[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
O fi constipat de la creveti . De obicei eu cand le dau creveti la ai mei excrementele sunt desul de albe. E drept ca nu sunt asa lungi.
Balamuc mare la mine in acvariu , Au depus Red Terror sub un decor tip piatra. Femela sta mai toata ziua acolo si pazeste icrele iar masculul statea de garda pe afara ca nu incape si el. Masculul de JD si femela de Syn aveau limbrici in cur si tot ii mananca sa vada ei ce ascund astia doi. Femela tot ia infruntat darz vreo doua zile in timp ce masculul se cam facea ca ploua (el fiind al treilea in ierarhie in acvariu).
Aseara insa s-a pus asta pe treaba.... inteleg de ce le zice Red Terror. Desi inca ii e frica de masculul de JD s-a ifipt in el si in femela de Syn cu o forta de nu imi venea sa cred. Asta intra asa cu tot corpul si musca in timp ce impinge, nu sta la "pupaturi" clasice de ciclide
Intre timp astia doi au renuntat sa mai inspecteze "oole" de RT da isi mai iau cate un "cap in gura" preventiv. Cred ca ii izolez pe cei doi RT, desi imi e frica sa nu bata sata femela ca o mai altoieste si pe ea. A doua varianta ar fi sa le "rad" ouale sa nu mai aiba motiv de scandal.

Cam asa arata un mascul de RT tanar si nervos .
Frumos, frumos!

Obeservati cum nu zice maestrul nimic de baietii aia veseli de acasa?
In curand cred ca o sa am un nou sef in acvariu. Mai bine zis sefa . La mine in acvariu mai sunt si femele
Aseara dupa schimbul de apa domnisoara de Vieja a inceput sa se impuna usor usor in fata masculului de JD, sper sa nu ajunga la dragoste cu nabadai.
Pariez ca in cateva saptamani nu o sa ii faca fata seful . Sper sa nu fie razbunatoare asta ca il mananca cu fulgi cu tot.
Am parCURs cu mare teama topicul .
Maestre pune o filmare cu ciortanii cand ai timp, sa mai avem si noi ceva nou de comentat, pana ne luam BAN-ul ala
Nu stiu ce sa zic cu electricii. Doar daca ambii parinti au gene ai sanse.
koala wrote:
- Am ramas cu 6 baboiasi. Inca mai am sanse sa prind o pereche!

Doar atat pot sa-ti spun:
Bre daca nu esti frumos, n-ai ce face .
Acum serios, poti incerca sa adaugi cativa pesti mici de card. Asta va fi o solutie temporara pana mai cresc si e posibil sa ii manance JD. Iti recomand ceva Tetra, Cardinali. O a doua varianta mai safe pentru noii locatariar fi cativa Nigro (de preferat sa nu fie perechi ca dai in altele). JD au nevoie de alti pesti prin preajma, genul care nu sunt speriosi si ii ajuta sa nu se mai sperie ei la randul lor. In cateva zile cu acesti pesti mai "curajosi" prin preajma lor situatia se va detensiona. Practic ii vad pe aia ca nu se sperie si incep si ei sa prinda curaj
Imi pare rau dar pestii care nu sunt nativi zonei in care ii eliberezi produc dezastre ecologice, de multe ori iremediabile. Vezi cazurile din Australia si America care se lupta in zadar cu specii invazive.
Plm astia se mai raresc si singuri. Un Jaguar mic a intrat a doua oara in gura unui balaur (nu stiu care dar banui masculul de RT). A iesit putin mestecat . Si-a revenit o data sper sa isi revina si de data asta. E absolut incredibila capacitatea lor de vindecare.
In rest atmosfera este relativ calma pentru niste americani. Perechea de RT da semne ca se intelege. Femela s-a colorat frumos si masculul nu o mai fugareste.
Salvini au avut o tentativa sa depuna insa masculul nu e pregatit sa apere un coltisor de acvariu. Femela nu ar avea o problema cu asta
Ieri cand am ajuns acasa am crezut ca am dat-o in bara cu alegerea de a tine masculul alfa si femela beta. O fugarea asta de numa numa.
Spre seara insa situatia s-a calmat si ai intrat pe un fagas normal. JD-ul ma cam privea cu pizma ca nu -si mai gasea gagica

Pare putin pustiu acvariul insa e ceva mai liniste. Cu ocazia asta incep sa iasa piticii la plimbare, ca e mai mult loc pe faleza.

Azi am facut un pas mare pentru parametrii apei din acvariul meu. Am rarit grav populatia la cote mai normale.

Am dat 5 buc Red Terror, femela de JD si doi Salvini. RT cei pe care i-am dat aveau intre 15 si 23 de cm. Mi se rupe inima ca i-am dat, dar sper sa fie mai bine pentru ei. Am tinut masculul alfa si femela beta pentru ca mi s-au parut "cei mai perfecti" ca sa zic asa Bani am facut ceva, dar maruntis la cat fac pestii astia

Momentan mai am :

Mascul JD masurat 24 de cm
Mascul de RT masurat 24 de cm
Femela de RT masurata 18 cm
Vieja nemasurat tot vreo 24 de cm
O pereche de Salvini, nemasurati vreo 10-14 cm
Patru Jaguari nemasurati , pana in 10 cm
Gibbi nemasurat cred ca peste 25 de cm.

Mai pe seara dupa ce se limpezeste apa poate ma invartosez sa fac o filmare macar.
Eu aspir mizeria cu putin nisip din cel murdar intr-o galeata. Galeata sta in vana de scurgere si cand se umple cu apa curge doar apa din ea. La final clatesc nisipul ramas pe fundul galetii si il pun inapoi in acvariu.
Dupa ce aspir "grosu" eu "vantur" nisipul din tot acvariul sa iasa mizeria din el. Cand pun apa inapoi in acvariu bag furtunul prin nisip in zonele unde nu am reusit sa il "vantur". Asa am nisipul cel mai putin incarcat cu dejectii.
La Oscari nu cred ca faci mare treaba cu graved cleaner.
Inteles, sa traiti!
koala wrote: Nu sunt interesat sa scot pui, vreau doar o pereche de pesti mari si frumosi, care sa se inteleaga si sa nu se bata intre ei (cum faceau "poponarii").

Pai la ce i-ai mai schimbat ?
koala wrote:Plm, asta a fost o lovitura grea, d-aia data "sub centura"!

N-am vrut Ia-o ca pe un sfat ! Asa a fost gandita ideea
Maestre fa cumva sa ni-ti alegi tu pestii! Asa sa fii sigur ca ai o sansa.
Nu toti, Red Terror la 4 luni nu stiu daca aveau un cm.
Povestea nu are final
The one and only, the bos of the boss , sefu' acvariului momentan. E un JD de vreo 3 ani as zice.

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: