[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Daca te hotarasti sa dai pe bucati, as putea fi interesat de melci si o stea de nisip.
elven wrote:pt gha ai bagat veliferum ?

Nup, am schimbat un pic rutina de mentenanta a bazinului, adica:
- pe la mijlocul saptamanii opresc pompele si bag unpowerhead cu un burete cu ajutorul caruia strang detritusul adunta intr-o saptamana (sau cat pot din el);
- pestii manaca odata la doua zile pe saturate, mancare administrata cu atentie pentru a nu ramane surplus.

Efectul a fost scaderea PO4...nu stiu cu cat dar a scazut sigur pentru ca ma uit la o colonie de paly pe care o folosesc ca si reper...cu cat e mai frumoasa cu atat am PO4 mai mare in bazin.

Incet - incet si GHA a dat inapoi pana a pierit.

Acum am alga aia macro care mai apare din cand in cand pe schelete de corali.

Cand m-am intors din w/e de 1 mai, am observat pe dorsala goby-ului meu niste pete albe, destul de mari. Petele par a fi fine...adica nu se vede o diferenta de textura fata de suprafata normala a pestelui. Pestele se comporta normal, mananca si pare a fi vioi (desi sta cuminte, pe piatra lui sau ascuns in spatele pietrelor).
A mai patit cineva asa ceva?

Mentionez ca n-am introdus nimic nou in acvariu in ultima luna. Ultimile vietati introduse au fost niste melci trochus.
Acvariul este stabil, fara alte probleme. In acvariu mai am 2 clovni si un cleaner shrimp.
Dane,

N-o sa faci alge in sump, pe langa refugiu, de la lumina aia? Io ma gandesc sa implementez un refugium intr-o galeata de sare red sea, d-aia neagra cu intentia de a proteja restul sumpului de aparitia eventualelor alge.
Dane, ceva impresii despre miracle mud poti sa imparti? Ma gandesc sa imi pun si io in sump. La cat timp il schimbi? Se lucreaza usor cand il schimbi sau iti umpli acvariu' de namol? Ai vazut ceva efecte (pozitive si/sau negative)?

Mersi
zamolxes wrote:
dan.pavelescu wrote:Ti-am mai zis, Chaeto e superstitie, nu exista

nu stiu cum m-am procopsit si cu asta, dar de cateva zile tot scot cate 1 fir de cheato imbarligat printre pietre. arata urat de tot ca si aquascape.

Pai daca ai atat chaeto incat te incurca la scape, da si la altii )
mersi baieti,

ma apuc de racait zilele astea si revin aici cu rezultate.
elven wrote:foxface te va scapa integral de ea.

O solutie mai pentru 70-80 litri net display exista?
dan.pavelescu wrote:Seamana cu asta oare? http://www.algaebase.org/search/species/detail/?species_id=3718

Ceva nu e in regula cu linku' tau. Ma duce pe site, fara sa-mi arate vreo alga anume

Salut,

Iata cateva poze:

1. poza necropuita, pentru a va da un indiciu referitor la dimensiune
image

2. poza de detaliu
image

3. poza de detaliu
image

Multumesc
Am in acvariu o alga verde - negru, scurta (1-2 cm), rigida pe care nu o pot inlatura de pe pietre. De asemenea, la atingere se simte ca si cum firele alea se sparg / fragmenteaza.Am in prezent 2-3 turbo, 5 trochus si un pagur de Grecia. Se pare ca nu sunt incantati si nu ating treaba asta.

Ceva idei? Ce hal de alga este? Ce mancatori sau metode de starpire am la dispozitie?

Mersi
elven wrote:in momentul in care fac rost, voi posta anunt pe bursa marina si voi dona intreaga cantitate celor care au nevoie !

Corect este: "In momentul in care fac rost, opresc un pic pentru marti, un pic pentru pavelescu, dupa care fac anunt la bursa si donez restul cantitatii" )
Dane, pune magnetu' ala intr-o punga tip zip-lock si aia e.
elven wrote:o sa fac rost eu si va dau la toti free doar dati-mi putin timp sa ajung la sursa pls.

dan.pavelescu wrote:De ce sa ma supar, ca nu sunt balaur

nu esti bre balaur. da' mi se pare normal sa nu dau buzna in topicu' tau
Dan, daca nu este cu suparare, ma alatur si eu topicului asta tot cu o solicitare de chaetomorpha. Daca reusesti sa gasesti pe undeva, da-mi si mie de stire.
Multumesc pentru fraguri

Te felicit inca odata pentru bazinul impresionant
alexiumihai wrote:
Marti wrote:Salut!

Ma inscriu eu la sarcophyton galben, un frag. Tubipora musica - in ce regim il dai?

Mersi

"Tubipora musica - in ce regim il dai?" Cum am precizat este bonus

Pai, in cazul asta, vreau si un astfel de bonus.

Cum facem? Cand esti disponibil?
Salut!

Ma inscriu eu la sarcophyton galben, un frag. Tubipora musica - in ce regim il dai?

Mersi
Am patit ceva similar. Expun aici poate se aplica si la tine: imi fluctua apa in overflow box. Am facut numeroase reglaje cat de fine am putut din robinetii bean animalului. Pana la urma s-a reglat deschizand mai tare fuul siphonul (initial era prea putin deschis) si inchizand ceva mai mult open siphonu'. Am luat in considerare urmatoarea explicatie: initial full siphonu', abia deschis fiind, in timp acumula detritus in zona robinetului, influentand astfel debitul.
Desi infirmatiile din linkul asta sunt utile, mi se par usor exagerate. Ei spun ca xenia ar trebui sa aiba par 400. La mine xenia creste intr-o zona cu par 100-150. Asta ma duce cu gandu' ca daca sunt conditii OK in bazin, coralii o pot duce bine si la PAR mai mic.

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: