[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
cirotariu wrote: Dar oare lu' apaticu' nu i-o fi frica de restul populatiei si de fapt nu o fi bolnav?

Se prea poate sa nu fie "in apele lui" in aglomeratia de acolo. Gourami nu sunt pesti de crescut in bazine de 100l si un pic.

Daca il bagi la tratament, atunci fa-o separat pentru ca e posibil ca medicamentul sa iti decicleze acvariul si/sau sa atace plantele.
Estera wrote: Nu mai imi cumpar alti pesti am vrut doa sa am si doi sanitari o sa folosesc search de acum in colo.

Daca ii muti in acvariul de 26l, mai poti cumpara inca 1 cory, dar atit. Si ar fi bine ca pestii pe care abia ii cumperi sa ii tii citeva zile in carantina si sa ii observi cu atentie, sa cumva sa fie bolnavi.

De Search ti-am zis pentru ca de curind s-a discutat despre pui de guppy, femele gestante, hrana pentru alevini etc si se gasesc citeva informatii. Dar daca e ceva ce nu stii, normal ca poti sa intrebi fara probleme.
Cory se inteleg foarte bine cu toate speciile de vivipari, numai ca au si ei nevoie de spatiu de miscare si se simt bine cind sunt mai multi - de la 6 in sus. Cind sunt putini, devin mai timizi, mai stresati, se sperie foarte usor. Acvariul trebuie sa fie bine plantat si substratul sa fie fin, sa nu aiba roci ascutite sau elemente de decor care sa-i raneasca. Marimea atinsa la maturitate e de 6 -7cm.

Vezi ca daca mai continui cu achizitii de pesti in curind iti vei suprapopula bazinul. Mai bine ar fi sa cumperi substrat si plante naturale daca ai in plan un acvariu frumos si ingrijit. Si cel mai bine ar fi sa intrebi aici inainte de a mai cumpara ceva.

Uite un articol despre Volumul acvariului si numarul pestilor care iti va folosi cu siguranta.

Multe dintre problemele cu care te confrunti acum s-au mai discutat pe forum. Vezi ca butonul Serach te poate ajuta de multe ori.
Un acvariu de 6l este mult prea mic. Nu vei putea pune incalzitor, filtru, iti va fi destul de greu sa faci schimburi de apa si sa aspiri mizeria. Puii trebuie sa fie ingrijiti cu mare atentie daca vrei sa supravietuiasca. Au nevoie de cca 4-5 mese pe zi, iar aspirarea resturilor de hrana ramasa neconsumata trebuie facuta imediat pentru ca altfel altereaza apa.

Ar fi bine sa iti cumperi un bazin mai mare pe care sa il ciclezi si in care sa ii pui pe cei pe care ii ai acum, iar cel de 16l sa il folosesti pe post de maternitate.
O floare de Anubias! Superb! Acvariul arata oricum exceptional, dar ea e cireasa de pe tort.
Este foarte ingrijit si promite!

Da' corabia ce cauta acolo? E cam din alt film..
Acvariul a fost ciclat? Presupun ca nu si de aceea te sfatuiesc sa citesti Ciclul azotului.
Bazinul este mult prea mic pentru cite specii de pesti ai acolo. Cinci carasi in nici un caz nu se tin in 40l apa, indiferent de marimea lor.

Singurul sfat pertinent care ti se poate da este sa citesti si sa inveti ce inseamna un acvariu. Si poti incepe cu articolul indicat mai sus si Ghidul incepatorului.

Intre timp, ca sa nu iti mai moara din pesti, poti face schimburi de apa mici si dese cu apa lasata la declorinat cel putin 24 ore, sa dai din pestii de talie mare care nu vor supravietui oricum - mai ales carasii, mincare putina si curatenie cit mai stricta in bazin.

Si te mai rog inca odata renunta la prescurtari de genul aqm etc. Nu cred ca e chiar imposibil sa mai scrii doua litere in plus.
pc.ciprian wrote: Mi-am dorit foarte tare discusi in al meu, mai ales ca e o noua provocare sa ii cresc in pantat, ca sa nu mai zic de inmultit in bazin comun

Stiu, stiu, dar te tachinam si eu nitel. Si la ce exemplare superbe de discusi ai, nici nu-i de mirare ca ai optat in favoarea lor.
Estera wrote:Se poate sa trebuiasca sa faca puisori mai incolo ?

Pui va face cu siguranta. Guppy sunt printre cei mai prolifici pesti. Intrebarea care se pune este daca tu esti pregatita sa te ocupi si de ei.
Nu este greu, dar trebuie sa ai niste cunostinte minime, inca un bazin in care sa ii cresti separat de parinti pentru ca acestia ii maninca imediat dupa nastere, hrana pentru alevini, plante naturale - nu plastice sau alte improvizatii care nu au nici o legatura cu un acvariu.
cirotariu wrote:Si io care credeam ca vreun "batran" in ale acvaristicii a sarit sa ajute un mai putin "batran"...

As sari eu dar sa nu te zbulesti. Gourami cu probleme de ce nu sta in carantina? Are culorile tare spalacite, de mincat zici ca nu prea maninca - se prea poate sa prezinte semnele unei infectii bacteriene sau ceva paraziti. Daca e infectie bacteriana - Sera Backtopur.
Da' cu scalarii ce facusi? Sa nu zici ca nu-i mai ai, ca jar maninci!
Da bazin, ce sa zic - fitze, mofturi si figuri...deh..
buzghy wrote:ce face lumea cu acvarii plantate de nu se vad substratul din ele ???

Depinde de citi pesti ai pe acolo. Cei care au acvarii foarte bine plantate nu au pesti foarte multi =>mizerie foarte putina => sifonare 0. Sau cel putin asa ar trebui sa fie.

Pe de alta parte, daca nu esti multumit de instrumentul respectiv inseamna ca are pilnia prea mare. Poti sa agiti apa usor cu mina si sa aspiri astfel mizeria rezultata.
Cu un aspirator de substrat. Se gasesc la pet-sopuri. Acesta este una din variantele cele mai simple. Exista si cu baterii.
Despre schimburile de apa nu zici nimic? Un acvariu asa de mic si asa de aglomerat este greu de stabilizat si se poate decicla foarte usor. De temperatura iarasi nu spui nimic. Cite mese pe zi si in ce cantitate? Daca spui ca au probleme cu inotul pot suferi de frig, constipatie, proasta nutritie, infestari cu paraziti sau cu bacterii, probleme cu vezica inotatoare etc.
Sa te mai intreb daca ai facut ceva teste de amoniac, nitritati, nitriti, pH cred ca ar fi prea mult.
Sau JBL Fungol.
costea_marius24 wrote:Dimineata ii vad sanatosi si vioi iar seara cand vin ori ii gasesc morti ori inoata in pozitie verticala sa nu sh de ce?

Cam putine date ne dai. Ce volum are bazinul, citi si ce pesti ai acolo, filtrare, mincare, temperatura?...Inotul anormal de care vorbesti poate avea mai multe cauze.
Poti sa le administrezi Super External Bacteria&Fungus Away de la Ocean free - este o solutie care trateaza bolile de origine bacteriana si fungica si care nu decileaza bazinul. Grija mare la igiena acvariului - schimburi regulate de apa, oxigenare, filtrare, hranirea adecvata a pestilor.
Sunt convinsa ca si neoanele au avut contributia lor la o asa frumuseste de bazin, daaar...mai conteaza si sufletul celui care il ingrijeste. Iar cu un Giesemann in plus sau in minus in cazul tau nu cred ca acvariul va suferi modificari drastice.
FilBil wrote:Pai io stiam ca la carasi li se mai da mazare fiarta.

Si ce treaba au carasii in toata povestea asta?

@luci92050 - nu se intimpla nimic daca postesc 2-3 zile.
FilBil wrote: E de la camera foto nu e fixata bine data.

Ma bucur ca ai gasit imediat explicatia. Drept sa spun, ma asteptam la un asemenea raspuns.
FilBil wrote: Pai daca ma iau dupa acel topic deja am acvariu suprapopulat.

Acel topic este reprezentativ pentru acvaristica pe care o promovam noi.
In rest - no comment.

Si daca nu vrei sa tii cont de opiniile celor care au trecut prin diverse experiente si au o oarecare pregatire in domeniu, e treaba ta. Dar in acest caz, nu mai cere pareri. Experimenteaza si vezi ce iese. Dar daca nu iese bine, singura persoana vinovata vei fi tu. Sa nu dea Cel de Sus sa nu te vad postind la rubrica Boli/tratamente.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: