[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ozi
Forum Index » Profile for ozi » Messages posted by ozi
am si eu un aqua clear 30 si sunt multumit de el.
vazusem pe aici prin magazine, un attachement pt filtrele aqua clear, pentru canistrele fuval si in linii mari pt orice alt filtru care trage apa printr-un orificiu cilindric - [url=http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=530&pos=3]Hagen-Aquaclear Surface Skimmer
[/url] (manualul e aici )
am cautat pe forum si n-am vazut sa fii vorbit cineva despre el. l-o incercat cineva, il are cineva acasa sau macar sa-l fii vazut in actiune prin vecini...credeti ca e bun de ceva, merita oare??? eu n-am probleme uriase cu film pe pelicula apei, dar se mai vede cateodata o chestie putin lucioasa-uleioasa, sau firicele de praf...
daca totusi n-are nimeni surface skimmeru asta la un acvariu cu apa dulce (ca am vazut ca-s mai degraba folosite ca solutie alternativa pt acvariile marine), poate imi iau eu unul si va tin la curent.
as vrea sa aduc un filtru de-al meu, pe care nu-l mai folosesc, pentru un prieten din romania...dar aici curentul electric vine la 110V, iar in Romania e la 220V. stie cineva daca e posibil sa se schimbe firu de alimentare astfel incat filtru sa functioneze la prizele romanesti??? (as merge la un electrician sau ceva de genu...)
dar o fierbi cumva??? si ce temperatura are apa din acvariu???
okay, asa voi face de acum inainte!!!
am incercat odata, dar eu mi-am scris intr-un carnetel unde mai imi notez anumite lucruri, data la care am desfacut o cutie de tetracichlid - mini granules. si am observat ca 4 luni si un pic mai tarziu, cand mai aveam numa un deget de mancare pe fund, nu prea o mai vrut pestii s-o mance, luau doar asa in scarba, nu se napusteau asupra ei. am luat alta cutiuta noua, si o inceput sa haleasca pana nu mai puteau....si e vorba de nigro, pesti mancaciosi si fara prea mari nazuri. abia apoi am aflat si eu ca in 2-3 luni mancarea uscata isi pierde vitaminele si poate deveni mai ranceda de la umezeala.
ok, eu acuma am:
TetraCichlid - mini granules
Nutrafin basix - stample food for fry (dar deja e prea marunta pt puii mei de nigro)
Nutrafin max - cichlid spirulina sticks
Nutrafin basix - tubifex worms (cubulete)
Nutrafin basix - stample food flakes
si bloodworms congelati (desi pe pachet scrie ca sunt bloodwords si putin mai jos ca sunt larve rosii de tantar.....nu prea cred ca-s acelasi lucru), asta odata pe saptamana
aaaa, era sa uit, le mai pun si cate-o bucata de broccoli, sau o feliuta de castravete din cand in cand. le tin in congelator intr-o cutiuta de plastic cu capac etans, pt ca in felu asta se inmoaie legumele, si pesti imediat pe tot rupe si manca!!!
am vazut din nou cele 9 mandre tuburi cu mancare, ale lui Dalles ...si vreau sa intreb acuma: ce se intampla cu ele in 2-3 luni?!?!?
peste tot am vazut ca nu e recomandat sa pastrezi un flacon cu mancare uscata mai mult de 3 luni de la deschidere, pt ca isi pierde vitaminele si cica ar intra o anumita doza de umezeala de la fiecare desfacere si inchidere a capacului...
am observat sa toate sunt in flacoane micute, sa nu apara problema asta....dar totusi, daca nu ai crescatorie de pesti acasa, se termina toate cutiutele la timp???
de ce e apa atat de murdara??? si ce pluteste acolo prin ea intr-o veselie???
hihihih, ma bag si eu in seama, pt ca nu m-am putut abtine.....ce idei pe acolo, cu filtru care trece prin nisip si mai stiu eu ce
vazusem odata niste imagini cum se fac astfel de fotografii: se scoate in primu rand tot ce tine de echipament din acvariu, pentru jumate de ora cand dureaza sesiunea n-o sa zbiara nici un peste ca n-are filtru sau incalzitor. apoi se monteaza o gramada de reflectoare si oglinzi de jur-imprejur, iar deasupra apei este un ventilator puternic, sau o pompa de aer, ceva care sa faca acele valuri.....apoi se fac pozele, si asta basta
nu sunt mai multe geamuri si incaperi ascunse, pestii nu zboara, nu e nimica iesit din comun...
idea de baza e sa simplifici lucrurile cat mai tare intotdeauna!!!!
eu nu iti recomand acel praf rosu, in primul rand este mancare uscata preparata, iar pt ca puii de scalari sa ti se dezvolte bine, sa creasta frumosi si sanatosi, trebuie neaparat sa-i hranesti cu mancare vie, cel putin pana se fac mai maricei. nici nu cred ca vor manca de la bun inceput acel praf, ori ca nu il voi vrea, ori va fi prea mare pt guritele lor.
artemia este un crustaceu de apa sarata, foarte bogat in proteine si alte substrante necesare puilor. pe tine te vor interesa oua de artemia, care pot fi tinute cativa ani in cutii bine inchise si tinute in frigider. aceste oua sunt puse in apa sarata, si cam in 36 de ore, eclozeaza nauplii de artemia, care sunt scosi din recipent cu un furtun subtire, si trecuti printr-o panza fina, pentru a te scapa de apa sarata si a pastra doar artemiile, care voi fi date apoi la pui!!! cauta aici pe site, la sectiunea de articole, la hrana, este un articol detaliat despre Artemia salina . oricum din acel articol te va interesa doar partea: CONDITIILE DE ECLOZARE. in plus poti cauta pe forum, ca s-a mai discutat despre artemia, si sunt date cateva linkuri catre niste pagini excelente despre eclozarea lor (dar in engleza).
de unde poti face rost de artemia???eu am luat de pe net...aaa,adica de pe magazinul online al siteului, pt ca stateam in resita, si mi-a fost mai convenabil. dar tu cum locuiesti in timisoara, te poti duce la o intalnire de-a timisorenilor, ii poti contacta pt ajutor, sau chiar poti cauta prin pet-shopuri!!! trebuie sa gasesti in pet-shopurile mai mari!!!
ps: puii au ceva substanta lipicioasa pe cap, care ii tine ancorati in primele zile de viata, sa nu se indeparteze prea tare unii de ceilalati, iar din codite misca incontinuu pentru a'si intarii muschii necesari inotului, pt a indeparta mizeria care apare printre ei, si probabil pt o mai buna circulatie a apei oxigenate...
e perfect normal!!! la inceput stau lipiti cu capul de un suport, si doar misca din codite. in cateva zile, vreo 5-7 de la iesirea din icre, vor incepe sa inoate prin acvariu, si numai de atunci trebuie sa incepi sa ii hranesti, cel mai bine cu artemia proaspat eclozate.
dar sunt putin uimit, ca ai reprodus scalar, ai eclozat apoi icrele in alt acvariu....si pretinzi ca nu stii ce sa faci mai departe!!
nu te supara, dar pare cam golut acvariul. pestii pe care ii ai au nevoie de ascunzatori, de zone unde sa se simta in siguranta. iar acolo in partea de fata, este prea mult spatiu liber. trebuie umplut cu ceva!!!
cu mai multe buturugi, ori din acelea din pet-shop, ori din natura si preparate de tine, structuri din roci (necalcarioase), mai poti adauga inca un ghiveci rasturnat pe o parte (si eventual cu gaura in spate). poti incerca si cu ceva plante solide, cu niste echinodorusi mai maricei care sa-si infiga radacinile adanc in substrat.
poti umple linistit acvariul pana sus la dunga neagra, arata mult mai bine cand nu vezi pelicula apei. nu trebuie sa-ti faci griji, deoarece capacul este etans si nu intra apa.
deocamdata nu cred ca vei avea probleme intre cele 2 perechi, dar cand vor depune....si poti fi sigur ca se vor apuca in curand de facut pui...s-ar putea sa iasa cu batai. nu stiu sigur, dar banuiesc ca perechea care a depus prima, ii va alunga in coltul opus pe ceilalti, iar cand voi inota pui prin acvariu s-ar putea sa iasa mai urat!!!
cauta prin forum, ca sunt o gramada de topicuri cu buturugi, sfaturi si toate cele. cauta cu SEARCH sau pur si simple manual prin forum!!!
vei gasii tot ce trebuie sa stii!!!
si eu tot buturuga din petshop mi-am luat, sigilata in punga, am spalat-o temeinic intr-un lighean si totusi mi-a colorat apa!!! in vreo 10 zile s-a limpezit la mine, dar aveam si carbon activ in filtru. incerca sa pui niste carbon activ, probabil curata apa de tanin!!!
si ciorapu ala il azvarliti direct in acvariu ?
aveti ceva special pt el sau doar il inghesuiti in filtru???
am citit in numeroase locuri de filtare prin turba....dar cum exact se procedeaza??? sa zicem ca la unul canistra este destul loc pt turba, dar la celelalte???, pt ca nu toti avem filtre canistra si sunt destul de scumpe.
eu acuma am un filtru de tip cutie agatata de geam, dar din pacate nu mai am loc in el pentru nimic altceva. ma gandeam sa imi cumpar inca un asemenea tip de filtru, eventual model mai micut si cu debit mai scazut, pe care sa-l folosesc special pentru turba, deoarece nu vad alta alternativa mai ieftina.
da-ti click aici, pentru a vedea pozele si a intelege mai bine la ce ma refer. cele doua filtre transparente Aqua Clear si Red Sea sunt bune oare pt planul meu???
voi cum procedati cu turba??? si in ce exact o bagati....am tot citit "intr-un saculet de plastic sau nylon"...adica??
depinde mult de cati pesti ai si cat de mare e acvariul. apoi ce tip de filtru ai??? daca poti sa-i indrepti jetul de evacuare catre suprafata apei, sa crezi miscare si turbulenta la suprafata, se va oxigena apa destul!!!
nu vei mai avea nevoie de pompa de aer zgomotoasa, si de bule urate in acvariu!!! la pompa de aer cu piatra de facut bulele, sa stii ca nu bulele alea oxigeneaza apa, ci tot miscarea peliculei care e in contact cu aerul.
Dan_McTudor wrote: Aia e, ca nu spune exact cam ce/cum face.... O fi si el un "Gigi contra" ca mine, ca tine.... I-am scris un mail, sunt curios daca o sa-mi raspunda....

sigur iti va raspunde acest "Z"-MAN. i-am scris si eu, sta destul de aproape de mine, in Buffalo, la vreo cateva zeci de kilometri.
dupa ce i-am citit siteul, si eram cumplit mirat de aparenta lui nepasare si usurinta cu care cica obtine toate acele rezultate grozave, si imi placuse stilul lui optimist, pozitiv,glumet, tipic americano-canadian nu m-am putut abtine de nu i-ai scrie un mail . l-am intrebat mai mult despre ramirezi si alte cateva chestii. desi mi-a raspuns imediat inapoi, nu mai era acelasi gen de om de pe site, pt care orice se face din pocnirea a 2 degete. in mod sigur siteul ala e facut asa mai in gluma, mai mult pt a impulsiona si incuraja incepatorii acvaristi......cel putin mie asa mi s-a parut
si ce legatura are tanti aia cu puii de nigro????
probabil ca si-ar da seama, cum tot ii ia de atatea ori in gura si ii mesteca si ii spala si apoi ii scuipa la loc, dar mai stii...cand te gandesti ca atatea alte animale cu instincte materne foarte bune, au grija de puii altor specii!!!
chiar e o chestie tare faina de incercat, sunt si eu cu adevarat curios ce ar face mama-nigro si as vrea tare mult sa incerc odata.
dar cand cresc puiutii si incep sa se diferentieze evident, sigur isi va da seama de intrusi si ii va nenorocii.....sau ii va adopta la sanu'i protector???
"drip loops" sunt complet altceva!!!!
in romana inseamna aproximativ bucle de scurgere si sunt facute pentru a te asigura ca nu va putea circula apa de'a lungul firului pana la priza, de aia se face acea bucla!!!
uite'te la cele 2 poze daca n-ai priceput din vorbele mele mare lucru:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/punkozi/detail?.dir=4c25&.dnm=4036re2.jpg&.src=ph
si
http://pg.photos.yahoo.com/ph/punkozi/detail?.dir=4c25&.dnm=8bc3re2.jpg&.src=ph

iar de acel Ground Fault Interrupter nu stiu sa iti zic mare lucru, doar ca ai putea incerca la diverse magazine mai mari de produse electronice, si intrebi acolo pe un angajat, dar asta sigur ti-o trecut prin minte...
dar ai incercat cu ceve pestii care manca orice si de care sa nu iti para rau daca o mierlesc. pune cativa guppy acolo si vezi daca nu iti vor manca tot ce inseamna viermisor!!!
la mine mai apar din cand in cand niste viermisori mici prin masa apei, albi si foarte subtiri, cam de 5-10 mm lungime, dar ii manca puii de nigro imediat cum ii zaresc. habar n-am ce o fii si de unde au aparut, dar acum o luna erau niste pureci mici, ca un fel de artemii, dar extrem de rapizi si inotau in salturi de vreo 5-10 centrimetri prin masa apei.
sigur e mana extraterestilor la mijloc....dar atata timp cat imi hranesc puii pe gratis si cu mancare vie, eu sunt fericit

Forum Index » Profile for ozi » Messages posted by ozi
Go to: