[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ozi
Forum Index » Profile for ozi » Messages posted by ozi
Message
sau o fii mai bun asta: http://www.bigalsonline.ca/catalog/product.xml?product_id=32409;category_id=2873;pcid1=3349;pcid2= (principiul e acelasi)
as putea eventual sa ii intreb pe oamenii de la magazin...dar nu stiu ce sa cred, poate vor incerca sa ma convinga ca produsul e super bun, chiar daca nu e.
si nu imi vine sa arunc cu banii la nesfarsit si sa experimentez pana gasesc ceva pe placul meu.
diferenta de pret intre acest Plant Gro Co2 Natural System si unul cu butelie de CO2, reactor, etc este destul de mare....credeti ca este eficient si acesta sau e doar vreo noua scamatorie pentru fazanii cumparatori de pietris colorat si corabii verzi fosforescente???
aici e linkul catre produs: http://www.bigalsonline.ca/catalog/product.xml?product_id=19237;category_id=2873;pcid1=3349;pcid2=
si sa nu o interpretati ca reclama, pt ca nu este ( ar fi culmea sa fac reclama pe un forum romanesc la siteuri din canada), n-am nici o legatura cu magazinul respectiv, sincer sa fiu inca nici n-am fost pana la el,sunt doar curios in legatura cu acest produs.


ps: mai am o intrebare in legatura cu fertilizantii de plante....nu cauzeaza o explozie a algelor??? eu nu folosesc fertilizanti si n-am folosit pana acum niciodata de frica algelor. ce tip sau firma sunt cele mai recomandate???
plantele mele o duc binisor acuma, si n-am pic de alge in acvariu.
am pus mana si am cautat mai serios...de fapt am pornit doar Google-ul, am introdus water hardness converter si am gasit sute de asemenea siteuri!!! greu a fost
ma tot mir acuma cum de n-am facut asta de la bun inceput
data trecuta am cautat cu tot felu de ocolisuri, mi-am scarpinat urechea dreapta cu mana stanga
in fine, pt cine va avea nevoie pe viitor, aici e un transformator excelent:
http://www.cactus2000.de/uk/unit/masswas.shtml
hmmm nu pot sa ma afirm cu tot avantul ca nu avem probleme...abia m-am mutat aici acum vreo 2-3 luni, inca ma simt nou - abia venit. oricum beau apa de la robinet si e tare buna
poate ca mai degraba mi-o fi ramas paranoia din romania (in legatura cu pestii), unde stateam in resita si apa era frumos colorata!!! trebuia s-o las sa curga vreo 15 minute ca sa fie acceptabila, iar de baut nici nu se punea problema
inca o las la statut in bioane din obisnuinta, si pentru a fi eu cu sufletul impacat, pur si simplu mi se pare in neregula sa o torni imediat de la robinet in acvariu. oricum trebuie sa se incalzeasca, sa ajunga cel putin la temperatura camerei. chiar daca bagi in ea zeama care indeparteaza miraculos in cateva secunde clorul , tot nu e nici o graba. de la ultimu schimb de apa, de bine de rau tot ai acolo vreo 3-4 zile in care s-o lasi la statut.
aaaaa, ce vream sa zic de la bun inceput: "sa se mai aseze tot ce pluteste pe acolo si eventual o poti tratata cu tetra aqua safe " era un sfat pentru Monique in legatura cu apa din bucuresti....care daca toate lucrurile sunt cum ar trebui sa fie...tot apa romaneasca este!!!!
o saptama e destul, poate chiar prea mult, dar ca sa fii sigur 100% il poti lasa o saptamana. si apoi ajunge o singura zi sa-l pui la incercari!! daca curge pe undeva, ma adaugi cu un deget umed niste silicon
dupa ce a trecut marele test, incerca sa adaugi cat mai multe obiecte din acvariul vechi. o parte din substrat (si substratul nou), o parte din apa (si apa noua), daca ai niste roci/bolovani mai mari din acvariu vechi, ori o buturuga....un scafandru sau o corabie roz !!! orice obiect pe care s-ar fi putut aseza bacteriile... dar sa nu le speli si sa nu le tii prea mult in aer!!!! eventual le poti clati usor intr-un lighean cu apa din acvariu, dar nu trebe neaparat.
sa pui filtrul nespalat la acvariul cel nou si sa lasi totu lu tot sa functioneze vreo 3 zile, asta daca ai adaugat destule obiecte cu bacterii nitrificatoare sau apa din acvariul vechi. apoi ar trebui sa fie destul de okay, incat sa bagi pesti.
iar daca n-ai multi pesti in acvariul vechi, n-ar trebui sa aiba prea mari probleme daca stau 3 zile numai cu o pompa de aer.
daca ai o trusa de testat apa, ar fi excelent!!! ai putea sa te asiguri de nivelul amoniacului, al nitritilor si nitratilor inainte de a baga pestii
mai mult nu stiu ce sa-ti zic....bafta!!!
ps: ai grija ca nu agiti apa in acvariul vechi cand scoti de acolo substratul si celelelte obiecte...... corabii roz
acuma nu stiu nici eu prea sigur care o fi cauza, dar nu e prea bine sa bagi apa direct de la robinet in asemenea cantitati. la cei care au dispozitive cu picatura, nu e nici o problema, dar la un schimb de 20%-30% din volumu apei se schimba situatia.
cum spunea si dolly, gandeste'te la apa asta de la robinet. probabil si tie iti e greata s-o bei chiar si pe cea rece, dar mai pe aia calda. e plina de clor, si alte chestii nasoale. eu tin apa la statut in bidoane de plastic cam 5 zile,ca iasa clorul, sa se mai aseze tot ce pluteste pe acolo si eventual o poti tratata cu tetra aqua safe sau ceva de genu.
iar cand o torni in acvariu, e bine sa te opresti la ultimele 2-3 degete de apa de pe fund. apoi golesti restul din bidoane,le clatesti putin si tot in aceasi zi le faci plinul si le pui la statut inca 5-7 zile pana la urmatorul schimb.
dar la turba aia nu ma bag, habar n-am cu ce se mananca
dar daca n-ai avut probleme cu ea in cele 10 luni, n-ar trebui sa fie din cauza ei.
trusa mea de verificat calitatile apei, imi arata duritatea in ppm (parti pe milion) si indica 120ppm fara nici o fluctuatie in timp. asta corespunde unei duritati moderate-spre ridicata (conform scalei testului).
banuiesc ca asa e apa de la robinet, pt ca-n acvariu n-am roci calcaroase, scoci sau alte chestii care ar putea provoca o crestere a duritatii.
cam in toate articolele si cartile de acvaristica duritatea este exprimata in dGH, si as vrea sa stiu cat dGH are apa mea. am caut pe net si-am gasit doar pe un site amarat, un mic programel de transformat, dar numai din dGH in ppm. si am tot introdus valori la dGH pana am ajuns la aproximativ 120 ppm.
am obtinut cam vreo 6.7 dGH....credeti ca e bun convertorul ala???
sau stiti alte siteuri cu programe de transformat unitatile de duritate???
aaaaaa!!! chiar!!! cat de simplu e, si ingenios!!! va fi exact ca la un fitru-burete (cu pompa cu aer) care sunt recomandate pt acvariile cu pui.
ma voi duce azi sa-mi cumpar unul, multam mult de sfat
am reusit sa pun o poza:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/punkozi/detail?.dir=/5989&.dnm=742bre2.jpg&.src=ph


deci daca vreau sa astup varful cu ceva...va fi supt de tub in filtru...

la fel pateste toata lumea care are filtru (ma refer la cele motorizate, cu elice si cu tub care suge apa din acvariu) ????
am o problema: filtrul imi suge puii incontinuu!!
am obsevat intr-o dimineata ca erau doar vreo 3-4 pe langa mama si in rest acvariul gol. dupa vreo 2 ore m-a batut gandul sa verific in filtru si noroc ca erau cu totii (vreo 50) acolo, vii si nevatamati.
dar deja m-am saturat ca de 3 ori pe zi, sa opresc filtrul sa scoti mediile de filtrare si sa incerc sa scot puii de acolo, pt ca abia vor sa iasa.
am un filtu patratos, de-l agati pe geam, in exterior, cu un tub in apa si sus o mica cascada.
am incercat sa pun pe capul tubului un ciorap de dama, dar dupa o ora maxim se infunda atat de tare incat aproape ca opreste circulatia apei.
am sacrificat apoi una din plasele de prins pesti, am taiat panza ei si am invelit capul tubului cu ea. degeaba, ca trec puii prin ea. nu mai trec vreo 40, cum a fost cand era descoperit, dar vreo 4-5 tot ajung in filtru dupa vreo 5 ore.
ce altceva as putea baga acolo??? voi ati mai patit asa ceva???
am incercat cu ciorapul de dama mototolit si inghesuit in capul tubului, dar dupa 20 de secunde a fost supt in filtru. ce sa ma fac???
nu ma trimiteti sa'mi cumpar o pompa cu burete, as vrea sa invat de la voi mesteria carpitului mai ales ca nu e vreo chestie complicata sau complexa, dar pur si simplu nu mi-a iesit cu nimica. am avut in minte batiste, bandaje, tot felu de alte materiale, dar ori sunt prea mici porii din ele si se vor astupa imediat, ori sunt prea mari si iar sunt supti puiocii.
filtru nu are trepte de reglaj.
ps: am tot incercat sa pun o poza cu tubul ala si capul lui, poate v-ar ajuta sa veniti cu o solutie, dar nu merge uploadarea la galeria foto a siteului; poate maine dimineata.
cu ce alti pesti ar merge combinata o pereche de ramirezi, fara sa apara probleme sau conflicte (in sensul ca ramirezii sa fie pe primul loc, regii bazinului,pestii indragiti, iar restul doar de umplutura ), si sa nu cumva fie in stare sa atenteze la icrele lor in caz ca se ajunge atat de departe.
am citit in articol ca merg cel mai bine cu characidele mici sud-americane...adica pesti gen neoni si characidele din alea blande, de inoata in grup??? oare un mascul de guppy si vreo 2-3 femele i-ar deranja??...ma gandeam la niste guppy care sa le produca hrana vie...sunt ramirezii atat de rapizi incat sa prinda puii de guppy??? ca altfel nu rezolvi nimica...
habar n-am daca este adevarat sau nu, dar pana acuma eu traiam cu impresia ca daca nivelul CO2ului creste, scade cel al O2ului, si invers, daca nivelul oxigenului creste, scade CO2ul???
este asa sau nu....pot in acelasi timp sa creasca CO2 si O2???
si apoi la o instalatie de CO2 poti regla sa produca numai pana la un anumit nivel (ca si termostatul de la incalzitor) ????
din cate stiu eu, toata lumea se chinuie sa-si oxigeneze apa din acvariu, sa scape de CO2 si sa le fie cat mai bine pestilor. chiar daca plantele au nevoie de CO2,nu ajunge cel oferit de pesti si de respiratia paltelor din timplu noptii??? nu e putin cam ciudat ca pe de'o parte sa ai filtru / aerator care sa-ti agite suprafata apei pt a se oxigena si pe de alta sa ai instalatia de CO2 ???
Rochi wrote: Unu cu dimensiunile (lungime=50,inaltime=30,latime=25) am un filtru intern resun dala mic temperatura este constanta la 25 grade C substrat = nisip cu pietris plante = valisneria spiralis , un echinodorus nu stiu de care si tot asa o planta cu frunze mari si un pic ascutite ca melci am asa numai daia de substrat si ca pesti am 1 betta si 2 cory si cu schimburile de apa fac o data la 2 zile cam jumatate din volum


chiar schimbi jumate din volum la fiecare 2 zile??? pentru 3 pestisori??? nu sunt cel mai bun in dat sfaturi, dar cred ca exagerezi
chiar si daca ai numa un filtru mic resun, parca e prea de tot, si nici macar n-ai pesti din aia kkciosi care sa-ti umple acvariul cu daruri si cadouri . din cate stiu eu, ajunge sa schimbi doar vreo 20-25% din volumul apei saptamanal. iar numai daca ai fi depasit limita de pesti pt volumul acvariului, ar fi trebuit sa cresti cantitatea schimburilor de apa.
super fain dansul perechii tale
ai mei cred c-o fii mai ciudati, nu dansau asa bland si elegant....si cumva mai ciobanesc, mai....ca niste ANIMALE !!! de obicei chiar se :scrima: cand le vine a se :18: :18: :18: :18: !!
se umflau unu la altu ca 2 betta, si in general masculu o cam incasa,aripi crapate si buza sparta , pt ca femelele sunt ceva mai agresive, iar a mea e si cu vreo 3 cm mai mare!!!
acuma tocmai am fost martor cum au eclozat icrele din tura a doua.
in prima tura n-am vazut aproape nimica, dar azi a fost spectacol de zile mari. vedem cum fiecare ou incepe sa prinda viata, fiecarei icre ii crestea o coada si incepea sa se zbata in nestire acolo. si parca erau lipiti unii de altii de o panza invizibila, pt ca au ramas cu totii acolo pana au eclozat toate icrele si a inceput mama sa-i care de colo colo!!! saracu mascul...el nu are voie sa participe. !!! pare c-ar vrea, dar nu il lasa sotie'sa!!!
sta in coltul opus, cu o mutra de milog, de cercetor, parca o roaga frumos sa-i dea voie sa se apropie...
n-am mai apucat sa merg sa caut ledu albastru si nici transformatoru de celular, asa ca inca n-am moonlight
dar am o intrebare referitoare la brichetele alea luminoase...de unde stiu daca are led de intensitare mare??? aaa, sau doar o incerc si daca lumineaza puternic e bun,iar daca are doar o luminita handicapata nu e bun...asa sa procedez???
am facut aseara niste poze noi, http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=424
am numarat 12-13 kinderei si mi se pare c-au mai crescut, dar in plus am observat ca femela are burta foarte umflata si deja ii iesise canalul ala prin care depune (nu stiu cum se numeste)....am zis ca ori e ceva in neregura, ori pesti astia is nebuni si vor sa mai traga o tura de plozi. dar au trecut abia 14 zile de la ultima depunere si ma gandeam ca poate mai stau putin cu puiutii.
da de unde, azi la pranz au si depus, iar pe puiuti i-au adus acolo!! si sta tot familionul inghesuit in jurul icrelor!! chiar si acuma daca se mai indeparteaza vreun copilandru imediat vine mama'sa, il cauta, apoi il suge un gura si'l scuipa la cuib!!!
sunt bestiali pestii astia!!!
excelent!!! :bravo2: ce iepuroi sunt ningro astia, cum ai dat de o pereche cat de cat mai potrivita s-au si pus pe treaba!!!
la mine erau foarte multe icre, am incercat sa numar cateva, dar m-am oprit la 20 pt ca as fi murit acolo incet pana le numaram pe toate. banuiesc ca erau peste 300....si totusi numa 13 puiuti traiesc acuma!!!
dar sunt foarte fericit si pentru aia, pentru ca 3-4 zile puteam sa bag mana in foc c-au murit cu totii (cred ca din cauza nitritilor, care au fost pe la 7.5ppm la vremea depunerii, acuma au scaput la 2.5ppm)
arata foarte fain perechea ta de nigro, si acvariu si ghiveciul ala imi place, am cautat si eu unul, dar am gasit numai din alea prea mari si chicioase.
dar chiar...de cand pana cand lumina lunii e albastra???
sau intrand in apa se descompune si la pesti ajunge ca find albastra???
am studiat inca o daca articolul Moonlight-homemade si nu-mi mai pare atat de ucigator. data trecuta eram obosit, l-am citit in graba si n-am inteles nimic din el
maine incerc sa merg sa-mi cumpar piesele!!! a, chiar am facut un test cu un laser-brelog (cu ledul albastru de intensitate puternica) pentru pus la chei si ilumanat la cutia postala sau pe casa scarilor din romania (unde nu sunt becuri in tavan :muhaha: , cel putin la mine rar erau). l-am pus intr-un colt si sa trimita lumina pe lateral pe suprafata apei, si intradevar arata bestial, mai ales ca apa se unduia de la filtru si erau umbre in miscare!!!
din pacate nu pot folosii LEDul ala, pt ca nu-i jucaria mea, dar sper sa gasesc ceva asemanator... sau pot cauta ceva bec normal de lanterna??? de ce sunteti impartiti in cei care sustin LEDu albastru si cei cu becu de lanterna (mai rau, unii care-l coloreaza cu markerul albastru )....
cred ca-mi iau LED albastru si-l colorez cu marker galben
am reusit sa fac azi cateva poze puilor, dar nu sunt ele prea grozave....
curiosii pot arunca un ochi aici: http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=424
in cateva zile, dupa ce mai cresc putin plozii, voi face o poza mai clara!!!
dar tetrazona merg cu betta???
are prietena mea 4 tertazona, 2 cory si vreo 3 guppy, (acvariu de vreo 80 litri) si vrea neaparat o pereche de betta sau macar un mascul de betta. eu n-am stiut ce sa-i zic, care pe care o sa fie...dar am banuit ca tetrazoanele or sa-l ciupeasca de aripioare pe saracu betta
hahaha!!! ce tolomac sunt!!! adica mai bine zis, ce CHIOR sunt!! :o
am gasit aseara vreo 10-11 pui!!! erau intr-o depresiune a substratului, in spatele buturugii, si abia reusesc sa vad pana acolo!!
nu mai pot acuma de bucurie!!! ma uitam la ei, si radeam...pur si simplu radeam in hohote ca un nebun ca i-am gasit pana la urma, desi imi pierdusem orice speranta si deja ma concentram asupra urmatoarei depuneri!!!
deci, pana la urma sunt un tatic de nigro
de pleco oricum ma voi scapa azi sau maine cel tarziu, dar dupa ce-am citit de forum cam tot despre moonlight...si am fost putin descurajat de complexitatea ledurilor, am inceput ca caut si pe net...si am gasit o chestie, pusa de un tip care e innebunit dupa nigro, si chiar merge verile pe amazon (parca) sa le studieze comportamentul in libertate, si zicea ca nigro nu au nevoie de moonlight, pt ca isi duc puii intr-o groapa si apoi stau deasupra lor si ii pazesc.
oricum, tare cred c-o sa incerc sa-mi fac un moonlight din leduri albastre, pt ca imi surade ideea extraordinar de tare!!!
multam tuturor care m-au ajutat pana acuma!!!
 
Forum Index » Profile for ozi » Messages posted by ozi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com