| Message |
|
|
Bine ai venit!
Te rog sa iti treci numele complet in prezentare si locatia in My Profile. 
|
 |
|
|
Ritual de imperechere nu e in nici un caz. Si apoi ar fi trebuit sa vezi si icrele...Ceilalti pesti cum sunt? Te intreb acest lucru pentru ca daca sanitarii - care sunt dintre cei mai rezistenti pesti - incep sa dea semne de boala, ar putea urma si restul. Sau poate ca sunt batrini.
Pune o poza clara daca poti.
|
 |
|
|
|
Ai 2 topicuri deschise pe aceeasi tema - moartea guppylor. In primul ziceai ca ai un bazin de 30l, acum ca ai unul de 70l. Ori a crescut primul bazin ca in povesti, ori acum e vorba de altul...Acesta din urma este ciclat?
Care sunt valorile testelor de apa mai exact - nitritii, nitratii, pH-ul? Ok e un termen foarte vag. Poate fi ok pentru tine, dar nu si pentru pesti. Te-am mai intrebat si in celalalt post de schimburile de apa - cit schimbi, care este intervalul, temperatura etc.
De murit, nu mor din cauza melcilor. Daca acestia se inmultesc excesiv, inseamna ca exagerezi cu mincarea, ceea ce poate duce intr-adevar la moartea pestilor.
Ai achizitionat de curind plante? Se prea poate ca acestea sa fie purtatoare de oua de melci si chiar de paraziti care sa afecteze pestii.
Si inca ceva - daca nu-ti cer prea mult, fa un efort supraomenesc si posteaza ce ai de postat la rubrica dedicata si nu mai deschide "n" posturi pe aceeasi tema.
|
 |
|
|
anamaria01 wrote:am si eu un acvariu....am vreo 8 pestisori....printre care si 2 carasei. la prima vedere sunt ochei...insa azi am observat niste pete albe pe unul din carasei...pe coada si burta si bot. despre ce ar putea si vorba? si care ar fi remediul? precizez ca sunt incepatoare 
Te rog foarte mult ca mai intii de toate sa te prezinti la rubrica Despre noi si abia pe urma sa expui problema respectind ceea ce scrie aici.
Multumesc.
|
 |
|
|
isahori wrote:Oxigenarea o fac cu ajutorul filtrului care valureste usor apa la suprafata. Nu stiu daca am facut bine, dar acum l-am lasat sa si bolboroseasca usor (baga mici bule de aer)
Asta nu il ajuta prea mult, deoarece cory au respiratie branhiala si intestinala. Alte simptome nu prezinta? Si esti sigur ca e unul si-acelasi?
Faptul ca sta sprijinit de filtru sau alte echipamente din acvariu nu inseamna musai semn de boala. Daca plutea in deriva era mai rau - posibil aerofagie.
Urmareste-l cu atentie si daca mai apare ceva care iti da de gindit, separa-l in bazin de carantina si om vedea ce sa poate face. Dar eu cred ca nu are nimic.
|
 |
|
|
|
Asa cum a zis si Alber, fa zilnic schimburi de apa. Pestii tai sunt cel mai probabil intoxicati cu amoniac. Dupa ce ii pui "pe picioare", da scalarii ca este mai mare pacatul de ei. Nu sunt pesti care se tin in volum asa de mic de apa. Si tot ramin multi pesti pentru cca 60l.
Cind spui "boala scalarilor", la ce anume te referi?
|
 |
|
|
Bambi Alex wrote:...pot sa ii iau si o femela
Intrebarea nu este daca poti sa-i iei o femela, ci daca tu ai atitea informatii si esti in stare sa te ocupi de ambii parteneri. Tine cont ca in acvarii nu se tine niciodata o pereche de betta. Si asta pentru ca masculul este intotdeauna pregatit pentru depus, pe cind femela nu. Masculul poate sa construiasca cuib intr-una si acest lucru nu-l va impiedica sa-si omoare si urmatoarea partenera. De femela depinde ca imperecherea sa fie un succes.
Iar despre pui - stii cum sa-i cresti in cazul in care acestia vor aparea?
Si te rog sa tii cont de un lucru - aici pe forum se vorbeste despre acvarii, nu bazine de prezentare, borcane sau alte recipiente in care sunt tinuti pestii in pet-shopuri pentru o perioada limitata de timp. 
|
 |
|
|
Acvariu, bibelou e portelan...  E absolut superb! Felicitari! 
|
 |
|
|
Bogdan_Musat wrote:
cu 3 minute am retinut, dar ar fi mai bine de stiut si ce cantitate sa dau
Cit iei intre doua degete.  Nu este bine sa-i supraalimentezi la o masa. Mai bine le dai cite putin de 2-3 ori pe zi. Cumpara mai multe tipuri de hrana de calitate de la firme cunoscute - Hikari, Ocean Nutrition, Aquatic Nature, Jbl, Sera etc. 
|
 |
|
|
flyer01 wrote:si la nisip alege nisip cuartos,alb...e cea mai ok combinatie.
Esti sigur? 
|
 |
|
|
|
Maninca si galbenus de ou, dar acesta murdareste foarte tare apa si te complici inutil. Da-le fulgi maruntiti bine de tot, din aceia care maninca si parintii pentru ca nu este nici o problema.
|
 |
|
|
In primele doua zile dupa nastere nu maninca nimic. Pe urma ar fi bine sa le dai larve de artemia salina si hrana din comert speciala pentru pui. Daca sunt in acvariul comun, vor minca impreuna cu parintii - poti sa incerci fulgi maruntiti. 
|
 |
|
|
|
Daca sunt crescuti in conditii bune, intre 20-100. Poate si mai mult.
|
 |
|
|
oxyox wrote: Citind pe forum si net am inteles ca sunt din familia Cyprinidae.
Hyphessobrycon callistus = Serpae Tetras => Fam. Characidae
Acum ca te-ai lamurit cum ii cheama si carei familii apartin, te rog frumos sa te prezinti la rubrica Despre noi, daca ai intentia de a frecventa acest forum.
Multumesc!
|
 |
|
|
FilBil wrote:Daca ai posibilitatea muta-i o saptamana sa mai creasca dupa aia lasa-i acolo..
@FilBil - te rog foarte mult sa nu mai dai informatii eronate sau incomplete  Nu e prima data cind fac curat in urma ta.
Puii de vivipari pot sta impreuna cu parintii:
- Cind acvariul este foarte bine plantat si are si multe plante de suprafata care sa ofere adapost puilor
- Dupa 4-6 saptamini cind au crescut suficient astfel incit sa nu mai poata fi mincati de adulti
Dupa o saptamina de la nastere incap bine merci in gura unui peste adult, asa ca ii muta dintr-o parte in alta degeaba.
|
 |
|
|
Cu bazinul asta ti-ai mai spalat din pacatele capatate din cauza absentei indelungate.  Sunt curioasa care va fi forma finala, ca vad ca e intr-o continua transformare.
|
 |
|
|
Parakill - pentru ciini si pisoi
Panzi Parakill - pentru pesti
Sunt doua produse diferite, totusi. 
|
 |
|
|
alber wrote: Parca se tratau pisicile cu el, sau ma inseala pe mine momoria? .
Nu te inseala. Parakill se foloseste impotriva puricilor si capuselor la ciini si pisici. Mare mirare ar fi sa mai ai pesti in acvariu daca l-ai folosit.
|
 |
|
|
Temperatura de 30 grade e bine sa fie mentinuta cca. 3 zile, dupa care se va reveni treptat la cea avuta anterior in bazin. Chistii parazitului nu rezista la o asemenea temperatura. Grija mare si la igiena bazinului - schimburile regulate de apa sunt obligatorii. Temperatura scazuta si mizeria favorizeaza aparitia grisului, boala care poate evitata cu un minim de efort. 
|
 |
|
|
Labeo este un peste timid, care are nevoie de ascunzisuri si un bazin luminat nu foarte intens. Odata cu inaintarea in virsta, masculii devin foart agresivi si ataca tot ce ii iese in cale. Se recomanda cresterea sa in grupuri, in bazine mari.
Daca renunti la el, poti sa mai cumperi fara probleme inca 10 neoni. 
|
 |
|
|