Message |
|
pana la urma cred ca asta este cel mai important, sa ne placa noua, de asta ma vreau sa le mai pun ceva vietuitoare dar nu stiu cu ce as putea sa ii mai potrivesc, m-am gandit la niste melci
|
 |
|
scuze pentru diacritice, cand scriu de pe telefon autocorect-ul vietii le insereaza, o rezolv problema
ai dreptate, nu am vru sa spun biotop, intelegi tu ce am vrut sa zic, chiar ma fac fericit buturugile alea,
ma plictiseste plaja de nisip cu pietre pentru ca eu nu vreau sa tin foarte multi pesti in acvariu, am 16 in 720 de litrii si imi place sa stea fiecare la ascunzatoarea lui 
|
 |
|
lukitza wrote:De ce?
intrebi de ce vreau sa pun pomacee in acvariu cu Ciclide? Pai m-am gandit sa arate totusi ca un biotop, nu ca un simplu acvariu cu africani, nu am pus multi Pesti in acvariu ?i am pus ceva buturi ?i pietre ca sa fie fiecare cu locul lui. M-am gândit sa le mai pun ceva vietuitoare compatibile dar nu am idee ce ar mai merge cu africanii fara sa le afectez mediul
|
 |
|
Salutare tuturor, oare pot sa pun pomaceea in acvariu cu ciclide africane? Sau exista vreo specie de mecli la noi in romania care sa stea cu africanii ?
|
 |
|
adivb wrote:Eu zic ca evaporare vei avea destula pt ca si bazinul nu e chiar mic, iar "sumpul" nefiind chiar mare  ....va scadea rapid apa din camera pompei. O sa te plictisesti la un moment dat sa completezi "al mano".
Poate te-ar ajuta un sistem ATO precum la marine. Nu e greu de facut si are cine te indruma aici....iar piesele sunt la indemana.
Uite aici citire de la batranii forumului:
- Pompa apa submersibila 12V Elegant, prima, cea albastra -
http://www.motorhome.ro/pompe-apa.html
- Sezori nivel - (Senzor de nivel pt. lichide,10VA 200VDC,mont. verticala)
http://adelectrocom.ro/product_info.php/products_id/61328
Restul: recipient pt ato, sursa 12v, cabluri si cineva care sa le puna cap la cap.
Initial proiectul trebuia sa fie cat mai simplu si cu cat mai putine cablaraie si furtune, dar ce crezi, am 30 de cabluri si cateva furtune trase prin capac si ma gandesc cumva la o solutie sa ilo stabilizez asa, ideea este ca apa din sump este la aceelasi nivel cu apa din acvariu deci teoretic dureaza destul de mult pana se evapora apa.
Iau in considerare si sistemul ATO in caz ca nu o sa gasesc alta varianta, este bine de stiut  )))
|
 |
|
lukitza wrote:Eu am sump asemanator si am patit si eu sa am diferente mari de nivel intre sump si display.
- E posibil sa nu ajunga destula apa in sump prin pieptene. Sau sa fie prea sus.
- Posibil sa fie prea multi bureti pe traseu. Oricum nivelul apei in sump va scadea si va urca in display pe masura ce buretii se colmateaza.
- Pompa prea puternica, apa prin sump nu reuseste sa tina pasul cu debitul bagat de pompa.
Se pare ca am reusit sa ii dau de cap si acum functioneaza bine, o sa il urmaresc cateva zile sa imi dau seama cat timp o sa functioneze in parametrii pana se evapora apa
|
 |
|
MSI wrote:Tare de tot poza cu pisica ( si pisica în general)
+1 fara bureti ( total - out)
asta am facut, am scos buretii si am lasat doar matrix, siphorax si zeolit si pare ca functioneaza bine
|
 |
|
koala wrote:
Thereau wrote:Salutare, am citit indrumarile si am incercat sa scot din bureti, pompa merge si isi pastreaza nivelul apei in sump da tot trebuie sa tin bazinul plin "ochi"
M-am gandit si la ideea de a pune doar materiale filtrante in sump dar asta nu o sa colmateze mediile filtrante si imi ingreuneaza si mai mult munca ? 
Pai, ar trebui sa identificam problema, nu crezi?
Mediile filtrante?... o sa le speli de 2 ori pe an si aia e... sa nu crezi ca buretele ala te salveaza de reziduurile biologice ale bacteriilor.
- Fa-ne placerea si incearca sistemul fara bureti, "pe gol"...
- Poti incerca si o alta manevra... pune un "T"-eu pe iesirea pompei si redirectioneaza juma' din debit inapoi.
PS: Ala e un pisoi egiptean, d-ala fara par?
Am facut testul fara bureti si este adevarat ca sertarul 3 nu mai ramane fara apa si pompa are de unde sa traga
Am scos buretii si am lasat doar materialele filtrante(pana la urma tot trebuiau spalate de doua ori pe an, credeam ca buretii ajuta mai mult)
Si ideea cu "T-ul" era una buna doar ca m-am gandit ca nu imi trebuie un debit atat de mare iar daca las doar materialele filtrante ramane suficienta apa in sertarul 3 incat sa nu ramana pompa fara
Pisicul este un Sphinx de 8 luni care doarme 22 de ore pe zi si 2 ore face prostii si mai nou a inceput sa ii placa apa din acvariu (aici il inteleg si noi punem lamaie in apa minerala)
|
 |
|
O sa mai dureze probabil putin pana o sa reusesc sa il stabilizez, pana una alta cateva poze cu locatarii
|
 |
|
Salutare, am citit indrumarile si am incercat sa scot din bureti, pompa merge si isi pastreaza nivelul apei in sump da tot trebuie sa tin bazinul plin "ochi"
M-am gandit si la ideea de a pune doar materiale filtrante in sump dar asta nu o sa colmateze mediile filtrante si imi ingreuneaza si mai mult munca ? 
|
 |
|
lukitza wrote:Lucrarea a iesit foarte fain. La amenajare as comenta dar asta tine de gusturi.
Baga 2-3 fiole de Biodigest, cu siguranta juta.
Multumesc man, cu amenajarea inca ma mai joc, nu m-am hotarat inca la ceva, imi e greu sa gasesc un decor sa dea bine din ambele parti dar o sa il potrivesc eu pana la urma
Ok, o sa le pun si biodigest sa vedem ce se intampla, eu le puneam doar 6 linguri mari de sare si nimic altceva
|
 |
|
Teoretic apa intra in sump pe la piaptanul negru, este filtrata prin burete(aici voiam mai multi bureti dar ramane pompa fara apa) si ceva siphorax, in sertarul 2 apa ajunge pe jos si trece prin zeolit si siphorax iar sertarul 3 este cel mai mare, cel cu pompa care este plin cu matrix(voiam si ceva bureti dar ramane pompa fara apa  )
Primele 2 sertare sunt 15/10/47h iar sertarul 3 este 15/30/47h
Pompa este un eheim compact 3000+ (cu debitul la minim)
|
 |
|
Mul?umesc Koala, sper sa î?i revin?, par tare am?râ?i când sunt bolnavi, am încercat sa schimb apa des gândindu-ma ca e de la apa dar poate trebuie sa o las a?a sa se stabilizeze tot acvariul.
Ai v?zut foarte bine, apa este pana la înt?ritoare din cauza unor calcule f?cute de mine eronat ?i dac? nu ?i nivelul din bazin pana sus nu îmi ajunge apa in sump ?i r?mâne pompa f?r? apa... colegii de pe forum m-au avertizat dar cam asta este solu?ia momentan
|
 |
|
Totusi de cand am mutat pestii in noul acvariu au inceput si problemele. Filtrarea este facuta cu un fx6(pompa mutata din acvariul cel vechi) + un sump intern cu o pompa de 3000l/h umplut cu matrix, piatra ponce si lava vulcanica. Mentionez ca in momentul in care am facut transferul am pus cam 250 litrii apa din acvariul cel vechi iar restul apa de la instalatie.
Am un peste cu ochiul umflat si inca unul care are doar o pielita alba peste ochi, ce este de facut ?
|
 |
|
Salutare, in final am reusit amenajarea acvariului, momentan arata asa
|
 |
|
Vând acvariu 120/55/60h, pre? 250 RON, acvariul prezinta zgârieturi sau schimb cu Ciclide africane 9cm +
|
 |
|
Dupa 10 zile de uitat lung la bidonul gol mi-am facut curaj sa ii fac primul test.
Atasez mai jos rezultatul, saptamana aceasta urmeaza sa lipesc SUMP-ul intern si amenajarile, sper ca de saptamana viitoare sa dam drumul noilor locatari in balta
|
 |
|
Frigarui
Le-au pus baietii cand au lipit sticla pentru a sta cumva sticla nemiscata in timpul lipiturilor, inginerii
Lucrarea a iesit foarte bine si lipituri de calitate, recomand cu incredere baietii astia ce mi-au facut mie proiectul
|
 |
|
Astazi, dupa tot gerul ce l-am avut saptamana trecuta am reusit sa lipim acvariul. A durat cam 3 saptamani pana a venit sticla dar eu zic ca a meritat asteptarea si proiectul incepe sa capete contur.
|
 |
|
Multumesc pentru raspunsul clar si la obiect !
Intre timp am mai studiat, mi-am mai batut capul, am mai intrebat si alti acvaristi(aici cate bordee, atatea obicee) si am facut cateva combinatii :
1. 6 Oscari (o sa pastrez 2m sau o pereche la maturitate), 10 Vieja(sunt doua specii diferite, aici o sa pastrez la fel cate o pereche sau doar cate 2 masculi), 5 Severum(inca nu m-am gandit ce specii)
2. 3 JD, 3 EBJD, 3 JAGUARI (aici cred ca o sa ramana doar masculii pentru ca am inteles ca acestia sunt extraordinar de agresivi)
3. Salvini, Red Terror, Green Terror, JD
4. Daca a tinut cineva sau s-a gandit cineva la alte combinatii puteti sa imi lasati parerile voastre aici (orice parere este binevenita)
Ce imi doresc eu : Vreau un acvariu echilibrat fara prea multe batai si fara sa trebuiasca sa fac foarte multe modificari de specii in viitor (3-4 ani)
Care ar fi combinatia recomandata si cu cea mai mare sansa de succes ?
|
 |
|