[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
matrix_virgil wrote:Am facut si poze sper ca sunt ok.

Inteleg ca esti un fan Astonotus...O poveste deja celebra a unui cuplu ce a facut senzatie pe forum [Samson&Delilah] poate fi urmarit AICI

matrix_virgil wrote:Nannacara anomala am vazut la Belgrad
...stam cam departe unul de altul, altfel te-as ruga de cateva bucati cand iti aduci tu. Ai grija de ei, fa pui, inteleg ca experienta in domeniu nu-i o problema si poate cumva...
Bafta si sa ne tii la curent!
RSV wrote:Sandule raman dator cu ceva poze, insa momentan nu am timp de bibilit si aranjat tufe, depozitu' merge foarte bine, mai ales ca am trecut pe un reactor extern sera 500, Amania sp. bonsai creste foarte frumos, grasa , colorata , deasa, insa este umbrita de tufele mai mari si mai rapide in crestere, umbrind-o, stagneaza din cand in cand.

Este genul de acvariu placut ochilor mei. Imi aduce aminte de vechile olandeze...si pentru ca in astfel de acvarii nu conteaza neaparat peisajul ci mai ales faptul ca plantele d`au p`afara de sanatate!!! Stiu ca in ziua de azi cu asa ceva pe la un AGA nu rupi gura dar pentru mine este un acvariu de TOP.
Ne alintam amadoi cand il denumim "depozit" pentru ca stim amandoi ce inseamna sa nu te induri sa scoti nimic din el.
Imaginea de ansamblu cu plante sanatoase pentru unu` ca mine, cantareste uneori mai mult decat un "tablou de prezentare" precum cel din acvariul mic, alaturat astuia.
Bafta si sa auzim de bine , cand te mai eliberezi da un semn

Legat de reactor, l-am descoperit si eu de curand. Am auzit lucruri bune despre el si Dogi il lauda, acum vad ca si tu...imi place cum arata, dar nu am apucat sa lucrez cu el. Cred ca o sa fac un efort si o sa-l incerc cat de curand
Bine ai venit!

matrix_virgil wrote:NU reusesc sa atasez pozele!
Daca ma poate cineva indruma ce pasi trebuie sa parcurg.

Sub locul unde ai scris textul gasesti un buton pe fond albastru "Attchments"... Exista si variantaincarcarii lor pe un site dedicat de gazduire poze. http://imageshack.us/ este unul dintre ele...iar pe forum dai doar linkul la care se deschide poza.

matrix_virgil wrote:se vor schimba cu Nannacara anomala
de unde ai gasit? Sunt niste pesti deosebiti.
Cu aceasta ocazie o sa lansez pentru forum o noua aplicatie matematica ce rezulta din urmatoarea ecuatie inspirata de urmatorii termeni scrisi:

Sandu wrote:Revenind la tonul serios cred ca ai face un bine tutror colocatarilor acvariului sa-i trimiti spre alte pensiuni mai linistite!!!

+
koala wrote:Mama, sa stii ca pestele ala mare (Carlos) a prins un peste, din ala mic, (cory) care i-a ramas in gat

+
koala wrote:Cu aceasta ocazie am incercat sa prind inca un cory (l-am vazut!!!!)... fara succes!

=
Sandu wrote:... pana nu scoti tot de acolo, Buni o sa tot sune.

Aplicatiile ecuatiei mai sus mentionate se regasesc in ultima pagina a culegerii , la rubrica raspunsuri ...si au fost deja enuntata de catre alber:
ia-ti cateva zile de concediu, juma de camion de bere si cazarmeaza-te langa acvariu. Stai la panda in liniste, ca pe malul lacului si rezolva problema in mod onorabil

Altminteri se va ajunge la postulat:
In curand o sa ma rogi sa ti-i iau

Astept cu nerabdare foaia de parcurs a zilei. Nu-ti dau mai mult de juma de zi la birou...
Bafta si nu uita de indemnurile mele: If you're gonna die, die with your boots on! Ce `reaku te-au facut pe tine 2 ciocolate
Suntem alaturi in aceasta grea incercare!
Daca aduci naveta aia de bere de care zicea alber mai sus...pot fi mai mult decat "alaturi"...as zice, chiar la tine in living , inarmat cu un minciog, napustindu-ne in tandem catre acvariul tau, in disperata intreprindere de a salva bietii cory de falcile hulpave. Stii ca am studii in domeniul ecologiei ...voi face totul pentru a restabili echilibrul cu greu format, pe parcursul zecilor de litrii de vin baute impreuna in acea camera...Ce nu face un om pentru prietenul lui daca i se da o bere`n bot

P.S. A `reaku matematica nu mi-a placut in viata mea...daca gaseam si eu pe cineva sa-mi fi explicat atat de logic relatia ei cu acvaristica, cred ca ajungeam un fel de Nitza si Nastasescu sau cu mama zmeilor ii chema pe aia din culegerile copilariei noastre.
Porcu wrote: Io zic sa-ti iei cu tine o oglinda la intilnirea cu Cel Batrin si Obosit si pe furis sa vezi daca are imagine.
...cred ca o sa-l verific la jugulara, sa-l vad daca are urme de dinti...poate-l musca necratu` noaptea`n somn si el bietu` nu-si da seama

koala wrote:cu greu i-am extras din gura "mortaciunea" de corydoras.
esti total inconstient, pai se alege prafu` da toate legile sfinte care ne guverneaza din vremuri stravechi...cum ramane cu ochi pentru ochi??? , tu care esti un Dumnezeu al baltii tale, nu imparti dreptatea cum trebuie!
Cred ca deja mental esti sub influenta malefica a lui Carlos...Du-te fuga in baie, uita-te`n oglinda, daca deschizi gura periodic si nu iese nici un sunet inseamna ca deja vorbesti aceiasi limba cu Carlos ...e grav, dar totusi mai putin grav decat daca se intampla cum a prezis Porcu`...adica daca nu te vezi nici tu cand te uiti in oglinda, deja esti caz de exorcizare...scoaterea Carlosului din koala...cred ca o sa fie un best seller al forumului

Revenind la tonul serios cred ca ai face un bine tutror colocatarilor acvariului sa-i trimiti spre alte pensiuni mai linistite!!!
Pestii tai in esenta stiu ca sunt niste pacifisti , hippyoti chiar dar calitatea de parinti le intuneca mintile si e pacat de sangele varsat Altminteri...

Un ultim sfat pentru tine fratili meu Colentinean': If you're gonna die, die with your boots on!
RSV wrote:Sper sa revin dupa ce termin cu examenele si cu nebunia sesiunii cu ceva poze si filmari noi.Numai bine
Can` ziceai ca termini sesiune aia? ...hai ca asteptam cu totii vesti...si eventual poze. Tare`s curios cum mai merge treaba`n depozit
In mod particular sunt interesat despre cum iti misca Amania sp.bonsai? Ai culoare pe ea, e deasa la ce parametrii...d`astea de-ale noastre
Bafta
Cum ziceai ca ti se numesc baboii tai : Pestii diminetilor linistite...sau cum???
Fratioare io zic ca ti l-ai bagat pe dracu`n casa.
Du-te repede la Carlos ala, sau cum ziceai ca l-ai botezat, si uita-te la el in par ...ia vezi, nu e scris 666?
Fratie ai grija sa nu te inghita la noapte si pe tine...asa batran si obosit cum esti, as vrea sa ne mai intalnim cu cate o bericioaca`n fatza.
Vrei sa-ti aduc un crucifix, o tepusa, ceva, la proxima intalnire?

Woe to You Oh Earth and Sea
for the Devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who have understanding
reckon the number of the beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six.
Plantele au ajuns cu bine.
Gratie faptului ca au fost ambate corespunzator au reusit sa supravietuiasca.
Multumesc!
In rest o noua dezamagire marca Fun Curier...cumulat cu weekendul=total intarziere de 3 zile
Unde dracu-i rapiditatea curieratului???
Fugiti de ei cat puteti, total neseriosi...mai umblau si cu vrajeli de genu`: clientul nu a fost gasit la destinatie...
fishtecine wrote:Dar in asta cu lego, e rau de tot. Sa nu uitam totusi ce poate sa scoata, de ex. acvariul cu L.cuba, de care abia auzisem atunci cand a aparut:

Cu siguranta omu` nu a intrat in memoria noastra colectiva pentru porcariile prezentate de mine ci prin acvarii de genul celor prezentate de tine.
Si eu il consider un peisagist de exceptie in ciuda "derapajelor" cu iz comercial facute pentru bizoni.
Ulterior..."fortat" oarecum de bascaul general starnit de kitch-osenia aia...a imbunatatit situatia
A schimbat figurinele si a adaugat pesti
Porcu wrote:..... imi amintesc acvariu' pe care l-a facut cu ocazia camnpionatului mondial de fotbal din Germania .

Vad ca si tu ai ramas marcat de acvariul ala...pe langa acel "teren de fotbal" cu jucatori de Lego( Soccer World Cup 180 l)...asta de malawi este o opera de arta de fin rafinament
Pentru cei ce nu cunosc si aceasta latura a maestrului Knott...vizionare placuta :
Porcu wrote: Ai facut ceea ce-am facut toti cindva, ai bagat in acvariu toate speciile de plante pe care-ai pus mina .
...daca tot ai inceput o spovedanie, du-o pan` la capat si cotinua ceea ce ai zis: Ai facut ceea ce-am facut toti cindva...si mai facem si acum pentru ca nu ne induram sa le pierdem caci ne plac TOATEEEEEE
@tzolly: Nu ma baga in seama. Ca reguli de compozitie Porcu` are dreptate. E un fel de a face ce zice preotu` nu ce face preotu`
florini wrote: Te mai întreb for the record si ca sa ramâna în acest thread, daca ai ceva experienta cu NEW Amazonia.
Nu din pacate Pe vremea cand mi-am inceput eu experienta cu ADA nu era la vanzare decat Amazonia, Malaya si Africana ulterior a aparut Amazonia II pe vremea aia asta era new-ul
In general am observat insa ca a incercat sa tina cont de micile dezavantaje invocate de diversi utilizatori imbunatatind. Chestia cu Amazonia II care se sfarama mai greu decat Amazonia este mentionata spre exemplu in diverse materiale promotionale sau articole...
florini wrote:
Scuze, am reparat acum: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15610.page
Pe scurt, nivelul meu este de incepator de 3 luni, incerc sa invat cat mai mult.

Buuuun, avand in vedere asta cu atat mai mult te sfatuiesc daca decizia ta finala se indreapta spre ADA, atunci macar sa fie Aqua Soil Amazonia II...este mai rezistent "balaceala" decat Malaya sau Africana si iti scade pH-ul la o valoare mai apropiata de ceea ce ar trebui sa fie pt. plantele pe care este bine sa le abordezi la inceput.

Oare nu ar fi totusi mai intelept sa incepi cu un alt substrat fiind vorba de primul tau acvaru mai serios? Nu stiu..zic si eu ...nu vreau sa-ti frang aripile, dar fiindca esti la inceput precis ca o sa ai tot felul de imbunatatiri pe care o sa le reglezi pe parcurs...poate o replantare, poate o schimbare de panta, poate... etc...ori din punctul asta de vedere cu tipul asta de sol nu prea te joci...cum l-ai pus asa ramane si ar fi bine asa sa si ramana plantat asa pana se epuizeaza solul, restul ajustarilor se fac prin tundere si bibileala, meticulozitate...

Plante sanatoase cum inteleg ca iti doresti poti avea si in alte substraturi...e adevarat ca exista un grup de plante de elita care se cresc mult mai bine in acest tip de substrat dar cine zice ca trebuie sa incepi inca din prima cu ele ???
Experimenteaza la inceput pe altceva...uite sa nu zica lumea ca fac reclama la ceva anume, incearca un Manado de la JBL, un Tropica de ce nu un Dennerle sau Dupla(ultimele doua substraturi senzationale dupa parerea mea) si abia apoi dupa ce ti-ai facut mana pe asa ceva si ai descoperit limitele lor, baga-te la ceva superior dpdv calitate/pret. E un sfat nu-i musai sa-i iei in seama...dar crede-ma tine cont si de buzunarul tau. Sa nu crezi ca daca ai pus doar solul ala lucrurile o sa-ti mearga de la sine..unse. Mai sunt o droaie de alti factori care conduc la a avea un acvariu echilibrat si placut ochiului.
Oricum ar fi, ai pe forum o multime de oameni care te vor indruma...ramane ca din ei sa depistezi tu singur cativa care sunt priceputi pe acvarii plantate si care vor putea sa te ajute in luarea unei decizii. Iti urez bafta in continuare!

florini wrote:Salut, excelent articol, multumesc si eu alaturi de ceilalti!

Am o singura întrebare, referitoare la ce ai spus mai în zilele noastre:

Sandu wrote:Imi mentin parerea cand am zis ca se pot face si acvarii mari cu substrat ADA, dar partial il inteleg si pe Tom Barr de ce nu recomanda asta, acum privind retrospectiv.
A fost insa damblaua mea.
Mi-am facut-o, iar la urmatorul setup as folosi cu siguranta alt substrat.

De ce ai folosi alt substrat? Care au fost problemele?

Multumesc frumos înca o data pentru timpul investit si povestesti si altora!

Edit: diacriticele se vad bine la preview si se pierd la submit... sorry.

Multumesc pentru parerea apreciativa pe care o starneste articolul la atata vreme dupa ce a fost scris.
Inseamna ca nu mi-am pierdut timpul de pomana.
In fapt acesta fiind prima ta postare ma pune insa intr-o oarecare dificultate ...anume faptul ca necunoscand nimic despre tine, despre levelul la care practici sau intentionezi sa practici acesta pasiune, neexistand o mini descriere a experientei tale sau a acvariilor/ului pe care-l ai, la sectiunea Despre noi, cum se obisnuieste, nu-mi dau seama exact cum sa-ti explic... ca sa se inteleaga exact ce vreau sa zic

O sa incerc sa depasesc acest impediment si o sa-ti scriu cate ceva din ceea ce razbatea chiar si printre randurile celor scrise de mine in trecut.

In primul rand cand practici acvaristica de ceva ani incepi sa ai tendinte rutinate in aranjarea unui acvariului.
Cei care ma cunosc de mai multa vreme fie de aici de pe forum fie din vremi mai vechi stiu ca inainte sa fiu un utilizator al solului de la ADA am fost printre cei care am descris, introdus si promovat mai ales solurile de tip inert, hai sa zicem de tip DUPLA...sau hai sa zicem Manado-ul zilelor noastre. Hai sa zicem ca sunt mai pe gustul meu pentru acvarii de dimensiuni mari...sau ca exista tot timpul in viata o chestie care sa te intorci la prima ta dragoste...sau chiar ca din cand in cand sa mai incerci una noua
Ziceam ca il inteleg cumva pe Tom Barr pentru ca realitatea este ca daca te-ai decis sa folosesti ADA trebuie sa-l manipulezi cu grija.
Dar in egala masura uite ca fiind la curent cu intentiile lu` don` Porc, cand am fost chestionat despre posibilitatea de a folosii acel substrat pe care l-a recuperat de la prietenului sau l-am sfatuit calduros sa o faca. Cu cateva hinturi eu zic ca nu o sa aiba probleme.

Poate ca lume se asteapta acum la sfarsit de drum alaturi de ADA sa desfintez...probabil. Cum au facut si altii dar lucrurile nu stau deloc asa.
Decizia mea tine extrem demult de subiectivismul meu.
In esenta chiar daca am avut si mai am inca in plan acvarii peisaj, in strafundul sufletului meu nu ma consider un peisagist in esenta rabdarii de chinez batran...chiar daca am ochiul bine antrenat in aprecierea unui peisaj de anii in care am stat cu ochii in balta (a se citii in diversele balti ale unor concursuri mai vechi sau mai noi de aici sau de afara) Mai degraba imi place sa ma cred un crescator de plante. Existe plante pentru care ADA este aur curat...cum exista plante care nu au nevoie in mod special de asa ceva. Iar in momentul asta ma apropii de decizia de a renunta la acest acvariu mare izvorat mai degraba dintr-o ambitie de a dovedii unor carcotasi ...ca se poate.
Actiunea mea cumva a avut si un succes pentru ca alaturi de mine au "rimat" mai multi iubitori de plante care si-au cumparat ulterior publicarii articolului acest substrat. Cu rezultate mai mult sau mai putin notabile.
Targetul meu total dezinteresat pe acest forum a fost si este(din pacate strans de timp din ce in ce mai rar) in continuare sa promovez un anumit tip de acvaristica, pe care l-am mostenit la un anumit nivel cu ani in urma si despre care imi face placere sa cred ca...cumva si prin contributia mea a ajuns la altul, tocmai prin astfel de articole.
Ori daca pana si cei mai habotnici contestatari ai mei au ajuns acum sa recomande produsele pe care eu le promovam cu ani in urma...cum as fi putut fi mai convingator in cele spuse de mine decat prin a face, probabil cel mai mare acvariu plantat cu acest tip de substrat din tara la acel moment cand cu siguranta erau doar cativa oameni care mai pusesera mana pe cateva pungi, sau cand apareau tot felul de sceptici ce prevesteau esecul...

Asadar vrei sa-l folosesti, ai experienta necesara incat sa merite sa aloci totusi o suma ce recunosc nu este la indemana oricui...atunci fa-o!
Substratul nu are cusur.
Iar cele mai invocate replici de genul se sfarama, iti lapteste apa, scade pH-ul cat sa nu poti injecta CO2...sunt mai degraba palide versificatii ale vulpitei care emite idei despre acreala strugurilor.
In egala masura viata poate fi traita insa si fara ADA...ca sa intorc titlul
In general fiecare tip de substrat iti ofera o o paleta de posibilitati, de crestere a anumitor plante, pe care daca stii cum sa le exploatezi iti va da satisfactii in acvaristica plantata. Ca sa ajungi din punctul A in punctul B nu-i musai sa ai Mercedes...poti ajunge si cu Trabi, sau chiar pe jos...acuma depinde la ce nivel de confort vrei sa te incadrezi. Din pacate uneori distanta dintre A si B este atat de mare incat fie nu merita sa iti petreci calatoria in caruta fie nu ai timpul necesar pentru a mai face aceasta calatorie...si atunci renunti.
Deci succes si daca vrei sa iti cumperi ADA poti sa o faci...din pacate, in tara nu prea mai stiu de unde, recent am mai vazut doar cateva pungi ratacite pe la reef si dupa cum merg lucrurile, sa nu am gura pacatoasa...dar par cam ultimele

calin_gherman wrote: Mai poate fi folosit, cu siguranta, dar asta inseamna viata alaturi de....half - ADA
Eu as reformula cu ceva mai mult obtimism :18: ...e ca si cum ai lua o gheisa care nu mai este la prima tinerete ...dar tot e mai buna decat o centurista de 16
Cum spuneam treaba aceasta nu e o afacere pt mine, deci nu mi-am propus sa ma imbogatesc din asta ci sa-mi eliberez spatiul atat de util in alte scopuri.
Se pot propune si alte variante...negociabile, eventual se poate da numai acvariul sau tot pachetul la noul pret propus.

Deci...800 RON
Ai PM
Ai PM
Am inceput un nou proiect mai mic legat de un acvariu plantat...care din pacate duce la renuntarea la un altul

Asadar dupa multe zbateri am ajuns la concluzia ca trebuie sa pun spre vanzare un acvariu ce inca nu a fost folosit, deci este nou-nout, cu urmatoarele dimensiuni:
L=95 x l=65 x h=57 cm
Acvariul are fund dublu si pentru ca era prevazut spre a sta in camera cu baietelul meu, l-am facut ultra securizat atat pe parte de sticla/lipitura cat si pe partea de stand.
Este lucrat cu deosebita atentie, sticla este swiss, cantuita silicon Dow Corning, sticla de 15 mm
Standul(poza mai jos atasata), este din teava patrata, sudata, ranforsata pe mijloc si vopsita electrostatic(negru).
Practic este un acvariu facut pe principiul tancurilor sovietice ...pentru ca nu am vrut sa am surprize.

In aceste conditii costul sau de executie (acvariu+stand) a fost de 1700 RON

Pentru ca nu vreau sa fac o afacere din asta am decis ca pret total pentru pachetul complet: 1000 RON
Orice alte detalii doar pe PM
Nu asigur transportul si cu aceasta ocazie atentionez ca, nu cred sa poata fi urnit in mai putin de 4 oameni...deh sticla groasa si implicit grea.
koala wrote:- Singurele nedumeriri le am fata de cei 2 SAE (mostenire de la Sandu, perioada scalariana )... acesti 2 pesti, cu mutrele lor de smecheri, staaau si caaasca gura , cat e ziua de lunga... nu i-am vazut sa mai roada algele, ce 'reaku or manca, zau ca nu stiu (probabil ca se infrupta din resturile celor mari).
...din pacate au acest prost obicei, cand isi baga ratu`n bunataturi uita pentru ce au fost adusi in acvarii Consider ca este o carenta educationala de-a lor dar si din partea stapanului care trebuia sa le predea lectia viermelui despre viata:...cine nu manaca bataturica, nu capata ochisor.
Eu ti-am dat doi juvenili educati care nu haleau decat alge, paie si bataie
Partea proasta este ca, vorbind la modul serios acum , cat vor avea resturi de la haleala alorlalti si ajungand si la maturitate, daca ii tineai doar ca sa-ti mai manace alge ...poti sa-i mariti catre alte zari. Daca ii tineai pentru deosebita lor frumusete manifestata prin acea dunga neagra atunci mai tine-i.
Pe de alta parte daca ai avut probleme cu prinsul celor 3 pesti...iti dau o veste proasta: abia acum incepe distractia Sa te tii ce silueta vei face pan` la vara la Mare numa din alergatul lor prin acvariu. Cred ca o sa fii un Adonis al acvaristicii romanesti...ce stepper, ce sala de gym...ai distractia in acvariul tau si totul e moka. Bafta!

Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to: