[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Da, am citit articolul lui Sandu (de cateva ori)...Eu tind sa nu pun heating cables in volumul asta de apada' voiam sa mai aud pareri.

Despre schema JBL + A1 Daily Drops NPK ce parere ai?
Salut,
vreau sa-mi refac setupul actual si m-am gandit sa incep un jurnal aici.
Acvariul o sa fie unul plantat.

Acvariul:
- Volum de 27 litri net;
- Lumina de doua tuburi de 15 W (plant light si solar light);
- Filtru Hang on Back - Hailea;
- Schema de fertilizare inca n-am achizitionat - ma indrept catre schema JBL (la care as mai adauga A1 Daily Drops NPK de la Dennerle) - ce parere aveti? o sa mearga combinatia asta de fertilizanti?;
- CO2 - drojdie si gelatina ajutat cu Easy Life (cand este cazul) - as folosi CO2 presurizat dar nu-mi permit momentan (daca are cineva un sistem second hand la un pret bun...se poate discuta pe PM);
- Filtru UV inca nu am dar o sa imi iau unul JBL (cel mai mic);
- Heating Cables - nu am , intrebare: "se merita?" achizitionarea heating cables avand in vedere volumul mic al acvariului?
- Plante - inclin catre: anubias nana petite, hemianthus micranthemoides, michrantemum umbrosum, ceva muschi pe buturugi, lilaeopsis, rotala wallichii. La capitolul asta o sa va cer si voua parerea cand voi pune pozele cu decorul de folosit (in functie de el poate va mai vin si alte idei);
- Fauna - ceva caracide (6-8 bucati - inca nu m-am decis la ceva anume, astept parerile voastre), am un ancistrus mititel pe care o sa il pun in noul setup si doi Amano Shrimps.

O mare rugaminte la voi: daca aveti ceva scheme cu standuri de acvariu dati-mi si mie PM (sau postati aici).

Merci.
inceara pe www.egradini.ro/forum
Foarte frumos

Algele au o culoare cam "aprinsa" (poate din cauza balansului pe alb reglat.....).
daca substratul e ok de ce nu iti iei si restul gamei de feritilizare de la jbl? Eu, avand acvariul setat de aprox 2 ani (substrat fertil sera + pietris cu granulatie 1-3 mm), mi-am luat jbl 7 balls + picatura zilinica tot de la jbl, jbl ferrotabs si fertilizantul saptamanal, de la jbl, evident. Toate m-au costat pe la 50 RON iar ca efecte am vazut cum micranthemoidesul nu mai arata deloc firav, micranthemum umbrosum, in sfarsit ii merge bine, amania gracilis este muuuult mai rosie iar rotalele nu mai "ruginesc". Abia acum am observat diferenta majora dintre o gama de fertilizare completa (chiar daca vorbesc de jbl) si un singur feritlizant, scos din gama lui de produse complementare (inainte fertilizam numai cu dupla 24h).
bravo, acvariu cu plante sanatoase, bine crescute, felicitari.
inca un roman la AGA?

poti sa ne dai si detalii referitoare la bazinul tau (altele decat volumul lui)?
staghornu' apare si datorita variatiei concentratiei de CO2 in apa acvariului (problema care apare din cauza bombei cu drojdie) - de aici si concluzia ta cum ca au proliferat dupa introducerea de CO2. Probleme cu staghornu am si eu (fiind posesor de bomba), n-am reusit s-o elimin indiferent de ce am facut (iluminat cu pauza, diferiti fertilizanti etc) da' am reusit s-o stabilizez incercand sa mentin cat de cat constant nivelul de CO2 in apa (nu mai astept bomba sa expire cu totul: o las cam doua saptamani jumate si schimb amestecul fata de 3-4 saptamani cum schimbam inainte).

Iti pun in link (postat de intros acum ceva vreme dar nu mai stiu pe unde), sper sa iti fie de folos: http://www.aquariumalgae.blogspot.com/
sub apa cred ca buturuga va capata o nuanta mai inchisa...
mie imi place pozitia 1...arata si bine si ai si acces mai bun pe sub ea (comparabil cu pozitia 2 si 3).
foarte taaaare, felicitari fishtecine
am in acvariul meu (27 litri) de vreo patru ani neoni si ancistrusi si n-am vazut niciodata fugareli intre cele doua specii...
felicitari Intros pentru participarea consecutiva la concursul AGA.

Bazinul asta http://showcase.aquatic-gardeners.org/2007.cgi?&op=showcase&category=0&vol=1&id=6

mi se pare cel mai tare din concurs.
mare alb,

nu este asa de greu sa te prinda intunericu' la serviciu.....acuma se intuneca devreme.... :p
eu iti recomand:

- plante - pentru inceput, pana se cicleaza acvariu, hygrofila difformis (are o crestere rapida), ceva echinodorus tenellus
- pesti - sanitari - 1-2 ancistrus; guppy (vreo doua perechi, se vor inmulti rapid )
- substrat - margaritar (nisip grosier cu granulatia intre 2 si 4 mm - dupa ultimile normative)

mai asteapta si alte sugestii, poate vor fi idei mai bune decat ce am scris eu.
ca tot vorbim de altumi...bagati un ochi la linku' asta

http://clubaquaplant.org/forum/index.php?topic=12229.0
in sectiunea asta a forumului ai 3 topicuri "sticky". citeste-le si ve avea raspunsurile la intrebarile tale. de la sectiunea articole a siteului iti recomand ciclul azotului http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/

PS: foloseste butonul de search !!!
pentru pasionatii de fotografie: http://aquatic-photography.com/forum
astazi am inceput sa pun plant plus.
cantitatea pe care o dozez este 4 picaturi/zi.
o sa va tin la curent cu modificarile aparute.
rezolvat,

puteti inchide topicul
superb :rulez:
cred ca prefer calea plantplusului (daca il gasesc), raritul higrofilei (si eventual al e. tenellus) ramanand ca solutie de rezerva. am observat ci si micrathemoidesul se resimte in ultima vreme (frunze ceva mai palide si ritm de crestere mai lent). nu cred ca o sa apara probleme din cauza popularii (5 neoni, 2 pui de ancistrus si doi creveti) mai ales ca mananca destul de putin....

carenta de nitrati o banuiam de ceva vreme dar n-am reusit sa fac nimik sa cresc (in limitele acceptabile) concentratia nitratilor; am modificat programul de schimburi de apa (initial schimbam de aprox 2 ori pe saptamana intre 10 si 15 % din volum, acum schimb odata la saptamana aprox 20-25%), am crescut usor portia de hrana administrata pestilor si tot degeaba, inaintea oricarui schimb de apa testerul de nitrati de la tetra abia isi schimba tenta de culoare...n-ajungea la 5 ppm.

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: