[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti

multumesc
Vand reactor JBL Taifun.
Pret 35 ron.

Reactorul are doar o clema cu ventuza pentru a fi prins de geam (nu este o problema, eu asa l-am folosit pentru ca din viteza am rupt cealalta clema cand l-am cumparat).

Odata cu reactorul se da si aprox 1 metru de furtun rezistent la co2.

Reactorul il dau si la schimb cu un boubble counter ce poate fi montat extern.
O sa las bazinu in starea actuala, sa mai creasca umbrosumu si sa il echilibrez cu micranthemoidesul, dupa aceea o sa vad daca merge bagat si didiplis.
Asa cum am promis mai devreme revin in seara asta cu doua poze ale bazinului:

una inainte de tunsoare

iar cealalta dupa tunsoare.

In poza de dupa tunsoare am scos rotala rotundifolia din dreapta si am inlocuit-o cu tufa de micranthemum umbrosum (nu se vede acum) care intentionez sa ajunga in marime si densitate ca tufa de micranthemoides din stanga.

Peste vreo doua-trei saptamani as muta tufa de blyxa in spatele lemnului (in stanga umbrosumului).
Intre blyxa si umbrosum (dar mai in spate un pic) as pune niste didiplis cateva fire de didiplis.

Ce credeti, o sa iasa bine? sau mai bine sa renunt la mutarea blyxei si adaugarea didiplisului?

Astept pareri
Dap, poza aia este un ansamblu din 21 noiembrie, si da, am niste GSA pe Anubias . Stiu ca ar trebui sa ridic nivelul de fosfati si sa imbunatatesc circulatia CO2 in bazin. Dar nivelul de fosfati nu il pot ridica pentru ca solutia de macro este una care contine NPK in niste proportii stabilite (ar trebui sa imi cumpar NPK separat pentru a le doza cum vreau eu) iar in ceea ce priveste CO2 ar trebui sa imi pun un reactor mai eficient (de preferat unul extern).

In seara asta o sa execut un schimb de apa si o sa fac o freza...si poate o sa fac si niste poze .

Alte probleme ale bazinului se numesc thread algae care apar cate un pic in fiecare zi, indiferent de cate ori dau cu periuta prin acvariu (din cate stiu tot nivelul/circulatia/distribuirea CO2 ar sta la baza acestei probleme).
inca 2 si ma culc

Salut,

va prezint noi poze:
Taie-i co2-ul, lumina si fertilizarea. In acest mod ritmul de crestere va fi mai mic. Daca chiar te-ai saturat de ea, scoate-o din acvariu si inlocuieste-o.
jpeg cu sutura branhiilor postat anterior de minnardy
puteti incerca si la universitatea de stiinte agronomice si medicina veterinara din Bucuresti. Stiu ca acolo sunt (erau, cel putin) ceva acvarii (la subsolul primei cladiri din campusului de pe bd. Marasti) si poate ca e cineva p'acolo care se pricepe si ar vrea sa incerce.
Alber, incearca sa raresti un pic tufa de heterantera. La mine asa si-a revenit partea de jos....probabil ca nu mai erau umbrite frunzele de la baza.
Trebuie sa mai fii atent si la temperatura in care iti sta bomba de co2 (dorjdiile sunt active - iti mananca zaharul si iti produc co2 la o temperatura de aprox 25 grade C). Daca drojdiile nu sunt active inseamna ca nu produc co2 de rezultand o bomba moale .
Modalitatea de dizolvare a co2-ului in apa nu este cea mai buna, o cautare pe google cu termenii "co2 diffuser for aquarium" te poate lamuri.
cel mai mult mi-au placut bazinele din categoria extra large:

- ocupantul locului 3 cu "regatul" din norul de moss (cum naiba o fi reusit asta chiar nu-mi dau seama);
- ocupantul locului 1 cu un bazin care, surprinzator, nu prea se inscrie in curentul nature.
no3=0 nu este ok, trebuie sa fertilizezi cu macro pentru ca o sa te trezesti in curand cu o carenta de nitrati de toata frumosetea iar algele vor specula situatia asta.
pai mai devreme ziceai ca bomba are doua luni....sau te referi la bidon in sine....nu-mi dau seama. un lucru este cert daca ti-a venit apa din acvariu pe furtun, in bidon inseamna ca bidonul nu are suficienta presiune sa impinga gaz in coloana apei de acvariu. Daca ai facut amestecul doar de o saptamana inseamna ca ori reteta este nasoala, ori drojdia nu este buna ori bomba iti rasufla pe undeva.

Ca sa te asiguri ca nu rasufla introdu tot alambicul in cada plina cu apa sa veyi daca ies bule pe undeva. ca drojdie iti recomand dr. oetker iar ca reteta.....am mai postat pe aici pe undeva o reteta pe care eu am folosit+o cu succes cativa ani (reteta nu este creatie proprie, a mai fost postata pe acest forum in urma cu multi ani).
din experienta mea iti spun ca amestecul unei bombe expira in aprox doua saptamani. in doua luni dorjdia aia (daca a mai ramas ceva din ea) nu mai produce nimic.
Update, in sfarsit

Schimbari:
- mi-am achizitionat o butelie de CO2 si am renuntat la bombele de CO2;
- Heterantera zosterifolia care era in partea stanga a disparut si am mutat in locul ei hemianthus micranthemoides;
- Am renuntat la covorul de marsilea acum sunt "in probe" cu un covor de glosso;
- In fata anubiasului a disparut Hydrocotyle leucocephala si a aparut HC tot "in probe"

Planuri de viitor:
- in partea dreapta vreau sa renunt la rotala rotundifolia si sa pun in loc didiplis
- acvariul vreau sa arate ca doua tufe mari de boscheti despartite de lilaeopsisul din mijloc...sa vad daca si cum voi reusi.

Probleme:
- in seara asta am observat in blyxa niste thread algae (au reaparut dupa tratamentul de acum aprox 2 luni cand credeam ca problema este variatia de CO2 data de bombe)
- de aprox o luna (cam de cand mi-am luat butelia de CO2) am observat ca a aparut si niste green dust algae pe pereti da' nu cat sa ma deranjeze.

Astept de la voi toti critici si opinii.

Multumesc

Nu stiu de ce apar pozele asa de mici in post...daca se poate rezolva cumva de catre un admin....as fi recunoscator
rezolvat, se poate inchide
Intrucat simptomele despre care v-am povestit mai sus au disparut treptat in cazul celor doi pesti izolati, astazi i-am pus inapoi in acvariu.

In acvariu am dat CO2 un pic mai jos, acum testerul fiind verzui cu o usoare tenta de galben.

plantele le-am tuns tuns acum o saptamana. Despre cate bule pe secunde bag....cam 2-3/sec dar am reactor d'ala pasiv JBL cu randament destul de mic. o sa dau co2 mai jos sa se faca testerul un pic verzui. intre timp am izolat pestii....cred ca o sa ii tin izolati pana maine sa vad daca mai persista comportamentul asta sau nu.

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: