[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
imi mor pestisorii  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
corina
Unripe member

IP:

Aqm un an mi-am luat un acvariu de 40 de litri am avut cativa pesti care au mai decedat treptat pe parcursul acestui an(asta vara cei mai multi cand imi crescuse temperatura la 31 grade celsius).Aqm trei luni mi-am luat de la luat de la un magazin din apropiere cativa pesti printre care si niste sanitari,dar la 2-3 saptamani au inceput sa imi moara pesti pe rand de la aceea boala cu puncte albe in momentu respectiv nu am stiut de aceasta boala si nua am sesizat punctele decat la ultimul peste mort (din tot acest eveniment trist mi-au trait decat sanitarii).ieri am fost la un magazin de pesti de prin piata mogorosi si am luat-o de la inceputmi-ammai cumparat nisip pesti (in jur de 35 vreo 10 talie medie 5 carasi si restu destul de mici)l-am amenajat frumos (am pus si nisipul si plantele di acvariul vechi dupa ce le-am spalat)am pus pesti ,totul bine si frumos pana aseara cand mi-a murit primul peste(nu m-am alarmat ca am zis ca nu s-a adaptat..bla bla ...),dar azi au mai murit inca trei m-am uitat l-a iei si nu am vazut nimic suspect adik nici un punct alb ca e singua boala pe care o recunosc si eu .aqm urmeaza intrebarea ce ma fac ca nu vreau sa imi moara tot pesti????? astept urgent un sfat.

Am 5 plantute, cateva pietre, un fitru ,un aparat de oxigen cu creta,temperatura ieri cand am pus pestii in apa era 28 ,iar azi cand am venit de la servici era undeva la 22 am fugit la magazin si am luat un incalzitor cu termostat...de la magazin mi s-a spus ca trebuie sa mentin temp la 28 de grade.(pesti care mi-au murit ieri si azi au fost 3 carasi si 1 colisa si mai am inca 2 ametiti tot un caras si 1 colisa). ASTEPT URGENT SFATURI .MULTUMESC
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Acvariul a fost ciclat? Presupun ca nu si de aceea te sfatuiesc sa citesti Ciclul azotului.
Bazinul este mult prea mic pentru cite specii de pesti ai acolo. Cinci carasi in nici un caz nu se tin in 40l apa, indiferent de marimea lor.

Singurul sfat pertinent care ti se poate da este sa citesti si sa inveti ce inseamna un acvariu. Si poti incepe cu articolul indicat mai sus si Ghidul incepatorului.

Intre timp, ca sa nu iti mai moara din pesti, poti face schimburi de apa mici si dese cu apa lasata la declorinat cel putin 24 ore, sa dai din pestii de talie mare care nu vor supravietui oricum - mai ales carasii, mincare putina si curatenie cit mai stricta in bazin.

Si te mai rog inca odata renunta la prescurtari de genul aqm etc. Nu cred ca e chiar imposibil sa mai scrii doua litere in plus.
corina
Unripe member

IP:

iti multumesc pentru raspuns si voi incerca sa nu mai folosesc prescurtari.
corina
Unripe member

IP:

Am uitat sa mai intreb cateva chestii.
Am o femela xifo care este gravida si am pus-o azi maternitate si mai am o femela cred ca este velifera balon nu stiu exact ideea e ca are burta marisoara si maronie (ea a ost galbena toata).E gravida si ea? si daca da, are ceva daca le pun pe amandoua in aceiasi maternitate?

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: