[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
In nano-ul pe care nu mai vrei sa-l pozezi

Nah, ca te-am faultat Mi-e frica acum de siguranta contului meu pe forum

Apropos, la urarea "sa o vedem covor", mai adaug si "sa o vedem si pe la altii"
Ma bucur ca esti multumit.
Mersi si eu pentru reactor
Cum iti ziceam si pe pm, e tare faina buruiana.
Sa o vedem covor
Porcu wrote:
De ce creste dimineata ........ n-am idee, presupun ca plantele anticipeaza ziua, sau le informeaza lumina de afara si isi fac rezerve de CO2 ....... nu stiu, poate aberez.

La asta m-am gandit si eu, ca e vorba de bioritmul lor...Ciudat e ca nu tin minte sa fi facut asa inainte...
Ma rog, ceapa masi'. Vedem ce se intampla dupa ce inlocuiesc difuzorul.
@cirotariu: Multumesc pentru aprecieri.

@Porcu & Iulian: Ma faceti sa pun mana pe forfecuta de unghii si sa mai tai...din pacate in 20'jde minute tre' sa plec acasa. Da' ma intorc sambata sau duminica si cred ca am sa mai tai pe ici pe colo.
De asemenea ma speriati un pic Dupa cum vorbiti, ma astept sa raman fara covor in viitorul foarte apropiat Ori eu trag tare cu speranta ca isi va reveni. In unele portiuni deja am inlocuit cu fire noi. Iar in celelate bucatele unde au ramas doar radacini sau aproape gol, ma astept sa se extinda din jur.

Ceva in ideea ta faraoane am facut si eu. Unde era gol am pus bucata proaspata de cuba si deasupra am pus un pic de manado, ca sa nu se ridice. Numa' ca intr-adevar, cum zici tu, trebuie destul de mult, mai ales ca manadoul asta e usor de-l ia vantu' (sau in cazul nostru, curentu' de apa )

P.S.: Da' cu pH ul ce zici?
Deocamdata nu vreau nimic pe el, incerc sa-l integrez
Si n-ai deranjat pe nimeni, stai linistit

Revenint la problema cu pH-ul de vorbeam acum cateva posturi. A mai scazut, insa nu ca de obicei. Nu vrea sa coboare la valoarea normal ce o aveam de obicei, adica in jur de 6.9 ... si asist la un fenomen ciudat (pentru mine cel putin).
Va exemplific. Prima durata de iluminare, de dimineata -> creste pH ul, e si normal. Pauza de amiaza, incepe sa scada un pic la intuneric, iarasi normal. A doua perioada de iluminare, incepe din nou sa creasca. Se inchide lumina la 11 noaptea si incepe sa scada. Mai exact, pe la un 4 dimineata cand am mers eu la somn ajunse la 7.04 (bucurie in gandul meu, am zis ca dimineata cand ma trezesc il vad la 6.9 )...nici pe departe. Din varii motive, m-am trezit pe la 7, era 7.08 , acum la 9 si jumatate e 7.11
In conditiile in care lumina inca NU s-a aprins.

SI fenomenul asta de crestere a pH ului dimineata, pe intuneric, il intampin de vreo doua saptamani cred. Sonda tind sa cred ca isi face treaba, monitorizeaza cresterea pH ului cand e lumina si scaderea lui dupa ce se sting neoanele. Am facut un test la picatura, imi da aceeasi valoare ce o va pe controller. Iar testul vizual nu mai e pe galben cum era acum vreo luna cand pH ul era la valoarea lui normala. Toate astea ma fac sa cred ca sonda e ok.

Deci doua probleme sunt: 1. nu mai scade pH ul ca inainte, desi e aceeasi aditie de co2 si acelasi kH si 2. creste pH ul dimineata, desi lumina e stinsa

In ceea ce priveste problema nr. 1, poate isi da duhul materialul ala din difuzor. In sensul asta am primit de la colegul "eugenstanga" un reactor extern DYI.

image
Urmeaza sa-l montez la sfarsitul saptamanii. Si poate sa pun niste bioballs in el, sa vad cum incap, ca e micut.

In ceea ce priveste problema nr. 2 ... habar n-am.
Cred ca din iulie anul trecut a scapat colegul de ceea ce avea de donat...
Dogibeer wrote: La o adica si astea imi par multi prin acvariul, nu fac decat mizerie pe acolo.

Daca n-ar da amoniacul ala pentru buruieni, mai mai ca ar zbura si de la mine din acvariu
Durata intre incarcari, inafara de masa de plante, iluminare mai depinde si de cat de bine dizolvi gazul. Mai depinde si cat mult agiti apa la suprafata si favorizezi schimbul de gaze.

Intr-un bazin, sa-i zicem X, poti sa satisfaci cerinta de co2 cu 4 bule pe secunda sa zicem, dizolvate cu o piatra de aer sa zicem, sau poti satisface aceeasi nevoie de co2 cu doar 2 bule pe secunda, dar dizolvate cu un reactor.

Adjudecand toate informatiile scrie de colegii mei in topic, vei realiza ca nu poate sa iti spuna nimeni cate bule pe secunda ai nevoie. Asta o vei determina tu cu ajutorul unui test de co2 sau masurand pH-ul si kH-ul si corelandu-le conform tabelului.

Ca idee, trebuie sa ai o concentratie de 20-30 ppm co2 in apa.
Si numaratorul de bule il poti lua de la un set de perfuzie din farmacie.
alex08 wrote:Stefan, e o amarata de sapuniera, un Benq DC C1255. Nu cred ca am dat mai mult de 250 lei pe ea.
Ca sa gasesc o poza cat de cat sa nu ma fac de rusine, aleg din vreo 10.

Inseamna ca ai ceva mai mult talent la pozat
Eu am un sony digital, castigat la tigari Culmea, pe tigarile altcuiva

alex08 wrote:
Deci capul sus, se poate si mai rau.

Intotdeauna

Porcu wrote:In cazu' asta ar trebui sa-i bagi baza in tufe, sa nu se vada, cred ca baza e cel mai deranjant aspect al buturugii.

Poti incerca ideea ta, daca-ti iese e perfect, daca nu ....... vei afla .

Receptionat. Dupa cum am promis, voi incerca sa o integrez cumva. Daca nu, pleaca. Vedem

viulian wrote:Porcu a zis "fa ceva cu lemnul", si orice raspuns in afara de "YES SIR!" este descalificat. Dar gasesc intelegere, am scapat de MOSS

Voi ramane in analele istoriei ca "omu' cu muschiu' "...si nu in brat
Dupa cum ai vazut, am promis ca incerc sa remediez problema. Asa-s astia mai tineri, comenteaza ei un pic pana ajung la vorbele batranilor

Legat de HC. Nu iau nimic in nume de rau Iuliane, orice sfat si parere e binevenita Am scapat intr-adevar la limita...regret acum ca nu l-am tuns macar acum o luna, inainte sa incep sesiunea. Dar asta e de-acum...o lectie invatata (orice sut in fund e un pas inainte nu? )
Si da, ai dreptate. L-as fi taiat mai mult, dar sincer sa fiu, n-am mai avut rabdare. Trebuia sa il iau cu forfecuta de unghii (caci cea mare, nu taie chiar cum trebuie si nici nu e buna pt bibilit, pentru ca e mare). Iar cu forfecuta de unghii, ma apuca naiba la 120 cm lungime cat are acvariul, si alte vreo 20 cat e extins pe latime in centru ...
Desi poate la urmatorul schimb de apa, mai tai putintel...

Porcu wrote:Ma gindeam sa te las sa savurezi berea da' ce sa fac? Nu pot tac, asa-s io mai exigent cu altii.

Porcu Eu

Porcu wrote: Fa ceva cu lemnu' din dreapta ca-i ca nuca-n perete, atrage privirea spre el si nu te lasa sa te percepi frumusetea din juru' lui. Eu asa am patit, prima chestie care mi-a sarit in ochi a fost lemnu' ala urit . Adica nu-i el urit da' nu se potriveste acolo, in pozitia aia. Poate ar merge culcat, cu creanga subtire inconjurata de HC, nu stiu, asa cum e acum nu-i bine.

Cum iti ziceam, m-am gandit ca acolo poate fi un motiv de urecheala.
Dar eu mi-am imaginat-o cu plantele crescute, ramura care merge in sus fiind inconjurata si ascunsa partial de Proserpinaca (asta era si unul din motivele pentru care vroiam sa pun poze mai tarziu ). Iar in cazul asta n-ar mai fi asa evidenta (ce-i drept, acum sta cam tzeapana acolo singuratica).
Ori nu e bun ce am gandit eu?

Promit sa-mi framant capu' in cautarea unei alte pozitii. Sau sa o scot de tot?

Porcu wrote:
Aprecieri pentru calitatea plantelor nu mai scriu, aici e clara treaba .

Saru'mana!

Porcu wrote:
Daca scoti lemnu' iti spun cum sa faci s-o mai lungesti un pic cu HC-u'.

Sa inteleg ca militezi pentru scoaterea lui (nu gasesc semnul cu ala care-si scarpina barba )

Porcu wrote:
Si daca nu-l scoti tot iti spun, doar c-o s-o fac cind o sa fie prea tirziu .

Creieru-mi e papirusul, iar condeiul e in mana ta Marite ! Oricand ar fi, sunt aici sa procesez.

Porcu wrote:
Stiu, se numeste santaj ordinar ceea ce fac.

Asa-mi trebuie daca m-am amestecat in "Marele Poll" de anul trecut
1. Mayaca fluviatilis
2. Heteranthera zosterifolia
3. Ceratopteris cornuta

Cel putin asa cred.
Ai nevoie de o lumina buna si intensa si de co2 din belsug. Insa evident, astea vin de mana cu o fertilizare buna. Caci daca le dai lumina din plin, insa nu fertilizezi sau nu le dai carbonul necesar...vei obtine altceva, numai perlare nu.

Eu zic sa te concentrezi in a obtine o crestere frumoasa si armonioasa a plantelor. Dupa ce obtii asta si plantele vor fi multumite, va veni si perlarea.
Multumesc Alex.

Cu gazonul intr-adevar, nu o iau de la inceput, cred ca in doua saptamani va fi bine. Insa Maria Sa Farao' are dreptate (ca de obicei ), la urmatoarea tunsoare probabil va trebui sa-l replantez...

alex08 wrote:Referitor la aparat, te inteleg perfect

Da' tu parca ai un aparat mai profi nu?

@Black: Am postat in acelasi timp. Multumesc pentru aprecieri.

P.S.: Imi desfac acu' o bere. Cred ca merit dupa atat munca Plus ca imi fac curaj pentru ca tre' sa vina Porcu' si cu siguranta gaseste sa ma traga de urechi cu ceva
Da' nu ma supar, ci din contra
Prea multa presiune asupra-mi
Si am cedat...chiar daca e proaspat post-procesare

Atasez cateva poze. In principiu cam toate plantele din bazin au fost tunse in decursul acestor 3 etape de lucru; mai putin Heteranthera, care a fost tunsa acum o saptamana si ceva. O las putin sa mai creasca si cred ca week end-ul viitor o scot si o replantez si pe ea. (acum stiu ca strica putin peisajul, dar asta e ... daca n-ati avut rabdare )

Vorba lunga, saracia omului. Mai sunt pe ici pe colo niste fire de cuba ce mai plutesc prin acvariu si cateva fire de radacini, ignorati-le, nu m-a mai tinut spatele sa ma joc cu minciogul prin acvariu...
Iar punctele mici din masa apei sunt bule. Dupa tunsoare cuba plange cu bule de oxigen

image
Acum vad si eu pe poza, ca tufa de rotala rotundifolia trebuie largita un pic mai inspre dreapta , pana la urma, tot e bine ca am postat Se rezolva asta imediat, caci am buruieni in oala.

image

image

image

image

image

image

image

Am pus si poze cu gazonul in prim plan, ca sa vedeti despre ce vorbeam. Sunt unele locuri unde practic lipseste, cum spuneam, n-a taiat foarfecul si am smuls-o. Dar probabil ca se intinde la loc.

Parca simt si eu nevoia de un aparat foto mai bun, parca nu ies pozele asa cum vad eu acvariul Dar din pacate, nu sunt fonduri pentru asa ceva (din ce am vazut, sub 7-800 de lei nu gasesti ceva cat de cat ok).
Multumesc si eu, trebuie sa recunosc ca am ramas putin surprins de increderea in a trimite banii in avans, nefiind chiar o suma mica.

Plantele vor ajunge maine la colegul Eugen Stanga, in schimbul unui reactor extern DIY.
Scot o serie de Rotala rotundifolia, undeva in jur de 50 de fire.

Pentru ca vreau sa scap repede de ele (foarte repede), se dau toate cu 30 RON. La care adaug bonus 2-3 varfuri de Rotala macrandra, vreo 2 fire de Pogostemon helferi si cateva varfuri de Alternanthera reineckii "mini".
viulian wrote:
5 ore la tunsoare deci .... MA SIMT RAZBUNAT Traiasca 16L, stau doar 30 de minute la el.

N-a fost doar tunsoare. In ordine cronologica, a fost asa

- Scos vreo doua galeti de apa
- Scos buruienile din dreapta
- Multa mizerie = injuraturi
- Aspirat substratul eliberat de plante
- Scos apa pana la nivelul normal de schimb saptamanal (adica 50% din volum)
- Sters pereti
- Curatat furtune la canistra JBL, spalat buretii din partea de sus a canistrei
- Tuns muschi din stanga = din nou injuraturi
- Pus cateva galeti de apa
- Sortat plante din oale, taiat partea batrana
- Replantat (moment in care tot mai iesea mizerie din pietris = inca niste injuraturi )
- Curatat cu minciogul luciul apei (inca mai este de curatat...)
- Completat cu apa
- Curatenia in camera dupa tot procesul asta

Si asa am ajuns ca sa ma doara spatele chiar si acum Abia astept sa vina maine, sa mai bag o tura

Nu stiu de ce, da' chiar mi-a trecut prin cap ca o sa urmeze emoticonul asta

Inca ma gandesc daca sa pun poze maine, sau mai peste vreo saptamana Vedem ce reusesc sa mai fac si maine.
As pune poze ceva mai tarziu pentru ca plantele sunt foarte scunde si covorul nu e chiar cum ar trebui sa fie. As vrea sa-l mai las putin pana la poza.

Pe de alta parte, as putea primi carcoteli folositoare si sa schimb ceva acum cand e proaspata lucratura...Mai rumeg si vedem

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: