Buun...
Tocmai am terminat cu acvariul, o prima etapa.
Am trecut prin diverse stari de spirit. De la nervi pana la depresie

, dupa care am realizat ca prima impresie e si un pic inselatoare si m-am mai calmat.
Asadar, Iulian a zis bine, trebuia sa-l tund mai devreme. Nu va inchipuiti ca e varza dedesubt, insa sunt unele zone unde e obosit binisor. Prima oara m-am panicat...dupa care mi-am dat seama ca nici rahatul asta de foarfece pe care il am nu taie cum trebuie si defapt unele pete maro sunt defapt radacinile scoase din manado si taiate...adica in loc sa taie, a tras hc ul si a ramas loc gol (adica radacini si atat)....
Prin urmare, dupa ce am terminat de taiat am purces la peticit. Intr-un final, pot sa spun ca in mare e ok. Maine mai urmeaza o tura de migaleala cu forfecuta de unghii, sa scurtez si mai tare gazonul in unele locuri, dupa care sa vad pe unde mai trebuie peticit.
Spuneam mai sus ca am trecut si prin depresie

Asta pentru ca in timp ce taiam si vedeam pete maro, pana sa ma prind ca defapt sunt radacini, se corelau cu ENORMITATEA DE FRUNZE mici care mi-au umplut absolut tot bazinul. S-au agatat in toate plantele, pe muschi, pe sticla, pe furtunele de filtru, PESTE TOT. Dupa care, cand am inceput sa peticesc, m-am speriat de cata mizerie iese de sub covorul de cuba...am ramas socat...in conditiile in care pesti abia am de doua saptamani, crevetii nu i-am hranit inainte.
Am tras cu aspiratorul de substrat usurel peste cuba si am scos trei galeti negre. Nu mai spun ca apa s-a tulburat de la tot detritusul care s-a ridicat, iar in capul meu numa' gandul la algele care abia asteapta niste jeg...asa ca am mai schimbat gateva galeti de apa.
CONCLUZIONAND. Cuba trebuia tunsa mai devreme. Nu e foarte grav, insa e pacat de lenea mea...s-au scorojit peretii de la cuvintele ce-au fost la gura mea, majoritatea indreptate tot catre mine

Dupa peticeala, arata relativ ok. Sper maine sa cosmetizez covorul si mai bine.
Tot maine reorganizez partea dreapta. Tund moss-ul din stanga (alta fericire, pentru ca firele de moss is al dracului si nu vor sa se ridice la suprafata sa poti curata ci se aseaza pe jos si incep sa creasca prin gazon). Tund si alternanthera reineckii.
Urmeaza alta etapa de jeg ridicat in apa din substrat. Pe de alta parte, e ok pentru ca il voi curata...
Acum m-am mai calmat, nu mai e dracul asa negru. Maine probabil iarasi o sa fie avalansa la gura mea
Cat despre poze. Nu pot poza acum, apa e inca destul de tulbure si mai am de cosmetizat.
P.S.: Daca ma includeti in rugaciunile voastre in noaptea asta, nu ma supar