[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: husky17
Forum Index » Profile for husky17 » Messages posted by husky17
Message
Salut,

Sunt nevoit sa renunt la unul dintre acvariile mele,cel de 375 de litri asa ca il fac pachet si il scot la vanzare.

Pachetul contine:
acvariu 375 litri (125L x 50l x 60h), sticla de 10mm, lipit cu Dow Corning negru.
dulap wenghe pe structura metalica, foarte rezistent
capac din komatex negru, fara instalatie electrica.

Mentiune importanta: acvariul gol are aproape 100 Kg si trebuie coborat de la etajul trei, e nevoie de cel putin 4 oameni si o dubita pentru a-l cara. Dulapul este si el destul de greu dar mai usor de carat pentru ca, evident nu e asa fragil.

Pretul: o lada de bere pe care o vom bea impreuna dupa ce transportam bestia.

Ma puteti contacta prin mesageria privata. Prioritate vor avea cei care pe care ii cunosc si cei care se vor misca repede, as vrea sa rezolv treaba saptamana asta.

Spor,
-Valentin
A venit momentul sa ma despart de acvariu de 375 de litri asa ca scot la vanzare urmatoarele:

1) 500 RON Acvariu 125 x 50 x 60 (375 litri), sticla de 10mm, silicon DowCorning + suport din teava rectangulara imbracat in Pal de 18mm wenghe + capac din plastic (instalatie de iluminat defecta, un soclu este rupt);

2) 400 RON Lampa Hailea 4 x 54W - droserele sunt schimbate recent cu unele Osram;

3) 350 RON filtru Aqua Pro 2200;

4) 200 RON filtru Jebo 838

5) 100 RON 10 x Neolamprologus leleupi

6) 60 RON 3 x Altolamprologus compressiceps golden head

7) 50 RON 2 x Altolamprologus calvus


Poze si filmulete ceva mai vechi gasiti aici
Ieri am avut o foarte mare si placuta surpriza: dintr-o cochilie au inceput sa izvorasca pui de ocellatul gold. Am vrut sa le fac o poza sau un filmulet dar mi-e foarte greu, sunt foarte micuti.

Apropo, in acest acvariu au ramas doar doi ocellatus gold (se pare ca pereche), cu al treilea nu stiu ce s-a intamplat, de vreo saptamana nu l-am mai vazut prin acvariu. Ori se ascunde prin vreo cochilie (sper ca viu) ori a sarit si a cazut cumva pe sub dulap. Altolamprologusi au fost mutati in acvariul de 375 litri.

Daca rezista puisorii vreo doua saptamani, o sa revin cu poze.
@dorinf: cu siguranta niste poze vor fi de ajutor asa ca, daca le ai la indemana, arata-ni-le si noua
A aparut si a doua specie de pesti in acvariu, Cyprichromis leptosoma jumbo yellow.
Avand in vedere ultimele comentarii as putea spune ca alegerea a fost la cererea publicului dar de fapt, povestea e mai lung?.

Am incercat niste fotografii intr-o noapte acum cateva zile, la vreo doua ore dupa inchiderea luminii, o perioada in care melcii de substrat sunt activi ... stiam ca am multi dar nu chiar asa Nu stiu daca sa incep lupta impotriva lor (n-as putea spune ca ma deranjeaza) si mai ales nu stiu cum as putea sa lupt eficient cu ei.

image

image

image

image
Severus wrote:Valentin,
Ai putea sa adaugi un detaliu cu una din roci si eventual sa ne spui de unde le-ai luat ?


Am gasit un filmulet mai vechi de la inceputul acvariului de 600 (de acolo am luat pietrele cand l-am pornit pe asta micu'). Se pot vedea aici mai bine pietrele

Nicio problema, trebuie facuta curatenie si saptamana urmatoare
Poate ne intalnim cat esti pe aici.
Salut, multumesc de aprecieri.

Severus wrote:Valentin,
Mie imi place foarte mult ce culori ai ales si cum le-ai combinat (mai ales ultima poza).
Ai putea sa adaugi un detaliu cu una din roci si eventual sa ne spui de unde le-ai luat ?


Pietrele sunt luate din paraul Slanic din Slanic Moldova. Poza cu un detaliu ... o sa incerc.


Severus wrote:Valentin,

super fain a iesit si acest acvariu mic cu biotop tanganikan,
cand pot vedea si eu cu ochisorii mei caprui?

Acvariul este la servici iar eu de vineri sunt in concediu dar nu plec din Iasi asa ca ne putem intalni saptamana viitoare sa-mi dai o mana de ajutor la facut curat si schimbat apa
Id-ul meu de mess este valy_mro iar numarul de telefon ti-l trimit pe pm, vorbim.


De curand s-a incheiat un concurs de fotografii de ansamblu cu acvarii de africani. Am participat si eu cu un acvariu pe care nu am apucat sa-l prezint pe forum(uri), n-am vrut sa las concursul sa se incheie fara ca acvariile cu specific Tanganyika sa fie reprezentate. La finalul concursului, acvariul a primit 12 puncte din 100, asa ca va intreb pe voi: ce va place, ce nu va place, ce ati adauga, ce ati scoate, ce at schimba?


Datele tehnice sunt asa:
Dimensiuni: 57 L x 45 l x 35 h
Filtrare: Hailea SL 306 + Aquael Fan 3
Incalzire: 1 x Eheim Jager 100W
Iluminare: 3 x T8 15W Osram 865
Substrat: JBL Sansibar Black

Populatie:
3 x Lamprologus ocellatus gold
3 x pui Altolamprologus compressiceps gold head
3 x pui Altolamprologus calvus black zaire


image

image

image

Alte fotografii si detalii aici

O zi buna,
Valentin
Salut, am comandat o bucata de sticla cu cativa centimetri mai mica decat imi trebuia mie si acum imi sta in drum.

Doritorul va trebui sa vina sa o ridice din Iasi, zona Tudor.
Mie imi pare Copadichromis borley. Iar daca in poza asta, in spate este o femela atunci sunt sanse si mai mari sa am dreptate.

image
E cam exagerat articolul ala. Sunt ei ceva mai agresivi dar nu e chiar asa.

Sunt agresivi in special cu pestii voalati de-asta asocierea cu colisa poate nu e cea mai fericita dar poti incerca.

Poti incerca sa iti iei un grup mai tanar, daca cresc cu alti pesti in acvariu se obisnuiesc cu ei.

Si eu cred ca 10 + 10 + 4 e o combinatie buna atata timp cat stai bine cu filtrarea.
M-am intalnit astazi prin targ cu un mare iubitor de ciclide iesean: @detritus care mi-a zis ca are de dat un grup de 16 Neolamprologus pulcher "daffodil". Ce ziceti de varianta asta?

Cu cat citesc mai mult despre ei, cu atat mi se pare mai interesanti si ma atrage mai mult un acvariu dedicat lor. (la ocellatusi oricum nu renunt dar, probabil ar fi eclipsati de o colonie numeroase de narcise ("daffodil")).
Si uite ca uneori chiar vine muntele la Mahomed. Am mutat cochiliile langa pietre si cum le-au vazut pe aproape le-au si ocupat. Masculul a inceput sa le mute , sa le ingroape si sa le aseze dupa bunul plac.

Am stat cu ochii pe ei mai nerabdator decat fiica-mea de doi ani jumate. Si pana la urma i-am prins si intr-un filmulet.



Si doua poze facute cu o sapuniera pe care am avut-o la indemana.

image image

Puteti citi poveste lor si pe blog
Salutare,

Vesti bune: aseara am introdus primii pesti, o pereche de Neolamprologus ocellatus 'gold'. Din pacate abia acum cand le-am dat niste ciclopi congelati au inceput sa iasa de pe sub pietre asa ca nu pot sa le fac poze sau sa-i filmez dar promit ca o voi face cu prima ocazie.

Adineauri am facut si niste teste de apa, am avut aceleasi rezultate si la cea din acvariu si la cea de la robinet ceea ce era de asteptat avand in vedere ca de marti, de la ultimul schimb de vreo 60% nu am mai avut locatari in acvariu.
Rezultatele zic asa:
pH: 8.0
GH: 11 dGH
KH: 9 dGH
Sa incerc oare sa mai cresc duritatea cu niste bicarbonat?

Am o multime de melci de substrat, am realizat chestia asta intr-o dimineata cand i-am vazut cum umblau nestingheriti prin tot acvariul pentru ca nu erau pesti care sa-i deranjeze. Intrebarea mea, cum influenteaza acestia duritatea? Pe de o parte, ma gandesc ca folosesc calciu si magneziu pentru cochilii dar pe de alta parte ma gandesc ca cochiliile ramase goale ajuta la cresterea duritatii.

@Schtutz: multumesc pentru raspunsuri. La acvariul asta am capac, celalalt de 600 de litri are lampa dar si acolo am improvizat niste plase. Urmatorul pas va fi probabil sa comand inca 4 - 6 ocallatus de la nevertebrate.ro si dupa ca-i vad in acvariu o sa ma decid la urmatoarele specii.
Salut,

din cele peste 250 de specii din lacul Tanganyika, eu as vrea cel putin 200 dar sunt constrans de doua aspecte: spatiul si finantele asa ca o sa incep treptat, cate o specie in functie de ce gasesc si ce imi permit. Cele pe care le-am enumerat sunt cele la care m-am uitat in ultimul timp si mi s-au parut interesante.

Prima mea tinta este Ocellatus gold, sper chiar astazi sa achizitionez o pereche si apoi sa mai iau vreo 4 - 6 bucati. Chiar daca nu sunt pesti de colonie, spatiul este suficient pentru un grup mai mare. Ceilalti shell-dwellers, Alto sumbu shell sunt si ei printre speciile pe care mi le doresc dar ii voi lasa pe mai incolo.

Urmatoarele tinte sunt Cyprichromis si Neolamprologus leleupi. Apropo de Cyprichromis, de ce spui ca nu jumbo? Mie imi plac infinit mai mult decat leptosoma (banuiesc ca la ei te referi cand zici "normali") iar faptul ca nu se gasesc pe la noi ma motiveaza si mai tare

Celelalte specii ... vom vedea la timpul potrivit.

Apropo de achizitii din import, a cumparat vreo cineva de la nevertebrate.ro, ce impresii aveti, care e calitatea pestilor ?

-Valentin
Cu o oarecare nostalgie, o sa declar aici inchis acest capitol. Demasoni si-au gasit alta casa iar Maylandia estherae sunt acum gazduiti de celalalt acvariu.
Cele mai recente fotografii in formula Malawi pot fi vazute aici:
http://www.siteullupeste.ro/slp/index.php/malawi-375-octombrie-2012

Va incepe o noua poveste, de aceasta data cu actori din alt lac african si anume Tanganyika. Detalii pe celalalt thread.
Mai exista un aspect: preturile care la exemplarele de calitate sunt destul de mari.
Probabil ca imi voi lua pui / adolescenti si incet, incet sper si eu sa am cat mai multe din ele si poate chiar si altele daca ma mai intalnesc cu ceva interesant.

P.S.: daca cineva in masura citeste asta, il rog sa modifice titlul in Tanganyika 375, nu stiu unde imi era gandul aseara
Salutare,

Voi incepe aici jurnalul unui acvariu cu specific Tanganyika. Bazinul si echipamentele asa cum probabil le stiti din celalalt jurnal sunt:

bazin 125 x 50 x 60, sticla 10mm
Filtrare: 2 externe 1200 lph + 2000 lph pline in mare parte cu Siporax si un Resul SP 2500.
Incalzire: 2 Eheim Jager 200W
Lumina: 2 x Hagen Aqua-Glo 40W
Alte: surface skimmer + pompa valuri 6000 lph


Am tot cautat variante de populare a acvariului si am ajuns la concluzia ca pe meleagurile mioritice oferta de Tanganyika este foarte slaba. Partea buna este ca asta ma forteaza sa-mi indrept atentia spre alte meleaguri iar asta inseamna ca aproape nicio specie nu mai e imposibil de gasit. O sa va prezint speciile despre care am citit si mi s-au parut interesante, grupate pe categorii si asezate in ordinea preferintelor personale. Va astept si pe voi sa va dati cu parerea.

Shell dwellers
Neolamprologus ocellatus 'gold'
image image

Altolamprologus compressiceps 'sumbu shell
image image



Open water
Ophthalmotilapia ventralis
image image

Paracyprichromis nigripinnis
image image

Cyprichromis sp. "Leptosoma Jumbo" (Tricolor)
image image



Rock dwellers
neolamprologus leleupi orange
image image

Julidochromis regani (Kipili)
image image
Ps. demasoni au acum un alt stapan. Au ramas caerules.

 
Forum Index » Profile for husky17 » Messages posted by husky17
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com