| Message |
|
|
Si pestii acestia ii ai de 3 ani de zile? Nu de alta, dar parca ziceai ca esti incepator...  Mie mi-e cam greu sa cred ca mai exista in formula asta si azi. Poate ne lamuresti putin.
Cit despre guppy - daca vrei musai sa te apuci de inmultirea lor si vrei sa te ocupi serios de chestia asta, nu inteleg de ce nu te axezi numai pe aceasta specie. Ti s-a indicat un articol care explica destul de clar cum sa eviti suprapopularea unui bazin. Citeste-l si fa niste calcule elementare. Dimensiunile pestilor le gasesti pe net, daca esti cu adevarat interesat.
|
 |
|
|
Fa un schimb de apa - 20-30% din vol bazinului si nu hrani pestii 2-3 zile. Tetrazona se va ocupa cu succes de planarii daca nu au altceva de mincare. 
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Avind in vedere ca acvariul tau este destul de mare, ai mai putea adauga linistit inca 5 -7 tretrazona si chiar si inca 3 conchonius pentru ca acestia sunt pesti de cird si se simt cu atit mai bine cu cit sunt mai multi. 
|
 |
|
|
mihai_casian wrote:O intrebare: "Flourish Excel" este cam echivalentul Easy Carbo-ului, nu?
Da.
Aici ai si confirmarea - http://ukaps.org/forum/viewtopic.php?f=19&t=12915
|
 |
|
|
Superbe poze! 
|
 |
|
|
Si uite asa ne strici tu week-end-ul... 
|
 |
|
|
Bine ai venit, Mihai!
Acvariile arata promitator si meriti toate felicitarile!
Doua mici observatii - daca imi permiti:
1. muta temometrele pe partea laterala a acvariilor
2. pietrele din primul acvariu sunt doar suprapuse, fara a fi lipite? Ma gindesc ca nu cumva, din greseala, sa se atinga sau sa miste cineva acvariul si sa se intimple un accident daca nu au stabilitate.
Am vazut ca ai ceva probleme cu algele. Ramine la alegerea ta daca vrei sa discuti acest subiect separat si atunci ar fi bine sa deschizi un topic la sectiunea Alge, dar, pina atunci, uite un articol care ti-ar putea fi de ajutor - http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm. 
|
 |
|
|
Tu o cauti cu luminarea!... 
|
 |
|
|
Am vazut asta! Si am intrat si pe http://www.aka.org/ ...eheee...n-am stat degeaba.
Si am mai gasit si Killifish Manual . Se refera in principal la Nothobranchius si m-am gindit ca e bine sa fie pus aici, sa stie lumea de el. 
|
 |
|
|
lazarginel wrote: Eu tin totii killie la comun ,
Aha. E bine de stiut. Intelesem ca masculii se cam ciondanesc si d-aia intrebam.
Aphyosemion australe gold
are cineva in iasi ,dar este cam frig afara sa -i-ti trimit la Buc.
Multumesc mult de tot!  Stiu ca e frig si in plus nici nu am un bazin pentu ei. Am inteles ca mai au si obiceiul sa sara din acvariu, asa ca e mai sigur unul acoperit, nu open-top cum am in prezent. Nu e nici o graba!
lazarginel wrote: ca o curiozitate depun in mop .....
se face din fire sintetice un mop de la..... caciuli ,pulovere
si ei depun in acest mop
Super tare! Aici chiar n-ar fi o problema. Gasesc eu ceva de jumulit cind o fi sa fie.
lazarginel wrote:In general 70% din killie sunt nepretentiosi sau chiar unii stresant de rezistenti
Unii accepta Ph de la 5 la 8
altii temperatura de la 24 la 32
Iar la culori unii exceleaza
aphyosemion nu sunt anuali ,adica traiesc si 3 ani
la fel si gardneri
Bagat la cap.
Multam fain! 
|
 |
|
|
Dimorfismul scalarilor se determina in general in momentul cind s-a format o pereche si aceasta e gata de depus. Atunci iti poti da seama care este femela si care este masculul. Un mascul matur poate sa aiba fruntea usor bombata - o acumulare de grasime - dar acest lucru nu se intimpla mereu. 
|
 |
|
|
Hmmm...material de studiu
Tin sa zic ca azi am cautat pe net info despre Aphyosemion australe gold. Pe linga faptul ca sunt absolut superbi, nu par chiar asa de greu de crescut. Sau exista totusi niste fineturi care nu mi-au sarit mie in ochi...
Vad ca afara sunt o gramada de asociatii care se ocupa de acesti pesti, tin la puritatea liniei, vorbesc despre hibrizi etc iar la noi - nimic. Informatii se gasesc daca stai sa cauti. Si ma intreb de ce totusi nu se mai ocupa aproape nimeni sau aproape nimeni...
Daaar..e o provocare! Mie tare mi-ar suride un bazinas cu o pereche. :-) Bine, stiu ca mai am de studiat..
Tu ai perechi? I-ai "cazat" in bazine diferite sau?..
|
 |
|
|
Norbi wrote: poti sa calculezi cam asa : 2L de apa pe 1 cm de peste
Serios? Si acest lucru e valabil si pentru un astronotus care la maturitate atinge aprox. 35cm si are nevoie de min 150l apa/exemplar?
Norbi wrote: poti sa pui si mai multi pesti , dak o sa ai zhef sa le faci zilnic schimburi de apa de 10/15 %
Te rog sa pastrezi astfel de sfaturi numai pentru tine. Daca vrei sa ajuti pe cineva, atunci ajuta-l, nu-ti bate joc.
@FilBil - daca mai cumperi inca trei guppy, acvariul va fi destul de aglomerat, dar e optiunea ta. Cum iti cresti pestii, asa ii ai. Despre sanitari tot nu ai spus nimic. Sper sa fie corrydoras si nu alta specie care creste foarte mare.
|
 |
|
|
|
Ar fi bine sa renunti si la zebre, care se simt mult mai bine in acvarii mari, unde au mai mult loc de miscare. Daca dai si tetrazona, e perfect. Ce sanitari ai?
|
 |
|
|
Felicitari!
Da' stiu ca n-ai stare...
Sunt pesti foarte frumosi, intr-adevar si merita toata atentia pe care un acvarist atit de experimentat ca tine le-o poate oferi. Mult succes cu ei si sa ne tii si pe noi la curent cu evolutia lor! 
|
 |
|
|
Te rog frumos sa te prezinti la rubrica Despre noi, sa ne dai ceva date despre acvariul tau, despre experienta in domeniul acvaristicii - cu alte cuvinte am vrea cu totii sa te cunoastem mai bine.
In mod sigur problema expusa de tine mai sus prezinta interes si va fi dezbatuta, dar pina vei primi raspunsuri, te rog sa te conformezi si sa-ti "faci intrarea" cum se cuvine. 
|
 |
|
|
Un articol orientativ pentru cei care doresc sa tina in acelasi bazin diverse specii de pesti si creveti.
Tank mates for shrimps
|
 |
|
|
Eu as vrea sa lamurim un lucru mai intii de toate - bazinul tau este ciclat? Stii ce inseamna a cicla un acvariu? Cu alte cuvinte - ai citit, ai inteles si ai facut exact cum scrie in Ciclul azotului?
Ca altfel degeaba iti tot spunem noi de deciclarea acvariului, de filtre si asa mai departe.
Unde nu stii sau nu intelegi, intreaba, ca nu e nici o problema.
Si acum o rugaminte - treci te rog frumos pe la rubrica Despre noi si prezinte-te asa cum se cuvine - nume real, virsta, clasa in care esti; descrie si acvariul/acvariile pe care le ai - volum, echipamente, plante, pesti etc. Asa vei putea primi si mai mult ajutor din partea noastra.
Eu personal apreciez faptul ca scrii destul de corect, ca nu am vazut la tine prescurtari de tip chat, mess si alte dracii d-astea  si ca pari destul de interesat de pestisorii pe care ii ai. Mai ales ca vad ca te preocupa si inmultirea.  Sper ca nu m-am inselat in ceea ce te priveste.
|
 |
|
|
Pot coabita cu specii pasnice. Citeva exemple in acest sens sunt date in articolul - sticky. Dar daca vrei sa stai linistit si iti doresti sa cresti creveti si sa te bucuri de frumusetea lor, atunci merita un acvariu shrimp only.
Crevetii pot fi teoretic crescuti si in bazine cu alte specii de pesti - daca acestea sunt foarte bine plantate si au multe ascunzatori, dar nimeni nu iti garanteaza cit vor supravietui acestia sau ca vei vedea vreodata pui.
|
 |
|
|
AndreiPro wrote:Atunci sa inteleg ca cel mai bine ar fi sa am acvariu dedicat doar crevetilor sau....?
...sau ce? In postul sticky unde ai pus intrebarile ref la botia scria destul de clar ce si cum. BTW - sper ca ai citit ce ti-am scris acolo pentru ca si postul meu va disparea. 
|
 |
|
|