[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp

alex08 wrote:Dar e posibil sa avem si exceptii..fericite.

Pai tu esti dovada vie

Iuliane, cu iertare ca am deturnat putin topicul
Tinand cont ca discusilor le cam place carnita, as zice ca nu vor rezista prea mult crevetii.

Pe de alta parte insa, Dragos (kirucd) creste discusi si creveti in acelasi bazin si acestia din urma prolifereaza.

Ne intoarcem la ce spuneam mai sus. Daca acvariul va fi plantat bine, cu ceva moss eventual, crevetii se vor ascunde si se vor inmulti. Banuiesc insa ca tu nu ai un acvariu plantat, mai ales daca ai discusi tineri...
Acum nu stiu ce sa zic, n-am crescut sakura. Doar red cherry si eventualele exemplare mai rasarite ce au rezultat din ei.

Am zis ca sunt mai sensibili pentru ca de obicei cam asta se intampla in urma un selectii si incrucisari intre exemplare putine. Rezulta un pachet genetic "monoton" sa-i zic asa si astfel o sensibilitate crescuta fata de patogeni/conditiile exterioare.

Dar uite ca, dupa cum tu ne relatezi, nu e neaparat sa fie asa tot timpul
Salut.
Din pacate week endul acesta nu te pot ajuta cu plante. Adica as avea niste Hemianthus cuba, dar banuiesc ca vrei niste plante mai usurele...
Daca totusi te intereseaza, da-mi un pm.
Scuza-mi interventia off-topic, insa vreau si eu sa imi exprim uimirea fata de acest proiect superb.

Jos palaria pentru atentie/migaleala/munca/efort/pasiune/tehnica !

Va multumesc si eu domnilor pentru seriozitate si feedback-uri.

Moss-ul s-a terminat. Voi reveni cu alte plante in viitor.
Pfuu, ce creveti in pozele alea...
Da' pe meleagurile noastre cam greu de gasit. Foarte greu gasesti crystal red, tiger shrimp (am avut placerea sa-i am si sa-i reproduc) si varianta lor blue (negru n-am vazut sa existe pe la noi), rili, cardinal, snowball si niste babaulti green...Cat atat am vazut la noi in Romanica, iar astia evident se gasesc numa' din cand in cand si doar la crescatori...ca in petshop-uri e trist.
Salutare.
Cum pietris negru, de 1-2 mm, preferabil ceva spartura de roca vulcanica.

NU doresc pietris vopsit ! Nu doresc pietris mai mare de granulatia specificata (daca are prin el si ceva de 3 mm sa zicem ca e ok, vedem o poza; dar sa nu fie integral de dimensiunea asta).

Ma intereseaza undeva la 3 litri (kg).

Daca aveti si ceva roci vulcanice de mici dimensiuni, ma intereseaza.

Multumesc !
viulian wrote:
Dar, este imbucurator cand postezi, inseamna ca daca te mana curiozitatea, la un moment dat vine si marinul

Daca n-as fi student, cu perioade de vacante cand sunt plecat (mai ales cea de vara de cateva luni), zau ca m-ar tenta...dar deocamdata, doar admir SI mai fac un pic de off-topic in subiectele altora
@Iulian: Pai n-am de gand sa mai cresc concentratia de Fe. E intr-adevar o crestere relativ rapida a concentratiei de fier (cam o saptamana). Am sa-l urmaresc atent sa vad daca apar ceva schimbari negative.

@Porcu: Legat de Fe, asa concluzionasem data trecuta, ca nu vede testul. Dar ce m-a "dat peste cap" un pic e ca testul e acelasi acum. Dozele sunt aceleasi. Doar licoarea mi s-a parut diferita la culoare si "urma" care o lasa in apa pana se dilueaza...si testul a sarit la o concentratie mai mare.
Aaa si parca mi se pare ca didiplisul se coloreaza o idee mai tare la varfuri.

Dar ceapa masi', important e sa mearga plantele. Testul l-am facut mai mult de curiozitate.

Porcu wrote:O dam la pace: noi avem rabdare cu masura, tu amini munca la acvariu cu masura .

Pai gata, amanatul se termina cat de curand. Dupa care reincep munca
Ok atunci.
Spor
Nu-mi prea bag eu coada aici, dar va cam urmaresc jurnalele tuturor.
Permite-mi si mie sa te felicit pentru noua achizitie. Din punct de vedere vizual (ca tehnic nu ma pricep), e o diferenta mare si placuta. Se vede mai bine bazinul
Nah, gusturile nu se discuta Insa daca tot vrei sa o acoperi cu moss, pentru ce o mai tii? O sa fie o gologoata verde...
Referitor la pestera...o fi pestera muierii, ca gaura aia imi seamana tare mult cu ceva...da' nu spun cu ce, imi iau ban pe urma
200 litri net? Ar putea fi cam putina lumina, dar depinde si de speciile si numarul plantelor.
Iar neoanele alea merg de 2 ani de cand ai acvariul? Sau le-ai mai schimbat pe parcurs?

Fertilizezi cu tracemix si pps-pro, dar ce concentratii ai in apa? (fe,no3,po4; fe mai ales ca vorbim de rosu) Din ce am citit fertilizantii micro DYI sunt mai greu de nimerit. Te-as sfatui sa apelezi la niste fertilizanti de firma pe partea asta. PPS-PRO folosesc si eu, insa dozez dublu si tot trebuie sa mai adaug elemente separat. Insa din nou depinde de ce si cate plante ai.

CO2 o bula pe secunda la 200 de litri mi se pare putin. Dar depinde si cu ce o dizolvi. Iarasi un test pt co2 n-ar strica.

O poza cu tot bazinul ar fi buna. Dar inca o data zic, care e specia de planta despre care vorbim aici...ca ai dat detalii, insa nu ne-ai spus si care-o buruiana cu probleme.
Nu e vorba neaparat de debit (desi asta asigura circulatia apei in bazin), ci de cantitatea si calitatea materialului filtrant din el. Caci acesta din urma iti asigura acel ciclu al azotului (adica bacteriile din el).

Sistem de co2 la donatii nici n-ai sa gasesti

Insa te poti apuca sa strangi usurel bani. O butelie de vreo 2 kg cu putin noroc gasesti pe la 150 ron, un reductor tot pe la 150 si un difuzor pe la 50 lei (sau iti poti face tu un reactor extern, in aceeasi bani). Astea ar fi preturi medii. Cu mai mult noroc, gasesti pe cineva care se lasa de acvaristica si vrea sa scape de ele, sau are nevoie urgent de bani si le da mai ieftin.
As vota si eu pe staghorn.

Din ce am citit, apare intr-un bazin in care curatenia lasa de dorit/filtrare nu prea buna. Circulatie de asemenea slaba in acvariu si concentratie de co2 mica.

Fa schimburi mai mari de apa. Incearca un 50% , cu aspirarea substratului.
Filtrul a ramas cel intern? S-ar putea sa nu prea faca fata.
Legat de co2, n-ar strica sa iei un test permanent pt asa ceva, sa vezi cum stai. Insa la 200 litri, cu bomba, s-ar putea sa-ti fie cam greu sa cresti concentratia de co2.

P.S.: Easycarbo aplicat local nu prea vad a fi o solutie buna. Adica ok, arde alga acolo...dar in rest? Stai la fiecare frunza sa tot injectezi...Plus ca e posibil sa arda si frunza.
Mai bine curata ce e infestat masiv si incearca sa echilibrezi bazinul.

Si da, no3 e cam mare. Schimburile de apa mai mari probabil vor rezolva problema.
Eu as renunta la piatra.
Plante multe mai trebuie, dar ai zis ca asta ai in plan deja.

Pentru filtru, stai cu ochii pe vanzari. Mai apar filtre externe la vanzare, la preturi bune.
Am refacut testele de apa in seara asta, ca sa vad cum stau "post-populare".
Valorile arata in felul urmator:

- NO3 = 5 ppm
- PO4 = 0.8 ppm

NO3-ul e tot mic (nu mai e 1 ,dar e mic)...desi bag 10 ml PPS (normal trebuia sa bag vreo 5 ml). Am sa pun mai mult. Cred ca pe setupul viitor voi incerca sa-mi iau si macro tot "da firma". PPS-ul e ieftin, insa tre' sa bag o galeata. Vreau sa ajung pe la 10 ppm, poate o idee mai mult.
PO4-ul e relativ bine. Intr-un final vreau sa ajung la 1 ppm. Bineinteles ca valoarea asta nu am obtinut-o doar din PPS. Adaug 5 ml de easy life fosfo in fiecare zi...

De curiozitate am facut si testele de duritate. kH = 8 , gH = 15

Si acum fierul. Stiti ca aveam probleme cu el pt ca testul imi arata undeva la 0.2 ppm. Cred ca am pomenit la un moment dat, mai demult, ca licoarea cumparata ultima oara mi se parea mai putin verde decat de obicei si de asemenea cand o puneam in apa, nu era la fel de evidenta ca de obicei. Da' am zis ca poate mi se pare.
Ei, am terminat acum licoarea si pentru ca la petshop-u' local nu au momentan varsat, am cumparat o cutie normala. Cand am tras in seringa, era clar mai inchisa la culoarea decat licoarea veche, iar in apa se vede ca e mai concentrata.

Si ghici surpriza, testul in seara asta a aratat 0.6 ppm

Adaug la fel, 12 ml de Ferropol in fiecare zi si 5 picaturi Ferropol24 (de doua zile am inceput sa pun 6 picaturi).

Careva sa zica, problema era din licoare. Acu' nu stiu de ce...o fi fost mai veche/statuta. Am observat cand sta mai mult ca formeaza niste cristale, probabil se depune fierul...sau ceapa masi', nu-s chimist. Nu-mi fac banuieli cum ca ar fi diluata sau ceva, pentru ca domnu' (de care tot v-am povestit), e super ok.
Acum urmeaza sa aduca, deci voi lua un litru din bidonul proaspat desfacut. Sper sa nu mai fie probleme.

In alta ordine de idei. Duminica am ultimul examen si am scapat. Tot atunci vreau sa tund si cuba.
Restul buruienilor le mai las sa creasca un pic, dupa care, week-end ul urmator voi tunde si reorganiza partea dreapta.

Ceva mici probleme si cu co2-ul am avut. In sensul ca s-au cam colmatat furtunele de la filtrul extern si probabil si difuzorul, asa ca nu mai dizolva foarte bine gazul (asa patesc dupa un timp). De vreo saptamana si ceva am cam stat cu pH-ul peste 7, chiar peste 7.1
Azi am curatat furtunele si am pus difuzorul pe furtun imediat la iesirea din canistra, in ideea ca gazul se va plimba mai mult prin apa pana ajunge in acvariu. Deocamdata pH-ul a coborat de la 7.14, pana la 7.08. Sper ca pana maine sa ajunga la un 6.9 cum aveam de obicei.

Cochetez si cu ideea de a inlocui difuzorul cu un reactor extern homemade. Colegul eugen din Iasi, are asa ceva, cred ca am sa-l iau de la dansul.
As vrea sa rezolv si problema asta definitiv, caci cantitatea mai mica de co2 si-a lasat amprenta oarecum si ma supara.

Bine ca termin sesiunea si pot sa ma ocup serios din nou de bazin. Pentru ca PreaMaritul mi-a zis ca mai aveti rabdare deocamdata , asa ca nu trebuie sa ma intind prea mult

LE: Am uitat sa va mai zic despre pesti. S-au adapatat si ei intr-un sfarsit cum trebuie. Nu mai fug cand trec pe langa acvariu, s-au invatat sa vina la mancare cand dau usor cu degetele in peretele acvariului, s-au invatat sa manance si de la suprafata.
Mananca cu placere tetra delica brine shrimp si bloodworms. Astazi le-am luat si niste fulgi de la jbl, ceva pentru culoare. Mananca si din astia fara probleme.
Salut.

Pai intai zi-ne despre ce planta este vorba...pe urma mai discutam.
Detii co2...bun. Dar in ce concentratie in apa? Substrat fertilizant este? Fertilizare in coloana de apa este? Daca da, ce concetratii ai?
Plantelor rosii le cam place fierul. Cum stai la capitolul asta?

De asemenea, lipsa culorii poate fi data si de o intensitate prea mica a luminii. Cum si cu ce iluminezi bazinul? Ce bazin ai?

LE: Apropo, treci si pe la rubrica "Despre noi". Asa e frumos si conform regulamentului.
Au
N-ai vrea sa schimbi pietrisul ala albastru cu unul mai natural?
Si bolovanii mi se par cam mari...

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: