. Ca si concluzie finala, din punctul meu de vedere cel mai bun schimb de apa este de 2 ori pe saptamana cate 20-30%(pentru cei care au mai mult timp la dispozitie, sau odata pe saptamana(de preferat duminica intre 2 sticle de bere si un taifas) intre 30-maxim 50%. NICIODATA NU SE SCHIMBA TOATA APA!!!( aviz amatorilor care din exces de zel schimba toata apa, spala nisipul si pestii ca prea miros a balta )
de acord ca perceptia vizuala e una si ce se intampla in apa e alta, dar totusi mai sunt oameni care spun(sau intreaba ca sa fiu mai exact) ca daca schimba 10l apa la 100 cat are acvariul, este ok? Si asta spatamanal sau cand isi aduc aminte...Mai mult pentru ei e acest clip. Cei care fac masuratori macar lunar, nu isi fac astfel de probleme
Multi dintre incepatori si nu numai, se intreaba cata apa trebuie schimbata si la cat timp. Claudiu Truta a postat pe Aquascaping un filmulet destul de relevant si considerandu-l o informatie importanta mi-am luat permisiunea de a-l posta si aici
o pila triunghiulara e cea mai ieftina si rapida solutie, si multa rabdare. Pentru finalizare se foloseste o pasta speciala abraziva. Astea(pila si pasta) daca nu e compromis filetul. Daca e deteriorat rau atunci fara ezitare schimba-l. Mai bine un ban in minus decat respiratie cu co2
@n3bunyky imi place ca rasfoieti forumul ca sa cauti raspunsuri in discutiile mai vechi, dar acum se foloseste daca este cazul filtrul uv. Depinde ce problema ai. El are eficacitate maxima in cazul apei verzi
daca nu te pricepi du-te la un electrician. Poate fi vorba de un neon ars, sau poate amandoua, de un fir intrerupt, de balast, etc. Nimeni nu poate sa-ti de un raspuns exact decat un cunoscator dar si acesta dupa ce il vede. Scrie la profilul tau de unde esti si poate te ajuta un coleg din zona
asta e boala neonilor. Nu e o boala contagioasa, dar asa se intampla cu majoritatea dintre ei, se cocoseaza, se stramba. Nu ai ce sa le faci. Ii lasi in pace si cand mor, mor. Asta e. Eu am neoni de vreo 3 ani in acvariu, unii au murit de batranete, dar cei mai multi s-au strambat. Sa nu uitam ca cei mai multi dintre noi ca oameni ne cocosam la batranete
hai sa ne lamurim un pic: exista filtrare mecanica si filtrare biologica. Diferenta intre ele este ca filtrarea mecanica are rol de a "sparge" apa, de a o descompune in particule cat se poate de mici, iar filtrarea biologica transforma apa. Materialele de filtrare mecanica sunt materiale ieftine, care nu necesita nu stiu ce prelucrare mecanica si nu stiu ce materiale deosebite. Dupa mine filtrarea mecanica se face la fel de bine si cu materialele de filtrare biologica, numai ca acestea sunt mult mai scumpe. Ca materiale de filtrare mecanica se folosesc in genere materiale nonaderente cum ar fi platicul, ceramica lucioasa, etc. Asa ca daca aveti in mana materiale ceramice cu suprafata luciuosa, indiferent de denumirea lor si cine le-a produs trebuie sa stiti ca acestea sunt pentru filtrarea mecanica. Daca studiati materialele pentru filtrarea biologica acestea au proprietati aderente. Sunt poroase tocmai ca sa treaca apa prin ele si nu in ultimul rand sa stea agatate coloniile de bacterii. Ca sunt mai mult sau mai putin poroase, ca au gauri sau nu, asta depinde la un producator la altul si de materialele folosite. De aici difera pretul. Fiecare producator are politica lui de marketing si o invarte in asa fel incat lui sa ii iasa bine. Dar pe voi va intereseaza cat de curata sa fie apa in acvariu. Asa ca aici aveti doua variante: ori va da mana si luati numai material biologic si umpleti filtrele cap coada, ori inlocuiti o parte din materialul biologic cu material mecanic care este mult mai ieftin, dar si filtrarea are de suferit. Cea mai buna varianta in timp a fost dovedita ca fiind filtrarea totala biologica. Repet: orice fel de material biologic are rol si de filtrare mecanica. Avantajul folosirii filtrarii mecanice inaintea celei biologice este ca e mai usor de spalat, pe cand materialul biologic se intretine mult mai greu. Sa nu uitam ca este bine sa folosim prefiltre ca sa desfacem cat mai rar canistra principala ca sa o curatam. Ca sa revin la o problema pusa mai sus, tubuletele sau ce folositi ca material mecanic trebuiesc aruncate alandala in cos, ca apa sa se loveasca si sa se sparga. Daca le aliniati frumos ca soldateii ei vor fi ca niste tubulete in care apa va trece nestingherita direct in materialul biologic, si atunci filtrarea mecanica nu-si va mai face datoria asa cum trebuie
pentru certitudine foloseste neoane. Daca vrei pionierat foloseste leduri. Sunt convins ca ledurile o sa inlocuiasca neoanele in viitorul apropiat, dar acum se fac studii si cine vrea sa le faca pe banii lui e liber sa incerce. Eu unul prefer sa merg pe varianta studiata care si-a dovedit eficienta in lungul timpului. Cand o sa apara certitudini in leduri o sa trec si eu la ele. Pana atunci la plantat raman neoanele ca varianta sigura