[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
La mine si-a revenit marsilea.....fara sa-i fac nimik
Link interesant: http://home.comcast.net/~jimkphoto/fishphotos/aquaphoto.htm

(Interesant topic. Propun sa fie facut "lipicios"... ca l-am cam cautat... )
am o problema: marsilea incepe sa "rugineasca" - incet-incet, frunzele mai vechi ale plantutei, incep sa rugineasca (dinspre margine catre centru). In final frunzele ajung negre si gaurite
Conditiile din acvariu:
Volum net de apa:35 litri;
Iluminare: Un tub Philips TLD 830/18W 12h/zi
Schimb de apa: 1 sau 2 ori pe saptamana, aprox. 30% din volum
Fertilizanti: Sera Florenette A si fertilizantul lichid tot de la Sera;
CO2: reteta cu gelatina;
Substrat: Turba (stratul inferior) si nisip margaritar (strat superior).

ce ar trebui sa fac?
Mentionez ca sub aceleasi conditii au mai crescut cam 3 generatii de marsilea
tuburi d'astea am vazut la magazinu' de pe dinicu golescu (daca esti din bucuresti). acolo aveau mai multe marimi/puteri, le spune lampi TL....parca.
Eu am astfel de lampa de 9 wati produsa de sylvania (cu spectru luminos cald, echivalentul philipsului tld 830) cumparat de acolo.
Tuburi d'astea le mai gasesti si in cataloagele celor de la philips si de la osram....(daca cunosti pe cineva care lucreaza pe la agentiile de publicitate (producatori de casete luminoase...cred ca te poate rezolva.
Multumesc tuturor pentru aprecieri.
@ Dalles: tubul ala alb de la filtru nu este acoperit la capat, tubul este gaurit mult mai rau decat se vede in poza (sunt gauri indreptate si in sus si in jos si in spate).
@Razvan: sigur nu sunt clona lu' amano
@ Leo: ai dreptate, nici mie nu prea imi placea monotonia acestui set-up, de aceea, in timp ce scriu aceste randuri, set-up-ul se "reinventeaza"
Acvariul meu: 35 litri net.
Pesti: 5 neoni si 1 ancistrus (hraniti o data la 2-3 zile foaaarte putin).
Plante: marsilea, anubias (nana) si muschi de java.
CO2: cu gelatina.
Lumina: tld 830 18W - un tub, perioada de iluminare 10 ore/zi.
Filtrare: AquaClear 150 (hang-on-back filter).

image

Scuze pentru calitatea pozelor!

Astept comentarii.
vreau si eu schema, mercic !
Eu am o sfera (un fost covoras) cam cat o minge de volley....o impartim frateste...
Am de dat marsilia (planta micuta ce face covor, asemanatoare cu glossostigma) la schimb cu 2-3 neoni sau moka
Cine vrea sa-mi dea un PM
Oferta valabila pentru Bucuresti
eu am ceva probleme cu tenellus:
un tenellusi, dupa ce timp de aproape 2 ani nu s-a dezvoltat (nu au dat tije deloc), brusc a inceput sa creasca...foarte mare si timp de cateva luni frunzele care ii apareau erau din ce in ce mai mari pana la aprox. 30 cm lungime si 2 cm latime in partea cea mai lata.
Aceste frunze noi sunt contorsionate, strambe si cu gauri ruginii.
Conditiile din acvariul meu: lumina 0.7 l/w, substrat turba+nisip fin, CO2 cu drojdie, happy plant zilnic, pastile cu Fe florenette, schimburi de 2 ori pe saptamana 10%.
Ce sa ii fac sa creasca normal (chiar daca este mai mare decat normal, macar sa nu mai aibe frunzele strambe)?

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: