| Message |
|
|
|
Mos,
pe mine nu ma tine minte forumul. Eu ma loghez la forum de pe mai multe ip-uri, de pe mai multe deviceuri. Exemplu:
- ma loghez cu desktopu' acasa, dau user si parola si bifez remember me.
- urmatoarea data ma loghez cu laptopu de serviciusi dau user si parola si bifez remember me.
- daca a treia oara vreau sa ma loghez cu desktopu' trebuie sa bag iar user si parola....si tot asa.
Problema asta apare din cauza forumului sau din cauza de browser? mentionez ca este singurul forum unde intalnesc problema asta.
|
 |
|
|
O noua saptamana, un nou update.
In primul rand inca astept ceva pareri referitor la dilema mea despre dozarea EI
In al doilea rand, poze:
Astazi va supun atentiei 3 fotografii:
- o poza de ansamblu, pentru a vedea evolutia bazinului;
- doua poze de detaliu (una cu micranthemum umbrosum in care se vad niste frunze deteriorate si una cu o frunza noua de anubias, mai galbena decat celelalte). Intrebarea mea: sa fie semne de carenta? Oare, daca n-am gresit in calculele expuse in postul anterior, si valorile macro sunt reale (sau aproape de realitate) sa fi aparut o carenta indusa de aceste concentratii mari?
Alte detalii: saptamana asta, cand am facut schimbul de apa, am observat ceva thread algae in covorul de HC drept pentru care am procedat la tunderea consistenta a covorului. In seara asta am observat cateva firicele de thread in umbrosum.....incepe sa ma oftice rau alga asta.....tot apare
|
 |
|
|
|
Salut,
am o "problema" legata de fertilizarea macro si anume:
pentru acest tip de frtilizare folosesc o solutie cu NPK in regim de fertilizare Estimative Index.
Solutia are urmatoarele caracteristici: fiecare mll de solutie imi adauga in apa: 1ppm NO3, o,1 ppm PO4 si 1,33 ppm K.
Eu, de cateva luni adaug saptamanal (in doua reprize) 40 mll de solutie. Aceasta aditie, in conformitate cu tabelul excel postat de mult de Val pe undeva pe forum, imi stabilizeaza concentratiile undeva la urmatoarele valori:
- 52 ppm NO3 (la un uptake presupus de 28 ppm/saptamana),
- 78-79 ppm K (la un uptake presupus de 28 ppm/saptamana),
- 5,2-5,3 ppm PO4 (la un uptake presupus de 2,8 ppm/saptamana).
Va rog, daca sesizati greseli in calcule sa ma destupati si pe mine :-)
Avand in vedere aceste valori, mari, in opinia mea, ma gandesc sa modific regimul de fertilizare si sa dau NO3 si K undeva la 30 ppm in timp de PO4 sa ramana la valoarea de 5 si un pic ppm (sau chiar sa mai adaug un pic ca sa scap de nenorocirea de GSA de pe Anubias).
Observand faptul ca plantele si pestii merg bine la aceste concentratii, credeti ca este oportun sa modific regimul de fertilizare? Ce repercusiuni credeti ca ar avea schimbarea regimului?
Mentionez (inca odata) ca valorile de mai sus nu sunt masurate ci doar estimate si deduse in conformitate cu metoda EI.
|
 |
|
|
Imi place covoru'asta datorita lookului salbatic. cand am vazut ultima data bazinu'asta covorasul de glosso era mai "curat", fara alti intrusi
Referitor la ce am in bazin: azi am bagat niste ferrotabs in substrat in zona cu glosso (desi nu asa este normal sa fie folosit....) si am setat perioada de intensitate maxima a luminii la 7 ore (poate chiar 7,5 ore)...sa vad acum cum se mai comporta glosso. Daca nu se vede nicio imbunatatire fie renunt la ideea cu glosso si merg pe HC fie ma incapatanez si incerc sa combin in lampa neoane cu intensitate luminoasa mai mare si/sau cu spectru luminos diferit (momentan toate tuburile sunt osram 865).
|
 |
|
|
|
La mine in bazin nu cred ca poate fi vorba de lipsa CO2-ului pentru ca sunt in limita superioara a concentratiei lui in apa (judecand dupa comportamentul SAE si al ancistrusului). Despre lumina...nu stiu ce sa zic pentru ca am un interval de aprox. 5-6 ore in care lumina este aprinsa la intensitate maxima (patru tuburi T5 de 39w). Credeti ca daca voi mari aceasta perioada o sa se cuminteasca glosso?
|
 |
|
|
|
Inca o poza:
|
 |
|
|
|
Salut,
a mai trecut o saptamana...e vremea pentru un nou update. Modificare fata de saptamana trecuta: replantarea tufei de micranthemum micranthemoides.
Am si o problema/nedumerire: in timp ce covorul de HC creste, se indeseste si perleaza in nebunie, tentativa mea de covor de glosso refuza cu incapatanare sa se extinda la orizontala si prefera sa o ia in sus....de ce? stie cineva care sunt diferentele majore de cerinte dintre glosso si HC?
Acum este momentul pozelor:
|
 |
|
|
 am inteles...sper sa fi dat raspunsul corect. Cand o sa mai creasca astia mici ai mei o sa trimit si pe la Ct (daca o sa mai existe interes, bineinteles).
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Va supun atentiei doua fotografii:
1. Fotografie facuta imediat dupa vacanta de Craciun (timp de o saptamana acvariul a primit 8 picaturi de ferropol 24, CO2 la jumate, lumina din doua tuburi aprox 6 ore/zi).
2. Fotografie facuta astazi dupa "ample" lucrari de rescaping. Dupa cum vedeti, tufa de blyxa este acum mai in spate. Tufa de Pogostemon din dreapta nu mai exista, dar am pastrat cateva fire solitare pe sub anubias. Glosso l-am replantat pentru ca a luat-o pe verticala (probabil din cauza Blyxei care o umbrea). Lilaeopsis am replantat cateva fire...este posibil ca in viitor sa renunt la lilaeopsis fie in favoarea HC-ului fie in favoarea glosso..depinde care imi va placea mai mult in viitor.
Poza de sus este cea noua (de azi), poza de jos este cea de dupa Craciun.
|
 |
|
|
|
Plantele s-au dat. Multumesc, se poate inchide.
|
 |
|
|
|
Momentan pachetul este rezervat. O sa revin cand apar schimbari
|
 |
|
|
|
Salut,
datorita unor lucrari de rescape am ramas cu niste plante in afara bazinului.
Pachetul de plante pe care il scot acum la vanzare este compus din:
- Lilaeopsis nov. Zaelandie;
- Pogostemon Helferi;
- Blyxa Japonica;
- Glossostigma elantoides;
Pretul intregului pachet 70 ron. Cine solicita intreg pachetul mai primeste:
- Micranthemum Umbrosum (cateva fire);
- Ammania Gracillis (1-2 fire);
- Rotala rotundifolia (1-2 fire);
- Marsilea Hirsuta (1-2 fire).
Poza cu plantele scoase:
Solicitantul trebuie sa se deplaseze in tona Crangasi. Modalitate de contact: PM.
|
 |
|
|
Salut Radu,
in discutia noastra de pe mess eu am inteles cu totul altceva decat vad in poze  . Alga asta am avut-o si eu pe pogostemon dar am eliminat-o crescand usor nivelul de CO2 precum si circulatia apei in acvariu. Frunzele afectate intr-o proportie mai mare le-am taiat.
|
 |
|
|
Aha, eu am incercat sa identific intrebarea dar n-am reusit
Daca bazinul nu va primi fertilizare in toata perioada asta, eu iti recomand sa dai CO2 mai jos dar si cantitatea de lumina, deoarece fara fertilizanti, plantele vor avea un ritm mai mic de crestere, si, implicit, de consum al celorlalti nutrienti (lumina si CO2). Daca pe perioada asta nu va exista un echilibru intre cei 3 factori majori: fertiliare, lumina, CO2 vor fi sanse majore sa iti apara alge si pe langa asta vor avea si plantele de suferit.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
|
 |
|
|
|
Asa, si? :-)
|
 |
|
|
nu e nevoie sa-ti faci mea culpa...doar iti supuneam atentiei intentia mea...daca ai o idee mai buna/interesanta, te rog nu te sfii
|
 |
|
|
Referitor la HC: eu cand l-am plantat l-am ingropat in proportie mai mare de 50% si a luat-o din loc. Ulterior l-am tuns iar varfurile le ingropam de acceasi maniera...cat sa se vada un pic de verde.
Referitor la Blyxa: vezi discutiile de mai sus....eu imi pun problema sa mut tufa un pic mai in spate si cumva, la granita dintre umbrosum si blyxa sa rasara niste didiplis (rosu eventual  )
|
 |
|
|
@ Alber: HC-ul de la Gengiskhan a constat in doua gramajoare mici si negre (aparent fara sanse de revenire)....m-am incapatanat, le-am plantat si apropape 6 luni mai tarziu vezi rezultatele  .
In spatele Blyxei nu am nimic....cumva in spatele ei dar mai intr-o parte este firul ala de Ammania sau Naseea....
|
 |
|
|
|
Update.
O poza de ansamblu si o poza cu peticul meu de HC recuperat asta vara dintre niste firisoare de glosso primite de la Gengiskhan.
Se poate observa Umbrosumul care mijeste de dupa pogostemon si coafura micranthemoidesului.
|
 |
|
|