Message |
|
Spor cu el !
Intrebare intrebatoare .... nu ai prea putine plantute de inceput ?
Lumina soarelui daca bate citusi de putin poate fi tare pacatoasa ... eu am tot avut cyano in setupurile mele si nu stiam de unde naiba si de ce. Pina am pus folie pe laterala bazinului si nu mai bate absolut deloc soarele. A disparut complet cyano.
|
 |
|
Multumesc. Inca e work in progress. 
|
 |
|
O poza de azi.Inca nu este suficient de matur incit sa merite sa scot echipamentul pentru poza.

|
 |
|
Frumos, salbatic asa.
|
 |
|
Ai ceva cunostinte despre acvaristica marina? Sau la ce fel de peste clovn te referi?
|
 |
|
Si unul din melci la treaba
|
 |
|
Foarte frumos. Cred ca saptamina viitoare urmeaza niste poze si cu al meu.
|
 |
|
Pai acum nici eu nu ma agit foarte tare. Schimburi partiale mai dese si aia e. Sint aproape 100% convins ca daca as fi avut apa de osmoza evitam multe belele.
|
 |
|
Da si aici apa este calcaroasa. Plus pietrele care le am. Ma bate gindul la o instalatie de osmoza dar nu prea am unde sa o asez. Deocamdata singurele alge ce ma siciie sint diatomeele. De aia am suspectat silicatii care au valori foarte mari dar intradevar poate fi si de la faptul ca inca nu s a ciclat.
|
 |
|
Este posibil sa fie deciclare. Povestea e putin mai larga sa zic asa. Acvariul este asezat intr-o camera pozitionata spre vest.Primavara asta super insorita a facut sa am multa lumina de la soare in camera ce batea pe unul din geamurile laterale. Asa ca am avut si o perioada cu cyano. Am incercat sa tratez cyano cu blue exit si nu am facut decit sa deciclez bazinul. Cyano a disparut cind pur si simplu am lipit un carton negru de lateralul bazinului.posibil de la tratamentul cu blue exit de acum o luna sa nu fie inca ciclat.
Oricum e un bazin cu putine plante si din ce vad se dezechilibreaza mult mai usor.
|
 |
|
Nu am mai postat de mult si din lipsa de timp dar si din motive de " acavriu care nu merge cum trebuie".
Nu reusesc sa scap de diatomee deloc . Inavdeaza pietre, substrat , sufoca plantele. Am luat silicatex dar din ce am vazut scoate si po4 din apa asa ca am preferat sa umplu filtrul intern din nano cu silicat ex si sa las acolo sa mearga. Apa din nano devine apa de schimb. Problema este ca la retea silicatii sint in jur de 6 ppm. O valoare uriasa . Din ce citeam valorile normale sa zic asa pentru acvariu sint in jur de 0.4-0.5 ppm. Problema este ca reusesc sa reduc aceasta valoare in nano si sa o duc la 0.6-0.7 ppm . Faza este ca in acavriu nu scade deloc - banuiesc ca pietrele sau o parte din ele elibereaza silicati asa ca munca mea este in zadar.
O sa adaug silicatex in canistra si vedem....
|
 |
|
Detin si eu un Eheim pro 4 + 600 si intrasevar pe partea de silentiozitate nu sta chiar grozav. Ne e galagios dar nici mut nu este.. Si eu cred ca as akege Oase deoarece detine acel prefiltru care face mult. Singurul lucru legat de Oase - am vaxut persoane ce s au mai plins ca ar prinde aer in timpul functionarii....
|
 |
|
Eu inteleg asa ca exista jurnale pe forum la care te poti uita doar cu acordul parintilor. Asta daca ai sub saispe ani.
|
 |
|
Cristian1997 wrote:Si am uitat sa mentionez ca in acvariu mai am 2 plante decorative din plastic,iar substratul este de culoare verde
Arunca plantele din plastic. Sint inestetice si nu aduc nici un folos " ecosistemului" ce se formeaza in acvariu. Gasesti destule specii de plante easy care te vor ajuta sa echilibrezi acvariul ( crypotcoyryne, anubias, etc). Adauga in filtru material biologic intr un saculet ( gen minisiporax) pe care il vei clati usor doar cu apa din acvariu.
|
 |
|
Ce dimensiuni are acvariu, ce filtru, ce material filtrant, cum il cureti, citi pesti, cit din apa faci schimb partial, faci aditii de bacterii dupa schimb partial, etc....
|
 |
|
E ca si cum ai suna la un service si ai spune : masina mea nu merge, ce trebuie sa fac ? Ce iti poate spune cel de la service ?  Trebuie sa dai detalii complete legate de acvariu, filtrare, cind a fost startat bazinul , etc....
|
 |
|
Cred ca se inmultesc. De cite ori i-am avut dupa citeva saptamini au murit(cred ca de foame). Acum am luat pentru ei pastile de spirulina pentru pleco( o data la citeva zile le dau o pastila). De harnici sint foarte harnici si curata frumos pietrele de alge.Dintre toti melcii ce i am avut astia imi plac cel mai mult.
|
 |
|
Si inca una cu un tip camuflat.....

|
 |
|
.......

|
 |
|
MihaiF wrote:Salut Gabi , acvariul arata extraordinar , poti sa imi spui te rog cum se numesc melcii aceia mai marisori si portocalii/rosiatici ?
Ma bucur ca iti plac. Specia se numeste Planorbarius corneus. Sint deosebit de frumosi si delicati.

|
 |
|