[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Frunza Anubias Nana
image
Floare Anubias Nana
image
Pogostemon Helferi
image

Restul le are Radu
Rizomul putrezeste daca este ingropat, nu radacinile
Am trimis si eu cateva poze da' le-am trimis direct lui Radu (din cauza dimenziunilor mari). Saptamana viitoare o sa pun si aici cateva....mai "artistice"
O sa particip cu poze si la vietuitoare de apa dulce (daca se va deschide sectiune).
Numa' bine.
Am castigaaaaaaaaaaaaaaat!!!!

George, tre' sa trec pe la tine sa-mi iau premiul
O mai multe linii intersectate = manunchi daca o sa le oferi ce le trebuie o sa ajunga manunchi si la tine
Am trimis si io
Folosesc: Black mosquito larvae (congelata) si Shrimp wafers (pentru creveti).
Specii de pesti din acvariu: Hasemmania Nana, Hemigrammus rhodostomus, Ancistrus, Siamese Algae Eater, Red Cherry Shrimp, Amano shrimp.
Iata pozele:
Inca doua poze:
image
image
Si cateva poze...asa, de weekend:
image
image
image
referitor la lumina cred ca 3 tuburi T5 de 39 w sunt suficiente. Referitor la CO2: atat timp cat plantele perleaza iar pestii nu fac urat iar cred ca sunt OK
@bluemonk
pentru ca din experienta mea de acvarist, pana acum n-am avut rezultate radicale si de durata atunci cand am incercat sa reduc nutrientii din coloana de apa pentru a inhiba algele de data asta am decis s-o iau invers: mai multi nutrienti introdusi in coloana de apa rezultatele vor aparea in curand (pozitive sau negative) si vi le voi comunica aici
@clonitza: poti fi mai explicit? ai avut experiente din care a rezultat ca problema nu este factorul limitativ?
merci
Da, HC-ul il aspir si eu trecand mai intai cu mana pe deasupra lui si dupa aia cu furtunul...am intrebat de curios sa vad altii cum procedeaza
Iar in ceea ce priveste tunsul HC-ului am practicat si eu de vreo 3-4 ori pana acum dar am avut ca obiectiv inmultirea acestuia nu neaparat curatarea lui.
1. cat sa o poti baga in substrat si sa iti mai ramana aprox 5-10 cm deasupra;
2. o poti baga imediat in substrat, oricum acesta planta se hraneste mai mult din coloana de apa;
3. deasupra ramificatiei
pai nici in cazul meu nu se poate vorbi de invazie da' tre' sa stau cu scobitoarea-n el zilnic. Alta intrebare pentru cei cu covorase de HC:
aspirati vreodata mizeria de sub covor? daca da, cum? daca nu, de ce, nu vi se incarca de depuneri?
pana in 10...da' nu mai stiu cat. de ce?
Gengiskhan, ai dreptate, algele astea parca vin ca o confirmare a ceea ce am discutat duminica la intalnire. Ceva s-a intamplat / se intampla in bazinul meu. Incep sa iau in calcul si epuizarea substratului JBL (bazinul e startat in vara)...pana una alta:
pe mine ma intereseaza metodele de eradicare a algelor din HC (daca exista vreuna)
tinand cont de lumina pe care o am si de concentratia CO2 masurata cu solutie KH 4 (si care pare e fi OK) am inceput sa bag mai multa zeama in acvariu (macro si micro) considerandu-le singurii factori limitativi.
Salut, revin cu un update...nefericit. Covorasul meu de HC a facut alge....de doua tipuri: unele verzi mai moi...care se iau destul de usor pe scobitoare si unele mai batoase care daca tragi de ele...mai iese si un pic de HC...acest al doilea "model" l-am vazut si pe substrat unde are abilitatea de a se agata de pietricele daca tragi de o pietricica scoti un mic lant de pietricele legate intre ele de aceasta alga.
Vedeti si poze:
In prima poza, in partea de jos vedeti algele culese cu ajutorul scobitoarei iar langa este modelul mai batos (cladophora, in opinia mea). In a doua poza este doar "modelul" batos.
Daca ma poate ajuta cineva cu vreun sfat...este bine venit.
Din cate stiu eu, concentratia mare de no3 da un look verde plantelor. Chiar si plantele pe care le vezi de un rosu aprins prin diverse bazine, in conditii de NO3 ridicat se inverzesc. Din ce am citit pe net (eu abia acum incep sa experimentez lucrul asta) o concentratia mare de PO4 (concentratie ce excede un pic nevoile bazinului tau) si una mica de NO3 (dar care concentratie de NO3 nu trebuie sa fie mai mica decat necesarul bazinului tau) ar trebui sa inroseasca limnophila. Atentie insa concentratia PO4 > concentratia No3 se traduce in alge. Ca sa concluzionez, trebuie sa experimentezi concentratiile astea asta in conditiile bazinului tau pana obtii rezultatul dorit.
alber, uite linku'. Multumiri lui Val
Da, autologin nu face...la asta ma refeream. Dar daca spui ca e mai bine asa....so be it.

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: