D-asti am in plan pe termen scurt . Am avut si i-am dat sa nu incarc biologic acvariul. Astia-s sarea in bucate intr-un acvariu cu ciclide ii tin pe toti ocupati. Sincer sunt destul de frumusei daca stau sa ma gandesc.
Haidi bre ca am doar buturugi in acvariu. In doua trei zile maxim ies aia micii la zbor, sa vezi atunci distractie in acvariu pana invata sa stea in card pe langa ma-sa si tac-su . Sunt cateva sute bune dupa cum am vazut "bila" de codite.
Ma amuza perocupare ta pentru scape avand Oscari . Cand se supara astia pe decorul tau, fac totul praf. Se stie ca Oscarii au un simt estetic deosebit.
Cand vrei sa mai scapi de Pistia da-mi si mie un semn!
Plecasi si eu intr-un mic concediu de o saptamana, si ce sa vezi... in seara in care am plecat au depus jaguarii.
Azi cand m-am intors, dupa cum era de asteptat, am un "ciorchine" imens de pui. Nu am de gand sa ii separ asa ca voi lasa natura sa isi urmeze calea. Cred ca vor creste destui sa misune prin acvariu.
Perechea de Rt a depus si ea insa toate icrele sunt deja mucegaite, cred ca s-au apucat de depus in graba si nu au curatat buturuga bine si probabil nici nu au ventilat cum trebuie. Nu e bai ca nu ma grabesc sa ii mai reproduc.
Intre timp m-am gandit sa pastrez totusi pestii oe care ii am si sa vad cum introduc in timp si Oscarii daca o fi posibil. Momentan acvariul e impartit pasnic intre cele doua perechi.
Mo mancat in c.., si am luat doi oscarei rosii de la HB. Acum ii tin la servici in 60 de l ca-s prea mici sa ii aduc acasa . Abia au vreo 3 cm. Pana pe la minim 10 o sa stea pe aici. Aveau si niste Red parrot , da red nene. Superbi! Nu sunt eu fan hibrizi, dar astia erau tare frumusei si destul de proportionati la corp.
As scapa, da ai deaku stau tot dupa decor . Numa Jaguarul al mare ce mai vine la poza. Daca va fac o filmare o sa comentati toti; "faine buturugi, da pestii cand ii bagi?"
Intre timp a mierlit-o Botia ala mare Se tot baga intr-o radacina si s-au pus astia mari pe sapat si l-au astupat cu nisip
Sincer ma gam bate tare gandul unui reset.
Aseara am facut schimbul de apa si dupa au inceput ciondanelile. Perechea de RT contra masculului de Jaguar. Are asta micu' un tupeu de speriat. Domina femela de RT si cu masculul nu cred ca mai are mult, desi e jumatate cat asta. Cand se luau la "pupaturi" il taraia masculul de RT jumatate de acvariu in gura si asta nimic. Se desclestau si iar il cauta sa se cafteasca.
Perechea de RT cauta loc de depus dar nu le convine nimic. Multumesc de oferta insa daca e sa iau oscari as vrea sa fie deja la cativa cm sa-i vad prin acvariu si in primele doua saptamani Ma bucur ca Mr Jack e pe treaba, era cam trist pe la mine. Cred ca o sa aveti succes si cu femela EBJD.
Am mai rarit baboii si situatia sta cam asa:
Mai am perechea de RT, 4 Jaguari, 3 Botia si 1 Gibbi
Masculul de RT este seful si fugareste pe toata lumea, din exces de zel si pe femela. Momentan nu prea dau semne hotarate de depunere. Au incercat de cateva ori, dar femela alege niste locuri dificil de ajuns si pentru mascul. Le-am pus farfurie, un cot de plastic pietre si alte acareturi insa nu vor si pace. Doar sub decor ii arde la femela. Unul dintre Jaguari e mascul si are vreo 10 cm, ceilalti nu mai cresc , s-au oprit la vreo 5. Nu cred ca se mai alege nimic de ei.
Botia de asemenea abia cresc, as zice cativa mm in jumate de an. Unul e mai zdravan dar nu cred ca a crescut mai mult de un cm de cand il am.
Ma bate gandul de un reset insa nu stiu daca e o idee buna. Pe perechea de RT nu cred ca iau prea mult si ce vreau e destul de scump. M-as intoarce la Oscari si la Severum red, dar mai vedem.
Pentru transport poti incerca sa pui anunt pe bursa auto (Easycargo de exemplu). Ai putea gasi undeva in jur de 5-600 de RON, mai ales daca nu te grabesti.
Nu ma-ncurc maestre, dau as vo juma' de ponta daca vrei Mi-e ciuda ca nu voiai tu cand aveam eu de dat, scuteai vreo 2 ani pana sa ai niste pesti mari si frumosi
Daca vreti, sa imi spuneti si le fac ceva conditii la baboi, ultima depunere a fost acum vreo 2 saptamani dar nu s-a ales nimic din ea.